2024. 07. 27. szombat
Liliána, Olga
: 392 Ft   : 361 Ft Benzin: 583 Ft/l   Dízel: 614 Ft/l   Írjon nekünk HADITECHNIKA

Hosz tájékoztató az MH Katonai Igazgatási és Adatfeldolgozó Központban

Hosz  |  2008. 02. 14., 08:59

Az MH Katonai Igazgatási és Adatfeldolgozó Központ parancsnokának, Ipcsics József ezredes meghívására, február 13-án a Hosz, a jelenlegi érdekvédelem és érdekképviselet helyzetéről, valamint a Hosz szolgáltatásairól tájékoztatót tartott. A Honvédszakszervezet részéről Mészáros Géza elnök, Gáspár Tamásné közigazgatási érdekvédelmi képviselő, Takács István budapesti területi ügyvivő, Jáger Tibor szolgáltatás és tagszervező, valamint meghívottként Szűcs Károly, az ERSTE lakáslízing Zrt. munkatársa vett részt...

A parancsnoki irodában történ fogadás után a katonai szervezet vezetője, a meghívott vendégeket átkísérte az előadóterembe, ahol az MH KIAK és az MH Kelet-magyarországi Területi Hadkiegészítő Parancsnokság Toborzó és Érdekvédelmi Központ (Budapest-Pest megye) összevont állománya, mintegy 50 fő érdeklődő várta a reprezentatív érdekvédelmi szervezet tájékoztatását.

Az állománygyülés köszöntője után Ipcsics József ezredes két, a szervezetet véglegesen, illetve ideiglenes elhagyó kolléganőjét köszöntötte virággal, biztatással. Ezt követően értékes, a katonai szervezetre és ezen eseményre emlékeztető ajándékot adott át a meghívottak részére.

A tájékoztató első részében Mészáros Géza a 2007. évi eredmények elemzésével, a 2008. év várható feladataival összefüggésben beszélt az érdekegyeztetés és érdekvédelem helyzetéről. A Honvédszakszervezet elnöke kiemelten beszélt a bér-, és kereset-megállapodásról, annak hatásairól, a szolgálati nyugdíj érdekében tett erőfeszítésekről, a szolgálati időpótlék bevezetéséért végzett egyeztetések eredményességéről. Hangsúlyozta, hogy ez nem sikerült volna a Hosz tagságának támogatása nélkül, mely jelenleg meghaladja a közel 18 ezres hivatásos és szerződéses katonaállomány 52%-át. A Hosz elnöke beszélt a délután aláírásra kerülő ágazati kereset-megállapodásról, melynek egyik legfontosabb eleme, garanciája, hogy a Magyar Honvédségben dolgozók reálkeresete nem csökkenhet.

Ezt követően a meghívó, vendéglátók külön kérésére, a Hosz egyik fontos szolgáltató partnere, az ERSTE lakáslízing Zrt. részéről, Szücs Károly tartott előadást a lakáshoz jutás általuk biztosított lehetőségeiről, valamint azon előnyökről, melyeket a szakszervezeti tagok részére biztosítanak. Kiemelte, hogy a megfelelő igazolások után az albérleti díj hozzájárulás, mint jövedelem figyelembe vehető az igényelhető összegek megállapításánál.

Az előadó egy érdeklődő kérdésére válaszolva, tájékoztatást adott a lízingbe adás és tulajdonba vétel illeték megfizetés szabályáról és annak megoldásáról.

A tájékoztató harmadik részében Jáger Tibor a Hosz tagok részére biztosított néhány, meghatározó szolgáltatásról adott tájékoztatót. Beszélt a tagsággal együtt járó, automatikus élet és balesetbiztosításáról, a szociális helyzeten segítő segélyről, valamint a stratégiai partnerként kezelt kereskedelmi és pénzügyi szolgáltatások, a Hosz tagok részére nyújtott juttatásokról. Az előadó beszélt a Hosz békésszentandrási családi, tarnamérai gyermek, valamint a várhatóan tavasszal induló, 4 csillagos, kedvezményes, hajdúszoboszlói üdültetéséről. Most annak az idejét éljük, hogy adóbevallásunk mellet nyilatkozhatunk adónk 1%-ról. Ennek érdekében szó volt, hogy a Hosz által létrehozott Katonák a Jogbiztonságért Közhasznú Alapítvány várja azon adózók felajánlását, akik még nem döntötték el, hogy kinek kívánják azt felajánlani. Az alapítványunk ezt az összeget a tagok szociális-, és temetési segélyeinek kielégítésére használja fel.

Az állománygyülés bezárása után a Honvédszakszervezet itt megjelent képviselői kötetlen beszélgetésben további információt és segítséget nyújtottak az érdeklődők részére, valamint a Hosz reprezentativitás növelése érdekében lehetőség volt belépési nyilatkozatok kitöltésére. Megköszönve az érdeklődést, valamint a bizalmat, a helyszínen további 5 fővel gyarapodott tagságunk.

Ha tetszett a cikk, kövesse a
Honvédszakszervezetet a Facebookon!
Ha lemaradt volna erről:

Még több friss hír

2024. 02. 23., 10:44
Tájékoztatjuk Tisztelt Tagjainkat, hogy a Honvéd Érdekképviseleti Szervezet szabályzói szerint a tagdíj mértéke változik. A befizetendő tagdíjak 2024. március 1.-től...
2024. 05. 07., 10:09
A kihasználtságra és a tapasztalatokra való tekintettel a szerdai meghosszabbított nyitva tartást kizárólag előzetes egeztetés alapján biztosítjuk!
2024. 07. 25., 13:35
A Magyar Közlöny 2024. évi 69. számában 2024. június 28-án kihirdetésre került a honvédek jogállásáról szóló 137/2024. (VI. 28.) Korm. rendelet (Hjkr.)
2024. 07. 26., 09:48
2024.07.23-án Bazsik István elnök és Jakubik András érdekvédelmi ügyvivő tartott tájékoztatót Tatán
2024. 07. 15., 10:35
Az elmúlt napok ránk törő forrósága tette igazán népszerűvé a Honvéd Érdekképviseleti Szervezet központi rendezvényét a Ceglédi Gyógyfürdő és Szabadidőközpont, valamint a hozzátartozó Aquaparki csúszdapark területén, immáron tizennyolcadik alkalommal.

  JETfly Magazin

2024. július 22-én újabb mérföldkövet jelentő eseményt regisztrálhatott a Szlovák Légierő: megérkezett az első két F-16 Block 70 vadászbombázó északi szomszédunk Malacky-Kuchyňa Légibázisára.

  Háború Művészete magazin

„Ma lőnek először, szerencsére hozzáértő személyzet kezelésében” – nyugtázta elégedetten az új Leopard harckocsikról és a frissen képzett kezelőszemélyzetről dr. Nagy Norbert őrnagy.
Széchenyi 2020 europai szociális alap.