2024. 05. 30. csütörtök
Janka, Zsanett
: 385 Ft   : 355 Ft Benzin: 583 Ft/l   Dízel: 614 Ft/l   Írjon nekünk HADITECHNIKA

Böllérverseny Napkoron

Hosz  |  2008. 01. 15., 08:31

Ismét bebizonyították a Bocskai dandár katonái, hogy a mindennapos katonai feladatok végrehajtása mellett képesek helyt állni az élet egyéb területein is. Az immár 7. éve megrendezett napkori Nemzetközi Böllérversenyre január 12-én közel 40 csapat nevezett be, köztük a MH 5. Bocskai István Lövészdandár 22 fős csapata. A versenyen a zsűri a vágási és feldolgozási technikák értékelése mellett természetesen díjazta az elkészült finomságokat is, így a nap végén a legjobb böllér, a legjobb hurka és kolbász, és a legjobb toroskáposzta kategóriákban hirdettek győzteseket...

„A kora hajnali órákban érkeztek meg a résztvevők Napkor településre, a kipakolást követően a csapatok kiválasztották – és megvásárolták - a levágandó mangalica malacot. A fogópálinka elfogyasztása után – melynek minőségét és állagát szintén értékelte a zsüri – nekiláttunk a malac feldolgozásának.” – tudtuk meg Molnár Zsolt főhadnagytól, dandár müszaki századának parancsnokhelyettesétől.

A debreceni katonák által készített étkek – különösen a hagymás vér – nagy népszerüségnek örvendtek a rendezvényre szép számmal kilátogatók körében, így délutánra a malacból – illetve a belőle készített jobbnál jobb falatokból – nem maradt semmi.

„A debreceni Honvéd Szakszervezet biztatására idén első alkalommal indultunk a versenyen. Sajnos idén még nem sikerült egyetlen kategóriában sem helyezést elérnünk, de ez nem szegte kedvünket. Jövőre újra indulunk majd.” – tette hozzá Molnár főhadnagy.

                                                                                              Smidróczki Róbert hdgy.

                                                                                              Fotó: Molnár Zsolt fhdgy.

Ha tetszett a cikk, kövesse a
Honvédszakszervezetet a Facebookon!
Ha lemaradt volna erről:

Még több friss hír

2024. 02. 23., 10:44
Tájékoztatjuk Tisztelt Tagjainkat, hogy a Honvéd Érdekképviseleti Szervezet szabályzói szerint a tagdíj mértéke változik. A befizetendő tagdíjak 2024. március 1.-től...
2024. 05. 07., 10:09
A kihasználtságra és a tapasztalatokra való tekintettel a szerdai meghosszabbított nyitva tartást kizárólag előzetes egeztetés alapján biztosítjuk!
2022. 07. 19., 11:59
A LIGA Szakszervezetek támogatásával a csatolt linken szereplő üdülési lehetőségeket érhetik el tajgaink a 2024-es évben. Ehhez mindössze rendszeres tagdíjfizetés és a tagkártya felmutatása szükséges.
2024. 05. 29., 10:52
Tájékoztató a Hész XVIII. Országos Horgászversenyéről 2024. június 29-30. A HÉSZ Központi Iroda, az MH Kiss József 86. Helikopterdandár Tiszamenti Katonai Repülősök alapszervezetének közreműködésével 2024. június 29-30-án horgászversenyt szervez a kengyeli (Szolnok, Martfű térsége) Crazy Carp Lake horgásztavon...

  JETfly Magazin

„Köszönöm az elmúlt öt-hat esztendőben végzett munkáját mindazoknak, akik lehetővé tették, hogy ezt az emlékművet itt a bekötőút elején felállíthattuk” – mondta Vargha Tamás, a Honvédelmi Minisztérium parlamenti államtitkára, miniszterhelyettes, május 29-én, a 8-as számú főút és a szentkirályszabadjai repülőtérre vezető út találkozásánál felállított Mi-24 harci helikopter-emlékmű avatóünnepségén.

  Háború Művészete magazin

A Roszatom nukleáris üzemanyagot gyártó részlegéhez, a TVEL-hez tartozó Csepecki Gépgyárban megkezdték azoknak a speciális spirálbordás titáncsöveknek a gyártását, amelyek a világ majdani legnagyobb atomjégtörő hajóján a gőzfejlesztők szerkezeti merevségét biztosítják.
Széchenyi 2020 europai szociális alap.