2024. 07. 27. szombat
Liliána, Olga
: 392 Ft   : 361 Ft Benzin: 583 Ft/l   Dízel: 614 Ft/l   Írjon nekünk HADITECHNIKA

Szervezeti élet: Küldöttértekezlet Veszprémben

Hosz  |  2008. 01. 16., 08:10

A Honvédszakszervezet speciális helyzetben lévő - több helyőrségben települő alakulatnál szolgáló katonák érdekeit képviselő - Radar alapszervezete január 17-én tartotta tisztújító küldöttértekezletét... 

A Szincsák Gyula alelnök, Andor Tamás elnökségi tag, dr. Ujfaludi Zoltán főtitkár, valamint szakmai és területi ügyvivők részvételével lezajlott veszprémi szakszervezeti eseményen a megjelent küldöttek, csoportvezetők és vendégek köszöntése után a tisztségviselőket, így a levezető elnököt, valamint a küldöttértekezlet jegyzőkönyvvezetőjét választották meg.

Ezt követően Szücs Andrea alapszervezeti vezető számolt be az elmúlt időszak történéseiről. A 2007. tavasza óta ezt a funkciót ellátó tisztségviselő - egyebek mellett - az elmúlt év legfontosabb rendezvényeiről és a költségvetés teljesüléséről adott képet. Ezt követően pedig a 2008-as esztendő kihívásairól, valamint a jelenleg is megoldandó problémaként jelentkező, a hivatásos és szerződéses katonákat érintő ügyeket - készenléti szolgálatok ellátása, pótlékok ügye, szakközépiskolai tanulmányi idő beszámítása, egyenruházati gondok - vette csokorba.

A Küldöttértekezleten a Radar alapszervezet csoportjainak – békéscsabai, medinai, kecskeméti, jutai, kupi, bánkút-debreceni - vezetői is beszámoltak. A feladatok teljesülése mellett ők is szóltak a tervekről, valamint a legégetőbb problémákról.

Az alapszervezeti vezető beszámolójának elfogadása után a Szervezeti és Müködési Szabályzatot (SZMSZ) tárgyalták, majd a módosítás elfogadása után a tisztújítást is végrehajtottak, a régi-új alapszervezeti vezető Szücs Andrea (képünkön jobbra) lett. A Tóvári Róbert haderőnemi titkár által levezetett eseményen egyébként korábbi Szakszervezeti Munkáért díjasok, így Boross Magdi és Kállai Sándor is jelen voltak.

A rendezvényen megjelenő Szincsák Gyula az aktuális ügyekről szóló tájékoztatás során – egyebek mellett – a jelenleg is zajló kereset-megállapodásról szóló tárgyalásokról, a reálkeresetek 2007.évi alakulásáról, az érdekegyeztetés helyzetéről, valamint a HÉF-en zajló megbeszélésekről is információkat adott. A Hosz alelnöke beszélt még a szolgálati időpótlék bevezetéséről, és az idei évre várható illetményfejlesztés mértékéről is.

Dr. Ujfaludi Zoltán, a Hosz főtitkára miután aktuális szervezeti kérdésekről, így a szakszervezet által közvetített bővülő üdültetési lehetőségekről, valamint az Aktivitás Kupa 2008 lebonyolításáról tájékoztatott, egyedülállónak nevezte a Radar alapszervezet szervezőkészségét, azt, hogy az ország szinte minden szegletéből mozgósítani tudták - ez alkalommal is - a küldötteket.

A Hosz jogi ügyvivője, dr. Hortobágyi Tibor az aktuális jogi ügyek között a Legfelsőbb Bíróság december 17-én a szakközépiskolai tanulmányi idő szolgálati időbe történő beszámítása ügyében hozott jogegységi döntésről, illetve a Hosz által felvállalt esetekről adott részletes tájékoztatást.

A Hosz vezető tisztségviselőinek előadásai után és közben is a megjelent küldöttek kérdéseire válaszoltak.

A Küldöttértekezlet további részlteire az Egység 2008/2. számában még visszatérünk - a szerk.

Ha tetszett a cikk, kövesse a
Honvédszakszervezetet a Facebookon!
Ha lemaradt volna erről:

Még több friss hír

2024. 02. 23., 10:44
Tájékoztatjuk Tisztelt Tagjainkat, hogy a Honvéd Érdekképviseleti Szervezet szabályzói szerint a tagdíj mértéke változik. A befizetendő tagdíjak 2024. március 1.-től...
2024. 05. 07., 10:09
A kihasználtságra és a tapasztalatokra való tekintettel a szerdai meghosszabbított nyitva tartást kizárólag előzetes egeztetés alapján biztosítjuk!
2024. 07. 25., 13:35
A Magyar Közlöny 2024. évi 69. számában 2024. június 28-án kihirdetésre került a honvédek jogállásáról szóló 137/2024. (VI. 28.) Korm. rendelet (Hjkr.)
2024. 07. 26., 09:48
2024.07.23-án Bazsik István elnök és Jakubik András érdekvédelmi ügyvivő tartott tájékoztatót Tatán
2024. 07. 15., 10:35
Az elmúlt napok ránk törő forrósága tette igazán népszerűvé a Honvéd Érdekképviseleti Szervezet központi rendezvényét a Ceglédi Gyógyfürdő és Szabadidőközpont, valamint a hozzátartozó Aquaparki csúszdapark területén, immáron tizennyolcadik alkalommal.

  JETfly Magazin

2024. július 22-én újabb mérföldkövet jelentő eseményt regisztrálhatott a Szlovák Légierő: megérkezett az első két F-16 Block 70 vadászbombázó északi szomszédunk Malacky-Kuchyňa Légibázisára.

  Háború Művészete magazin

„Ma lőnek először, szerencsére hozzáértő személyzet kezelésében” – nyugtázta elégedetten az új Leopard harckocsikról és a frissen képzett kezelőszemélyzetről dr. Nagy Norbert őrnagy.
Széchenyi 2020 europai szociális alap.