2023. 12. 04. hétfő
Barbara, Borbála
: 380 Ft   : 349 Ft Benzin: 615 Ft/l   Dízel: 645 Ft/l   Írjon nekünk HADITECHNIKA

C+D szakkiállítás: Betekintés a hadiipar és a védelmi szektor világába

Hosz  |  2007. 12. 02., 21:38

A 8. alkalommal megrendezett C+D Szakkiállítás és Vásár újabb alkalom volt arra, hogy a három évvel ezelőtt megalakult Magyar Önkéntes Haderő bemutatkozzon. A kiállítás utolsó napján, december elsején megrendezett nyílt napon a civil érdeklődök személyesen is megtekinthették a Magyar Honvédség harcászat-technikai felszerelésének jó részét, emellett a kilátogatók saját standjukon is megtekinthették az egységeket. A dinamikus bemutatókon a kiképzés látványos elemeivel is találkozhatott a kiállítást megtekintő közönség...      

A Honvédelmi Minisztérium december 1-jén rendezte meg a "C+D" 8. Közép-Európai Védelmi Felszerelés és Repülési Szakkiállítás Nyílt Napját. A honvédelmi tárca katonai fejlesztéssel és kutatással foglalkozó szervezete, a Fejlesztési és Logisztikai Ügynökség Technológiai Igazgatósága olyan elemekkel vett részt a kiállításon, mint például a MARS és MARCUS számítógépes szimulációs és tervező rendszerek, a Gepárd M6-os mesterlövészpuska, valamint különböző modernizált jármüvek, és saját fejlesztésü eszközök.

A Nyílt Napon a kiállítás mellett a Magyar Honvédség dinamikus bemutatóit ismegtekinthették az érdeklődők. A HUNGEXPO, Budapesti Vásárközpont  B pavilonjában megrendezett NYÍLT NAP programján dinamikus bemutató, mobil ellenőrző-áteresztő pont feladatainak és elemeinek bemutatása, mobil ellenőrző-áteresztő pont müködésének, a tüzszerészek és tüzszerészkutya tevékenységének, bombakereső robot müködésének bemutatása szerepelt.

Ha tetszett a cikk, kövesse a
Honvédszakszervezetet a Facebookon!
Ha lemaradt volna erről:

Még több friss hír

  JETfly Magazin

Mint ahogy arról korábban már lapunkon is beszámoltunk, Románia exnorvég F-16-osokkal bővíti flottáját. Az első három példány 2023. november 29-én meg is érkezett keleti szomszédunkhoz.

  Háború Művészete magazin

Az F-16-osok nem rendelkeznek beépített beszállólétrával, ami problémát jelenthet a jövőbeni műveletek során olyan helyszíneken, ahol korlátozott a földi támogatás. Mutatjuk az innovációs ötleteket!
Széchenyi 2020 europai szociális alap.