2023. 03. 25. szombat
Irén, Írisz
: 388 Ft   : 362 Ft Benzin: 398 Ft/l   Dízel: 415 Ft/l   Írjon nekünk HADITECHNIKA

Böllérverseny Napkoron

Hosz  |  2008. 01. 15., 08:31

Ismét bebizonyították a Bocskai dandár katonái, hogy a mindennapos katonai feladatok végrehajtása mellett képesek helyt állni az élet egyéb területein is. Az immár 7. éve megrendezett napkori Nemzetközi Böllérversenyre január 12-én közel 40 csapat nevezett be, köztük a MH 5. Bocskai István Lövészdandár 22 fős csapata. A versenyen a zsűri a vágási és feldolgozási technikák értékelése mellett természetesen díjazta az elkészült finomságokat is, így a nap végén a legjobb böllér, a legjobb hurka és kolbász, és a legjobb toroskáposzta kategóriákban hirdettek győzteseket...

„A kora hajnali órákban érkeztek meg a résztvevők Napkor településre, a kipakolást követően a csapatok kiválasztották – és megvásárolták - a levágandó mangalica malacot. A fogópálinka elfogyasztása után – melynek minőségét és állagát szintén értékelte a zsüri – nekiláttunk a malac feldolgozásának.” – tudtuk meg Molnár Zsolt főhadnagytól, dandár müszaki századának parancsnokhelyettesétől.

A debreceni katonák által készített étkek – különösen a hagymás vér – nagy népszerüségnek örvendtek a rendezvényre szép számmal kilátogatók körében, így délutánra a malacból – illetve a belőle készített jobbnál jobb falatokból – nem maradt semmi.

„A debreceni Honvéd Szakszervezet biztatására idén első alkalommal indultunk a versenyen. Sajnos idén még nem sikerült egyetlen kategóriában sem helyezést elérnünk, de ez nem szegte kedvünket. Jövőre újra indulunk majd.” – tette hozzá Molnár főhadnagy.

                                                                                              Smidróczki Róbert hdgy.

                                                                                              Fotó: Molnár Zsolt fhdgy.

Ha tetszett a cikk, kövesse a
Honvédszakszervezetet a Facebookon!

Még több friss hír

2022-12-21 09:58:36
A Honvédszakszervezet tisztségviselői és alapszervezet vezetői 2022. december hónapban felmérték a rászoruló katonacsaládok számát. A felmérés eredményeként a katonacsaládok részére az alapszervezet vezetők a Hosz alapszervezeteinek költségvetése terhére segélycsomagokat osztottak…

  JETfly Magazin

Újabb friss hír az L-39NG kapcsán, hiszen az Aero Vodochody repülőgépgyár új gyártósort indított az új kiképző repülőgép számára. Az összeszerelő soron a repülőgép törzsét szerelik össze, a termelési kapacitása a tervek szerint évente legfeljebb 24 darab lesz és több mint 100 embert fog foglalkoztatni.

  Háború Művészete magazin

A NATO Kiemelt Éberségi Tevékenységű Többnemzeti Harccsoport olasz század katonái sikeres aknavető és tüzérségi éleslövészetet hajtottak végre a Magyar Honvédség Központi Gyakorlóterén, a Bakonyban.
Széchenyi 2020 europai szociális alap.