2023. 03. 26.
Emánuel
: 388 Ft   : 362 Ft Benzin: 398 Ft/l   Dízel: 415 Ft/l   Írjon nekünk HADITECHNIKA

Sikeres a LIGA aláírás-gyűjtési akciója

Hosz  |  2008. 02. 10., 18:43

Gaskó István a LIGA Szakszervezetek (LIGA) székházában február 10-én megtartott sajtótájékoztatón – több civil szervezet vezetőjének jelenlétében – bejelentette, hogy példa nélküli eredmény született: a parlamenti végszavazás előtt összegyűlt a népszavazás kiírásához szükséges aláírás-mennyiség csaknem kétszerese. A LIGA elnöke azt is elmondta, hogy továbbra is minden olyan erő támogatását elfogadja a konföderáció, aki erősíti a kezdeményezést, de nem kér érte semmit. Az aláírásgyűjtés április 12-ig folytatódik…  

A február 11-i parlamenti szavazás előtt egy nappal lebonyolított sajtótájékoztatón a kezdeményező Albert Zsolt és a LIGA Szakszervezetek vezetője mellett a TB Mentők, a Levegő Munkacsoport, a Humanista Mozgalom, a Magyar Szociális Fórum Szociális Kerekasztala, az Egészségügyben és Szociális Ágazatban Dolgozók Demokratikus Szakszervezete, valamint a Magyar Gazdakörök és Gazdaszövetkezetek Szövetsége (MAGOSZ) képviselői is részt vettek.

A nyomtatott és az elektronikus sajtó képviselői előtt elhangzott, hogy legitim társadalmi akaratot fejez ki a népszavazási kezdeményezésért indított, s eddig mintegy háromszázhatvanezer aláírást összegyüjtő akció.

Csak a LIGA Szakszervezetek által összegyüjtött mintegy 217 ezer aláírás között több kisebb-nagyobb civil szervezet, de magánemberek, háziasszonyok, diákok is megjelentek a LIGA irodájában. Valóságos népmozgalom alakult ki, feltámadt a civil társadalom, hiszen eddig csak politikai pártok tudtak hasonló eredményt produkálni. Az aláírásgyüjtés április 12-ig folytatódik, jelenleg is több százezer olyan aláírás van összegyüjtve, melyek még nem érkeztek be a LIGA székházába. Szeretnénk, ha az őszi referendumon tovább erősítené ez a szám a részvételi arányt – hangsúlyozta Gaskó István, a LIGA elnöke.

A LIGA szakszervezetek elnöke elmondta azt is, hogy teljesen mindegy, hogy mi szerepel a törvény preambulumában, ez a törvény – ha életbe lép – a több biztosítós, üzleti alapon müködő egészségügy mellett szól(na). A LIGA visszautasítja a Kormány ,,tájékoztató”-nak nevezett kampányát, hiszen a népszavazásról szóló törvény tiltja, hogy a végrehajtó hatalom befolyásolja a szavazókat.

Ezt követően a LIGA szakszervezetekkel közremüködő civil szervezetek vezetői mondták el tapasztalataikat, most ezekből idézünk.

Szeretnénk megőrizni a nemzeti társadalmi egészségbiztosítást, nem akarunk nemzetközi több biztosítós, üzleti alapon müködő egészségügyet – tette hozzá dr. Cser Ágnes, az EDDSZ elnöke.

A NOE elnöke, dr. Szabó Endre kijelentette: ez a nép hangja, a népszavazás megállítja az egészségügy teljes szétrombolását.

Obreczán Ferenc, a MAGOSZ főtitkára kiemelte: ez a Kormány Magyarországot egy bezárás előtt álló boltnak tekinti, ezért tovább folytatjuk a kampányt, mert hamarosan a földtulajdon is erre sorsra juthat.

Albert Zsolt, a népszavazást kezdeményező házaspár tagja hangsúlyozta: meghatottan állok a nép akarata ellen, remélhetőleg meg is tudjuk akadályozni a törvény életbe lépését, a társadalom megmozdult, a társadalombiztosítás privatizációját meg fogjuk akadályozni.

Szigeti Balázs, a Humanista Mozgalom képviselője elmondta: bízom benne, hogy az is egyedülálló lesz, hogy a népszavazáson meg fog jelenni az a 2 millió szavazó, aki megakadályozza majd a törvény életbe lépését.

Várady Tibor, TB-mentők: az egészségügyi rendszer nem jobb vagy baloldali kérdés, a politikai paletta minden szegmensének és azon kívüliek akarata is ez a kezdeményezés. Az aláírások összegyültek, bizonyíték van tehát arra, hogy sikeres lehet a népszavazás.

Ha tetszett a cikk, kövesse a
Honvédszakszervezetet a Facebookon!

Még több friss hír

2022-12-21 09:58:36
A Honvédszakszervezet tisztségviselői és alapszervezet vezetői 2022. december hónapban felmérték a rászoruló katonacsaládok számát. A felmérés eredményeként a katonacsaládok részére az alapszervezet vezetők a Hosz alapszervezeteinek költségvetése terhére segélycsomagokat osztottak…

  JETfly Magazin

Újabb friss hír az L-39NG kapcsán, hiszen az Aero Vodochody repülőgépgyár új gyártósort indított az új kiképző repülőgép számára. Az összeszerelő soron a repülőgép törzsét szerelik össze, a termelési kapacitása a tervek szerint évente legfeljebb 24 darab lesz és több mint 100 embert fog foglalkoztatni.

  Háború Művészete magazin

A NATO Kiemelt Éberségi Tevékenységű Többnemzeti Harccsoport olasz század katonái sikeres aknavető és tüzérségi éleslövészetet hajtottak végre a Magyar Honvédség Központi Gyakorlóterén, a Bakonyban.
Széchenyi 2020 europai szociális alap.