2024. 07. 27. szombat
Liliána, Olga
: 392 Ft   : 361 Ft Benzin: 583 Ft/l   Dízel: 614 Ft/l   Írjon nekünk HADITECHNIKA

Sikeres a LIGA aláírás-gyűjtési akciója

Hosz  |  2008. 02. 10., 18:43

Gaskó István a LIGA Szakszervezetek (LIGA) székházában február 10-én megtartott sajtótájékoztatón – több civil szervezet vezetőjének jelenlétében – bejelentette, hogy példa nélküli eredmény született: a parlamenti végszavazás előtt összegyűlt a népszavazás kiírásához szükséges aláírás-mennyiség csaknem kétszerese. A LIGA elnöke azt is elmondta, hogy továbbra is minden olyan erő támogatását elfogadja a konföderáció, aki erősíti a kezdeményezést, de nem kér érte semmit. Az aláírásgyűjtés április 12-ig folytatódik…  

A február 11-i parlamenti szavazás előtt egy nappal lebonyolított sajtótájékoztatón a kezdeményező Albert Zsolt és a LIGA Szakszervezetek vezetője mellett a TB Mentők, a Levegő Munkacsoport, a Humanista Mozgalom, a Magyar Szociális Fórum Szociális Kerekasztala, az Egészségügyben és Szociális Ágazatban Dolgozók Demokratikus Szakszervezete, valamint a Magyar Gazdakörök és Gazdaszövetkezetek Szövetsége (MAGOSZ) képviselői is részt vettek.

A nyomtatott és az elektronikus sajtó képviselői előtt elhangzott, hogy legitim társadalmi akaratot fejez ki a népszavazási kezdeményezésért indított, s eddig mintegy háromszázhatvanezer aláírást összegyüjtő akció.

Csak a LIGA Szakszervezetek által összegyüjtött mintegy 217 ezer aláírás között több kisebb-nagyobb civil szervezet, de magánemberek, háziasszonyok, diákok is megjelentek a LIGA irodájában. Valóságos népmozgalom alakult ki, feltámadt a civil társadalom, hiszen eddig csak politikai pártok tudtak hasonló eredményt produkálni. Az aláírásgyüjtés április 12-ig folytatódik, jelenleg is több százezer olyan aláírás van összegyüjtve, melyek még nem érkeztek be a LIGA székházába. Szeretnénk, ha az őszi referendumon tovább erősítené ez a szám a részvételi arányt – hangsúlyozta Gaskó István, a LIGA elnöke.

A LIGA szakszervezetek elnöke elmondta azt is, hogy teljesen mindegy, hogy mi szerepel a törvény preambulumában, ez a törvény – ha életbe lép – a több biztosítós, üzleti alapon müködő egészségügy mellett szól(na). A LIGA visszautasítja a Kormány ,,tájékoztató”-nak nevezett kampányát, hiszen a népszavazásról szóló törvény tiltja, hogy a végrehajtó hatalom befolyásolja a szavazókat.

Ezt követően a LIGA szakszervezetekkel közremüködő civil szervezetek vezetői mondták el tapasztalataikat, most ezekből idézünk.

Szeretnénk megőrizni a nemzeti társadalmi egészségbiztosítást, nem akarunk nemzetközi több biztosítós, üzleti alapon müködő egészségügyet – tette hozzá dr. Cser Ágnes, az EDDSZ elnöke.

A NOE elnöke, dr. Szabó Endre kijelentette: ez a nép hangja, a népszavazás megállítja az egészségügy teljes szétrombolását.

Obreczán Ferenc, a MAGOSZ főtitkára kiemelte: ez a Kormány Magyarországot egy bezárás előtt álló boltnak tekinti, ezért tovább folytatjuk a kampányt, mert hamarosan a földtulajdon is erre sorsra juthat.

Albert Zsolt, a népszavazást kezdeményező házaspár tagja hangsúlyozta: meghatottan állok a nép akarata ellen, remélhetőleg meg is tudjuk akadályozni a törvény életbe lépését, a társadalom megmozdult, a társadalombiztosítás privatizációját meg fogjuk akadályozni.

Szigeti Balázs, a Humanista Mozgalom képviselője elmondta: bízom benne, hogy az is egyedülálló lesz, hogy a népszavazáson meg fog jelenni az a 2 millió szavazó, aki megakadályozza majd a törvény életbe lépését.

Várady Tibor, TB-mentők: az egészségügyi rendszer nem jobb vagy baloldali kérdés, a politikai paletta minden szegmensének és azon kívüliek akarata is ez a kezdeményezés. Az aláírások összegyültek, bizonyíték van tehát arra, hogy sikeres lehet a népszavazás.

Ha tetszett a cikk, kövesse a
Honvédszakszervezetet a Facebookon!
Ha lemaradt volna erről:

Még több friss hír

2024. 02. 23., 10:44
Tájékoztatjuk Tisztelt Tagjainkat, hogy a Honvéd Érdekképviseleti Szervezet szabályzói szerint a tagdíj mértéke változik. A befizetendő tagdíjak 2024. március 1.-től...
2024. 05. 07., 10:09
A kihasználtságra és a tapasztalatokra való tekintettel a szerdai meghosszabbított nyitva tartást kizárólag előzetes egeztetés alapján biztosítjuk!
2024. 07. 25., 13:35
A Magyar Közlöny 2024. évi 69. számában 2024. június 28-án kihirdetésre került a honvédek jogállásáról szóló 137/2024. (VI. 28.) Korm. rendelet (Hjkr.)
2024. 07. 26., 09:48
2024.07.23-án Bazsik István elnök és Jakubik András érdekvédelmi ügyvivő tartott tájékoztatót Tatán
2024. 07. 15., 10:35
Az elmúlt napok ránk törő forrósága tette igazán népszerűvé a Honvéd Érdekképviseleti Szervezet központi rendezvényét a Ceglédi Gyógyfürdő és Szabadidőközpont, valamint a hozzátartozó Aquaparki csúszdapark területén, immáron tizennyolcadik alkalommal.

  JETfly Magazin

2024. július 22-én újabb mérföldkövet jelentő eseményt regisztrálhatott a Szlovák Légierő: megérkezett az első két F-16 Block 70 vadászbombázó északi szomszédunk Malacky-Kuchyňa Légibázisára.

  Háború Művészete magazin

„Ma lőnek először, szerencsére hozzáértő személyzet kezelésében” – nyugtázta elégedetten az új Leopard harckocsikról és a frissen képzett kezelőszemélyzetről dr. Nagy Norbert őrnagy.
Széchenyi 2020 europai szociális alap.