2024. 07. 27. szombat
Liliána, Olga
: 392 Ft   : 361 Ft Benzin: 583 Ft/l   Dízel: 614 Ft/l   Írjon nekünk HADITECHNIKA

Hosz helyőrségi családi Nap Székesfehérvárott

Hosz  |  2007. 11. 05., 15:27

A Hosz székesfehérvári alapszervezetei összefogásával október 28-án, Hosz Helyőrségi Családi napot rendeztek, melyen részt vett Mészáros Géza elnök is. A rendezvényen lehetőség adódott a sport és kulturális események mellett a katonatársakkal történő beszélgetésre is…  

Az MH Összhaderőnemi Parancsnokság, az MH 43. Nagysándor József Híradó és Vezetéstámogató Ezred, valamint az MH 93. Petőfi Sándor Vegyivédelmi Zászlóalj Honvédszakszervezet alapszervezetei Székesfehérváron a Bregyó közben tartották - mintegy ötszáz érdeklődő jelenlétében - évzáró „családi napjukat”.  

 

Délelőtt nagyobb részében az időjárás kegyeibe fogadta a tagjainkat később, viszont csöpörgő esőben tartották meg a rendezvény. A Székesfehérvári Helyőrség Zenekar a volt 2.sz TPSZI bejáratánál térzenével hívogatta a résztvevőket, majd Nagy Károly, a Hosz Nyugat-Magyarországi területi ügyvivője nyitotta meg a rendezvényt.

A családi nap célja volt, hogy a Székesfehérváron szolgálatot teljesítő szakszervezeti tagok és családtagjaik betekintést nyerhessenek a katonák mindennapi életébe és a katonacsaládok megismerkedhessenek egymással, ismeretségek, barátságok szövődhessenek. A katonai bemutatót az együttmüködő partnerek és meghívott müvészek előadásai tették még színesebbé.

A színes programok közül kiemelkedett a Székesfehérvári Helyőrség Zenekar a MH 43. Nagysándor József Híradó és Vezetéstámogató Ezred karabélyos díszelgő katonáinak bemutatója.

A gyermekek részére a Kabóca bábszínház tartott színvonalas, érdekes előadást.

 

Nagyon sok néző tekintette meg a Székesfehérvári Helyőrségi Klub Jáde Hastánc csoportjának bemutatóját. Elsősorban a gyermekek körében volt nagy sikere az ”Iciri Piciri együttes” zenés előadásának. A játszóházban pedig különböző kézmüves foglalkozásokon vehettek részt és a kicsiknek kifestették az arcukat is.

 

A Székesfehérvári Huszár Hagyományőrző egyesület lovagolni tanította a fiatal lányokat, fiukat. A Quad és a légvár folyamatosan fogadta a motorozni és csúszkálni vágyó vendégeket. A borkóstoláson a Velencei tó környéki borokkal ismerkedhettek, meg az érdeklődök.

 

Óriási érdeklődés mellett zajlottak a különböző sportrendezvények, ügyességi versenyek. A légpuska lövészetnek volt a legtöbb résztvevője, ahol Ledács Kiss Attila, Czompainé Deli Zita (mindkét esetben sorsolással) és gyermek kategóriában Verkó Attila lett a legjobb lövő. A sodrófa hajítás nagyon népszerü volt a hölgyek körében itt Szabóné D. Zsuzsa illetve a lányok között Kovács Fanni lett a győztes.

Kosárra dobás Dániel Magdolna, Kelemen Viktor, és gyermek kategóriában Csepcsányi Bence dobtak a legjobban.

11.-es rugó verseny végeredménye Bernáth Klaudia, Kovács Bence és gyermek kategóriában Kovács Bence.

 

A Honvédszakszervezet és a Honvéd Nyugdíjpénztár közös tantermében Dr. Hortobágyi Tibor jogi ügyvivő, Jáger Tibor Hosz szolgáltatási és tagszervezője, Domokos Viktória az ING-CIB üzleti igazgatója, Fürst Róbert Honvéd Nyugdíjpénztár nyugat-magyarországi területi képviselője fogadta az érdeklődőket. A látogatók megismerkedhettek a szakszervezet eredményeivel, törekvéseivel, és a szolgáltatásaival, kérdéseire pedig hasznos tanácsokat kaphattak, a játékos kedvüek pedig kitöltötték a Hosz Totót is.

 

A gyermekek kedves ajándékokat, léggömböket, zászlókat vehettek át. Az eredményhirdetésen, a különböző sportversenyeken a legjobb eredményt, elérőknek, valamint a Hosz TOTÓ-t hiba nélkül kitöltőknek Csepcsányi Zsolt, Bognár Balázs és Pistik Tibor Hosz alapszervezeti tisztségviselők értékes ajándékokat adtak át.

 

A program zárásaként a Csengery Otília, Pintér Tibor, Kárpáti Norbert szórakoztatta a nagyérdemüt népszerü musical előadással. Ebédre közösen elfogyasztották a kiválóan elkészített babgulyást és rétest. Több mint ötszáz tagunk felhőtlen boldogságának adott helyszínt a Bregyó-közi katonai objektum.

 

 

Fotók: Bödő Viktória

Ha tetszett a cikk, kövesse a
Honvédszakszervezetet a Facebookon!
Ha lemaradt volna erről:

Még több friss hír

2024. 02. 23., 10:44
Tájékoztatjuk Tisztelt Tagjainkat, hogy a Honvéd Érdekképviseleti Szervezet szabályzói szerint a tagdíj mértéke változik. A befizetendő tagdíjak 2024. március 1.-től...
2024. 05. 07., 10:09
A kihasználtságra és a tapasztalatokra való tekintettel a szerdai meghosszabbított nyitva tartást kizárólag előzetes egeztetés alapján biztosítjuk!
2024. 07. 25., 13:35
A Magyar Közlöny 2024. évi 69. számában 2024. június 28-án kihirdetésre került a honvédek jogállásáról szóló 137/2024. (VI. 28.) Korm. rendelet (Hjkr.)
2024. 07. 26., 09:48
2024.07.23-án Bazsik István elnök és Jakubik András érdekvédelmi ügyvivő tartott tájékoztatót Tatán
2024. 07. 15., 10:35
Az elmúlt napok ránk törő forrósága tette igazán népszerűvé a Honvéd Érdekképviseleti Szervezet központi rendezvényét a Ceglédi Gyógyfürdő és Szabadidőközpont, valamint a hozzátartozó Aquaparki csúszdapark területén, immáron tizennyolcadik alkalommal.

  JETfly Magazin

2024. július 22-én újabb mérföldkövet jelentő eseményt regisztrálhatott a Szlovák Légierő: megérkezett az első két F-16 Block 70 vadászbombázó északi szomszédunk Malacky-Kuchyňa Légibázisára.

  Háború Művészete magazin

„Ma lőnek először, szerencsére hozzáértő személyzet kezelésében” – nyugtázta elégedetten az új Leopard harckocsikról és a frissen képzett kezelőszemélyzetről dr. Nagy Norbert őrnagy.
Széchenyi 2020 europai szociális alap.