2023. 03. 22. szerda
Beáta, Izolda
: 392 Ft   : 365 Ft Benzin: 398 Ft/l   Dízel: 415 Ft/l   Írjon nekünk HADITECHNIKA

Szervezeti élet: Küldöttértekezlet Veszprémben

Hosz  |  2008. 01. 16., 08:10

A Honvédszakszervezet speciális helyzetben lévő - több helyőrségben települő alakulatnál szolgáló katonák érdekeit képviselő - Radar alapszervezete január 17-én tartotta tisztújító küldöttértekezletét... 

A Szincsák Gyula alelnök, Andor Tamás elnökségi tag, dr. Ujfaludi Zoltán főtitkár, valamint szakmai és területi ügyvivők részvételével lezajlott veszprémi szakszervezeti eseményen a megjelent küldöttek, csoportvezetők és vendégek köszöntése után a tisztségviselőket, így a levezető elnököt, valamint a küldöttértekezlet jegyzőkönyvvezetőjét választották meg.

Ezt követően Szücs Andrea alapszervezeti vezető számolt be az elmúlt időszak történéseiről. A 2007. tavasza óta ezt a funkciót ellátó tisztségviselő - egyebek mellett - az elmúlt év legfontosabb rendezvényeiről és a költségvetés teljesüléséről adott képet. Ezt követően pedig a 2008-as esztendő kihívásairól, valamint a jelenleg is megoldandó problémaként jelentkező, a hivatásos és szerződéses katonákat érintő ügyeket - készenléti szolgálatok ellátása, pótlékok ügye, szakközépiskolai tanulmányi idő beszámítása, egyenruházati gondok - vette csokorba.

A Küldöttértekezleten a Radar alapszervezet csoportjainak – békéscsabai, medinai, kecskeméti, jutai, kupi, bánkút-debreceni - vezetői is beszámoltak. A feladatok teljesülése mellett ők is szóltak a tervekről, valamint a legégetőbb problémákról.

Az alapszervezeti vezető beszámolójának elfogadása után a Szervezeti és Müködési Szabályzatot (SZMSZ) tárgyalták, majd a módosítás elfogadása után a tisztújítást is végrehajtottak, a régi-új alapszervezeti vezető Szücs Andrea (képünkön jobbra) lett. A Tóvári Róbert haderőnemi titkár által levezetett eseményen egyébként korábbi Szakszervezeti Munkáért díjasok, így Boross Magdi és Kállai Sándor is jelen voltak.

A rendezvényen megjelenő Szincsák Gyula az aktuális ügyekről szóló tájékoztatás során – egyebek mellett – a jelenleg is zajló kereset-megállapodásról szóló tárgyalásokról, a reálkeresetek 2007.évi alakulásáról, az érdekegyeztetés helyzetéről, valamint a HÉF-en zajló megbeszélésekről is információkat adott. A Hosz alelnöke beszélt még a szolgálati időpótlék bevezetéséről, és az idei évre várható illetményfejlesztés mértékéről is.

Dr. Ujfaludi Zoltán, a Hosz főtitkára miután aktuális szervezeti kérdésekről, így a szakszervezet által közvetített bővülő üdültetési lehetőségekről, valamint az Aktivitás Kupa 2008 lebonyolításáról tájékoztatott, egyedülállónak nevezte a Radar alapszervezet szervezőkészségét, azt, hogy az ország szinte minden szegletéből mozgósítani tudták - ez alkalommal is - a küldötteket.

A Hosz jogi ügyvivője, dr. Hortobágyi Tibor az aktuális jogi ügyek között a Legfelsőbb Bíróság december 17-én a szakközépiskolai tanulmányi idő szolgálati időbe történő beszámítása ügyében hozott jogegységi döntésről, illetve a Hosz által felvállalt esetekről adott részletes tájékoztatást.

A Hosz vezető tisztségviselőinek előadásai után és közben is a megjelent küldöttek kérdéseire válaszoltak.

A Küldöttértekezlet további részlteire az Egység 2008/2. számában még visszatérünk - a szerk.

Ha tetszett a cikk, kövesse a
Honvédszakszervezetet a Facebookon!

Még több friss hír

2022-12-21 09:58:36
A Honvédszakszervezet tisztségviselői és alapszervezet vezetői 2022. december hónapban felmérték a rászoruló katonacsaládok számát. A felmérés eredményeként a katonacsaládok részére az alapszervezet vezetők a Hosz alapszervezeteinek költségvetése terhére segélycsomagokat osztottak…

  JETfly Magazin

Az 1985-ben indult légitársaság most harmadszor változtat arculatán. A jelenlegi festések 1999 óta láthatóak a világ legnagyobb légitársaságának óriásgépein, és az egyik legismertebb márkajelzéssé váltak ez alatt az idő alatt. A mostani arculatfrissítés a gépek függőleges vezérsíkját és a szárnyakat érinti.

  Háború Művészete magazin

A NATO Kiemelt Éberségi Tevékenységű Többnemzeti Harccsoport olasz század katonái sikeres aknavető és tüzérségi éleslövészetet hajtottak végre a Magyar Honvédség Központi Gyakorlóterén, a Bakonyban.
Széchenyi 2020 europai szociális alap.