2024. 02. 22. csütörtök
Gerzson
: 388 Ft   : 359 Ft Benzin: 583 Ft/l   Dízel: 614 Ft/l   Írjon nekünk HADITECHNIKA

Önkéntes születésnap: A honvédelmi miniszter és gyanús barátai

Hosz  |  2007. 10. 31., 18:27

A professzionális haderő fennállásának harmadik évfordulóján a honvédelmi tárca október 31-én rendezte meg az Önkéntes Haderő Napját. A Magyar Honvédség Támogató Dandár Zách utcai objektumában mindenki testközelből ismerkedhetett meg egy katonai ellenőrző-áteresztő pont működésével, emellett dr. Szekeres Imre honvédelmi miniszter ismert médiaszemélyiségek társaságában a honvédelmi tárca megújult honlapját is bemutatta...

A honvédelmi miniszter, illetve a két közismert médiaszemélyiség bázisra történő bejutása sem volt zökkenőmentes, hiszen a Zách utcai objektum bejáratánál, az ellenőrző pontra érkező terepjárójukban azonosítatlan tárgyat, egy méretes papírdobozt találtak.

Ez nem játék, és ha rólatok van szó, sosem lehet tudni, mi sül ki belőle, gyanúsak vagytok - mondta a szakminiszter, aki aztán engedve a nagyon kellemes meglepetést emlegető, ám a doboz tartalmát el nem áruló müsorvezetők kérésének, nem kis kockázatot vállalva személyes felelősséget vállalt értük.

A rendezvényen a Magyar Honvédség hazai és missziós feladatai ellátásában kiemelkedő szerepet játszó alakulatainak kijelölt állománya, mintegy kétszáz katona is megjelent.

Az ünnepségen jelenlévők megtudhatták, hogy november elsejével a honvédség internetes megjelenése kettéválik: az eddig is ismert, és sokak által látogatott www.honvedelem.hu magazinjelleggel, a honvédség mindennapjaival, misszióival és a tárcát érintő aktuális információkkal foglalkozik a későbbiekben. Az ezzel párhuzamosan induló, www.hm.gov.hu oldalon a törvényben, kötelezően előírt közérdekü információkat tartalmazza majd.

Az ünnepség végén a honvédelmi miniszter köszönetet mondott mindazoknak, akik az elmúlt három évben áldozatos munkájukkal szerepet vállaltak a Magyar Honvédség professzionálissá tételében, így a külföldön és itthon szolgálatot teljesítő katonáknak, a nekik hátországot biztosítóknak és a sajtó képviselőinek is. Ekkor derült ki, hogy Bochkor Gábor és Palik László valójában mit is csempésztek az épületbe. A hatalmas, háromszáz szeletes tortán lévő immár három gyertyát - az önkéntes haderő létrejöttének harmadik születésnapját ünneplők előtt - dr. Szekeres Imre honvédelmi miniszter és Havril András vezérezredes, a HM HVK főnöke fújta el. Ezt követően a Katona János vezényelte Légierő Big Band szórakoztatta jól ismert dallamokkal a megjelent mintegy kétszáz katonát.

Ha tetszett a cikk, kövesse a
Honvédszakszervezetet a Facebookon!
Ha lemaradt volna erről:

Még több friss hír

2024. 02. 13., 13:05
2024.02.14-16-ig a Honvéd Érdekképviseleti Szervezet személyes ügyfélfogadása technikai okok miatt (karbantartás) szünetel. Ezúton is köszönjük elhelyezési feltételeink jobbítását a HM HIM-nek! Telefonos ügyelet a 0670-374-30-83-as telefonszámon.
2023. 12. 15., 11:16
Tisztelt Tagunk! Ezúton szeretném Önt tájékoztatni, hogy a Honvédszakszervezet (HOSZ) a jogszabályi környezet változásaira reagálva, valamint a szervezet működésének folyamatos biztosítása érdekében új Alapszabályt fogadott el és hamarosan Honvéd Érdekképviseleti Szervezet (HÉSZ) néven folytatja tevékenységét.
2024-01-30 16:00:53
HÉSZ vezető tisztségviselők látogatása Székesfehérváron a MH Nagysándor József 51. Híradó- és Vezetésbiztosító Dandárnál.
2024-01-24 10:41:09
Csehország, Lengyelország, Magyarország és Szlovákia katonai érdekképviseleti szervezetek találkozója Budapesten.

  JETfly Magazin

2024. február 21. újabb mérföldkőként vonul be a Török Légierő történetébe, hiszen teljesítette első repülését az ötödik generációs, KAAN harci repülőgép prototípusa. Mutatjuk a videót!

  Háború Művészete magazin

India védelmi minisztériuma 2024. február 16-án hagyta jóvá 15 darab, különböző változatú Airbus Defence C295 többfeladatú, tengerészeti járőr repülőgép megvásárlását.
Széchenyi 2020 europai szociális alap.