2023. 03. 21. kedd
Benedek
: 392 Ft   : 365 Ft Benzin: 398 Ft/l   Dízel: 415 Ft/l   Írjon nekünk HADITECHNIKA

Családi nap a Támogató Dandárnál

Hosz  |  2007. 10. 02., 00:41

Családi napot rendezett az MH Támogató Dandár szeptember 29-én a Budapest Zách utcai objektumában. Az egész napos rendezvényen családtagjaikkal a katonai szervezet dolgozói, meghívott vendégek, a rendezvény támogatói, kicsik és nagyok együtt vettek részt. A Honvédszakszervezettől a budapesti területi ügyvivő, Takács István (ezen sorok írója) is meghívást kapott...

– Szeretettel üdvözlöm a jelenlévőket a Támogató dandár első családi napján – kezdte a megnyitó beszédét Horváth Ferenc dandártábornok, a katonai szervezet parancsnoka.

A mamut katonai szervezet szinte minden alegysége képviseltette magát a színvonalas rendezvényen. A helyőrségzenekar ismert számokat játszott, miközben látványos alakzatokban masíroztak, a szállítók technikai bemutatót tartottak, a híradók müholdas kapcsolaton keresztül internetezési lehetőséget biztosítottak, a támogatók berendezték a rendezvény helyszínét és ellátták (például finom babgulyással és túrósbatyuval) a szórakozni vágyókat. Meghívást kaptak még a tüzszerészek is, akik a speciálisan kiképzett kutyával bombakeresési bemutatót tartottak.

A családi napon több tájékoztató szervezet is helyet kapott, ahol hasznos tanácsokkal, információkkal, lehetőségekkel látták el a látogatókat. Korszerü eszközökkel egészségügyi vizsgálatokat végeztek az érdeklődőkön. Jelen voltak a toborzók, ahol az ifjak leginkább a bemutatott hatástalanított fegyverek iránt érdeklődtek. A Hosz sátránál Takács István budapesti területi ügyvivő válaszolt az érdeklődők kérdéseire, de akadt, aki a helyszínen töltötte ki a belépési nyilatkozatát.

Mint minden családi rendezvénynek, így ennek is nélkülözhetetlen eleme a sportvetélkedők, melyek tisztességes, szórakoztató megmérettetést jelentenek a Támogató dandár alegységei között. A laktanya egész területén folyamatos sportesemények zajlottak, kicsik- nagyok nagy örömére. A gyerekek kipróbálhatták ügyességüket a kézmüves-sátorban, levezethették energiájukat az ugráló várban, valamint sziklafalra mászhattak biztonságos körülmények között. Érdekes vetélkedő volt a vattacukorevő verseny a gyerekeknek, valamint a sörivó verseny a felnőtteknek. A sport- és ügyességi vetélkedők, versenyek győztesei szép kupákat vehettek át.

A nap csúcspontja a tombolasorsolás volt, ahol sokak örömére rengeteg és értékes nyereményeket sorsoltak ki a támogatók jóvoltából. A Hosz támogatásként, ajándék pólókkal és sapkákkal, valamint a tombola egyik főnyereményeként, egy DivX-es DVD lejátszóval járult hozzá a rendezvény jó színvonalához.

Gratulálunk! Jó mulatság volt!

Ha tetszett a cikk, kövesse a
Honvédszakszervezetet a Facebookon!

Még több friss hír

2022. 11. 30., 13:58
„Minden idők legnagyobb haderőreformja zajlik” – mondta dr. Ruszin-Szendi Romulusz altábornagy, a Magyar Honvédség parancsnoka a Honvédszakszervezet őszi küldöttgyűlésén Budapesten, november 29-én, kedden.
2022-12-21 09:58:36
A Honvédszakszervezet tisztségviselői és alapszervezet vezetői 2022. december hónapban felmérték a rászoruló katonacsaládok számát. A felmérés eredményeként a katonacsaládok részére az alapszervezet vezetők a Hosz alapszervezeteinek költségvetése terhére segélycsomagokat osztottak…

  JETfly Magazin

Az 1985-ben indult légitársaság most harmadszor változtat arculatán. A jelenlegi festések 1999 óta láthatóak a világ legnagyobb légitársaságának óriásgépein, és az egyik legismertebb márkajelzéssé váltak ez alatt az idő alatt. A mostani arculatfrissítés a gépek függőleges vezérsíkját és a szárnyakat érinti.

  Háború Művészete magazin

A NATO Kiemelt Éberségi Tevékenységű Többnemzeti Harccsoport olasz század katonái sikeres aknavető és tüzérségi éleslövészetet hajtottak végre a Magyar Honvédség Központi Gyakorlóterén, a Bakonyban.
Széchenyi 2020 europai szociális alap.