2023. 06. 03. szombat
Klotild
: 371 Ft   : 344 Ft Benzin: 398 Ft/l   Dízel: 415 Ft/l   Írjon nekünk HADITECHNIKA

Böllérverseny Napkoron

Hosz  |  2008. 01. 15., 08:31

Ismét bebizonyították a Bocskai dandár katonái, hogy a mindennapos katonai feladatok végrehajtása mellett képesek helyt állni az élet egyéb területein is. Az immár 7. éve megrendezett napkori Nemzetközi Böllérversenyre január 12-én közel 40 csapat nevezett be, köztük a MH 5. Bocskai István Lövészdandár 22 fős csapata. A versenyen a zsűri a vágási és feldolgozási technikák értékelése mellett természetesen díjazta az elkészült finomságokat is, így a nap végén a legjobb böllér, a legjobb hurka és kolbász, és a legjobb toroskáposzta kategóriákban hirdettek győzteseket...

„A kora hajnali órákban érkeztek meg a résztvevők Napkor településre, a kipakolást követően a csapatok kiválasztották – és megvásárolták - a levágandó mangalica malacot. A fogópálinka elfogyasztása után – melynek minőségét és állagát szintén értékelte a zsüri – nekiláttunk a malac feldolgozásának.” – tudtuk meg Molnár Zsolt főhadnagytól, dandár müszaki századának parancsnokhelyettesétől.

A debreceni katonák által készített étkek – különösen a hagymás vér – nagy népszerüségnek örvendtek a rendezvényre szép számmal kilátogatók körében, így délutánra a malacból – illetve a belőle készített jobbnál jobb falatokból – nem maradt semmi.

„A debreceni Honvéd Szakszervezet biztatására idén első alkalommal indultunk a versenyen. Sajnos idén még nem sikerült egyetlen kategóriában sem helyezést elérnünk, de ez nem szegte kedvünket. Jövőre újra indulunk majd.” – tette hozzá Molnár főhadnagy.

                                                                                              Smidróczki Róbert hdgy.

                                                                                              Fotó: Molnár Zsolt fhdgy.

Ha tetszett a cikk, kövesse a
Honvédszakszervezetet a Facebookon!

Még több friss hír

2023. 05. 16., 07:32
A Katonák a Törvényességért és Jogbiztonságért Közhasznú Alapítvány céljai: a hivatásos, szerződéses és nyugállományú katonák állampolgári és szolgálati jogainak védelme, szociális segítségnyújtás. Az SZJA 1%-ának felajánlásával kérjük, járuljon hozzá Ön is az Önsegélyző és Szolidaritási Alap feltöltéséhez...
2023. 05. 09., 13:11
2023. május 03-án lezajlottak a Honvédszakszervezet küldöttgyűlését megelőző képviseleti értekezletek, a nyugállományú tagozat választmányi ülése és a Hosz elnökségi ülés. A szárazföld, légierő, logisztika és közigazgatás képviselethez tartozó alapszervezeti vezetők a megnyitó után tájékoztatást kaptak a Hjt.-vel kapcsolatos egyeztetésekről, a Honvédszakszervezet javaslatairól, valamint a várható változásokról…
2023. 04. 27., 08:39
Tájékoztatjuk a tisztelt tagságot, hogy 2023. április 28-án (pénteken) egyéb rendezvények miatt a központi iroda zárva lesz. Mobiltelefonos elérhetőségeken tisztségviselőink ügyletet tartanak.
2023-04-05 13:43:22
A Honvédszakszervezet elnöksége, munkatársai és tisztségviselői minden szakszervezeti tagunknak és családtagjának kellemes Húsvéti Ünnepeket kíván!
2023-02-15 14:19:50
A Honvédszakszervezet Elnöksége 2023. február 07-én tartotta az alapszervezet vezetőkkel kibővített ülését, ahol döntöttek a 8/2023. számú Kormány rendelet kapcsán felmerülő további feladatokról, illetve a Küldöttgyűlés előkészületeiről…

  JETfly Magazin

  Háború Művészete magazin

Éleslövészeten bizonyítottak a PzH 2000-es önjáró tüzérségi eszközök a Bakonyban. Bár a típus még igen friss a Magyar Honvédség kötelékében, és ezáltal a kezelőszemélyzetek még javában gyakorolják a különböző eljárásrendeket, annyi már e kezdeti időszakban is bizton állítható, hogy a jól felkészített szakemberek kezében a haditechnikai eszközök eddig ritkán látott eredményeket érnek el.
Széchenyi 2020 europai szociális alap.