2023. 03. 22. szerda
Beáta, Izolda
: 392 Ft   : 365 Ft Benzin: 398 Ft/l   Dízel: 415 Ft/l   Írjon nekünk HADITECHNIKA

A Magyar Kultúra Napján

Hosz  |  2008. 01. 21., 16:09

Immár 19 éves tradíciót követve a Honvédelmi Minisztérium idén is ünnepséget rendezett a Magyar Kultúra Napja alkalmából. A budapesti Stefánia Palotában - január 22-én - lebonyolított rendezvényen amellett, hogy elismeréseket adtak át, a Magyar Honvédség Központi Zenekarának műsorára, valamint képzőművészeti kiállítások megnyitóira is sor került...   

HM Kulturális Szolgáltató Kht. Zichy Géza utcai Stefánia Palotájában a meghívottak érkezése, a Himnusz hangjai és Vámos Nóra megnyitó szavait követően dr. Szeredi Péter köszöntötte a kultúra ,,napszámosait". A Honvédelmi Minisztérium kabinetfőnöke - egyebek mellett - elmondta, hogy ugyan nem piros betüs ünnep január 22-e, mégis alkalmas arra, hogy felhívja figyelmünket mindazon értékekre, amelyek fontosak számunkra.

- A magyar kultúrát mi értjük, mi érezzük, mi szeretjük, és mi vagyunk azok is, akik a Magyar Honvédség értékeivel összekapcsoljuk - tette hozzá a kabinetfőnök. 

Az ünnepi beszédet mondó dr. Szurmainé Silkó Mária, az Oktatási és Kulturális Minisztérium Közmüvelődési Főosztály főosztályvezetője miután az 1823. január 22-én befejezett Hymnus-t méltatta, kiemelte: a kultúra mindig lehetőséget biztosít, ez a nap, január 22-e pedig számvetésre kötelezi a kultúra napszámosait, így van ez idén, - többek között Hunyadi Mátyás öröksége miatt - a reneszánsz esztendejének kezdetén is.

Ezt követően a miniszteri és a társadalmi szervezetek elismeréseinek átadása következett. E sorok írója (képünkön) - a honvédség kulturális életének fejlesztése édekében huzamos időn keresztül végzett kiemelkedő munkája elismeréséül - dr. Szekeres Imre honvédelmi miniszter elismerő oklevelét vehette át.

A kitüntetések és elismerések átadása után a Magyar Honvédség Központi Zenekarának müsorára is sor került, majd a katonazene történetét bemutató kiállítás megtekintésével párhuzamosan a Nemzetközi Katonai Képzőmüvészeti Táborban résztvevők alkotásaiból készült kiállítás megnyitója következett. 

Ha tetszett a cikk, kövesse a
Honvédszakszervezetet a Facebookon!

Még több friss hír

2022. 11. 30., 13:58
„Minden idők legnagyobb haderőreformja zajlik” – mondta dr. Ruszin-Szendi Romulusz altábornagy, a Magyar Honvédség parancsnoka a Honvédszakszervezet őszi küldöttgyűlésén Budapesten, november 29-én, kedden.
2022-12-21 09:58:36
A Honvédszakszervezet tisztségviselői és alapszervezet vezetői 2022. december hónapban felmérték a rászoruló katonacsaládok számát. A felmérés eredményeként a katonacsaládok részére az alapszervezet vezetők a Hosz alapszervezeteinek költségvetése terhére segélycsomagokat osztottak…

  JETfly Magazin

Az 1985-ben indult légitársaság most harmadszor változtat arculatán. A jelenlegi festések 1999 óta láthatóak a világ legnagyobb légitársaságának óriásgépein, és az egyik legismertebb márkajelzéssé váltak ez alatt az idő alatt. A mostani arculatfrissítés a gépek függőleges vezérsíkját és a szárnyakat érinti.

  Háború Művészete magazin

A NATO Kiemelt Éberségi Tevékenységű Többnemzeti Harccsoport olasz század katonái sikeres aknavető és tüzérségi éleslövészetet hajtottak végre a Magyar Honvédség Központi Gyakorlóterén, a Bakonyban.
Széchenyi 2020 europai szociális alap.