2024. 05. 26.
Evelin, Fülöp
: 386 Ft   : 356 Ft Benzin: 583 Ft/l   Dízel: 614 Ft/l   Írjon nekünk HADITECHNIKA

Szentes: Tájékoztató az aktualitásokról és a lakáslízingről

Hosz  |  2007. 10. 30., 14:58

Rendkívüli állománygyűlésen ismerkedhettek meg a Honvédszakszervezettel és szolgáltatásaival a Magyar Honvédség II. Rákóczi Ferenc Műszaki Zászlóalj katonái. Miután Nyers József ezredes, zászlóaljparancsnok köszöntötte a megjelent szakszervezeti tisztségviselőket, Mészáros Géza Hosz elnök adott aktuális – hivatásos- és szerződéses katonákat érintő – tájékoztatót. A mintegy kétszáz résztvevő előtt lebonyolított szakszervezeti tájékoztatón Szincsák Gyula alelnök, dr. Ujfaludi Zoltán főtitkár, Jakubik András kelet-magyarországi területi ügyvivő és Czövek János szárazföldi haderőnemi titkár is részt vett…

A Honvédszakszervezet a lehető legméltányosabb nyugdíjrendszer kidolgozásában érdekelt és azt gondolom, hogy a lehető legjobb változatot fogadták el október 29-én a Parlamenti végszavazáson a Hjt. módosításairól szavazó képviselők – mondta Mészáros Géza. A Hosz elnöke szerint komoly remény van arra, hogy 2008. januárjától minden katona megkapja a szolgálati időpótlékot, ez mintegy 3%-os illetményemelkedést jelenthet majd – mondta a Hosz elnöke.

Ezt követően az illetmények alakulásáról, a 13. havi külön juttatásról, a kereset-növekedést célzó tárgyalások eredményeiről, a már-már automatizmusként kezelt nyugdíjpénztári és egészségpénztári támogatásokról, az adómentes üdülési csekkről és az év végi juttatásokról, majd a lakáslízing lehetőségéről is beszélt Mészáros Géza.     A honvédelmi kormányzat és a Honvédszakszervezet között korrekt és tisztességes párbeszédek, kompromisszumkész megbeszélések zajlanak – hangsúlyozta a Hosz vezetője.  

A Hosz elnöke által elmondottakat Szincsák Gyula egészítette ki. Az alelnök elmondta, hogy a szerződéses állomány rendszerben tartása nem könnyü feladat, de a szakszervezet már sok kemény diót feltört, s ma már vélelmezhető, hogy a lakhatás problematikájának megoldása is eredményt hozhat.    

A tájékoztatójában a kereset-növekedéssel kapcsolatban a Hosz alelnöke hozzátetette: a katonák anyagi kondíciói – a Hosz-nak köszönhetően – nem romlottak annyit, mint az 2007 elején prognosztizálható volt. A letöltött szolgálati évek honorálásáról elhangzott: nagyon fontos, hogy a Hszt.-hez hasonlóan a Hjt. is mihamarabb rögzítse, ismerje el a katonák szolgálati idejét. A Hosz alelnöke a szolgálati buszjáratok ügyéről, valamint a HÉF október 31-i ülésén napirendre kerülő témákról is beszélt.      

Ezt követően Jakubik András kelet-magyarországi területi ügyvivő a Hosz és az Egység 2002 Kft. szolgáltatásairól adott információkat, majd az Erste Bank munkatársai Szücs Károly vezetésével az ingatlan-lízingről adtak részletekbe menő aktuális tájékoztatást.

A katonák hallhattak a jövedelemvizsgálatról, a finanszírozási lehetőségekről, majd a fórum során egyéb, lízinggel, érdekvédelemmel, érdekképviselettel és jogi üggyel kapcsolatos problémát is megbeszéltek. 

A fórum után Nyers József ezredes irodájában fogadta a Hosz vezető tisztségviselőit és a helyi alapszervezet vezetőjét, az újdonsült ,,Szakszervezeti Munkáért" díjas, Varga Árpádot.

Ha tetszett a cikk, kövesse a
Honvédszakszervezetet a Facebookon!
Ha lemaradt volna erről:

Még több friss hír

2024. 02. 23., 10:44
Tájékoztatjuk Tisztelt Tagjainkat, hogy a Honvéd Érdekképviseleti Szervezet szabályzói szerint a tagdíj mértéke változik. A befizetendő tagdíjak 2024. március 1.-től...
2024. 05. 07., 10:09
A kihasználtságra és a tapasztalatokra való tekintettel a szerdai meghosszabbított nyitva tartást kizárólag előzetes egeztetés alapján biztosítjuk!
2022. 07. 19., 11:59
A LIGA Szakszervezetek támogatásával a csatolt linken szereplő üdülési lehetőségeket érhetik el tajgaink a 2024-es évben. Ehhez mindössze rendszeres tagdíjfizetés és a tagkártya felmutatása szükséges.

  JETfly Magazin

  Háború Művészete magazin

A Flotprom internetes szakportál 2024. május 2-án közzétett információi szerint a Volga mellett fekvő Zelenodolszkban működő Gorkij Hajógyárban, a hónap folyamán két új hadihajót bocsátanak vízre, a Karakurt-osztályú (Project 22800) Tájfun korvettet és a Project 22160 típusú, Viktor Velikij járőrhajót.
Széchenyi 2020 europai szociális alap.