2023. 06. 03. szombat
Klotild
: 371 Ft   : 344 Ft Benzin: 398 Ft/l   Dízel: 415 Ft/l   Írjon nekünk HADITECHNIKA

FRDÉSZ Küldöttgyűlés: Elhalasztották az Alapszabály tárgyalását

Hosz  |  2007. 12. 04., 01:17

Napirend előtt Kónya Péter FRDÉSZ elnök a háromnapos szakszervezeti programról tájékoztatta a küldötteket, majd az értekezlet tisztségviselőit és munkabizottságait választották meg, a levezető elnök Lipták István (PVDÉSZ) lett. A december 3-i küldöttgyűlésen az FRDÉSZ kilenc tagszervezete között megjelenő Honvédszakszervezetet Mészáros Géza elnök, dr. Heiling Ottó és Szincsák Gyula alelnökök, Doszpolyné dr. Mészáros Melinda jogsegélyszolgálat-vezető, Takács István és Nagy Károly területi ügyvivők, valamint Czövek János haderőnemi titkár képviselte…

Lipták István (PVDÉSZ) levezető elnök köszöntő szavai után megválasztották a Küldöttgyülés tisztségviselőit és munkabizottságait, majd a december 3-5 közötti program részleteiről esett szó.

Kónya Péter bevezetőjében arról tájékoztatta a megjelent küldötteket, hogy az elnökség elhalasztotta az Alapszabály tárgyalását. Az FRDÉSZ elnöke aktuális tájékoztatójában elsőként a bértárgyalásokról ejtett szót. Kónya Péter elmondta: az FRDÉSZ elnöksége arról döntött, hogy a tárgyalások során hangoztatni kell, hogy a fegyveres és rendvédelmi szférában a bérfejlesztés nem indukálhat további létszámleépítést.

A határozati javaslatot a küldöttgyülés 6 tartózkodással elfogadta.

Az egyebekben Kónya Péter FRDÉSZ elnök elmondta: tovább folytatódik az egészségbiztosítási rendszer privatizációja ellene és a nyugdíjreform elleni tiltakozás. A december 15-i akciót elsősorban azoknak szervezzük, akik az érvényben lévő törvények és jogszabályok miatt nem tudnak sztrájkolni – mondta Kónya Péter.

Az egyebekben az is elhangzott, hogy az elmúlt hétvégén megalakult az orvos-szakszervezet, s a mintegy 14 ezer fős érdekképviselet a december 14-i rendkívüli kongresszuson csatlakozni fog a LIGA szakszervezetekhez.

A létszámarányos tagdíjfizetésre vonatkozó napirendi javaslatról nem tárgyaltak.

Ezt követően az FRDÉSZ székház üzemeltetéséről és müködtetéséről tárgyaltak a küldöttek.

A második napon az aktuális tárgyalásokról szóló előadások hangzottak el, majd fórum keretében Gaskó István LIGA elnök ismertette a szakszervezeti konföderáció az egészségügyi reform biztosítási oldalával kapcsolatban kialakított álláspontját. A szakszervezeti vezető előadása végén a december 15-i és 17-i tiltakozáson való részvétel szükségességére is felhívta a figyelmet.

Az esemény harmadik napján az FRDÉSZ és az Egység 2002 Kft. legújabb szolgáltatásait ismertette Sárkány Ferenc ügyvezető és Jáger Tibor szolgáltatás- és tagszervező.     

Ha tetszett a cikk, kövesse a
Honvédszakszervezetet a Facebookon!

Még több friss hír

2023. 05. 16., 07:32
A Katonák a Törvényességért és Jogbiztonságért Közhasznú Alapítvány céljai: a hivatásos, szerződéses és nyugállományú katonák állampolgári és szolgálati jogainak védelme, szociális segítségnyújtás. Az SZJA 1%-ának felajánlásával kérjük, járuljon hozzá Ön is az Önsegélyző és Szolidaritási Alap feltöltéséhez...
2023. 05. 09., 13:11
2023. május 03-án lezajlottak a Honvédszakszervezet küldöttgyűlését megelőző képviseleti értekezletek, a nyugállományú tagozat választmányi ülése és a Hosz elnökségi ülés. A szárazföld, légierő, logisztika és közigazgatás képviselethez tartozó alapszervezeti vezetők a megnyitó után tájékoztatást kaptak a Hjt.-vel kapcsolatos egyeztetésekről, a Honvédszakszervezet javaslatairól, valamint a várható változásokról…
2023. 04. 27., 08:39
Tájékoztatjuk a tisztelt tagságot, hogy 2023. április 28-án (pénteken) egyéb rendezvények miatt a központi iroda zárva lesz. Mobiltelefonos elérhetőségeken tisztségviselőink ügyletet tartanak.
2023-04-05 13:43:22
A Honvédszakszervezet elnöksége, munkatársai és tisztségviselői minden szakszervezeti tagunknak és családtagjának kellemes Húsvéti Ünnepeket kíván!
2023-02-15 14:19:50
A Honvédszakszervezet Elnöksége 2023. február 07-én tartotta az alapszervezet vezetőkkel kibővített ülését, ahol döntöttek a 8/2023. számú Kormány rendelet kapcsán felmerülő további feladatokról, illetve a Küldöttgyűlés előkészületeiről…

  JETfly Magazin

  Háború Művészete magazin

Éleslövészeten bizonyítottak a PzH 2000-es önjáró tüzérségi eszközök a Bakonyban. Bár a típus még igen friss a Magyar Honvédség kötelékében, és ezáltal a kezelőszemélyzetek még javában gyakorolják a különböző eljárásrendeket, annyi már e kezdeti időszakban is bizton állítható, hogy a jól felkészített szakemberek kezében a haditechnikai eszközök eddig ritkán látott eredményeket érnek el.
Széchenyi 2020 europai szociális alap.