2023. 06. 10. szombat
Gréta, Margit
: 369 Ft   : 343 Ft Benzin: 398 Ft/l   Dízel: 415 Ft/l   Írjon nekünk HADITECHNIKA

Különdíj a szakaszvezetőnek

Hosz  |  2007. 10. 19., 16:58

Október 18-án volt a záróünnepsége a XII. Szent Márton Nemzetközi Felderítő versenynek. A megmérettetésen 7 hazai és 4 külföldi csapat mérkőzhetett meg egymással. A díjkiosztón részt vett a versenyt támogató Honvédszakszervezet elnöke, Mészáros Géza is...

Az évek óta megtartott megmérettetést eddig Eger térségében rendezték, ahol a felderítő alegységek lehetőséget kaptak arra, hogy összevessék szakmai és fizikai felkészültségüket, kiképzettségüket, valamint tovább erősíthették a katonai szervezetek, és különböző külföldi illetve hazai felderítő katonák közötti fegyvernemi barátságot.

Idén először a versenyt Debrecen és Hajdúhadház térségében rendezték meg. Ebből az alkalomból a nemrég Eger helyőrségből diszlokált 24. Bornemissza Gergely Felderítő Zászlóalj alegységzászlót és zászlószalagot kapott a megnyitó ünnepségen, amit Hajdúhadház főterén rendeztek meg.

Az október 15-ei megnyitót követően lövészet következett, majd  17-én terepversenyen vettek részt a felderítő katonák (közel 40 km hosszú, 11 ellenőrzési pont érintésével – például: rajt, löszfal leküzdése, vízi akadály leküzdése, kötélhíd, sebesültszállítás, UAZ-javítás, ellenfél legyőzése hidegfegyverrel, cél -  a helyszínen akadályok leküzdésével végrehajtott menet).

Az utolsó napon záró versenyszámként 8x900 méteres fegyveres terep-váltófutás következett. A versenyt Fucsku Sándor ezredes, az Összhaderőnemi Parancsnokság Felderítő főnöke zárta, majd értékelték a felderítőversenyt, és sor került a díjak kiosztására. Az első díjat a szlovéniai csapat nyerte, második helyezett Horvátország csapata lett, a dobogó harmadik helyére pedig Románia csapata állhatott. A magyar csapatok közül az 5/24. Bornemissza Gergely Felderítő Zászlóalj csapata bizonyult a legjobbnak, összesítésben a negyedik helyezést érték el.

A résztvevők különdíjakban is részesültek. A Honvédszakszervezet különdíját Mészáros Géza elnök adta át Kókay Balázs szakaszvezetőnek (25/88. Könnyü Vegyes Zászlóalj).

 

Ha tetszett a cikk, kövesse a
Honvédszakszervezetet a Facebookon!

Még több friss hír

2023. 05. 16., 07:32
A Katonák a Törvényességért és Jogbiztonságért Közhasznú Alapítvány céljai: a hivatásos, szerződéses és nyugállományú katonák állampolgári és szolgálati jogainak védelme, szociális segítségnyújtás. Az SZJA 1%-ának felajánlásával kérjük, járuljon hozzá Ön is az Önsegélyző és Szolidaritási Alap feltöltéséhez...
2023. 05. 09., 13:11
2023. május 03-án lezajlottak a Honvédszakszervezet küldöttgyűlését megelőző képviseleti értekezletek, a nyugállományú tagozat választmányi ülése és a Hosz elnökségi ülés. A szárazföld, légierő, logisztika és közigazgatás képviselethez tartozó alapszervezeti vezetők a megnyitó után tájékoztatást kaptak a Hjt.-vel kapcsolatos egyeztetésekről, a Honvédszakszervezet javaslatairól, valamint a várható változásokról…
2023. 04. 27., 08:39
Tájékoztatjuk a tisztelt tagságot, hogy 2023. április 28-án (pénteken) egyéb rendezvények miatt a központi iroda zárva lesz. Mobiltelefonos elérhetőségeken tisztségviselőink ügyletet tartanak.
2023-04-05 13:43:22
A Honvédszakszervezet elnöksége, munkatársai és tisztségviselői minden szakszervezeti tagunknak és családtagjának kellemes Húsvéti Ünnepeket kíván!
2023-02-15 14:19:50
A Honvédszakszervezet Elnöksége 2023. február 07-én tartotta az alapszervezet vezetőkkel kibővített ülését, ahol döntöttek a 8/2023. számú Kormány rendelet kapcsán felmerülő további feladatokról, illetve a Küldöttgyűlés előkészületeiről…

  JETfly Magazin

Az Egyesült Államok több követelményre hivatkozva, elutasította az ötödik generációs F-35-ös harci repülőgépek eladását Thaiföld részére.

  Háború Művészete magazin

Hajnik László, a Honvédelmi Minisztérium védelempolitikáért felelős helyettes államtitkára Kanadába látogatott, hogy egyeztessen többek között partnerével, Peter Hammerschmidt-tel, a kanadai Nemzetvédelmi Minisztérium védelempolitikáért felelős államtitkárával.
Széchenyi 2020 europai szociális alap.