2024. 04. 17. szerda
Rudolf
: 393 Ft   : 370 Ft Benzin: 583 Ft/l   Dízel: 614 Ft/l   Írjon nekünk HADITECHNIKA

Önkéntes születésnap: A honvédelmi miniszter és gyanús barátai

Hosz  |  2007. 10. 31., 18:27

A professzionális haderő fennállásának harmadik évfordulóján a honvédelmi tárca október 31-én rendezte meg az Önkéntes Haderő Napját. A Magyar Honvédség Támogató Dandár Zách utcai objektumában mindenki testközelből ismerkedhetett meg egy katonai ellenőrző-áteresztő pont működésével, emellett dr. Szekeres Imre honvédelmi miniszter ismert médiaszemélyiségek társaságában a honvédelmi tárca megújult honlapját is bemutatta...

A honvédelmi miniszter, illetve a két közismert médiaszemélyiség bázisra történő bejutása sem volt zökkenőmentes, hiszen a Zách utcai objektum bejáratánál, az ellenőrző pontra érkező terepjárójukban azonosítatlan tárgyat, egy méretes papírdobozt találtak.

Ez nem játék, és ha rólatok van szó, sosem lehet tudni, mi sül ki belőle, gyanúsak vagytok - mondta a szakminiszter, aki aztán engedve a nagyon kellemes meglepetést emlegető, ám a doboz tartalmát el nem áruló müsorvezetők kérésének, nem kis kockázatot vállalva személyes felelősséget vállalt értük.

A rendezvényen a Magyar Honvédség hazai és missziós feladatai ellátásában kiemelkedő szerepet játszó alakulatainak kijelölt állománya, mintegy kétszáz katona is megjelent.

Az ünnepségen jelenlévők megtudhatták, hogy november elsejével a honvédség internetes megjelenése kettéválik: az eddig is ismert, és sokak által látogatott www.honvedelem.hu magazinjelleggel, a honvédség mindennapjaival, misszióival és a tárcát érintő aktuális információkkal foglalkozik a későbbiekben. Az ezzel párhuzamosan induló, www.hm.gov.hu oldalon a törvényben, kötelezően előírt közérdekü információkat tartalmazza majd.

Az ünnepség végén a honvédelmi miniszter köszönetet mondott mindazoknak, akik az elmúlt három évben áldozatos munkájukkal szerepet vállaltak a Magyar Honvédség professzionálissá tételében, így a külföldön és itthon szolgálatot teljesítő katonáknak, a nekik hátországot biztosítóknak és a sajtó képviselőinek is. Ekkor derült ki, hogy Bochkor Gábor és Palik László valójában mit is csempésztek az épületbe. A hatalmas, háromszáz szeletes tortán lévő immár három gyertyát - az önkéntes haderő létrejöttének harmadik születésnapját ünneplők előtt - dr. Szekeres Imre honvédelmi miniszter és Havril András vezérezredes, a HM HVK főnöke fújta el. Ezt követően a Katona János vezényelte Légierő Big Band szórakoztatta jól ismert dallamokkal a megjelent mintegy kétszáz katonát.

Ha tetszett a cikk, kövesse a
Honvédszakszervezetet a Facebookon!
Ha lemaradt volna erről:

Még több friss hír

2024. 01. 05., 10:17
Eddig Európa számos országában irigykedve figyelték katonatársaink, hogy nálunk szakszervezet működhet. Ez a jog tényszerűleg még az európai unióban is különleges kiváltság volt, amelyet a végletekig próbáltunk megőrizni. Az alapításunk, azaz 1991 óta eltelt több mint 32 év alatt folyamatosan azon küzdöttek elődeink, hogy a civil szférában megszokott jogok illessék meg a katonákat is, vagy legalább ahhoz erősen közelítő szintet sikerüljön elérni mind az egyéni, mind a kollektív jogérvényesítés terén...
2024. 02. 23., 10:44
Tájékoztatjuk Tisztelt Tagjainkat, hogy a Honvéd Érdekképviseleti Szervezet szabályzói szerint a tagdíj mértéke változik. A befizetendő tagdíjak 2024. március 1.-től...
2023. 12. 15., 11:16
Tisztelt Tagunk! Ezúton szeretném Önt tájékoztatni, hogy a Honvédszakszervezet (HOSZ) a jogszabályi környezet változásaira reagálva, valamint a szervezet működésének folyamatos biztosítása érdekében új Alapszabályt fogadott el és hamarosan Honvéd Érdekképviseleti Szervezet (HÉSZ) néven folytatja tevékenységét.
2024-02-13 13:05:08
2024.02.14-16-ig a Honvéd Érdekképviseleti Szervezet személyes ügyfélfogadása technikai okok miatt (karbantartás) szünetel. Ezúton is köszönjük elhelyezési feltételeink jobbítását a HM HIM-nek! Telefonos ügyelet a 0670-374-30-83-as telefonszámon.

  JETfly Magazin

Mint ahogy arról már közösségi oldalunkon is beszámoltunk, 2024. április 8-18. között rendezik meg a Görög Légierő Andravida légibázisán az INIOCHOS 2024 nemzetközi hadgyakorlatot. Olvasóinknak most az első spotter napról mutatunk fotókat!

  Háború Művészete magazin

„A második világháború alatt legalább huszonnégy – amerikai és szovjet – légitámadás érte Győr városát – legalább ennyiszer zúgtak a szirénák, omlottak le az épületek és menekültek az óvóhelyekre az emberek a bombázások elől.”
Széchenyi 2020 europai szociális alap.