2024. 02. 24. szombat
Mátyás
: 389 Ft   : 359 Ft Benzin: 583 Ft/l   Dízel: 614 Ft/l   Írjon nekünk HADITECHNIKA

FRDÉSZ Küldöttgyűlés: Elhalasztották az Alapszabály tárgyalását

Hosz  |  2007. 12. 04., 01:17

Napirend előtt Kónya Péter FRDÉSZ elnök a háromnapos szakszervezeti programról tájékoztatta a küldötteket, majd az értekezlet tisztségviselőit és munkabizottságait választották meg, a levezető elnök Lipták István (PVDÉSZ) lett. A december 3-i küldöttgyűlésen az FRDÉSZ kilenc tagszervezete között megjelenő Honvédszakszervezetet Mészáros Géza elnök, dr. Heiling Ottó és Szincsák Gyula alelnökök, Doszpolyné dr. Mészáros Melinda jogsegélyszolgálat-vezető, Takács István és Nagy Károly területi ügyvivők, valamint Czövek János haderőnemi titkár képviselte…

Lipták István (PVDÉSZ) levezető elnök köszöntő szavai után megválasztották a Küldöttgyülés tisztségviselőit és munkabizottságait, majd a december 3-5 közötti program részleteiről esett szó.

Kónya Péter bevezetőjében arról tájékoztatta a megjelent küldötteket, hogy az elnökség elhalasztotta az Alapszabály tárgyalását. Az FRDÉSZ elnöke aktuális tájékoztatójában elsőként a bértárgyalásokról ejtett szót. Kónya Péter elmondta: az FRDÉSZ elnöksége arról döntött, hogy a tárgyalások során hangoztatni kell, hogy a fegyveres és rendvédelmi szférában a bérfejlesztés nem indukálhat további létszámleépítést.

A határozati javaslatot a küldöttgyülés 6 tartózkodással elfogadta.

Az egyebekben Kónya Péter FRDÉSZ elnök elmondta: tovább folytatódik az egészségbiztosítási rendszer privatizációja ellene és a nyugdíjreform elleni tiltakozás. A december 15-i akciót elsősorban azoknak szervezzük, akik az érvényben lévő törvények és jogszabályok miatt nem tudnak sztrájkolni – mondta Kónya Péter.

Az egyebekben az is elhangzott, hogy az elmúlt hétvégén megalakult az orvos-szakszervezet, s a mintegy 14 ezer fős érdekképviselet a december 14-i rendkívüli kongresszuson csatlakozni fog a LIGA szakszervezetekhez.

A létszámarányos tagdíjfizetésre vonatkozó napirendi javaslatról nem tárgyaltak.

Ezt követően az FRDÉSZ székház üzemeltetéséről és müködtetéséről tárgyaltak a küldöttek.

A második napon az aktuális tárgyalásokról szóló előadások hangzottak el, majd fórum keretében Gaskó István LIGA elnök ismertette a szakszervezeti konföderáció az egészségügyi reform biztosítási oldalával kapcsolatban kialakított álláspontját. A szakszervezeti vezető előadása végén a december 15-i és 17-i tiltakozáson való részvétel szükségességére is felhívta a figyelmet.

Az esemény harmadik napján az FRDÉSZ és az Egység 2002 Kft. legújabb szolgáltatásait ismertette Sárkány Ferenc ügyvezető és Jáger Tibor szolgáltatás- és tagszervező.     

Ha tetszett a cikk, kövesse a
Honvédszakszervezetet a Facebookon!
Ha lemaradt volna erről:

Még több friss hír

2024. 02. 23., 10:44
Tájékoztatjuk Tisztelt Tagjainkat, hogy a Honvéd Érdekképviseleti Szervezet szabályzói szerint a tagdíj mértéke változik. A befizetendő tagdíjak 2024. március 1.-től...
2023. 12. 15., 11:16
Tisztelt Tagunk! Ezúton szeretném Önt tájékoztatni, hogy a Honvédszakszervezet (HOSZ) a jogszabályi környezet változásaira reagálva, valamint a szervezet működésének folyamatos biztosítása érdekében új Alapszabályt fogadott el és hamarosan Honvéd Érdekképviseleti Szervezet (HÉSZ) néven folytatja tevékenységét.
2024-01-30 16:00:53
HÉSZ vezető tisztségviselők látogatása Székesfehérváron a MH Nagysándor József 51. Híradó- és Vezetésbiztosító Dandárnál.
2024-01-24 10:41:09
Csehország, Lengyelország, Magyarország és Szlovákia katonai érdekképviseleti szervezetek találkozója Budapesten.

  JETfly Magazin

2024. február 23-án, pénteken, Budapestre érkezett Svédország miniszterelnöke, Ulf Kristersson. Orbán Viktor magyar miniszterelnökkel folytatott tárgyalássorozat eredményeként többek között arról is megállapodás született, hogy bővül a Magyar Légierő Gripen flottája.

  Háború Művészete magazin

A megújuló Magyar Honvédség újonnan vásárolt szárazföldi harckocsijai és lövegjei után vízi járművekkel is gazdagítja eszközállományát. Katonáink hamarosan két felújított SOC-R típusú folyami naszádot vehetnek használatba.
Széchenyi 2020 europai szociális alap.