2023. 12. 02. szombat
Melinda, Vivien
: 380 Ft   : 349 Ft Benzin: 615 Ft/l   Dízel: 645 Ft/l   Írjon nekünk HADITECHNIKA

Rádiótechnikai csapatok napja

Hosz  |  2008. 02. 07., 19:06

Február 6-án a Veszprémi Helyőrségi Klub biztosított színteret a MH 54. Veszprém Légtérellenőrző Ezred ünnepi állománygyűlésének. Az Ezred állománya, meghívott vendégeik társaságában 1946. február 6-ra emlékeztek, amikor Bay Zoltán és munkatársai megmérték a Föld és a Hold közötti távolságot. E nagyszerű tudományos kísérletre emlékezve ünnepeljük a rádióelektronikai csapatok napját...

Az ünnepi állománygyülésen felolvasták a HM HVKF és MH ÖHP parancsnokának köszöntő levelét, majd Varga János vezérőrnagynak, az MH ÖHP parancsnok-helyettessének ünnepi köszöntőjét követően Szücs Pál mérnök ezredes, az ezred parancsnoka tartott vetítéssel  egybekötött történeti áttekintést a fegyvernem fejlődéséről.

         Kedves gesztust tett a veszprémi Helyőrségi Zenekar, amikor az „ezred fegyvernemi napja” alkalmából ősbemutató keretében előadta az általa szerzett ezredindulót, majd a szerzemény egy lejegyzett formáját díszkötésben átadta a parancsnoknak.

Az ünnepi állománygyülés koszorúzással folytatódott a Kossuth laktanyában, majd a teljes állomány részére fogadással zárult. A Honvédszakszervezetet a rendezvényen Nagy Károly nyugat-magyarországi területi ügyvivő és Tóvári Róbert légierő haderőnemi titkár képviselte.

 

    

Ha tetszett a cikk, kövesse a
Honvédszakszervezetet a Facebookon!
Ha lemaradt volna erről:

Még több friss hír

  JETfly Magazin

Mint ahogy arról korábban már lapunkon is beszámoltunk, Románia exnorvég F-16-osokkal bővíti flottáját. Az első három példány 2023. november 29-én meg is érkezett keleti szomszédunkhoz.

  Háború Művészete magazin

Az F-16-osok nem rendelkeznek beépített beszállólétrával, ami problémát jelenthet a jövőbeni műveletek során olyan helyszíneken, ahol korlátozott a földi támogatás. Mutatjuk az innovációs ötleteket!
Széchenyi 2020 europai szociális alap.