2023. 04. 01. szombat
Hugó
: 381 Ft   : 350 Ft Benzin: 398 Ft/l   Dízel: 415 Ft/l   Írjon nekünk HADITECHNIKA

FRDÉSZ Küldöttgyűlés: Elhalasztották az Alapszabály tárgyalását

Hosz  |  2007. 12. 04., 01:17

Napirend előtt Kónya Péter FRDÉSZ elnök a háromnapos szakszervezeti programról tájékoztatta a küldötteket, majd az értekezlet tisztségviselőit és munkabizottságait választották meg, a levezető elnök Lipták István (PVDÉSZ) lett. A december 3-i küldöttgyűlésen az FRDÉSZ kilenc tagszervezete között megjelenő Honvédszakszervezetet Mészáros Géza elnök, dr. Heiling Ottó és Szincsák Gyula alelnökök, Doszpolyné dr. Mészáros Melinda jogsegélyszolgálat-vezető, Takács István és Nagy Károly területi ügyvivők, valamint Czövek János haderőnemi titkár képviselte…

Lipták István (PVDÉSZ) levezető elnök köszöntő szavai után megválasztották a Küldöttgyülés tisztségviselőit és munkabizottságait, majd a december 3-5 közötti program részleteiről esett szó.

Kónya Péter bevezetőjében arról tájékoztatta a megjelent küldötteket, hogy az elnökség elhalasztotta az Alapszabály tárgyalását. Az FRDÉSZ elnöke aktuális tájékoztatójában elsőként a bértárgyalásokról ejtett szót. Kónya Péter elmondta: az FRDÉSZ elnöksége arról döntött, hogy a tárgyalások során hangoztatni kell, hogy a fegyveres és rendvédelmi szférában a bérfejlesztés nem indukálhat további létszámleépítést.

A határozati javaslatot a küldöttgyülés 6 tartózkodással elfogadta.

Az egyebekben Kónya Péter FRDÉSZ elnök elmondta: tovább folytatódik az egészségbiztosítási rendszer privatizációja ellene és a nyugdíjreform elleni tiltakozás. A december 15-i akciót elsősorban azoknak szervezzük, akik az érvényben lévő törvények és jogszabályok miatt nem tudnak sztrájkolni – mondta Kónya Péter.

Az egyebekben az is elhangzott, hogy az elmúlt hétvégén megalakult az orvos-szakszervezet, s a mintegy 14 ezer fős érdekképviselet a december 14-i rendkívüli kongresszuson csatlakozni fog a LIGA szakszervezetekhez.

A létszámarányos tagdíjfizetésre vonatkozó napirendi javaslatról nem tárgyaltak.

Ezt követően az FRDÉSZ székház üzemeltetéséről és müködtetéséről tárgyaltak a küldöttek.

A második napon az aktuális tárgyalásokról szóló előadások hangzottak el, majd fórum keretében Gaskó István LIGA elnök ismertette a szakszervezeti konföderáció az egészségügyi reform biztosítási oldalával kapcsolatban kialakított álláspontját. A szakszervezeti vezető előadása végén a december 15-i és 17-i tiltakozáson való részvétel szükségességére is felhívta a figyelmet.

Az esemény harmadik napján az FRDÉSZ és az Egység 2002 Kft. legújabb szolgáltatásait ismertette Sárkány Ferenc ügyvezető és Jáger Tibor szolgáltatás- és tagszervező.     

Ha tetszett a cikk, kövesse a
Honvédszakszervezetet a Facebookon!

Még több friss hír

2022-12-21 09:58:36
A Honvédszakszervezet tisztségviselői és alapszervezet vezetői 2022. december hónapban felmérték a rászoruló katonacsaládok számát. A felmérés eredményeként a katonacsaládok részére az alapszervezet vezetők a Hosz alapszervezeteinek költségvetése terhére segélycsomagokat osztottak…

  JETfly Magazin

Áprilisban sem lesz hiány repülős rendezvényekből, előadásokból és beindul a repülőnapos szezon is! Olvasóinknak összegyűjtöttünk néhány programot, amire érdemes lesz ellátogatni.

  Háború Művészete magazin

A honvedelmitabor.hu honlapon április 3-án, hétfőn reggel 9 órától lehet jelentkezni a Magyar Honvédség által szervezett idei nyári gyermektáborokra. Az érdeklődők számára ez nagyon fontos információ, mert egyes táborok esetén egy-két órán belül elfogynak a helyek.
Széchenyi 2020 europai szociális alap.