2023. 06. 06. kedd
Cintia, Norbert
: 369 Ft   : 345 Ft Benzin: 398 Ft/l   Dízel: 415 Ft/l   Írjon nekünk HADITECHNIKA

A sukorói csata 159. évfordulóján: Két napos rendezvénysorozat Pákozdon

Hosz  |  2007. 09. 30., 18:48

A csata 159. évfordulóján régen látott több  ezres tömeg lepte el a Mészeg-hegyi katonai emlékhelyet. Az ünneplők között volt dr. Szeredi Péter kabinetfőnök, Tömböl László mérnök altábornagy, az MH ÖHP parancsnoka, Fejér megye és Székesfehérvár vezetői, országgyűlési képviselők, a környék polgármesterei és érdeklődők az ország és a Kárpát-medence minden tájáról, a Honvédszakszervezetet Mészáros Géza elnök képviselte...

Ünnepi köszöntőt mondott Dr. Szeredi Péter kabinetfőnök és Warvasovszky Tihamér Székesfehérvár polgármestere, a Honvédség és Társadalom Baráti Kör Székesfehérvári Szervezetének elnöke. A katonai tiszteletadással kísért koszorúzási ünnepséget, amelyen a Honvédszakszervezet koszorúját Mészáros Géza elnök helyezte el,  a Magyar Huszár és Hagyományőrző Szövetség bemutatója követte, amelyen megelevenedett az egykori csata.

A rendezvények sora egyébként még szeptember 28-án reggelén, a Pákozd Mészeg-hegyi Katonai emlékhelyen. Ez a nap az általános és középiskolások honvédelmi versenyével és a MH Szárazföldi csapatainak ünnepével kezdődött. Sor került Dr.Gyuricza Béla vezérezredes, a szárazföldi csapatok néhai parancsnoka, a katonai emlékhely megálmodója emléktáblájának megkoszorúzására, a ” Magyar Honvédség 160 éve” vándorkiállítás megnyitójára, a „Békefenntartó emlékmünél” újabb objektumok átadására (KFOR, PRT), valamint a nagy számú érdeklődő szárazföldi bemutatókat, faszobrász és makett-kiállítást, fotókiállítást és hagyományőrző huszár-tábort tekinthetett meg. A délelőtti rendezvényeket a versenyek eredményhirdetése és az Emlékmü katonai tiszteletadással történő koszorúzása zárta.

Az általános iskolások versenyének első helyezett csapatát a Honvédszakszervezet szárazföldi haderőnemi képviselete különdíjban részesítette, amelyet Czövek János haderőnemi titkár adott át. Délután a ” Haditanács 2007”  kerek-asztal tanácskozásra érkeztek a Velencei tó és Székesfehérvár kistérségeinek polgármesterei, valamint a civil szervezetek vezetői és a honvédelem ügyének támogatói. A nap záróeseménye a Sukorói református templomban (az 1848. szeptember 28.-i haditanács eredeti helyszínén zajlott, ahol Benkő Tibor vezérőrnagy ünnepi köszöntőjét, a Honvéd férfikar színvonalas produkcióját ökumenikus ima zárta.

Ha tetszett a cikk, kövesse a
Honvédszakszervezetet a Facebookon!

Még több friss hír

2023. 05. 16., 07:32
A Katonák a Törvényességért és Jogbiztonságért Közhasznú Alapítvány céljai: a hivatásos, szerződéses és nyugállományú katonák állampolgári és szolgálati jogainak védelme, szociális segítségnyújtás. Az SZJA 1%-ának felajánlásával kérjük, járuljon hozzá Ön is az Önsegélyző és Szolidaritási Alap feltöltéséhez...
2023. 05. 09., 13:11
2023. május 03-án lezajlottak a Honvédszakszervezet küldöttgyűlését megelőző képviseleti értekezletek, a nyugállományú tagozat választmányi ülése és a Hosz elnökségi ülés. A szárazföld, légierő, logisztika és közigazgatás képviselethez tartozó alapszervezeti vezetők a megnyitó után tájékoztatást kaptak a Hjt.-vel kapcsolatos egyeztetésekről, a Honvédszakszervezet javaslatairól, valamint a várható változásokról…
2023. 04. 27., 08:39
Tájékoztatjuk a tisztelt tagságot, hogy 2023. április 28-án (pénteken) egyéb rendezvények miatt a központi iroda zárva lesz. Mobiltelefonos elérhetőségeken tisztségviselőink ügyletet tartanak.
2023-04-05 13:43:22
A Honvédszakszervezet elnöksége, munkatársai és tisztségviselői minden szakszervezeti tagunknak és családtagjának kellemes Húsvéti Ünnepeket kíván!
2023-02-15 14:19:50
A Honvédszakszervezet Elnöksége 2023. február 07-én tartotta az alapszervezet vezetőkkel kibővített ülését, ahol döntöttek a 8/2023. számú Kormány rendelet kapcsán felmerülő további feladatokról, illetve a Küldöttgyűlés előkészületeiről…

  JETfly Magazin

  Háború Művészete magazin

Éleslövészeten bizonyítottak a PzH 2000-es önjáró tüzérségi eszközök a Bakonyban. Bár a típus még igen friss a Magyar Honvédség kötelékében, és ezáltal a kezelőszemélyzetek még javában gyakorolják a különböző eljárásrendeket, annyi már e kezdeti időszakban is bizton állítható, hogy a jól felkészített szakemberek kezében a haditechnikai eszközök eddig ritkán látott eredményeket érnek el.
Széchenyi 2020 europai szociális alap.