2023. 09. 26. kedd
Jusztina, Pál
: 390 Ft   : 368 Ft Benzin: 398 Ft/l   Dízel: 415 Ft/l   Írjon nekünk HADITECHNIKA

Tájékoztató az MH Bakony Harckiképző Központ táborfalvai Kiképző Bázisán

Hosz  |  2007. 12. 06., 14:22

Az MH Bakony Harckiképző Központ táborfalvai Kiképző Bázis parancsnoka, Bártfai László őrnagy felkérésére, aktuális tájékoztatót tartott a Honvédszakszervezet, valamint a Honvéd Egészségügyi Pénztár. A Helyőrségi Művelődési Otthonban - december 5-én - lebonyolított  tájékoztatón Doszpolyné dr. Mészáros Melinda jogsegélyszolgálat-vezető, valamint Takács István budapesti területi ügyvivő tartotta a Hosz részéről...

A bázis parancsnokának köszöntése és felvezetése után, először Takács István (e sorok írója) az érdekegyeztetés jelenlegi helyzetéről, eredményeiről, a Hosz szövetségi rendszeréről, a IV. Kongresszusról, valamint a közeljövőben várható feladatokról beszélt. Ezt követően Doszpolyné dr. Mészáros Melinda a 2007. évben elfogadott, valamint a még Parlament előtt álló Hjt. módosításáról és annak várható hatásairól adott részletes tájékoztatót. A teljesség igénye nélkül szó volt a szolgálati nyugdíjba vonulás feltételeiről, a rögzített nyugdíjszámításról, a felmentési idő változásáról, szolgálati viszony létesítése és megszüntetése vonatkozásában a kiemelt munkáltatói jogkör változásáról.

A tájékoztató végén a hallgatók által felmerült kérdésekre válaszoltak az előadók. E szerint: Várható-e szervezeti változás a 2008-ban? Hogyan fog várhatóan változni a 20 év tényleges szolgálati idővel nem rendelkező hivatásos katonák szolgálati nyugdíjba vonulás feltételei?

 

A mintegy másfél órás tájékoztató után, helyben lehetőség volt egyéni jogsegélyszolgálat megtartására is.

 

Ha tetszett a cikk, kövesse a
Honvédszakszervezetet a Facebookon!

Még több friss hír

2023-08-28 10:30:20
A V4 tagországok az EUROMIL képviselőivel kiegészülve idén Szlovákiában tartják soron következő éves szakmai konferenciájukat
2023-08-28 09:44:54
Szeptember 02-án következő állomásához ér a 175. éves a Magyar Honvédség programsorozatunk. Ezen a napon kerül megtartásra az Úri Libaterelő túra, ahol a Hosz tagokat és a katonai nevezőket az alaklomhoz illő ajándékkal lepjük meg.
2023-08-18 07:51:02
A Magyar Honvédség fennállásának 175. évfordulója alkalmából tartott Fáy túra beszámolóját Tiger Zoltán tagtársunk "szemüvegén át" olvashatják az érdeklődők

  JETfly Magazin

A szélestörzsű flotta megújításának felgyorsítása érdekében a korábban leadott megrendelést kiegészítve újabb 50 darab Airbus A350-es repülőgépet rendel az Air France-KLM Csoport. A francia-holland vállalat fogja a legtöbb A350-est üzemeltetni a világon az évtized végére.

  Háború Művészete magazin

A most belépő fiatalok történelmi jelentőségű korszakban válhatnak a hazájuk védelmében aktív részt vállaló katonákká – fogalmazott a Magyar Nemzetnek adott interjújában dr. Böröndi Gábor vezérezredes.
Széchenyi 2020 europai szociális alap.