2023. 03. 30. csütörtök
Zalán
: 381 Ft   : 350 Ft Benzin: 398 Ft/l   Dízel: 415 Ft/l   Írjon nekünk HADITECHNIKA

A hatékony szervezeti működés érdekében

Hosz  |  2007. 09. 13., 13:34

Az FRDÉSZ – szeptember 13-i – elnökségi ülésének napirendjén az aktuális ügyek mellett a szövetség által a LIGA konföderációtól megpályázott pénz felhasználása, az új szervezeti struktúra és az Alapszabály módosítása, valamint az őszi továbbképzés és Küldöttgyűlés összehívása szerepelt. A budapesti, Gogol utcai székházban megtartott ülést Kónya Péter FRDÉSZ elnök vezette, a Hosz képviseletében dr. Heiling Ottó alelnök vett részt….  

Miután az FRDÉSZ elnöke köszöntötte a megjelenteket, az aktuális ügyekről tájékoztatta a megjelenteket. A fegyveres és rendvédelmi szféra szakszervezeti vezetői előtt Kónya Péter a Szolgálati Jogviszonyban Állók Érdekegyeztető Fóruma (SZÉF) szeptember 17-re összehívott ülésének napirendjéről, az azt megelőző oldalegyeztetésről, a Hszt. módosítás és a szolgálati nyugdíj jelenlegi helyzetéről, az OKÉT szeptember 5-i ülésén történtekről, valamint a LIGA konföderáció aktuális ügyeiről beszélt.  

- Ami költségvetési vonzattal jár, azt az előterjesztést, azt a tervezetet a Kormány idén nem támogatja - mondta hozzászólásában dr. Heiling Ottó, a Hosz alelnöke.

A HTFSZ, a VPFSZ és az RVE képviselője is markánsan érvelt a pótlékok bevezetése és egységesítése mellett. Kajsza Zoltán, a HTFSZ elnök-ügyvivője, Holecz Gábor, a VPFSZ elnöke és Pach Dániel, az RVE közép-magyarországi régióelnöke is a parlamenti és a brüsszeli tiltakozás szükségességét indokolta. Elhangzott az is, hogy a kollégáktól hamarosan minden járandóságot elvesznek, így 2008-ban akár illetmény-csökkenés is beállhat. Kónya Péter FRDÉSZ elnök szándékai szerint – még az ősszel – parlamenti vitanapot szerveznek a fegyveres és rendvédelmi szféra problémáival kapcsolatban.

Ezt követően az FRDÉSZ székház müködésének beindításához szükséges feltételekről tárgyaltak, majd a LIGA konföderációtól megpályázott pénz központi – továbbképzésre fordítandó – felhasználásáról döntöttek.

Ezt követően – a jobb és hatékonyabb müködés érdekében – az FRDÉSZ új struktúrájáról és az Alapszabály-módosítás tervezetéről tájékoztatta a tagszervezetek vezetőit Kónya Péter. Miután élénk vita bontakozott ki, az FRDÉSZ elnöke a konszenzusra való törekvésről beszélt, s felajánlotta, hogy a módosítás mellett érvelve valamennyi tagszervezetet végiglátogatja. Végül az FRDÉSZ továbbképzés – december 3-5 közötti – lebonyolításáról és a gárdonyi Küldöttgyülés összehívásáról hoztak határozatot.

Ha tetszett a cikk, kövesse a
Honvédszakszervezetet a Facebookon!

Még több friss hír

2022-12-21 09:58:36
A Honvédszakszervezet tisztségviselői és alapszervezet vezetői 2022. december hónapban felmérték a rászoruló katonacsaládok számát. A felmérés eredményeként a katonacsaládok részére az alapszervezet vezetők a Hosz alapszervezeteinek költségvetése terhére segélycsomagokat osztottak…

  JETfly Magazin

Áprilisban sem lesz hiány repülős rendezvényekből, előadásokból és beindul a repülőnapos szezon is! Olvasóinknak összegyűjtöttünk néhány programot, amire érdemes lesz ellátogatni.

  Háború Művészete magazin

A nyugat-balkáni béke Magyarország egyik legfontosabb biztonságpolitikai érdeke, hiszen ez az európai béke egyik záloga is egyben, elérése és biztosítása embert próbáló, kihívást jelentő feladat – hangsúlyozta Vargha Tamás, a Honvédelmi Minisztérium parlamenti államtitkára, miniszterhelyettes március 26-án, vasárnap a Koszovóból visszatérő MH KFOR Hadműveleti Tartalék Zászlóalj manőver századának fogadásakor Kecskeméten.
Széchenyi 2020 europai szociális alap.