2024. 02. 27. kedd
Ákos, Bátor
: 389 Ft   : 358 Ft Benzin: 583 Ft/l   Dízel: 614 Ft/l   Írjon nekünk HADITECHNIKA

Repülőnap előtt

Hosz  |  2007. 08. 07., 13:01

Európa egyik legjelentősebb légi bemutatója, az augusztus 11-12 között a kecskeméti MH 59. Szentgyörgyi Dezső Repülőbázison megrendezendő Nemzetközi Repülőnap és Haditechnikai Bemutató idén is különleges látnivalókat kínál az érdeklődőknek. A Magyar Honvédség és a részt vevő országok több mint 30 repülőgép és helikoptertípussal, kötelékparádéval és földi bemutatókkal, programokkal gondoskodnak az egész napos szórakozásról. A rendezvény mindkét napjának zárásaként egy amerikai Bell Cobra helikopter, egy MiG-29-es vadászrepülőgép, egy Extra 300-as sportrepülőgép és egy Forma-1-es autó versenyez majd a levegőben és a földön. A versenyt a látogatók óriás kivetítőkön követhetik majd figyelemmel, a gépek fedélzetén pedig ismert személyiségek repülnek majd - egyebek mellett ez hangzott el a Repülőnappal kapcsolatos programokról és a verseny lefolyásáról tartott - augusztus 8-i, mogyoródi - sajtótájékoztatón. A programra az Egység 2002 Kft-nél 3500, gyermekeknek pedig 1500 Ft-ért válthatók belépők... 

A Repülőnapi sajtótájékoztató nem hagyományos módon zajlott, hiszen az újságírók Hungaroringre történő beérkezése, majd a helyszíni regisztráció után Besenyei Péter egy EXTRA 300 típusú sportgéppel landolt, őt dr. Szekeres Imre honvédelmi miniszter követte. A tárca iránnyítója egy Red Bull Bell Cobra helikopterrel érkezett a boxutca kijáratához. Palik László, a Hungaroring Sport Zrt. elnök-vezérigazgatója pedig a Red Bull egyik Forma-1-es autójával, míg Bochkor Gábor Pető István dandártábornokkal egy MIG-29-essel tartott bemutatót a sajtó számára.  

A mogyoródi boxutcában tartott sajtótájékoztatón Palik Lászlótól - egyebek mellett - megtudtuk, hogy a Red Bull hetek programsorozatba jól illeszkedő Repülőnap igazi ,,emberközeli buli" lesz.

Dr. Szekeres Imre honvédelmi miniszter azt emelte ki, hogy az erős és jól szervezett Magyar Honvédséget szeretné megmutatni a szaktárca a várhatóan mintegy százezres közönségnek. A honvédelmi tárca vezetője azt hangsúlyozta, hogy az idei - 1990-óta immár kilencedik alkalommal megszervezett - programmal Európa immár 5 legnevesebb repülő-bemutatója közé emelkedik a kecskeméti légiparádé.

Besenyei Péter pedig - az ugyancsak Red Bull hetek keretében rendezendő - augusztus 20-i Red Bull Air Race hazai versenyéről adott hasznos információkat. A Magyarországon harmadszor lebonyolítandó versenyen idén 13 nemzet legkiválóbb versenyzőivel találkozhatnak a kilátogatók.

A sajtótájékoztató végén az Extra 300-as és a Bell Cobra újra felszállt, majd mintegy 5-8 perces mürepülő programot tartottak a megjelenteknek. 

Ha tetszett a cikk, kövesse a
Honvédszakszervezetet a Facebookon!
Ha lemaradt volna erről:

Még több friss hír

2024. 02. 23., 10:44
Tájékoztatjuk Tisztelt Tagjainkat, hogy a Honvéd Érdekképviseleti Szervezet szabályzói szerint a tagdíj mértéke változik. A befizetendő tagdíjak 2024. március 1.-től...
2023. 12. 15., 11:16
Tisztelt Tagunk! Ezúton szeretném Önt tájékoztatni, hogy a Honvédszakszervezet (HOSZ) a jogszabályi környezet változásaira reagálva, valamint a szervezet működésének folyamatos biztosítása érdekében új Alapszabályt fogadott el és hamarosan Honvéd Érdekképviseleti Szervezet (HÉSZ) néven folytatja tevékenységét.
2024-01-30 16:00:53
HÉSZ vezető tisztségviselők látogatása Székesfehérváron a MH Nagysándor József 51. Híradó- és Vezetésbiztosító Dandárnál.
2024-01-24 10:41:09
Csehország, Lengyelország, Magyarország és Szlovákia katonai érdekképviseleti szervezetek találkozója Budapesten.

  JETfly Magazin

A Gripenek beépített tűzfegyvere, a 27 mm-es Mauser BK 27 revolver-gépágyú több európai harci gép fedélzetén is megtalálható. A története egészen a második világháborúig nyúlik vissza - vagy esetleg még tovább?

  Háború Művészete magazin

Széchenyi 2020 europai szociális alap.