2023. 06. 03. szombat
Klotild
: 371 Ft   : 344 Ft Benzin: 398 Ft/l   Dízel: 415 Ft/l   Írjon nekünk HADITECHNIKA

Családi nap a Támogató Dandárnál

Hosz  |  2007. 10. 02., 00:41

Családi napot rendezett az MH Támogató Dandár szeptember 29-én a Budapest Zách utcai objektumában. Az egész napos rendezvényen családtagjaikkal a katonai szervezet dolgozói, meghívott vendégek, a rendezvény támogatói, kicsik és nagyok együtt vettek részt. A Honvédszakszervezettől a budapesti területi ügyvivő, Takács István (ezen sorok írója) is meghívást kapott...

– Szeretettel üdvözlöm a jelenlévőket a Támogató dandár első családi napján – kezdte a megnyitó beszédét Horváth Ferenc dandártábornok, a katonai szervezet parancsnoka.

A mamut katonai szervezet szinte minden alegysége képviseltette magát a színvonalas rendezvényen. A helyőrségzenekar ismert számokat játszott, miközben látványos alakzatokban masíroztak, a szállítók technikai bemutatót tartottak, a híradók müholdas kapcsolaton keresztül internetezési lehetőséget biztosítottak, a támogatók berendezték a rendezvény helyszínét és ellátták (például finom babgulyással és túrósbatyuval) a szórakozni vágyókat. Meghívást kaptak még a tüzszerészek is, akik a speciálisan kiképzett kutyával bombakeresési bemutatót tartottak.

A családi napon több tájékoztató szervezet is helyet kapott, ahol hasznos tanácsokkal, információkkal, lehetőségekkel látták el a látogatókat. Korszerü eszközökkel egészségügyi vizsgálatokat végeztek az érdeklődőkön. Jelen voltak a toborzók, ahol az ifjak leginkább a bemutatott hatástalanított fegyverek iránt érdeklődtek. A Hosz sátránál Takács István budapesti területi ügyvivő válaszolt az érdeklődők kérdéseire, de akadt, aki a helyszínen töltötte ki a belépési nyilatkozatát.

Mint minden családi rendezvénynek, így ennek is nélkülözhetetlen eleme a sportvetélkedők, melyek tisztességes, szórakoztató megmérettetést jelentenek a Támogató dandár alegységei között. A laktanya egész területén folyamatos sportesemények zajlottak, kicsik- nagyok nagy örömére. A gyerekek kipróbálhatták ügyességüket a kézmüves-sátorban, levezethették energiájukat az ugráló várban, valamint sziklafalra mászhattak biztonságos körülmények között. Érdekes vetélkedő volt a vattacukorevő verseny a gyerekeknek, valamint a sörivó verseny a felnőtteknek. A sport- és ügyességi vetélkedők, versenyek győztesei szép kupákat vehettek át.

A nap csúcspontja a tombolasorsolás volt, ahol sokak örömére rengeteg és értékes nyereményeket sorsoltak ki a támogatók jóvoltából. A Hosz támogatásként, ajándék pólókkal és sapkákkal, valamint a tombola egyik főnyereményeként, egy DivX-es DVD lejátszóval járult hozzá a rendezvény jó színvonalához.

Gratulálunk! Jó mulatság volt!

Ha tetszett a cikk, kövesse a
Honvédszakszervezetet a Facebookon!

Még több friss hír

2023. 05. 16., 07:32
A Katonák a Törvényességért és Jogbiztonságért Közhasznú Alapítvány céljai: a hivatásos, szerződéses és nyugállományú katonák állampolgári és szolgálati jogainak védelme, szociális segítségnyújtás. Az SZJA 1%-ának felajánlásával kérjük, járuljon hozzá Ön is az Önsegélyző és Szolidaritási Alap feltöltéséhez...
2023. 05. 09., 13:11
2023. május 03-án lezajlottak a Honvédszakszervezet küldöttgyűlését megelőző képviseleti értekezletek, a nyugállományú tagozat választmányi ülése és a Hosz elnökségi ülés. A szárazföld, légierő, logisztika és közigazgatás képviselethez tartozó alapszervezeti vezetők a megnyitó után tájékoztatást kaptak a Hjt.-vel kapcsolatos egyeztetésekről, a Honvédszakszervezet javaslatairól, valamint a várható változásokról…
2023. 04. 27., 08:39
Tájékoztatjuk a tisztelt tagságot, hogy 2023. április 28-án (pénteken) egyéb rendezvények miatt a központi iroda zárva lesz. Mobiltelefonos elérhetőségeken tisztségviselőink ügyletet tartanak.
2023-04-05 13:43:22
A Honvédszakszervezet elnöksége, munkatársai és tisztségviselői minden szakszervezeti tagunknak és családtagjának kellemes Húsvéti Ünnepeket kíván!
2023-02-15 14:19:50
A Honvédszakszervezet Elnöksége 2023. február 07-én tartotta az alapszervezet vezetőkkel kibővített ülését, ahol döntöttek a 8/2023. számú Kormány rendelet kapcsán felmerülő további feladatokról, illetve a Küldöttgyűlés előkészületeiről…

  JETfly Magazin

  Háború Művészete magazin

Éleslövészeten bizonyítottak a PzH 2000-es önjáró tüzérségi eszközök a Bakonyban. Bár a típus még igen friss a Magyar Honvédség kötelékében, és ezáltal a kezelőszemélyzetek még javában gyakorolják a különböző eljárásrendeket, annyi már e kezdeti időszakban is bizton állítható, hogy a jól felkészített szakemberek kezében a haditechnikai eszközök eddig ritkán látott eredményeket érnek el.
Széchenyi 2020 europai szociális alap.