2023. 12. 03.
Ferenc, Olívia
: 380 Ft   : 349 Ft Benzin: 615 Ft/l   Dízel: 645 Ft/l   Írjon nekünk HADITECHNIKA

Repülőnap előtt

Hosz  |  2007. 08. 07., 13:01

Európa egyik legjelentősebb légi bemutatója, az augusztus 11-12 között a kecskeméti MH 59. Szentgyörgyi Dezső Repülőbázison megrendezendő Nemzetközi Repülőnap és Haditechnikai Bemutató idén is különleges látnivalókat kínál az érdeklődőknek. A Magyar Honvédség és a részt vevő országok több mint 30 repülőgép és helikoptertípussal, kötelékparádéval és földi bemutatókkal, programokkal gondoskodnak az egész napos szórakozásról. A rendezvény mindkét napjának zárásaként egy amerikai Bell Cobra helikopter, egy MiG-29-es vadászrepülőgép, egy Extra 300-as sportrepülőgép és egy Forma-1-es autó versenyez majd a levegőben és a földön. A versenyt a látogatók óriás kivetítőkön követhetik majd figyelemmel, a gépek fedélzetén pedig ismert személyiségek repülnek majd - egyebek mellett ez hangzott el a Repülőnappal kapcsolatos programokról és a verseny lefolyásáról tartott - augusztus 8-i, mogyoródi - sajtótájékoztatón. A programra az Egység 2002 Kft-nél 3500, gyermekeknek pedig 1500 Ft-ért válthatók belépők... 

A Repülőnapi sajtótájékoztató nem hagyományos módon zajlott, hiszen az újságírók Hungaroringre történő beérkezése, majd a helyszíni regisztráció után Besenyei Péter egy EXTRA 300 típusú sportgéppel landolt, őt dr. Szekeres Imre honvédelmi miniszter követte. A tárca iránnyítója egy Red Bull Bell Cobra helikopterrel érkezett a boxutca kijáratához. Palik László, a Hungaroring Sport Zrt. elnök-vezérigazgatója pedig a Red Bull egyik Forma-1-es autójával, míg Bochkor Gábor Pető István dandártábornokkal egy MIG-29-essel tartott bemutatót a sajtó számára.  

A mogyoródi boxutcában tartott sajtótájékoztatón Palik Lászlótól - egyebek mellett - megtudtuk, hogy a Red Bull hetek programsorozatba jól illeszkedő Repülőnap igazi ,,emberközeli buli" lesz.

Dr. Szekeres Imre honvédelmi miniszter azt emelte ki, hogy az erős és jól szervezett Magyar Honvédséget szeretné megmutatni a szaktárca a várhatóan mintegy százezres közönségnek. A honvédelmi tárca vezetője azt hangsúlyozta, hogy az idei - 1990-óta immár kilencedik alkalommal megszervezett - programmal Európa immár 5 legnevesebb repülő-bemutatója közé emelkedik a kecskeméti légiparádé.

Besenyei Péter pedig - az ugyancsak Red Bull hetek keretében rendezendő - augusztus 20-i Red Bull Air Race hazai versenyéről adott hasznos információkat. A Magyarországon harmadszor lebonyolítandó versenyen idén 13 nemzet legkiválóbb versenyzőivel találkozhatnak a kilátogatók.

A sajtótájékoztató végén az Extra 300-as és a Bell Cobra újra felszállt, majd mintegy 5-8 perces mürepülő programot tartottak a megjelenteknek. 

Ha tetszett a cikk, kövesse a
Honvédszakszervezetet a Facebookon!
Ha lemaradt volna erről:

Még több friss hír

  JETfly Magazin

Mint ahogy arról korábban már lapunkon is beszámoltunk, Románia exnorvég F-16-osokkal bővíti flottáját. Az első három példány 2023. november 29-én meg is érkezett keleti szomszédunkhoz.

  Háború Művészete magazin

Az F-16-osok nem rendelkeznek beépített beszállólétrával, ami problémát jelenthet a jövőbeni műveletek során olyan helyszíneken, ahol korlátozott a földi támogatás. Mutatjuk az innovációs ötleteket!
Széchenyi 2020 europai szociális alap.