2023. 03. 23. csütörtök
Emőke
: 390 Ft   : 362 Ft Benzin: 398 Ft/l   Dízel: 415 Ft/l   Írjon nekünk HADITECHNIKA

Tájékoztató az MH Bakony Harckiképző Központ táborfalvai Kiképző Bázisán

Hosz  |  2007. 12. 06., 14:22

Az MH Bakony Harckiképző Központ táborfalvai Kiképző Bázis parancsnoka, Bártfai László őrnagy felkérésére, aktuális tájékoztatót tartott a Honvédszakszervezet, valamint a Honvéd Egészségügyi Pénztár. A Helyőrségi Művelődési Otthonban - december 5-én - lebonyolított  tájékoztatón Doszpolyné dr. Mészáros Melinda jogsegélyszolgálat-vezető, valamint Takács István budapesti területi ügyvivő tartotta a Hosz részéről...

A bázis parancsnokának köszöntése és felvezetése után, először Takács István (e sorok írója) az érdekegyeztetés jelenlegi helyzetéről, eredményeiről, a Hosz szövetségi rendszeréről, a IV. Kongresszusról, valamint a közeljövőben várható feladatokról beszélt. Ezt követően Doszpolyné dr. Mészáros Melinda a 2007. évben elfogadott, valamint a még Parlament előtt álló Hjt. módosításáról és annak várható hatásairól adott részletes tájékoztatót. A teljesség igénye nélkül szó volt a szolgálati nyugdíjba vonulás feltételeiről, a rögzített nyugdíjszámításról, a felmentési idő változásáról, szolgálati viszony létesítése és megszüntetése vonatkozásában a kiemelt munkáltatói jogkör változásáról.

A tájékoztató végén a hallgatók által felmerült kérdésekre válaszoltak az előadók. E szerint: Várható-e szervezeti változás a 2008-ban? Hogyan fog várhatóan változni a 20 év tényleges szolgálati idővel nem rendelkező hivatásos katonák szolgálati nyugdíjba vonulás feltételei?

 

A mintegy másfél órás tájékoztató után, helyben lehetőség volt egyéni jogsegélyszolgálat megtartására is.

 

Ha tetszett a cikk, kövesse a
Honvédszakszervezetet a Facebookon!

Még több friss hír

2022-12-21 09:58:36
A Honvédszakszervezet tisztségviselői és alapszervezet vezetői 2022. december hónapban felmérték a rászoruló katonacsaládok számát. A felmérés eredményeként a katonacsaládok részére az alapszervezet vezetők a Hosz alapszervezeteinek költségvetése terhére segélycsomagokat osztottak…

  JETfly Magazin

Újabb friss hír az L-39NG kapcsán, hiszen az Aero Vodochody repülőgépgyár új gyártósort indított az új kiképző repülőgép számára. Az összeszerelő soron a repülőgép törzsét szerelik össze, a termelési kapacitása a tervek szerint évente legfeljebb 24 darab lesz és több mint 100 embert fog foglalkoztatni.

  Háború Művészete magazin

A NATO Kiemelt Éberségi Tevékenységű Többnemzeti Harccsoport olasz század katonái sikeres aknavető és tüzérségi éleslövészetet hajtottak végre a Magyar Honvédség Központi Gyakorlóterén, a Bakonyban.
Széchenyi 2020 europai szociális alap.