2023. 06. 03. szombat
Klotild
: 371 Ft   : 344 Ft Benzin: 398 Ft/l   Dízel: 415 Ft/l   Írjon nekünk HADITECHNIKA

Sikeres a LIGA aláírás-gyűjtési akciója

Hosz  |  2008. 02. 10., 18:43

Gaskó István a LIGA Szakszervezetek (LIGA) székházában február 10-én megtartott sajtótájékoztatón – több civil szervezet vezetőjének jelenlétében – bejelentette, hogy példa nélküli eredmény született: a parlamenti végszavazás előtt összegyűlt a népszavazás kiírásához szükséges aláírás-mennyiség csaknem kétszerese. A LIGA elnöke azt is elmondta, hogy továbbra is minden olyan erő támogatását elfogadja a konföderáció, aki erősíti a kezdeményezést, de nem kér érte semmit. Az aláírásgyűjtés április 12-ig folytatódik…  

A február 11-i parlamenti szavazás előtt egy nappal lebonyolított sajtótájékoztatón a kezdeményező Albert Zsolt és a LIGA Szakszervezetek vezetője mellett a TB Mentők, a Levegő Munkacsoport, a Humanista Mozgalom, a Magyar Szociális Fórum Szociális Kerekasztala, az Egészségügyben és Szociális Ágazatban Dolgozók Demokratikus Szakszervezete, valamint a Magyar Gazdakörök és Gazdaszövetkezetek Szövetsége (MAGOSZ) képviselői is részt vettek.

A nyomtatott és az elektronikus sajtó képviselői előtt elhangzott, hogy legitim társadalmi akaratot fejez ki a népszavazási kezdeményezésért indított, s eddig mintegy háromszázhatvanezer aláírást összegyüjtő akció.

Csak a LIGA Szakszervezetek által összegyüjtött mintegy 217 ezer aláírás között több kisebb-nagyobb civil szervezet, de magánemberek, háziasszonyok, diákok is megjelentek a LIGA irodájában. Valóságos népmozgalom alakult ki, feltámadt a civil társadalom, hiszen eddig csak politikai pártok tudtak hasonló eredményt produkálni. Az aláírásgyüjtés április 12-ig folytatódik, jelenleg is több százezer olyan aláírás van összegyüjtve, melyek még nem érkeztek be a LIGA székházába. Szeretnénk, ha az őszi referendumon tovább erősítené ez a szám a részvételi arányt – hangsúlyozta Gaskó István, a LIGA elnöke.

A LIGA szakszervezetek elnöke elmondta azt is, hogy teljesen mindegy, hogy mi szerepel a törvény preambulumában, ez a törvény – ha életbe lép – a több biztosítós, üzleti alapon müködő egészségügy mellett szól(na). A LIGA visszautasítja a Kormány ,,tájékoztató”-nak nevezett kampányát, hiszen a népszavazásról szóló törvény tiltja, hogy a végrehajtó hatalom befolyásolja a szavazókat.

Ezt követően a LIGA szakszervezetekkel közremüködő civil szervezetek vezetői mondták el tapasztalataikat, most ezekből idézünk.

Szeretnénk megőrizni a nemzeti társadalmi egészségbiztosítást, nem akarunk nemzetközi több biztosítós, üzleti alapon müködő egészségügyet – tette hozzá dr. Cser Ágnes, az EDDSZ elnöke.

A NOE elnöke, dr. Szabó Endre kijelentette: ez a nép hangja, a népszavazás megállítja az egészségügy teljes szétrombolását.

Obreczán Ferenc, a MAGOSZ főtitkára kiemelte: ez a Kormány Magyarországot egy bezárás előtt álló boltnak tekinti, ezért tovább folytatjuk a kampányt, mert hamarosan a földtulajdon is erre sorsra juthat.

Albert Zsolt, a népszavazást kezdeményező házaspár tagja hangsúlyozta: meghatottan állok a nép akarata ellen, remélhetőleg meg is tudjuk akadályozni a törvény életbe lépését, a társadalom megmozdult, a társadalombiztosítás privatizációját meg fogjuk akadályozni.

Szigeti Balázs, a Humanista Mozgalom képviselője elmondta: bízom benne, hogy az is egyedülálló lesz, hogy a népszavazáson meg fog jelenni az a 2 millió szavazó, aki megakadályozza majd a törvény életbe lépését.

Várady Tibor, TB-mentők: az egészségügyi rendszer nem jobb vagy baloldali kérdés, a politikai paletta minden szegmensének és azon kívüliek akarata is ez a kezdeményezés. Az aláírások összegyültek, bizonyíték van tehát arra, hogy sikeres lehet a népszavazás.

Ha tetszett a cikk, kövesse a
Honvédszakszervezetet a Facebookon!

Még több friss hír

2023. 05. 16., 07:32
A Katonák a Törvényességért és Jogbiztonságért Közhasznú Alapítvány céljai: a hivatásos, szerződéses és nyugállományú katonák állampolgári és szolgálati jogainak védelme, szociális segítségnyújtás. Az SZJA 1%-ának felajánlásával kérjük, járuljon hozzá Ön is az Önsegélyző és Szolidaritási Alap feltöltéséhez...
2023. 05. 09., 13:11
2023. május 03-án lezajlottak a Honvédszakszervezet küldöttgyűlését megelőző képviseleti értekezletek, a nyugállományú tagozat választmányi ülése és a Hosz elnökségi ülés. A szárazföld, légierő, logisztika és közigazgatás képviselethez tartozó alapszervezeti vezetők a megnyitó után tájékoztatást kaptak a Hjt.-vel kapcsolatos egyeztetésekről, a Honvédszakszervezet javaslatairól, valamint a várható változásokról…
2023. 04. 27., 08:39
Tájékoztatjuk a tisztelt tagságot, hogy 2023. április 28-án (pénteken) egyéb rendezvények miatt a központi iroda zárva lesz. Mobiltelefonos elérhetőségeken tisztségviselőink ügyletet tartanak.
2023-04-05 13:43:22
A Honvédszakszervezet elnöksége, munkatársai és tisztségviselői minden szakszervezeti tagunknak és családtagjának kellemes Húsvéti Ünnepeket kíván!
2023-02-15 14:19:50
A Honvédszakszervezet Elnöksége 2023. február 07-én tartotta az alapszervezet vezetőkkel kibővített ülését, ahol döntöttek a 8/2023. számú Kormány rendelet kapcsán felmerülő további feladatokról, illetve a Küldöttgyűlés előkészületeiről…

  JETfly Magazin

  Háború Művészete magazin

Éleslövészeten bizonyítottak a PzH 2000-es önjáró tüzérségi eszközök a Bakonyban. Bár a típus még igen friss a Magyar Honvédség kötelékében, és ezáltal a kezelőszemélyzetek még javában gyakorolják a különböző eljárásrendeket, annyi már e kezdeti időszakban is bizton állítható, hogy a jól felkészített szakemberek kezében a haditechnikai eszközök eddig ritkán látott eredményeket érnek el.
Széchenyi 2020 europai szociális alap.