2024. 04. 19. péntek
Emma
: 394 Ft   : 369 Ft Benzin: 583 Ft/l   Dízel: 614 Ft/l   Írjon nekünk HADITECHNIKA

Hosz helyőrségi családi Nap Székesfehérvárott

Hosz  |  2007. 11. 05., 15:27

A Hosz székesfehérvári alapszervezetei összefogásával október 28-án, Hosz Helyőrségi Családi napot rendeztek, melyen részt vett Mészáros Géza elnök is. A rendezvényen lehetőség adódott a sport és kulturális események mellett a katonatársakkal történő beszélgetésre is…  

Az MH Összhaderőnemi Parancsnokság, az MH 43. Nagysándor József Híradó és Vezetéstámogató Ezred, valamint az MH 93. Petőfi Sándor Vegyivédelmi Zászlóalj Honvédszakszervezet alapszervezetei Székesfehérváron a Bregyó közben tartották - mintegy ötszáz érdeklődő jelenlétében - évzáró „családi napjukat”.  

 

Délelőtt nagyobb részében az időjárás kegyeibe fogadta a tagjainkat később, viszont csöpörgő esőben tartották meg a rendezvény. A Székesfehérvári Helyőrség Zenekar a volt 2.sz TPSZI bejáratánál térzenével hívogatta a résztvevőket, majd Nagy Károly, a Hosz Nyugat-Magyarországi területi ügyvivője nyitotta meg a rendezvényt.

A családi nap célja volt, hogy a Székesfehérváron szolgálatot teljesítő szakszervezeti tagok és családtagjaik betekintést nyerhessenek a katonák mindennapi életébe és a katonacsaládok megismerkedhessenek egymással, ismeretségek, barátságok szövődhessenek. A katonai bemutatót az együttmüködő partnerek és meghívott müvészek előadásai tették még színesebbé.

A színes programok közül kiemelkedett a Székesfehérvári Helyőrség Zenekar a MH 43. Nagysándor József Híradó és Vezetéstámogató Ezred karabélyos díszelgő katonáinak bemutatója.

A gyermekek részére a Kabóca bábszínház tartott színvonalas, érdekes előadást.

 

Nagyon sok néző tekintette meg a Székesfehérvári Helyőrségi Klub Jáde Hastánc csoportjának bemutatóját. Elsősorban a gyermekek körében volt nagy sikere az ”Iciri Piciri együttes” zenés előadásának. A játszóházban pedig különböző kézmüves foglalkozásokon vehettek részt és a kicsiknek kifestették az arcukat is.

 

A Székesfehérvári Huszár Hagyományőrző egyesület lovagolni tanította a fiatal lányokat, fiukat. A Quad és a légvár folyamatosan fogadta a motorozni és csúszkálni vágyó vendégeket. A borkóstoláson a Velencei tó környéki borokkal ismerkedhettek, meg az érdeklődök.

 

Óriási érdeklődés mellett zajlottak a különböző sportrendezvények, ügyességi versenyek. A légpuska lövészetnek volt a legtöbb résztvevője, ahol Ledács Kiss Attila, Czompainé Deli Zita (mindkét esetben sorsolással) és gyermek kategóriában Verkó Attila lett a legjobb lövő. A sodrófa hajítás nagyon népszerü volt a hölgyek körében itt Szabóné D. Zsuzsa illetve a lányok között Kovács Fanni lett a győztes.

Kosárra dobás Dániel Magdolna, Kelemen Viktor, és gyermek kategóriában Csepcsányi Bence dobtak a legjobban.

11.-es rugó verseny végeredménye Bernáth Klaudia, Kovács Bence és gyermek kategóriában Kovács Bence.

 

A Honvédszakszervezet és a Honvéd Nyugdíjpénztár közös tantermében Dr. Hortobágyi Tibor jogi ügyvivő, Jáger Tibor Hosz szolgáltatási és tagszervezője, Domokos Viktória az ING-CIB üzleti igazgatója, Fürst Róbert Honvéd Nyugdíjpénztár nyugat-magyarországi területi képviselője fogadta az érdeklődőket. A látogatók megismerkedhettek a szakszervezet eredményeivel, törekvéseivel, és a szolgáltatásaival, kérdéseire pedig hasznos tanácsokat kaphattak, a játékos kedvüek pedig kitöltötték a Hosz Totót is.

 

A gyermekek kedves ajándékokat, léggömböket, zászlókat vehettek át. Az eredményhirdetésen, a különböző sportversenyeken a legjobb eredményt, elérőknek, valamint a Hosz TOTÓ-t hiba nélkül kitöltőknek Csepcsányi Zsolt, Bognár Balázs és Pistik Tibor Hosz alapszervezeti tisztségviselők értékes ajándékokat adtak át.

 

A program zárásaként a Csengery Otília, Pintér Tibor, Kárpáti Norbert szórakoztatta a nagyérdemüt népszerü musical előadással. Ebédre közösen elfogyasztották a kiválóan elkészített babgulyást és rétest. Több mint ötszáz tagunk felhőtlen boldogságának adott helyszínt a Bregyó-közi katonai objektum.

 

 

Fotók: Bödő Viktória

Ha tetszett a cikk, kövesse a
Honvédszakszervezetet a Facebookon!
Ha lemaradt volna erről:

Még több friss hír

2024. 01. 05., 10:17
Eddig Európa számos országában irigykedve figyelték katonatársaink, hogy nálunk szakszervezet működhet. Ez a jog tényszerűleg még az európai unióban is különleges kiváltság volt, amelyet a végletekig próbáltunk megőrizni. Az alapításunk, azaz 1991 óta eltelt több mint 32 év alatt folyamatosan azon küzdöttek elődeink, hogy a civil szférában megszokott jogok illessék meg a katonákat is, vagy legalább ahhoz erősen közelítő szintet sikerüljön elérni mind az egyéni, mind a kollektív jogérvényesítés terén...
2024. 02. 23., 10:44
Tájékoztatjuk Tisztelt Tagjainkat, hogy a Honvéd Érdekképviseleti Szervezet szabályzói szerint a tagdíj mértéke változik. A befizetendő tagdíjak 2024. március 1.-től...
2023. 12. 15., 11:16
Tisztelt Tagunk! Ezúton szeretném Önt tájékoztatni, hogy a Honvédszakszervezet (HOSZ) a jogszabályi környezet változásaira reagálva, valamint a szervezet működésének folyamatos biztosítása érdekében új Alapszabályt fogadott el és hamarosan Honvéd Érdekképviseleti Szervezet (HÉSZ) néven folytatja tevékenységét.
2024-02-13 13:05:08
2024.02.14-16-ig a Honvéd Érdekképviseleti Szervezet személyes ügyfélfogadása technikai okok miatt (karbantartás) szünetel. Ezúton is köszönjük elhelyezési feltételeink jobbítását a HM HIM-nek! Telefonos ügyelet a 0670-374-30-83-as telefonszámon.

  JETfly Magazin

A magyar főváros légikikötője ismét elnyerte a Skytrax „Kelet-Európa legjobb repülőtere” címét a World Airport Awards díjátadón. Az idei már zsinórban a tizenegyedik alkalom, amikor a Budapest Airport az utasok visszajelzése alapján kiérdemelte a rangos elismerést.

  Háború Művészete magazin

A Huntington Ingalls Industries newport news-i hajógyárában a közelmúltban kezdték el a befejezéséhez közeledő USS John F. Kennedy (CVN 79) nukleáris meghajtású repülőgép-hordozó elektromágneses katapultjainak tesztelését.
Széchenyi 2020 europai szociális alap.