2023. 09. 26. kedd
Jusztina, Pál
: 390 Ft   : 367 Ft Benzin: 398 Ft/l   Dízel: 415 Ft/l   Írjon nekünk HADITECHNIKA

Régi-új vezetők az FRSZ élén - Kongresszust tartottak a rendőrök

Hosz  |  2007. 11. 27., 17:47

A Mi jogaink, a Ti biztonságotok - áll felirat a Független Rendőr Szakszervezet (FRSZ) kongresszusi termében. És valóban: nagyon sokat tárgyalnak a rendőrkollégák jogairól és járandóságairól az FRSZ - november 26-28 közötti - kongresszusán. A hajdúszoboszlói esemény plenáris ülésén - a csapatzászló-avatási ünnepség után - Mészáros Géza, a Hosz elnöke is hozzászólt a kongresszushoz...   

A kongresszus ünnepélyes megnyitója során miután a levezető elnök köszöntötte a megjelent prominens vendégeket – köztük dr. Piros Attilát, az IRM szakállamtitkárát, dr. Sipos Gyula r. dandártábornokot, az ORFK gazdasági főigazgatóját, Gaskó Istvánt, a LIGA elnökét, Kónya Pétert, az FRDÉSZ elnökét és Mészáros Gézát, a Hosz elnökét - a Himnusz, majd a csapatzászló behozatala következett.

Dr. Béli László, Feketéné, Szalai László alapító tagok hozták be a Független Szakszervezetek Demokratikus Ligája (LIGA) által adományozott csapatzászlót.

Gaskó István, a LIGA elnöke zászlószalagot is kötött az FRSZ lobogójára. Gaskó István beszédében elmondta, hogy az FRSZ 1989-es megalakulása komoly civil tett volt, ez hozta közel a hivatásukat ellátókat a társadalomhoz.

- A szakszervezet létrehozása, majd a LIGA szakszervezetekhez való csatlakozása fontos tett volt. Az elmúlt időszak nyilvánossá tette, hogy együtt tudunk müködni, a hivatásukat ellátó rendőrök fontos, hogy szabadidejükben ugyanolyan civilek legyenek, mint bárki más. Az is fontos persze, hogy szervezett keretek között történjen mindez. A LIGA ehhez kívánt keretet adni, ez a gyümölcs pedig már mai is látható, hiszen a LIGA talán a legerősebb szakszervezeti konföderáció Magyarországon. Most a 10 millió magyar állampolgár érdekében olyat tehetünk, ami kimagasló tettként vonulhat be a szakszervezeti mozgalom történelmébe - mondta a LIGA elnöke.

Mészáros Géza, a Hosz elnöke hozzászólásában elmondta, hogy a kongresszus ünnepi esemény. Különösen az, ha 18 esztendős, ha nagykorúvá vált a szakszervezet.

- Közös mező az FRDÉSZ, s a szövetség eljutott oda, hogy – az eredményes jövő, a hatékony érdekvédelem miatt – meg kell reformálni a müködését - mondta Mészáros Géza Hosz elnök.

Ezt követően a katonai érdekvédelem sikereiről történő beszámoló után - a Hosz elnöke - elmondta, hogy az FRSZ jelenlegi vezetés érdemes a bizalomra. A Hosz elnöke mellett Sárkány Ferenc, az Egység 2002 Kft. ügyvezetője is részt vett a kongresszus plenáris ülésén.

A kongresszuson a beszámolók és az Alapszabály vitája után, november 28-án már az elnök és a főtitkár személyéről is szavaztak, a régi-új elnök Szél József, míg a régi-új főtitkár Pongó Géza lett.

Ha tetszett a cikk, kövesse a
Honvédszakszervezetet a Facebookon!

Még több friss hír

2023-08-28 10:30:20
A V4 tagországok az EUROMIL képviselőivel kiegészülve idén Szlovákiában tartják soron következő éves szakmai konferenciájukat
2023-08-28 09:44:54
Szeptember 02-án következő állomásához ér a 175. éves a Magyar Honvédség programsorozatunk. Ezen a napon kerül megtartásra az Úri Libaterelő túra, ahol a Hosz tagokat és a katonai nevezőket az alaklomhoz illő ajándékkal lepjük meg.
2023-08-18 07:51:02
A Magyar Honvédség fennállásának 175. évfordulója alkalmából tartott Fáy túra beszámolóját Tiger Zoltán tagtársunk "szemüvegén át" olvashatják az érdeklődők

  JETfly Magazin

A világ legnagyobb nemzetközi légitársasága az utazási kereslet növekedése és szélestörzsű flottájának bővítése miatt tapasztalt pilótákat toboroz Magyarországról is.

  Háború Művészete magazin

A most belépő fiatalok történelmi jelentőségű korszakban válhatnak a hazájuk védelmében aktív részt vállaló katonákká – fogalmazott a Magyar Nemzetnek adott interjújában dr. Böröndi Gábor vezérezredes.
Széchenyi 2020 europai szociális alap.