2024. 07. 27. szombat
Liliána, Olga
: 392 Ft   : 361 Ft Benzin: 583 Ft/l   Dízel: 614 Ft/l   Írjon nekünk HADITECHNIKA

Szentes: Tájékoztató az aktualitásokról és a lakáslízingről

Hosz  |  2007. 10. 30., 14:58

Rendkívüli állománygyűlésen ismerkedhettek meg a Honvédszakszervezettel és szolgáltatásaival a Magyar Honvédség II. Rákóczi Ferenc Műszaki Zászlóalj katonái. Miután Nyers József ezredes, zászlóaljparancsnok köszöntötte a megjelent szakszervezeti tisztségviselőket, Mészáros Géza Hosz elnök adott aktuális – hivatásos- és szerződéses katonákat érintő – tájékoztatót. A mintegy kétszáz résztvevő előtt lebonyolított szakszervezeti tájékoztatón Szincsák Gyula alelnök, dr. Ujfaludi Zoltán főtitkár, Jakubik András kelet-magyarországi területi ügyvivő és Czövek János szárazföldi haderőnemi titkár is részt vett…

A Honvédszakszervezet a lehető legméltányosabb nyugdíjrendszer kidolgozásában érdekelt és azt gondolom, hogy a lehető legjobb változatot fogadták el október 29-én a Parlamenti végszavazáson a Hjt. módosításairól szavazó képviselők – mondta Mészáros Géza. A Hosz elnöke szerint komoly remény van arra, hogy 2008. januárjától minden katona megkapja a szolgálati időpótlékot, ez mintegy 3%-os illetményemelkedést jelenthet majd – mondta a Hosz elnöke.

Ezt követően az illetmények alakulásáról, a 13. havi külön juttatásról, a kereset-növekedést célzó tárgyalások eredményeiről, a már-már automatizmusként kezelt nyugdíjpénztári és egészségpénztári támogatásokról, az adómentes üdülési csekkről és az év végi juttatásokról, majd a lakáslízing lehetőségéről is beszélt Mészáros Géza.     A honvédelmi kormányzat és a Honvédszakszervezet között korrekt és tisztességes párbeszédek, kompromisszumkész megbeszélések zajlanak – hangsúlyozta a Hosz vezetője.  

A Hosz elnöke által elmondottakat Szincsák Gyula egészítette ki. Az alelnök elmondta, hogy a szerződéses állomány rendszerben tartása nem könnyü feladat, de a szakszervezet már sok kemény diót feltört, s ma már vélelmezhető, hogy a lakhatás problematikájának megoldása is eredményt hozhat.    

A tájékoztatójában a kereset-növekedéssel kapcsolatban a Hosz alelnöke hozzátetette: a katonák anyagi kondíciói – a Hosz-nak köszönhetően – nem romlottak annyit, mint az 2007 elején prognosztizálható volt. A letöltött szolgálati évek honorálásáról elhangzott: nagyon fontos, hogy a Hszt.-hez hasonlóan a Hjt. is mihamarabb rögzítse, ismerje el a katonák szolgálati idejét. A Hosz alelnöke a szolgálati buszjáratok ügyéről, valamint a HÉF október 31-i ülésén napirendre kerülő témákról is beszélt.      

Ezt követően Jakubik András kelet-magyarországi területi ügyvivő a Hosz és az Egység 2002 Kft. szolgáltatásairól adott információkat, majd az Erste Bank munkatársai Szücs Károly vezetésével az ingatlan-lízingről adtak részletekbe menő aktuális tájékoztatást.

A katonák hallhattak a jövedelemvizsgálatról, a finanszírozási lehetőségekről, majd a fórum során egyéb, lízinggel, érdekvédelemmel, érdekképviselettel és jogi üggyel kapcsolatos problémát is megbeszéltek. 

A fórum után Nyers József ezredes irodájában fogadta a Hosz vezető tisztségviselőit és a helyi alapszervezet vezetőjét, az újdonsült ,,Szakszervezeti Munkáért" díjas, Varga Árpádot.

Ha tetszett a cikk, kövesse a
Honvédszakszervezetet a Facebookon!
Ha lemaradt volna erről:

Még több friss hír

2024. 02. 23., 10:44
Tájékoztatjuk Tisztelt Tagjainkat, hogy a Honvéd Érdekképviseleti Szervezet szabályzói szerint a tagdíj mértéke változik. A befizetendő tagdíjak 2024. március 1.-től...
2024. 05. 07., 10:09
A kihasználtságra és a tapasztalatokra való tekintettel a szerdai meghosszabbított nyitva tartást kizárólag előzetes egeztetés alapján biztosítjuk!
2024. 07. 25., 13:35
A Magyar Közlöny 2024. évi 69. számában 2024. június 28-án kihirdetésre került a honvédek jogállásáról szóló 137/2024. (VI. 28.) Korm. rendelet (Hjkr.)
2024. 07. 26., 09:48
2024.07.23-án Bazsik István elnök és Jakubik András érdekvédelmi ügyvivő tartott tájékoztatót Tatán
2024. 07. 15., 10:35
Az elmúlt napok ránk törő forrósága tette igazán népszerűvé a Honvéd Érdekképviseleti Szervezet központi rendezvényét a Ceglédi Gyógyfürdő és Szabadidőközpont, valamint a hozzátartozó Aquaparki csúszdapark területén, immáron tizennyolcadik alkalommal.

  JETfly Magazin

2024. július 22-én újabb mérföldkövet jelentő eseményt regisztrálhatott a Szlovák Légierő: megérkezett az első két F-16 Block 70 vadászbombázó északi szomszédunk Malacky-Kuchyňa Légibázisára.

  Háború Művészete magazin

„Ma lőnek először, szerencsére hozzáértő személyzet kezelésében” – nyugtázta elégedetten az új Leopard harckocsikról és a frissen képzett kezelőszemélyzetről dr. Nagy Norbert őrnagy.
Széchenyi 2020 europai szociális alap.