2024. 07. 15. hétfő
Henrik, Roland
: 391 Ft   : 359 Ft Benzin: 583 Ft/l   Dízel: 614 Ft/l   Írjon nekünk HADITECHNIKA

Különdíj a szakaszvezetőnek

Hosz  |  2007. 10. 19., 16:58

Október 18-án volt a záróünnepsége a XII. Szent Márton Nemzetközi Felderítő versenynek. A megmérettetésen 7 hazai és 4 külföldi csapat mérkőzhetett meg egymással. A díjkiosztón részt vett a versenyt támogató Honvédszakszervezet elnöke, Mészáros Géza is...

Az évek óta megtartott megmérettetést eddig Eger térségében rendezték, ahol a felderítő alegységek lehetőséget kaptak arra, hogy összevessék szakmai és fizikai felkészültségüket, kiképzettségüket, valamint tovább erősíthették a katonai szervezetek, és különböző külföldi illetve hazai felderítő katonák közötti fegyvernemi barátságot.

Idén először a versenyt Debrecen és Hajdúhadház térségében rendezték meg. Ebből az alkalomból a nemrég Eger helyőrségből diszlokált 24. Bornemissza Gergely Felderítő Zászlóalj alegységzászlót és zászlószalagot kapott a megnyitó ünnepségen, amit Hajdúhadház főterén rendeztek meg.

Az október 15-ei megnyitót követően lövészet következett, majd  17-én terepversenyen vettek részt a felderítő katonák (közel 40 km hosszú, 11 ellenőrzési pont érintésével – például: rajt, löszfal leküzdése, vízi akadály leküzdése, kötélhíd, sebesültszállítás, UAZ-javítás, ellenfél legyőzése hidegfegyverrel, cél -  a helyszínen akadályok leküzdésével végrehajtott menet).

Az utolsó napon záró versenyszámként 8x900 méteres fegyveres terep-váltófutás következett. A versenyt Fucsku Sándor ezredes, az Összhaderőnemi Parancsnokság Felderítő főnöke zárta, majd értékelték a felderítőversenyt, és sor került a díjak kiosztására. Az első díjat a szlovéniai csapat nyerte, második helyezett Horvátország csapata lett, a dobogó harmadik helyére pedig Románia csapata állhatott. A magyar csapatok közül az 5/24. Bornemissza Gergely Felderítő Zászlóalj csapata bizonyult a legjobbnak, összesítésben a negyedik helyezést érték el.

A résztvevők különdíjakban is részesültek. A Honvédszakszervezet különdíját Mészáros Géza elnök adta át Kókay Balázs szakaszvezetőnek (25/88. Könnyü Vegyes Zászlóalj).

 

Ha tetszett a cikk, kövesse a
Honvédszakszervezetet a Facebookon!
Ha lemaradt volna erről:

Még több friss hír

2024. 03. 01., 12:35
Örömmel tájékoztatjuk önöket, hogy 2024. július 1-től a Honvéd Érdekképviseleti Szervezet minden egészségpénztári tagsággal rendelkező tagjának rendszeres támogatást biztosít.
2024. 02. 23., 10:44
Tájékoztatjuk Tisztelt Tagjainkat, hogy a Honvéd Érdekképviseleti Szervezet szabályzói szerint a tagdíj mértéke változik. A befizetendő tagdíjak 2024. március 1.-től...
2024. 05. 07., 10:09
A kihasználtságra és a tapasztalatokra való tekintettel a szerdai meghosszabbított nyitva tartást kizárólag előzetes egeztetés alapján biztosítjuk!
2024. 07. 15., 10:35
Az elmúlt napok ránk törő forrósága tette igazán népszerűvé a Honvéd Érdekképviseleti Szervezet központi rendezvényét a Ceglédi Gyógyfürdő és Szabadidőközpont, valamint a hozzátartozó Aquaparki csúszdapark területén, immáron tizennyolcadik alkalommal.
2024. 05. 29., 10:52
Tájékoztató a Hész XVIII. Országos Horgászversenyéről 2024. június 29-30. A HÉSZ Központi Iroda, az MH Kiss József 86. Helikopterdandár Tiszamenti Katonai Repülősök alapszervezetének közreműködésével 2024. június 29-30-án horgászversenyt szervez a kengyeli (Szolnok, Martfű térsége) Crazy Carp Lake horgásztavon...
2022. 07. 19., 11:59
A LIGA Szakszervezetek támogatásával a csatolt linken szereplő üdülési lehetőségeket érhetik el tajgaink a 2024-es évben. Ehhez mindössze rendszeres tagdíjfizetés és a tagkártya felmutatása szükséges.

  JETfly Magazin

„Az elmúlt napok során egy olyan versenynek lehettünk tanúi, ahol a világ legkiválóbb ejtőernyősei mérték össze felkészültségüket, technikai tudásukat, és elhozták ennek a különleges sportnak az izgalmát, szépségét nekünk” – búcsúzott Kajári Ferenc altábornagy, a Honvéd Vezérkar főnökének helyettese a 46. Ejtőernyős Világbajnokság résztvevőitől a szolnoki RepTárban, július 12-én.

  Háború Művészete magazin

„Ma lőnek először, szerencsére hozzáértő személyzet kezelésében” – nyugtázta elégedetten az új Leopard harckocsikról és a frissen képzett kezelőszemélyzetről dr. Nagy Norbert őrnagy.
Széchenyi 2020 europai szociális alap.