2024. 06. 20. csütörtök
Rafael
: 396 Ft   : 370 Ft Benzin: 583 Ft/l   Dízel: 614 Ft/l   Írjon nekünk HADITECHNIKA

FRDÉSZ Küldöttgyűlés: Elhalasztották az Alapszabály tárgyalását

Hosz  |  2007. 12. 04., 01:17

Napirend előtt Kónya Péter FRDÉSZ elnök a háromnapos szakszervezeti programról tájékoztatta a küldötteket, majd az értekezlet tisztségviselőit és munkabizottságait választották meg, a levezető elnök Lipták István (PVDÉSZ) lett. A december 3-i küldöttgyűlésen az FRDÉSZ kilenc tagszervezete között megjelenő Honvédszakszervezetet Mészáros Géza elnök, dr. Heiling Ottó és Szincsák Gyula alelnökök, Doszpolyné dr. Mészáros Melinda jogsegélyszolgálat-vezető, Takács István és Nagy Károly területi ügyvivők, valamint Czövek János haderőnemi titkár képviselte…

Lipták István (PVDÉSZ) levezető elnök köszöntő szavai után megválasztották a Küldöttgyülés tisztségviselőit és munkabizottságait, majd a december 3-5 közötti program részleteiről esett szó.

Kónya Péter bevezetőjében arról tájékoztatta a megjelent küldötteket, hogy az elnökség elhalasztotta az Alapszabály tárgyalását. Az FRDÉSZ elnöke aktuális tájékoztatójában elsőként a bértárgyalásokról ejtett szót. Kónya Péter elmondta: az FRDÉSZ elnöksége arról döntött, hogy a tárgyalások során hangoztatni kell, hogy a fegyveres és rendvédelmi szférában a bérfejlesztés nem indukálhat további létszámleépítést.

A határozati javaslatot a küldöttgyülés 6 tartózkodással elfogadta.

Az egyebekben Kónya Péter FRDÉSZ elnök elmondta: tovább folytatódik az egészségbiztosítási rendszer privatizációja ellene és a nyugdíjreform elleni tiltakozás. A december 15-i akciót elsősorban azoknak szervezzük, akik az érvényben lévő törvények és jogszabályok miatt nem tudnak sztrájkolni – mondta Kónya Péter.

Az egyebekben az is elhangzott, hogy az elmúlt hétvégén megalakult az orvos-szakszervezet, s a mintegy 14 ezer fős érdekképviselet a december 14-i rendkívüli kongresszuson csatlakozni fog a LIGA szakszervezetekhez.

A létszámarányos tagdíjfizetésre vonatkozó napirendi javaslatról nem tárgyaltak.

Ezt követően az FRDÉSZ székház üzemeltetéséről és müködtetéséről tárgyaltak a küldöttek.

A második napon az aktuális tárgyalásokról szóló előadások hangzottak el, majd fórum keretében Gaskó István LIGA elnök ismertette a szakszervezeti konföderáció az egészségügyi reform biztosítási oldalával kapcsolatban kialakított álláspontját. A szakszervezeti vezető előadása végén a december 15-i és 17-i tiltakozáson való részvétel szükségességére is felhívta a figyelmet.

Az esemény harmadik napján az FRDÉSZ és az Egység 2002 Kft. legújabb szolgáltatásait ismertette Sárkány Ferenc ügyvezető és Jáger Tibor szolgáltatás- és tagszervező.     

Ha tetszett a cikk, kövesse a
Honvédszakszervezetet a Facebookon!

Még több friss hír

2024. 03. 01., 12:35
Örömmel tájékoztatjuk önöket, hogy 2024. július 1-től a Honvéd Érdekképviseleti Szervezet minden egészségpénztári tagsággal rendelkező tagjának rendszeres támogatást biztosít.
2024. 02. 23., 10:44
Tájékoztatjuk Tisztelt Tagjainkat, hogy a Honvéd Érdekképviseleti Szervezet szabályzói szerint a tagdíj mértéke változik. A befizetendő tagdíjak 2024. március 1.-től...
2024. 05. 07., 10:09
A kihasználtságra és a tapasztalatokra való tekintettel a szerdai meghosszabbított nyitva tartást kizárólag előzetes egeztetés alapján biztosítjuk!
2024. 05. 29., 10:52
Tájékoztató a Hész XVIII. Országos Horgászversenyéről 2024. június 29-30. A HÉSZ Központi Iroda, az MH Kiss József 86. Helikopterdandár Tiszamenti Katonai Repülősök alapszervezetének közreműködésével 2024. június 29-30-án horgászversenyt szervez a kengyeli (Szolnok, Martfű térsége) Crazy Carp Lake horgásztavon...
2022. 07. 19., 11:59
A LIGA Szakszervezetek támogatásával a csatolt linken szereplő üdülési lehetőségeket érhetik el tajgaink a 2024-es évben. Ehhez mindössze rendszeres tagdíjfizetés és a tagkártya felmutatása szükséges.

  JETfly Magazin

Amerikai és magyar katonák részvételével – az előző évhez hasonlóan – az MH 47. Bázisrepülőtéren landolt egy amerikai KC-135 Stratotanker légi utántöltő repülőgép, hogy egy esetleges vészhelyzetet szimuláljanak.

  Háború Művészete magazin

A közelmúltban számoltunk be lapunkon Brunei H145M rendeléséről, most pedig folytatódik a sor Belgiummal: az újabb beszerzés hírét a Párizsban megrendezett Eurosatory védelmi és biztonsági kiállításon jelentették be.
Széchenyi 2020 europai szociális alap.