2023. 12. 05. kedd
Vilma
: 379 Ft   : 350 Ft Benzin: 615 Ft/l   Dízel: 645 Ft/l   Írjon nekünk HADITECHNIKA

A hatékony szervezeti működés érdekében

Hosz  |  2007. 09. 13., 13:34

Az FRDÉSZ – szeptember 13-i – elnökségi ülésének napirendjén az aktuális ügyek mellett a szövetség által a LIGA konföderációtól megpályázott pénz felhasználása, az új szervezeti struktúra és az Alapszabály módosítása, valamint az őszi továbbképzés és Küldöttgyűlés összehívása szerepelt. A budapesti, Gogol utcai székházban megtartott ülést Kónya Péter FRDÉSZ elnök vezette, a Hosz képviseletében dr. Heiling Ottó alelnök vett részt….  

Miután az FRDÉSZ elnöke köszöntötte a megjelenteket, az aktuális ügyekről tájékoztatta a megjelenteket. A fegyveres és rendvédelmi szféra szakszervezeti vezetői előtt Kónya Péter a Szolgálati Jogviszonyban Állók Érdekegyeztető Fóruma (SZÉF) szeptember 17-re összehívott ülésének napirendjéről, az azt megelőző oldalegyeztetésről, a Hszt. módosítás és a szolgálati nyugdíj jelenlegi helyzetéről, az OKÉT szeptember 5-i ülésén történtekről, valamint a LIGA konföderáció aktuális ügyeiről beszélt.  

- Ami költségvetési vonzattal jár, azt az előterjesztést, azt a tervezetet a Kormány idén nem támogatja - mondta hozzászólásában dr. Heiling Ottó, a Hosz alelnöke.

A HTFSZ, a VPFSZ és az RVE képviselője is markánsan érvelt a pótlékok bevezetése és egységesítése mellett. Kajsza Zoltán, a HTFSZ elnök-ügyvivője, Holecz Gábor, a VPFSZ elnöke és Pach Dániel, az RVE közép-magyarországi régióelnöke is a parlamenti és a brüsszeli tiltakozás szükségességét indokolta. Elhangzott az is, hogy a kollégáktól hamarosan minden járandóságot elvesznek, így 2008-ban akár illetmény-csökkenés is beállhat. Kónya Péter FRDÉSZ elnök szándékai szerint – még az ősszel – parlamenti vitanapot szerveznek a fegyveres és rendvédelmi szféra problémáival kapcsolatban.

Ezt követően az FRDÉSZ székház müködésének beindításához szükséges feltételekről tárgyaltak, majd a LIGA konföderációtól megpályázott pénz központi – továbbképzésre fordítandó – felhasználásáról döntöttek.

Ezt követően – a jobb és hatékonyabb müködés érdekében – az FRDÉSZ új struktúrájáról és az Alapszabály-módosítás tervezetéről tájékoztatta a tagszervezetek vezetőit Kónya Péter. Miután élénk vita bontakozott ki, az FRDÉSZ elnöke a konszenzusra való törekvésről beszélt, s felajánlotta, hogy a módosítás mellett érvelve valamennyi tagszervezetet végiglátogatja. Végül az FRDÉSZ továbbképzés – december 3-5 közötti – lebonyolításáról és a gárdonyi Küldöttgyülés összehívásáról hoztak határozatot.

Ha tetszett a cikk, kövesse a
Honvédszakszervezetet a Facebookon!
Ha lemaradt volna erről:

Még több friss hír

  JETfly Magazin

"Nehéz szerénynek maradni!", állítja a Tiger Meet-ek jelmondata. A fotókat nézve, van benne igazság! Sehol máshol nem láthatunk ennyi, látványosan megfestett katonai repülőgépet - de a csodaszép merev- és forgószárnyasok nem kiállításra jöttek. Dolgoztak, kőkeményen, s velük együtt a hajózók és a műszakiak is.

  Háború Művészete magazin

2023. december 2-án, szombaton került sor a Veszprém vármegyei Pápateszér községben Marjay Tamás huszár hadnagy emléktáblájának ünnepélyes avatására születésének 100. évfordulóján.
Széchenyi 2020 europai szociális alap.