2024. 04. 24. szerda
György
: 394 Ft   : 369 Ft Benzin: 583 Ft/l   Dízel: 614 Ft/l   Írjon nekünk HADITECHNIKA

Folyamatban lévő ügyek, üdültetés, jogsegély-szolgálat és szolgáltatások

Hosz  |  2008. 02. 05., 10:08

A Honvédszakszervezet (Hosz) elnökségének február 5-i ülésén az aktualitások és a folyamatban lévő egyeztetések mellett szó esett az üdültetés idei koncepciójáról, a jogsegélyszolgálat tevékenységéről, a nyugállományú tagfelvételi eljárás rendjéről, de az Egység 2002 Kft. legújabb banki szolgáltatásairól is...

Miután Mészáros Géza elnök köszöntötte a megjelenteket, az előző két elnökségi ülés jegyzőkönyvének elfogadásáról döntöttek, majd az elmúlt időszak eseményeiről és a szervezet előtt álló feladatokról tájékoztatott röviden.  

A folyamatban lévő egyeztetésekről Szincsák Gyula elmondta, hogy az illetménytárgyalások és a szakközépiskolai ügy köré szerveződött a Hosz elmúlt időszakban végzett tevékenysége.

Ismét felmerültek a missziós, illetve a külszolgálati juttatásokkal kapcsolatos problémák, amelyekről a HM KPÜ szakmai illetékeseivel hamarosan szakértői tárgyalások kezdődnek. Továbbra is napirenden szerepelnek, illetve konkrét lépésekre is sor kerül a szerződéses legénységi állomány lakhatási problémáival és a nőtlen szállókkal összefüggő ügyek - mondta a Hosz alelnöke.

Az előmenetellel kapcsolatos problémák ügyében elhangzott: komplex kérdéskörről van szó, várjuk a HM tárca ezirányú elképzeléseinek kidolgozását.

Emellett a szolgálatteljesítési idővel kapcsolatos problémák ismét a reflektorfénybe kerültek, például a 24 órás szolgálat után járó pihenő napok és a váltásos rendben szolgálatot teljesítők munkaidejét érintő gondokkal is foglalkozunk - tette hozzá Szincsák Gyula.

A Hosz alelnöke elmondta azt is, hogy a Hosz AB-hez továbbított beadványát még nem bírálták el, és a HM tárca részéről sem mutatkozik hajlandóság az érvényes EU-s irányelv jogszabályban történő megjelenítésére.  

A Hosz alelnöke a szakszervezeti pályázat kiírásával kapcsolatban elmondta, hogy a gyermeküdültetéseket kell előnyben részesíteni, illetve azt, hogy ezek a rendezvények a békésszentandrási és a tarnaméri üdülőkben legyenek megszervezve, lebonyolítva.

Szincsál alelnök elmondta, hogy azok az alapszervezetek és önálló csoportok nem pályázhatnak, akik a tavaly nyert pályázati pénzzel nem számoltak el.

Az üdültetés koncepciójának megtárgyalása során Szincsák Gyula elmondta: a Hosz szeretné növelni az üdülési lehetőségeket, ennek érdekében gyermektáboroztatást szervezünk, és az üdülési szabályzat módosításával egyszerüsítjük az igénylés rendjét. A térítési díjak kialakításában elsődleges szempont volt, hogy ösztönözzük a férőhelyek mielőbbi lekötését, illetve, hogy az esetlegesen üresen maradt férőhelyek kedvező last minute értékesítési lehetőségét is megteremtsük.

A tapaszatalatok alapján tárgyaltak az üdülők felszereltségéről, így a kialakítandó játszótérről is. Az elnökség döntése alapján a hajdúszoboszlói térítési díjakról a márciusi ülésen dönt majd az elnökség.

A jogsegélyszolgálat munkáját bemutató napirend során dr. Heiling Ottó alelnök elmondta, hogy az elmúlt időszakban nagyon pozitív elmozdulás volt tapasztalható ezen a területen. Az alelnök rövid szakmai felvezetése után a jogsegélyszolgálat tevékenységéről Doszpolyné dr. Mészáros Melinda tartott tájékoztatást. A jogsegélyszolgálat vezetője - egyebek mellett - elmondta, hogy a napi munka során jelentősen megnőtt a jogsegélyszolgálat tevékenysége.

Rengeteg anyagot (107) véleményeztünk az elmúlt esztendőben, nagyon jó kapcsolatot alakítottunk ki a velünk együttmüködő szakemberekkel, szervezetekkel - tette hozzá a jogásznő. Ezt követően az elnökségi tagok is elmondták véleményüket a jogsegélyszolgálat müködéséről, majd egyhangúlag elfogadták a beszámolót.

A nyugállományú tagfelvételi eljárás során dr. Ujfaludi Zoltán főtitkár elmondta: a felvétel eljárás rendje és a a döntési szempontok is egységesítve lettek, a továbbiakban már ezek alapján lehet határozni.

Az egyebekben Sárkány Ferenc, az Egység 2002 Kft. ügyvezetője a legújabb banki szolgáltatásokról adott tájékoztatást, majd elhangzott, hogy az elnökség felhatalmazása alapján tovább kell még tárgyalni ez ügyben.

Az elnökség következő ülését március 6-án rendezik majd.

Ha tetszett a cikk, kövesse a
Honvédszakszervezetet a Facebookon!
Ha lemaradt volna erről:

Még több friss hír

2024. 01. 05., 10:17
Eddig Európa számos országában irigykedve figyelték katonatársaink, hogy nálunk szakszervezet működhet. Ez a jog tényszerűleg még az európai unióban is különleges kiváltság volt, amelyet a végletekig próbáltunk megőrizni. Az alapításunk, azaz 1991 óta eltelt több mint 32 év alatt folyamatosan azon küzdöttek elődeink, hogy a civil szférában megszokott jogok illessék meg a katonákat is, vagy legalább ahhoz erősen közelítő szintet sikerüljön elérni mind az egyéni, mind a kollektív jogérvényesítés terén...
2024. 02. 23., 10:44
Tájékoztatjuk Tisztelt Tagjainkat, hogy a Honvéd Érdekképviseleti Szervezet szabályzói szerint a tagdíj mértéke változik. A befizetendő tagdíjak 2024. március 1.-től...
2023. 12. 15., 11:16
Tisztelt Tagunk! Ezúton szeretném Önt tájékoztatni, hogy a Honvédszakszervezet (HOSZ) a jogszabályi környezet változásaira reagálva, valamint a szervezet működésének folyamatos biztosítása érdekében új Alapszabályt fogadott el és hamarosan Honvéd Érdekképviseleti Szervezet (HÉSZ) néven folytatja tevékenységét.
2024-02-13 13:05:08
2024.02.14-16-ig a Honvéd Érdekképviseleti Szervezet személyes ügyfélfogadása technikai okok miatt (karbantartás) szünetel. Ezúton is köszönjük elhelyezési feltételeink jobbítását a HM HIM-nek! Telefonos ügyelet a 0670-374-30-83-as telefonszámon.

  JETfly Magazin

Májusi programajánlónkban sok repülős programot találhatnak Olvasóink, hiszen repülőnapok, családi napok, nyílt napok és egyéb rendezvények is várják a látogatókat!

  Háború Művészete magazin

Május első hetében rendezik meg a Maláj Királyi Haditengerészet napját, melyre már javában zajlik a felkészülés: a mai napi gyakorlás során, 2024. április 23-án, két forgószárnyas ütközött össze és zuhant le.
Széchenyi 2020 europai szociális alap.