2023. 03. 30. csütörtök
Zalán
: 381 Ft   : 350 Ft Benzin: 398 Ft/l   Dízel: 415 Ft/l   Írjon nekünk HADITECHNIKA

Hosz helyőrségi családi Nap Székesfehérvárott

Hosz  |  2007. 11. 05., 15:27

A Hosz székesfehérvári alapszervezetei összefogásával október 28-án, Hosz Helyőrségi Családi napot rendeztek, melyen részt vett Mészáros Géza elnök is. A rendezvényen lehetőség adódott a sport és kulturális események mellett a katonatársakkal történő beszélgetésre is…  

Az MH Összhaderőnemi Parancsnokság, az MH 43. Nagysándor József Híradó és Vezetéstámogató Ezred, valamint az MH 93. Petőfi Sándor Vegyivédelmi Zászlóalj Honvédszakszervezet alapszervezetei Székesfehérváron a Bregyó közben tartották - mintegy ötszáz érdeklődő jelenlétében - évzáró „családi napjukat”.  

 

Délelőtt nagyobb részében az időjárás kegyeibe fogadta a tagjainkat később, viszont csöpörgő esőben tartották meg a rendezvény. A Székesfehérvári Helyőrség Zenekar a volt 2.sz TPSZI bejáratánál térzenével hívogatta a résztvevőket, majd Nagy Károly, a Hosz Nyugat-Magyarországi területi ügyvivője nyitotta meg a rendezvényt.

A családi nap célja volt, hogy a Székesfehérváron szolgálatot teljesítő szakszervezeti tagok és családtagjaik betekintést nyerhessenek a katonák mindennapi életébe és a katonacsaládok megismerkedhessenek egymással, ismeretségek, barátságok szövődhessenek. A katonai bemutatót az együttmüködő partnerek és meghívott müvészek előadásai tették még színesebbé.

A színes programok közül kiemelkedett a Székesfehérvári Helyőrség Zenekar a MH 43. Nagysándor József Híradó és Vezetéstámogató Ezred karabélyos díszelgő katonáinak bemutatója.

A gyermekek részére a Kabóca bábszínház tartott színvonalas, érdekes előadást.

 

Nagyon sok néző tekintette meg a Székesfehérvári Helyőrségi Klub Jáde Hastánc csoportjának bemutatóját. Elsősorban a gyermekek körében volt nagy sikere az ”Iciri Piciri együttes” zenés előadásának. A játszóházban pedig különböző kézmüves foglalkozásokon vehettek részt és a kicsiknek kifestették az arcukat is.

 

A Székesfehérvári Huszár Hagyományőrző egyesület lovagolni tanította a fiatal lányokat, fiukat. A Quad és a légvár folyamatosan fogadta a motorozni és csúszkálni vágyó vendégeket. A borkóstoláson a Velencei tó környéki borokkal ismerkedhettek, meg az érdeklődök.

 

Óriási érdeklődés mellett zajlottak a különböző sportrendezvények, ügyességi versenyek. A légpuska lövészetnek volt a legtöbb résztvevője, ahol Ledács Kiss Attila, Czompainé Deli Zita (mindkét esetben sorsolással) és gyermek kategóriában Verkó Attila lett a legjobb lövő. A sodrófa hajítás nagyon népszerü volt a hölgyek körében itt Szabóné D. Zsuzsa illetve a lányok között Kovács Fanni lett a győztes.

Kosárra dobás Dániel Magdolna, Kelemen Viktor, és gyermek kategóriában Csepcsányi Bence dobtak a legjobban.

11.-es rugó verseny végeredménye Bernáth Klaudia, Kovács Bence és gyermek kategóriában Kovács Bence.

 

A Honvédszakszervezet és a Honvéd Nyugdíjpénztár közös tantermében Dr. Hortobágyi Tibor jogi ügyvivő, Jáger Tibor Hosz szolgáltatási és tagszervezője, Domokos Viktória az ING-CIB üzleti igazgatója, Fürst Róbert Honvéd Nyugdíjpénztár nyugat-magyarországi területi képviselője fogadta az érdeklődőket. A látogatók megismerkedhettek a szakszervezet eredményeivel, törekvéseivel, és a szolgáltatásaival, kérdéseire pedig hasznos tanácsokat kaphattak, a játékos kedvüek pedig kitöltötték a Hosz Totót is.

 

A gyermekek kedves ajándékokat, léggömböket, zászlókat vehettek át. Az eredményhirdetésen, a különböző sportversenyeken a legjobb eredményt, elérőknek, valamint a Hosz TOTÓ-t hiba nélkül kitöltőknek Csepcsányi Zsolt, Bognár Balázs és Pistik Tibor Hosz alapszervezeti tisztségviselők értékes ajándékokat adtak át.

 

A program zárásaként a Csengery Otília, Pintér Tibor, Kárpáti Norbert szórakoztatta a nagyérdemüt népszerü musical előadással. Ebédre közösen elfogyasztották a kiválóan elkészített babgulyást és rétest. Több mint ötszáz tagunk felhőtlen boldogságának adott helyszínt a Bregyó-közi katonai objektum.

 

 

Fotók: Bödő Viktória

Ha tetszett a cikk, kövesse a
Honvédszakszervezetet a Facebookon!

Még több friss hír

2022-12-21 09:58:36
A Honvédszakszervezet tisztségviselői és alapszervezet vezetői 2022. december hónapban felmérték a rászoruló katonacsaládok számát. A felmérés eredményeként a katonacsaládok részére az alapszervezet vezetők a Hosz alapszervezeteinek költségvetése terhére segélycsomagokat osztottak…

  JETfly Magazin

A holland királyi légitársaság a nyári menetrendben tovább növeli ázsiai járatainak számát, 96 interkontinentális és 69 európai célállomás lesz elérhető az október végéig tartó időszakban. Budapestre a legtöbb napon öt járat közlekedik majd.

  Háború Művészete magazin

A nyugat-balkáni béke Magyarország egyik legfontosabb biztonságpolitikai érdeke, hiszen ez az európai béke egyik záloga is egyben, elérése és biztosítása embert próbáló, kihívást jelentő feladat – hangsúlyozta Vargha Tamás, a Honvédelmi Minisztérium parlamenti államtitkára, miniszterhelyettes március 26-án, vasárnap a Koszovóból visszatérő MH KFOR Hadműveleti Tartalék Zászlóalj manőver századának fogadásakor Kecskeméten.
Széchenyi 2020 europai szociális alap.