2023. 05. 28.
Csanád, Emil
: 372 Ft   : 347 Ft Benzin: 398 Ft/l   Dízel: 415 Ft/l   Írjon nekünk HADITECHNIKA

Önkéntes születésnap: A honvédelmi miniszter és gyanús barátai

Hosz  |  2007. 10. 31., 18:27

A professzionális haderő fennállásának harmadik évfordulóján a honvédelmi tárca október 31-én rendezte meg az Önkéntes Haderő Napját. A Magyar Honvédség Támogató Dandár Zách utcai objektumában mindenki testközelből ismerkedhetett meg egy katonai ellenőrző-áteresztő pont működésével, emellett dr. Szekeres Imre honvédelmi miniszter ismert médiaszemélyiségek társaságában a honvédelmi tárca megújult honlapját is bemutatta...

A honvédelmi miniszter, illetve a két közismert médiaszemélyiség bázisra történő bejutása sem volt zökkenőmentes, hiszen a Zách utcai objektum bejáratánál, az ellenőrző pontra érkező terepjárójukban azonosítatlan tárgyat, egy méretes papírdobozt találtak.

Ez nem játék, és ha rólatok van szó, sosem lehet tudni, mi sül ki belőle, gyanúsak vagytok - mondta a szakminiszter, aki aztán engedve a nagyon kellemes meglepetést emlegető, ám a doboz tartalmát el nem áruló müsorvezetők kérésének, nem kis kockázatot vállalva személyes felelősséget vállalt értük.

A rendezvényen a Magyar Honvédség hazai és missziós feladatai ellátásában kiemelkedő szerepet játszó alakulatainak kijelölt állománya, mintegy kétszáz katona is megjelent.

Az ünnepségen jelenlévők megtudhatták, hogy november elsejével a honvédség internetes megjelenése kettéválik: az eddig is ismert, és sokak által látogatott www.honvedelem.hu magazinjelleggel, a honvédség mindennapjaival, misszióival és a tárcát érintő aktuális információkkal foglalkozik a későbbiekben. Az ezzel párhuzamosan induló, www.hm.gov.hu oldalon a törvényben, kötelezően előírt közérdekü információkat tartalmazza majd.

Az ünnepség végén a honvédelmi miniszter köszönetet mondott mindazoknak, akik az elmúlt három évben áldozatos munkájukkal szerepet vállaltak a Magyar Honvédség professzionálissá tételében, így a külföldön és itthon szolgálatot teljesítő katonáknak, a nekik hátországot biztosítóknak és a sajtó képviselőinek is. Ekkor derült ki, hogy Bochkor Gábor és Palik László valójában mit is csempésztek az épületbe. A hatalmas, háromszáz szeletes tortán lévő immár három gyertyát - az önkéntes haderő létrejöttének harmadik születésnapját ünneplők előtt - dr. Szekeres Imre honvédelmi miniszter és Havril András vezérezredes, a HM HVK főnöke fújta el. Ezt követően a Katona János vezényelte Légierő Big Band szórakoztatta jól ismert dallamokkal a megjelent mintegy kétszáz katonát.

Ha tetszett a cikk, kövesse a
Honvédszakszervezetet a Facebookon!

Még több friss hír

2023. 04. 27., 08:39
Tájékoztatjuk a tisztelt tagságot, hogy 2023. április 28-án (pénteken) egyéb rendezvények miatt a központi iroda zárva lesz. Mobiltelefonos elérhetőségeken tisztségviselőink ügyletet tartanak.
2023-02-15 14:19:50
A Honvédszakszervezet Elnöksége 2023. február 07-én tartotta az alapszervezet vezetőkkel kibővített ülését, ahol döntöttek a 8/2023. számú Kormány rendelet kapcsán felmerülő további feladatokról, illetve a Küldöttgyűlés előkészületeiről…
2023-01-31 15:29:17
A LIGA Szakszervezetek 2022. augusztus 8-án fordult Varga Mihály pénzügyminiszterhez, majd október 12-én Dr. Palkovics László technológiai és ipari miniszterhez a mukavállalók munkába járási költségtérítésének megemelése kapcsán, ahogy erről a honlapunkon is hírt adtunk. Kezdeményeztük a 15 Ft/km-es adómentes térítési összeg megemelését valamint a legalacsonyabb mérték növelését is. A LIGA Szakszervezetek üdvözli a Kormány döntését, amellyel az üzemanyagárak drasztikus emelkedésére reagált, enyhítve ezzel többszázezer munkavállaló napi terhein.

  JETfly Magazin

Az Olasz Légierő és a Brit Királyi Légierő megállapodást írt alá a brit hajózók és oktatók IV. fázisú képzéséről a szardíniai Decimomannuban található Nemzetközi Repülőkiképző Iskolában.

  Háború Művészete magazin

A német-magyar szárazföldi erők együttműködése részeként Magyarországra érkezett Björn F. Schulz dandártábornok, a Bundeswehr Páncélos Iskola parancsnoka, aki május 24-én a tatai MH Klapka György 1. Páncélosdandárhoz látogatott.
Széchenyi 2020 europai szociális alap.