2024. 04. 17. szerda
Rudolf
: 395 Ft   : 372 Ft Benzin: 583 Ft/l   Dízel: 614 Ft/l   Írjon nekünk HADITECHNIKA

Rádiótechnikai csapatok napja

Hosz  |  2008. 02. 07., 19:06

Február 6-án a Veszprémi Helyőrségi Klub biztosított színteret a MH 54. Veszprém Légtérellenőrző Ezred ünnepi állománygyűlésének. Az Ezred állománya, meghívott vendégeik társaságában 1946. február 6-ra emlékeztek, amikor Bay Zoltán és munkatársai megmérték a Föld és a Hold közötti távolságot. E nagyszerű tudományos kísérletre emlékezve ünnepeljük a rádióelektronikai csapatok napját...

Az ünnepi állománygyülésen felolvasták a HM HVKF és MH ÖHP parancsnokának köszöntő levelét, majd Varga János vezérőrnagynak, az MH ÖHP parancsnok-helyettessének ünnepi köszöntőjét követően Szücs Pál mérnök ezredes, az ezred parancsnoka tartott vetítéssel  egybekötött történeti áttekintést a fegyvernem fejlődéséről.

         Kedves gesztust tett a veszprémi Helyőrségi Zenekar, amikor az „ezred fegyvernemi napja” alkalmából ősbemutató keretében előadta az általa szerzett ezredindulót, majd a szerzemény egy lejegyzett formáját díszkötésben átadta a parancsnoknak.

Az ünnepi állománygyülés koszorúzással folytatódott a Kossuth laktanyában, majd a teljes állomány részére fogadással zárult. A Honvédszakszervezetet a rendezvényen Nagy Károly nyugat-magyarországi területi ügyvivő és Tóvári Róbert légierő haderőnemi titkár képviselte.

 

    

Ha tetszett a cikk, kövesse a
Honvédszakszervezetet a Facebookon!
Ha lemaradt volna erről:

Még több friss hír

2024. 01. 05., 10:17
Eddig Európa számos országában irigykedve figyelték katonatársaink, hogy nálunk szakszervezet működhet. Ez a jog tényszerűleg még az európai unióban is különleges kiváltság volt, amelyet a végletekig próbáltunk megőrizni. Az alapításunk, azaz 1991 óta eltelt több mint 32 év alatt folyamatosan azon küzdöttek elődeink, hogy a civil szférában megszokott jogok illessék meg a katonákat is, vagy legalább ahhoz erősen közelítő szintet sikerüljön elérni mind az egyéni, mind a kollektív jogérvényesítés terén...
2024. 02. 23., 10:44
Tájékoztatjuk Tisztelt Tagjainkat, hogy a Honvéd Érdekképviseleti Szervezet szabályzói szerint a tagdíj mértéke változik. A befizetendő tagdíjak 2024. március 1.-től...
2023. 12. 15., 11:16
Tisztelt Tagunk! Ezúton szeretném Önt tájékoztatni, hogy a Honvédszakszervezet (HOSZ) a jogszabályi környezet változásaira reagálva, valamint a szervezet működésének folyamatos biztosítása érdekében új Alapszabályt fogadott el és hamarosan Honvéd Érdekképviseleti Szervezet (HÉSZ) néven folytatja tevékenységét.
2024-02-13 13:05:08
2024.02.14-16-ig a Honvéd Érdekképviseleti Szervezet személyes ügyfélfogadása technikai okok miatt (karbantartás) szünetel. Ezúton is köszönjük elhelyezési feltételeink jobbítását a HM HIM-nek! Telefonos ügyelet a 0670-374-30-83-as telefonszámon.

  JETfly Magazin

Folytatódik a Hadak útján hadtörténeti előadás-sorozat Nagykanizsán, a Halis István Városi Könyvtárban: 2024. április 24-én, 18 órától az egyik legeredményesebb magyar vadászpilótáról, vitéz nemes Molnár László főhadnagyról hallgathatunk meg egy előadást.

  Háború Művészete magazin

„A második világháború alatt legalább huszonnégy – amerikai és szovjet – légitámadás érte Győr városát – legalább ennyiszer zúgtak a szirénák, omlottak le az épületek és menekültek az óvóhelyekre az emberek a bombázások elől.”
Széchenyi 2020 europai szociális alap.