2023. 12. 09. szombat
Natália
: 383 Ft   : 355 Ft Benzin: 615 Ft/l   Dízel: 645 Ft/l   Írjon nekünk HADITECHNIKA

A Magyar Kultúra Napján

Hosz  |  2008. 01. 21., 16:09

Immár 19 éves tradíciót követve a Honvédelmi Minisztérium idén is ünnepséget rendezett a Magyar Kultúra Napja alkalmából. A budapesti Stefánia Palotában - január 22-én - lebonyolított rendezvényen amellett, hogy elismeréseket adtak át, a Magyar Honvédség Központi Zenekarának műsorára, valamint képzőművészeti kiállítások megnyitóira is sor került...   

HM Kulturális Szolgáltató Kht. Zichy Géza utcai Stefánia Palotájában a meghívottak érkezése, a Himnusz hangjai és Vámos Nóra megnyitó szavait követően dr. Szeredi Péter köszöntötte a kultúra ,,napszámosait". A Honvédelmi Minisztérium kabinetfőnöke - egyebek mellett - elmondta, hogy ugyan nem piros betüs ünnep január 22-e, mégis alkalmas arra, hogy felhívja figyelmünket mindazon értékekre, amelyek fontosak számunkra.

- A magyar kultúrát mi értjük, mi érezzük, mi szeretjük, és mi vagyunk azok is, akik a Magyar Honvédség értékeivel összekapcsoljuk - tette hozzá a kabinetfőnök. 

Az ünnepi beszédet mondó dr. Szurmainé Silkó Mária, az Oktatási és Kulturális Minisztérium Közmüvelődési Főosztály főosztályvezetője miután az 1823. január 22-én befejezett Hymnus-t méltatta, kiemelte: a kultúra mindig lehetőséget biztosít, ez a nap, január 22-e pedig számvetésre kötelezi a kultúra napszámosait, így van ez idén, - többek között Hunyadi Mátyás öröksége miatt - a reneszánsz esztendejének kezdetén is.

Ezt követően a miniszteri és a társadalmi szervezetek elismeréseinek átadása következett. E sorok írója (képünkön) - a honvédség kulturális életének fejlesztése édekében huzamos időn keresztül végzett kiemelkedő munkája elismeréséül - dr. Szekeres Imre honvédelmi miniszter elismerő oklevelét vehette át.

A kitüntetések és elismerések átadása után a Magyar Honvédség Központi Zenekarának müsorára is sor került, majd a katonazene történetét bemutató kiállítás megtekintésével párhuzamosan a Nemzetközi Katonai Képzőmüvészeti Táborban résztvevők alkotásaiból készült kiállítás megnyitója következett. 

Ha tetszett a cikk, kövesse a
Honvédszakszervezetet a Facebookon!
Ha lemaradt volna erről:

Még több friss hír

  JETfly Magazin

Olvasóink már jól ismerik a sok-sok éve működő JETfly Webáruházat, melyben repüléshez kapcsolódó relikviákat, illetve ruházati termékeket rendelhetnek meg. A kínálat folyamatosan bővül, mutatjuk a legfrissebb ajánlatokat, melyek a közelgő ünnepek kapcsán is szép ajándékok lehetnek!

  Háború Művészete magazin

Lánctalpak csörögnek, motorok zúgnak, ágyúcsövek robbanásszerű hangot hallatnak. Röviden és tömören: harckocsilövészet Szomódon.
Széchenyi 2020 europai szociális alap.