2023. 12. 05. kedd
Vilma
: 380 Ft   : 349 Ft Benzin: 615 Ft/l   Dízel: 645 Ft/l   Írjon nekünk HADITECHNIKA

Böllérverseny Napkoron

Hosz  |  2008. 01. 15., 08:31

Ismét bebizonyították a Bocskai dandár katonái, hogy a mindennapos katonai feladatok végrehajtása mellett képesek helyt állni az élet egyéb területein is. Az immár 7. éve megrendezett napkori Nemzetközi Böllérversenyre január 12-én közel 40 csapat nevezett be, köztük a MH 5. Bocskai István Lövészdandár 22 fős csapata. A versenyen a zsűri a vágási és feldolgozási technikák értékelése mellett természetesen díjazta az elkészült finomságokat is, így a nap végén a legjobb böllér, a legjobb hurka és kolbász, és a legjobb toroskáposzta kategóriákban hirdettek győzteseket...

„A kora hajnali órákban érkeztek meg a résztvevők Napkor településre, a kipakolást követően a csapatok kiválasztották – és megvásárolták - a levágandó mangalica malacot. A fogópálinka elfogyasztása után – melynek minőségét és állagát szintén értékelte a zsüri – nekiláttunk a malac feldolgozásának.” – tudtuk meg Molnár Zsolt főhadnagytól, dandár müszaki századának parancsnokhelyettesétől.

A debreceni katonák által készített étkek – különösen a hagymás vér – nagy népszerüségnek örvendtek a rendezvényre szép számmal kilátogatók körében, így délutánra a malacból – illetve a belőle készített jobbnál jobb falatokból – nem maradt semmi.

„A debreceni Honvéd Szakszervezet biztatására idén első alkalommal indultunk a versenyen. Sajnos idén még nem sikerült egyetlen kategóriában sem helyezést elérnünk, de ez nem szegte kedvünket. Jövőre újra indulunk majd.” – tette hozzá Molnár főhadnagy.

                                                                                              Smidróczki Róbert hdgy.

                                                                                              Fotó: Molnár Zsolt fhdgy.

Ha tetszett a cikk, kövesse a
Honvédszakszervezetet a Facebookon!
Ha lemaradt volna erről:

Még több friss hír

  JETfly Magazin

Mint ahogy arról korábban már lapunkon is beszámoltunk, Románia exnorvég F-16-osokkal bővíti flottáját. Az első három példány 2023. november 29-én meg is érkezett keleti szomszédunkhoz.

  Háború Művészete magazin

Az F-16-osok nem rendelkeznek beépített beszállólétrával, ami problémát jelenthet a jövőbeni műveletek során olyan helyszíneken, ahol korlátozott a földi támogatás. Mutatjuk az innovációs ötleteket!
Széchenyi 2020 europai szociális alap.