2024. 04. 17. szerda
Rudolf
: 393 Ft   : 370 Ft Benzin: 583 Ft/l   Dízel: 614 Ft/l   Írjon nekünk HADITECHNIKA

Hosz tájékoztató a HM FLÜ Program Tervezési és Vezetési Igazgatóság továbbképzésén

Hosz  |  2007. 10. 13., 19:11

Két napos továbbképzést tartottak HM Fejlesztési és Logisztikai Ügynökség Program Tervezési és Vezetési Igazgatóság állománya részére, ahol a második napon, október 12-én meghívást kapott a Honvédszakszervezet is. A meghívást elfogadva, a rendezvényen dr. Heiling Ottó Hosz alelnök, valamint Takács István butapesti területi ügyvivő vett részt...  

A közel 50 perces előadáson dr. Heiling Ottó beszélt a Honvédszakszervezet jelenlegi helyzetéről, az érdekképviselet, valamint érdekvédelem aktuális helyzetéről. Szó volt a Hjt. jelenlegi és tervezett módosításáról, a szolgálati nyugdíj változásairól, az illetményfejlesztés aktualitásairól, a Hosz javaslatairól és eredményeiről. A mintegy 60 fős hallgatóság felkészülve a Hosz tájékoztatóra előzetesen, de a helyszínen alábbiakban felsorolt kérdéseket intézett az előadó felé:

Nyugdíj

-         20 év fölötti rögzítés hogyan történik?

-         Ha megvan a 25 év, de csak x év múlva megy el valaki, akkor hogyan számolják majd a nyugdíját?

-         Milyen feltételekkel lehet elmenni nyugdíjba, ha megvan a 25 év, úgy, hogy 100%-os nyugdíj legyen?

-         A 25 év meglétekor lehet-e kérvényezni és elengedik-e az embert nyugdíjba 100%-kal?

-         Nyugdíj megoszlása: 75% nyugdíjbiztosító, 25% magánnyugdíj, visszalépés kérdése a TB-hez, járadék, vagy egyben felvétel? Az Egészségügyi Pénztárnál ugyanezek...

-         A jogegységi döntés előtt álló szakközépiskolai évek beszámítása a szolgálati időbe jelenleg hogy áll?

Illetmény, juttatások

-         Milyen emelés várható?

-         Milyen egyéb juttatás várható (pulykapénz, üdülési csekk jövőre...)?

-         13. havi kifizetése hogyan alakul a továbbiakban?

Honvédségi Jogállásról szóló Törvény (Hjt.)

-         Milyen változás várható?

Összegzésként elhangzott, hogy szükség van a jelenlegi több mint 50% szervezettség növelésére. A Hosz, mint a katonák egyetlen reprezentatív érdekvédelmi szervezetének eredményessége a politikai és katonai érdekegyeztetésen annál hatékonyabb minél több szakszervezeti tagot tudhat maga mögött.

Ha tetszett a cikk, kövesse a
Honvédszakszervezetet a Facebookon!
Ha lemaradt volna erről:

Még több friss hír

2024. 01. 05., 10:17
Eddig Európa számos országában irigykedve figyelték katonatársaink, hogy nálunk szakszervezet működhet. Ez a jog tényszerűleg még az európai unióban is különleges kiváltság volt, amelyet a végletekig próbáltunk megőrizni. Az alapításunk, azaz 1991 óta eltelt több mint 32 év alatt folyamatosan azon küzdöttek elődeink, hogy a civil szférában megszokott jogok illessék meg a katonákat is, vagy legalább ahhoz erősen közelítő szintet sikerüljön elérni mind az egyéni, mind a kollektív jogérvényesítés terén...
2024. 02. 23., 10:44
Tájékoztatjuk Tisztelt Tagjainkat, hogy a Honvéd Érdekképviseleti Szervezet szabályzói szerint a tagdíj mértéke változik. A befizetendő tagdíjak 2024. március 1.-től...
2023. 12. 15., 11:16
Tisztelt Tagunk! Ezúton szeretném Önt tájékoztatni, hogy a Honvédszakszervezet (HOSZ) a jogszabályi környezet változásaira reagálva, valamint a szervezet működésének folyamatos biztosítása érdekében új Alapszabályt fogadott el és hamarosan Honvéd Érdekképviseleti Szervezet (HÉSZ) néven folytatja tevékenységét.
2024-02-13 13:05:08
2024.02.14-16-ig a Honvéd Érdekképviseleti Szervezet személyes ügyfélfogadása technikai okok miatt (karbantartás) szünetel. Ezúton is köszönjük elhelyezési feltételeink jobbítását a HM HIM-nek! Telefonos ügyelet a 0670-374-30-83-as telefonszámon.

  JETfly Magazin

Mint ahogy arról már közösségi oldalunkon is beszámoltunk, 2024. április 8-18. között rendezik meg a Görög Légierő Andravida légibázisán az INIOCHOS 2024 nemzetközi hadgyakorlatot. Olvasóinknak most az első spotter napról mutatunk fotókat!

  Háború Művészete magazin

„A második világháború alatt legalább huszonnégy – amerikai és szovjet – légitámadás érte Győr városát – legalább ennyiszer zúgtak a szirénák, omlottak le az épületek és menekültek az óvóhelyekre az emberek a bombázások elől.”
Széchenyi 2020 europai szociális alap.