2023. 06. 03. szombat
Klotild
: 371 Ft   : 344 Ft Benzin: 398 Ft/l   Dízel: 415 Ft/l   Írjon nekünk HADITECHNIKA

Az év projektje a norvég pályázat

Hosz  |  2007. 10. 10., 08:27

A Katonák a Törvényességért és a Jogbiztonságért Közhasznú Alapítvány soros kuratóriumi ülését október 10-én tartotta Gödön. Az eseményen miután Szekeres István ny. dandártábornok, a kuratórium elnöke köszöntötte a megjelenteket, Mészáros Géza, a Honvédszakszervezet (Hosz) elnöke adott aktuális tájékoztatót az elmúlt időszak történéseiről. Ezt követően beszámoló hangzott el az előző kuratóriumi ülés óta történtekről, majd az Alapítvány 2007-2008. évi programját fogadták el, végül pedig segélykérelmeket is elbíráltak...

Szekeres István, a Katonákért Alapítvány kuratóriumának elnöke a kuratóriumi tagok mellett - az ülésen megjelentek között - köszönthette Mészáros Gézát, a Hosz elnökét, Gyuris Mihályt, az MH Szociálpolitikai Közalapítvány kuratóriumi titkárát, Garay János alezredest, a HM Személyzeti Főosztály osztályvezető-helyettesét, valamint Sárkány Ferencet, az Egység 2002 Kft. ügyvezetőjét is.

A köszöntő szavak után Mészáros Géza adott áttekintést a szakszervezet elmúlt időszakáról. A Hosz elnöke - egyebek mellett - a nemzetközi és hazai szövetségi kapcsolatok fejlődését, majd a katonák érdekében megtett szakszervezeti erőfeszítéseket szedte csokorba. A reprezentatív szakszervezet elnöke a HM vezetőivel - a katonaállomány érdekében - folytatott kereset-kiegészítő tárgyalásairól, az igénybe vehető lakáslízing-lehetőségről, valamint egyéb szakszervezeti szolgáltatásokról is beszélt.

Szoros szimbiózis, korrekt együttmüködés jellemzi a Hosz és a HM napi munkakapcsolatát. A Hosz IV. kongresszusa egy sikertörténet fontos állomása lehet - mondta a munkáltatóval való kontaktusról és a november 15-17 közötti, Balatonkenesén megrendezendő szakszervezeti rendezvény előkészületeiről szóló tájékoztatójában Mészáros Géza. Ezt követően megköszönte a Katonákért Alapítvány - a szakszervezeti tagság érdekében folytatott - munkáját, majd kreatív gondolkodónak nevezte az Alapítvány kuratóriumában ténykedőket.

Ezt követően Szekeres István szóbeli kiegészítést füzött a kuratórium elmúlt időszakban végzett tevékenységéről szóló beszámolójához. Érdemes nyitni a jelenlegi és volt kollégáink felé, meg kell fogni a katonakollégák kezét, támogatni kell, be kell kapcsolni őket a közös tevékenységbe. Az Szja kampány során az Alapítvány ismét a legszélesebb populációt szólította meg, ennek ellenére évről-évre kevesebben ajánlják fel az 1%-ot az Alapítvány számára - mondta a kuratórium elnöke. A kuratórium elnöke beszélt még a 2007-ben nyertes pályázatokról, a rekonverzió ügyéről, valamint az év projektjének tartott norvég pályázat részleteiről is.

Ezt követően a kuratóriumi tagok és a meghívottak véleményt alkottak az elhangzottakkal kapcsolatban. Gyuris Mihály az MH Szociálpolitikai Közalapítvány norvég pályázatban történő részvételének fontosságát hangsúlyozta, míg mások azt fogalmazták meg, hogy valamennyi fegyveres és rendvédelmi dolgozó problémájára is megoldást találhat a norvég pályázat, emellett azt is sokan kiemelték, hogy az Alapítvány nevében is szereplő ,,törvényessegért" szeretnének többet tenni 2008-ban.

A vita összefoglalójában Szekeres István elmondta, hogy összességében eredményes esztendőt zár majd az Alapítvány. Az ülés végén Mészáros Géza, a Hosz elnöke és a Katonákért Alapítvány kuratóriuma is felköszöntötte az elmúlt napokban 60. születésnapját ünneplő Szekeres Istvánt.

Ha tetszett a cikk, kövesse a
Honvédszakszervezetet a Facebookon!

Még több friss hír

2023. 05. 16., 07:32
A Katonák a Törvényességért és Jogbiztonságért Közhasznú Alapítvány céljai: a hivatásos, szerződéses és nyugállományú katonák állampolgári és szolgálati jogainak védelme, szociális segítségnyújtás. Az SZJA 1%-ának felajánlásával kérjük, járuljon hozzá Ön is az Önsegélyző és Szolidaritási Alap feltöltéséhez...
2023. 05. 09., 13:11
2023. május 03-án lezajlottak a Honvédszakszervezet küldöttgyűlését megelőző képviseleti értekezletek, a nyugállományú tagozat választmányi ülése és a Hosz elnökségi ülés. A szárazföld, légierő, logisztika és közigazgatás képviselethez tartozó alapszervezeti vezetők a megnyitó után tájékoztatást kaptak a Hjt.-vel kapcsolatos egyeztetésekről, a Honvédszakszervezet javaslatairól, valamint a várható változásokról…
2023. 04. 27., 08:39
Tájékoztatjuk a tisztelt tagságot, hogy 2023. április 28-án (pénteken) egyéb rendezvények miatt a központi iroda zárva lesz. Mobiltelefonos elérhetőségeken tisztségviselőink ügyletet tartanak.
2023-04-05 13:43:22
A Honvédszakszervezet elnöksége, munkatársai és tisztségviselői minden szakszervezeti tagunknak és családtagjának kellemes Húsvéti Ünnepeket kíván!
2023-02-15 14:19:50
A Honvédszakszervezet Elnöksége 2023. február 07-én tartotta az alapszervezet vezetőkkel kibővített ülését, ahol döntöttek a 8/2023. számú Kormány rendelet kapcsán felmerülő további feladatokról, illetve a Küldöttgyűlés előkészületeiről…

  JETfly Magazin

  Háború Művészete magazin

Éleslövészeten bizonyítottak a PzH 2000-es önjáró tüzérségi eszközök a Bakonyban. Bár a típus még igen friss a Magyar Honvédség kötelékében, és ezáltal a kezelőszemélyzetek még javában gyakorolják a különböző eljárásrendeket, annyi már e kezdeti időszakban is bizton állítható, hogy a jól felkészített szakemberek kezében a haditechnikai eszközök eddig ritkán látott eredményeket érnek el.
Széchenyi 2020 europai szociális alap.