2024. 07. 15. hétfő
Henrik, Roland
: 391 Ft   : 359 Ft Benzin: 583 Ft/l   Dízel: 614 Ft/l   Írjon nekünk HADITECHNIKA

Hosz tájékoztató a HM FLÜ Program Tervezési és Vezetési Igazgatóság továbbképzésén

Hosz  |  2007. 10. 13., 19:11

Két napos továbbképzést tartottak HM Fejlesztési és Logisztikai Ügynökség Program Tervezési és Vezetési Igazgatóság állománya részére, ahol a második napon, október 12-én meghívást kapott a Honvédszakszervezet is. A meghívást elfogadva, a rendezvényen dr. Heiling Ottó Hosz alelnök, valamint Takács István butapesti területi ügyvivő vett részt...  

A közel 50 perces előadáson dr. Heiling Ottó beszélt a Honvédszakszervezet jelenlegi helyzetéről, az érdekképviselet, valamint érdekvédelem aktuális helyzetéről. Szó volt a Hjt. jelenlegi és tervezett módosításáról, a szolgálati nyugdíj változásairól, az illetményfejlesztés aktualitásairól, a Hosz javaslatairól és eredményeiről. A mintegy 60 fős hallgatóság felkészülve a Hosz tájékoztatóra előzetesen, de a helyszínen alábbiakban felsorolt kérdéseket intézett az előadó felé:

Nyugdíj

-         20 év fölötti rögzítés hogyan történik?

-         Ha megvan a 25 év, de csak x év múlva megy el valaki, akkor hogyan számolják majd a nyugdíját?

-         Milyen feltételekkel lehet elmenni nyugdíjba, ha megvan a 25 év, úgy, hogy 100%-os nyugdíj legyen?

-         A 25 év meglétekor lehet-e kérvényezni és elengedik-e az embert nyugdíjba 100%-kal?

-         Nyugdíj megoszlása: 75% nyugdíjbiztosító, 25% magánnyugdíj, visszalépés kérdése a TB-hez, járadék, vagy egyben felvétel? Az Egészségügyi Pénztárnál ugyanezek...

-         A jogegységi döntés előtt álló szakközépiskolai évek beszámítása a szolgálati időbe jelenleg hogy áll?

Illetmény, juttatások

-         Milyen emelés várható?

-         Milyen egyéb juttatás várható (pulykapénz, üdülési csekk jövőre...)?

-         13. havi kifizetése hogyan alakul a továbbiakban?

Honvédségi Jogállásról szóló Törvény (Hjt.)

-         Milyen változás várható?

Összegzésként elhangzott, hogy szükség van a jelenlegi több mint 50% szervezettség növelésére. A Hosz, mint a katonák egyetlen reprezentatív érdekvédelmi szervezetének eredményessége a politikai és katonai érdekegyeztetésen annál hatékonyabb minél több szakszervezeti tagot tudhat maga mögött.

Ha tetszett a cikk, kövesse a
Honvédszakszervezetet a Facebookon!
Ha lemaradt volna erről:

Még több friss hír

2024. 03. 01., 12:35
Örömmel tájékoztatjuk önöket, hogy 2024. július 1-től a Honvéd Érdekképviseleti Szervezet minden egészségpénztári tagsággal rendelkező tagjának rendszeres támogatást biztosít.
2024. 02. 23., 10:44
Tájékoztatjuk Tisztelt Tagjainkat, hogy a Honvéd Érdekképviseleti Szervezet szabályzói szerint a tagdíj mértéke változik. A befizetendő tagdíjak 2024. március 1.-től...
2024. 05. 07., 10:09
A kihasználtságra és a tapasztalatokra való tekintettel a szerdai meghosszabbított nyitva tartást kizárólag előzetes egeztetés alapján biztosítjuk!
2024. 07. 15., 10:35
Az elmúlt napok ránk törő forrósága tette igazán népszerűvé a Honvéd Érdekképviseleti Szervezet központi rendezvényét a Ceglédi Gyógyfürdő és Szabadidőközpont, valamint a hozzátartozó Aquaparki csúszdapark területén, immáron tizennyolcadik alkalommal.
2024. 05. 29., 10:52
Tájékoztató a Hész XVIII. Országos Horgászversenyéről 2024. június 29-30. A HÉSZ Központi Iroda, az MH Kiss József 86. Helikopterdandár Tiszamenti Katonai Repülősök alapszervezetének közreműködésével 2024. június 29-30-án horgászversenyt szervez a kengyeli (Szolnok, Martfű térsége) Crazy Carp Lake horgásztavon...
2022. 07. 19., 11:59
A LIGA Szakszervezetek támogatásával a csatolt linken szereplő üdülési lehetőségeket érhetik el tajgaink a 2024-es évben. Ehhez mindössze rendszeres tagdíjfizetés és a tagkártya felmutatása szükséges.

  JETfly Magazin

„Az elmúlt napok során egy olyan versenynek lehettünk tanúi, ahol a világ legkiválóbb ejtőernyősei mérték össze felkészültségüket, technikai tudásukat, és elhozták ennek a különleges sportnak az izgalmát, szépségét nekünk” – búcsúzott Kajári Ferenc altábornagy, a Honvéd Vezérkar főnökének helyettese a 46. Ejtőernyős Világbajnokság résztvevőitől a szolnoki RepTárban, július 12-én.

  Háború Művészete magazin

„Ma lőnek először, szerencsére hozzáértő személyzet kezelésében” – nyugtázta elégedetten az új Leopard harckocsikról és a frissen képzett kezelőszemélyzetről dr. Nagy Norbert őrnagy.
Széchenyi 2020 europai szociális alap.