2024. 04. 20. szombat
Tivadar
: 395 Ft   : 371 Ft Benzin: 583 Ft/l   Dízel: 614 Ft/l   Írjon nekünk HADITECHNIKA

Tájékoztató az MH Bakony Harckiképző Központ táborfalvai Kiképző Bázisán

Hosz  |  2007. 12. 06., 14:22

Az MH Bakony Harckiképző Központ táborfalvai Kiképző Bázis parancsnoka, Bártfai László őrnagy felkérésére, aktuális tájékoztatót tartott a Honvédszakszervezet, valamint a Honvéd Egészségügyi Pénztár. A Helyőrségi Művelődési Otthonban - december 5-én - lebonyolított  tájékoztatón Doszpolyné dr. Mészáros Melinda jogsegélyszolgálat-vezető, valamint Takács István budapesti területi ügyvivő tartotta a Hosz részéről...

A bázis parancsnokának köszöntése és felvezetése után, először Takács István (e sorok írója) az érdekegyeztetés jelenlegi helyzetéről, eredményeiről, a Hosz szövetségi rendszeréről, a IV. Kongresszusról, valamint a közeljövőben várható feladatokról beszélt. Ezt követően Doszpolyné dr. Mészáros Melinda a 2007. évben elfogadott, valamint a még Parlament előtt álló Hjt. módosításáról és annak várható hatásairól adott részletes tájékoztatót. A teljesség igénye nélkül szó volt a szolgálati nyugdíjba vonulás feltételeiről, a rögzített nyugdíjszámításról, a felmentési idő változásáról, szolgálati viszony létesítése és megszüntetése vonatkozásában a kiemelt munkáltatói jogkör változásáról.

A tájékoztató végén a hallgatók által felmerült kérdésekre válaszoltak az előadók. E szerint: Várható-e szervezeti változás a 2008-ban? Hogyan fog várhatóan változni a 20 év tényleges szolgálati idővel nem rendelkező hivatásos katonák szolgálati nyugdíjba vonulás feltételei?

 

A mintegy másfél órás tájékoztató után, helyben lehetőség volt egyéni jogsegélyszolgálat megtartására is.

 

Ha tetszett a cikk, kövesse a
Honvédszakszervezetet a Facebookon!
Ha lemaradt volna erről:

Még több friss hír

2024. 01. 05., 10:17
Eddig Európa számos országában irigykedve figyelték katonatársaink, hogy nálunk szakszervezet működhet. Ez a jog tényszerűleg még az európai unióban is különleges kiváltság volt, amelyet a végletekig próbáltunk megőrizni. Az alapításunk, azaz 1991 óta eltelt több mint 32 év alatt folyamatosan azon küzdöttek elődeink, hogy a civil szférában megszokott jogok illessék meg a katonákat is, vagy legalább ahhoz erősen közelítő szintet sikerüljön elérni mind az egyéni, mind a kollektív jogérvényesítés terén...
2024. 02. 23., 10:44
Tájékoztatjuk Tisztelt Tagjainkat, hogy a Honvéd Érdekképviseleti Szervezet szabályzói szerint a tagdíj mértéke változik. A befizetendő tagdíjak 2024. március 1.-től...
2023. 12. 15., 11:16
Tisztelt Tagunk! Ezúton szeretném Önt tájékoztatni, hogy a Honvédszakszervezet (HOSZ) a jogszabályi környezet változásaira reagálva, valamint a szervezet működésének folyamatos biztosítása érdekében új Alapszabályt fogadott el és hamarosan Honvéd Érdekképviseleti Szervezet (HÉSZ) néven folytatja tevékenységét.
2024-02-13 13:05:08
2024.02.14-16-ig a Honvéd Érdekképviseleti Szervezet személyes ügyfélfogadása technikai okok miatt (karbantartás) szünetel. Ezúton is köszönjük elhelyezési feltételeink jobbítását a HM HIM-nek! Telefonos ügyelet a 0670-374-30-83-as telefonszámon.

  JETfly Magazin

A magyar főváros légikikötője ismét elnyerte a Skytrax „Kelet-Európa legjobb repülőtere” címét a World Airport Awards díjátadón. Az idei már zsinórban a tizenegyedik alkalom, amikor a Budapest Airport az utasok visszajelzése alapján kiérdemelte a rangos elismerést.
Széchenyi 2020 europai szociális alap.