2024. 02. 26. hétfő
Edina
: 389 Ft   : 359 Ft Benzin: 583 Ft/l   Dízel: 614 Ft/l   Írjon nekünk HADITECHNIKA

Az év projektje a norvég pályázat

Hosz  |  2007. 10. 10., 08:27

A Katonák a Törvényességért és a Jogbiztonságért Közhasznú Alapítvány soros kuratóriumi ülését október 10-én tartotta Gödön. Az eseményen miután Szekeres István ny. dandártábornok, a kuratórium elnöke köszöntötte a megjelenteket, Mészáros Géza, a Honvédszakszervezet (Hosz) elnöke adott aktuális tájékoztatót az elmúlt időszak történéseiről. Ezt követően beszámoló hangzott el az előző kuratóriumi ülés óta történtekről, majd az Alapítvány 2007-2008. évi programját fogadták el, végül pedig segélykérelmeket is elbíráltak...

Szekeres István, a Katonákért Alapítvány kuratóriumának elnöke a kuratóriumi tagok mellett - az ülésen megjelentek között - köszönthette Mészáros Gézát, a Hosz elnökét, Gyuris Mihályt, az MH Szociálpolitikai Közalapítvány kuratóriumi titkárát, Garay János alezredest, a HM Személyzeti Főosztály osztályvezető-helyettesét, valamint Sárkány Ferencet, az Egység 2002 Kft. ügyvezetőjét is.

A köszöntő szavak után Mészáros Géza adott áttekintést a szakszervezet elmúlt időszakáról. A Hosz elnöke - egyebek mellett - a nemzetközi és hazai szövetségi kapcsolatok fejlődését, majd a katonák érdekében megtett szakszervezeti erőfeszítéseket szedte csokorba. A reprezentatív szakszervezet elnöke a HM vezetőivel - a katonaállomány érdekében - folytatott kereset-kiegészítő tárgyalásairól, az igénybe vehető lakáslízing-lehetőségről, valamint egyéb szakszervezeti szolgáltatásokról is beszélt.

Szoros szimbiózis, korrekt együttmüködés jellemzi a Hosz és a HM napi munkakapcsolatát. A Hosz IV. kongresszusa egy sikertörténet fontos állomása lehet - mondta a munkáltatóval való kontaktusról és a november 15-17 közötti, Balatonkenesén megrendezendő szakszervezeti rendezvény előkészületeiről szóló tájékoztatójában Mészáros Géza. Ezt követően megköszönte a Katonákért Alapítvány - a szakszervezeti tagság érdekében folytatott - munkáját, majd kreatív gondolkodónak nevezte az Alapítvány kuratóriumában ténykedőket.

Ezt követően Szekeres István szóbeli kiegészítést füzött a kuratórium elmúlt időszakban végzett tevékenységéről szóló beszámolójához. Érdemes nyitni a jelenlegi és volt kollégáink felé, meg kell fogni a katonakollégák kezét, támogatni kell, be kell kapcsolni őket a közös tevékenységbe. Az Szja kampány során az Alapítvány ismét a legszélesebb populációt szólította meg, ennek ellenére évről-évre kevesebben ajánlják fel az 1%-ot az Alapítvány számára - mondta a kuratórium elnöke. A kuratórium elnöke beszélt még a 2007-ben nyertes pályázatokról, a rekonverzió ügyéről, valamint az év projektjének tartott norvég pályázat részleteiről is.

Ezt követően a kuratóriumi tagok és a meghívottak véleményt alkottak az elhangzottakkal kapcsolatban. Gyuris Mihály az MH Szociálpolitikai Közalapítvány norvég pályázatban történő részvételének fontosságát hangsúlyozta, míg mások azt fogalmazták meg, hogy valamennyi fegyveres és rendvédelmi dolgozó problémájára is megoldást találhat a norvég pályázat, emellett azt is sokan kiemelték, hogy az Alapítvány nevében is szereplő ,,törvényessegért" szeretnének többet tenni 2008-ban.

A vita összefoglalójában Szekeres István elmondta, hogy összességében eredményes esztendőt zár majd az Alapítvány. Az ülés végén Mészáros Géza, a Hosz elnöke és a Katonákért Alapítvány kuratóriuma is felköszöntötte az elmúlt napokban 60. születésnapját ünneplő Szekeres Istvánt.

Ha tetszett a cikk, kövesse a
Honvédszakszervezetet a Facebookon!
Ha lemaradt volna erről:

Még több friss hír

2024. 02. 23., 10:44
Tájékoztatjuk Tisztelt Tagjainkat, hogy a Honvéd Érdekképviseleti Szervezet szabályzói szerint a tagdíj mértéke változik. A befizetendő tagdíjak 2024. március 1.-től...
2023. 12. 15., 11:16
Tisztelt Tagunk! Ezúton szeretném Önt tájékoztatni, hogy a Honvédszakszervezet (HOSZ) a jogszabályi környezet változásaira reagálva, valamint a szervezet működésének folyamatos biztosítása érdekében új Alapszabályt fogadott el és hamarosan Honvéd Érdekképviseleti Szervezet (HÉSZ) néven folytatja tevékenységét.
2024-01-30 16:00:53
HÉSZ vezető tisztségviselők látogatása Székesfehérváron a MH Nagysándor József 51. Híradó- és Vezetésbiztosító Dandárnál.
2024-01-24 10:41:09
Csehország, Lengyelország, Magyarország és Szlovákia katonai érdekképviseleti szervezetek találkozója Budapesten.

  JETfly Magazin

A Gripenek beépített tűzfegyvere, a 27 mm-es Mauser BK 27 revolver-gépágyú több európai harci gép fedélzetén is megtalálható. A története egészen a második világháborúig nyúlik vissza - vagy esetleg még tovább?

  Háború Művészete magazin

A megújuló Magyar Honvédség újonnan vásárolt szárazföldi harckocsijai és lövegjei után vízi járművekkel is gazdagítja eszközállományát. Katonáink hamarosan két felújított SOC-R típusú folyami naszádot vehetnek használatba.
Széchenyi 2020 europai szociális alap.