2023. 12. 08. péntek
Mária
: 383 Ft   : 355 Ft Benzin: 615 Ft/l   Dízel: 645 Ft/l   Írjon nekünk HADITECHNIKA

Jogszabály előkészítés érdemi egyeztetés nélkül: rendkívüli SZÉF-ülést kezdeményez az FRDÉSZ!

Hosz  |  2007. 08. 30., 16:22

Az FRDÉSZ elnöksége - az augusztus 30-i ülése után - a jogalkotási, valamint a szolgálati törvények újbóli megsértése miatt a SZÉF (Szolgálati Jogviszonyban Állók Érdekegyeztető Fóruma) rendkívüli ülését kezdeményezte, majd az alábbi sajtóközleményt adta ki...

Az FRDÉSZ 2007. június 1-én a Parlament előtt, a fegyveresek és rendvédelmiek hivatása védelmében megtartott fáklyás demonstrációját követően a Kormány július 9-én határozatot adott ki. Az 1055. számú határozat az érintett tárcáknak 2007. augusztus 31-i határidőt szabott meg, azon  jogszabálytervezet előkészítésére, amely garantálja, hogy a legalább 20 éves szolgálati jogviszonnyal rendelkezők a jövőben változatlan feltételekkel mehetnek nyugdíjba, valamint még 5 évig biztosítja a magán nyugdíjpénztárakból az államiba való visszalépés lehetőségét.   A határidő holnap lejár. A mai napig a jogszabálytervezetről semmilyen érdemi egyeztetés nem történt a szakszervezetekkel.   Az FRDÉSZ Elnöksége ismételten tiltakozik a jogalkotási, valamint a szolgálati törvények újbóli megsértése miatt és felszólítja a Kormányt, hogy tartsa be a társadalmi párbeszéd intézményeire vonatkozó jogszabályokat és megállapodásokat. Egyúttal az FRDÉSZ Elnöksége kezdeményezi a Szolgálati Jogviszonyban állók Érdekegyeztető Fóruma (SZÉF) rendkívüli összehívását.

Budapest, 2007. augusztus 30.

                       Az FRDÉSZ elnöksége nevében:                                                                          Kónya Péter s.k.                                                                           FRDÉSZ elnök

                                                              

                                       Dr. Takács Albert miniszter                                                         IRM

Tárgy: Rendkívüli SZÉF ülés kezdeményezése

Tisztelt Miniszter Úr!

A Kormány július 9-én határozatot adott ki. Az 1055. számú határozat az érintett tárcáknak 2007. augusztus 31-i határidőt szabott meg, azon  jogszabálytervezet előkészítésére, amely garantálja, hogy a legalább 20 éves szolgálati jogviszonnyal rendelkezők a jövőben változatlan feltételekkel mehetnek nyugdíjba, valamint még 5 évig biztosítja a magán nyugdíjpénztárakból az államiba való visszalépés lehetőségét.   A határidő holnap lejár. A mai napig a jogszabálytervezetről semmilyen érdemi egyeztetés nem történt a szakszervezetekkel.   Az FRDÉSZ Elnöksége ismételten tiltakozik a jogalkotási, valamint a szolgálati törvények újbóli megsértése miatt és felszólítja a Kormányt, hogy tartsa be a társadalmi párbeszéd intézményeire vonatkozó jogszabályokat és megállapodásokat. Egyúttal az FRDÉSZ Elnöksége kezdeményezi a Szolgálati Jogviszonyban állók Érdekegyeztető Fóruma (SZÉF) rendkívüli összehívását.   Egyúttal kezdeményezzük, hogy más időpontban, de záros határidőn belül a SZÉF ülés keretében folytassunk egyeztetést arról:1.      a Konvergencia program teljesülésének függvényében,  - a kormányzati ígéreteknek megfelelően - milyen bérpolitikai intézkedéseket tesznek az érintett tárcák még ebben az évben.2.      milyen bérpolitikai intézkedéseket terveznek a fegyveres és rendvédelmi szférában. (Információink szerint a PM-ben és az érintett tárcáknál már zajlik a jövő évi költségvetés tervezése!)3.      milyen tapasztalatok vannak az ÁEK müködésével kapcsolatban. Információink szerint kész a HM-IRM-ÖTM-PM-PNSZFTNM azon rendelet tervezete, amely az MH Radó György Honvéd Egészségügyi Központban végzendő egészségügyi szolgáltatásokról szól. Erről is ezen napirend keretében egyeztetni kívánunk!

Budapest, 2007. augusztus 30.

                                                            Tisztelettel:

                                                                                         Kónya Péter s.k.                                                                                          FRDÉSZ elnök

Ha tetszett a cikk, kövesse a
Honvédszakszervezetet a Facebookon!
Ha lemaradt volna erről:

Még több friss hír

  JETfly Magazin

Olvasóink már jól ismerik a sok-sok éve működő JETfly Webáruházat, melyben repüléshez kapcsolódó relikviákat, illetve ruházati termékeket rendelhetnek meg. A kínálat folyamatosan bővül, mutatjuk a legfrissebb ajánlatokat, melyek a közelgő ünnepek kapcsán is szép ajándékok lehetnek!

  Háború Művészete magazin

Lánctalpak csörögnek, motorok zúgnak, ágyúcsövek robbanásszerű hangot hallatnak. Röviden és tömören: harckocsilövészet Szomódon.
Széchenyi 2020 europai szociális alap.