2023. 06. 02. péntek
Anita, Kármen
: 371 Ft   : 347 Ft Benzin: 398 Ft/l   Dízel: 415 Ft/l   Írjon nekünk HADITECHNIKA

Hosz tájékoztató az MH Katonai Igazgatási és Adatfeldolgozó Központban

Hosz  |  2008. 02. 14., 08:59

Az MH Katonai Igazgatási és Adatfeldolgozó Központ parancsnokának, Ipcsics József ezredes meghívására, február 13-án a Hosz, a jelenlegi érdekvédelem és érdekképviselet helyzetéről, valamint a Hosz szolgáltatásairól tájékoztatót tartott. A Honvédszakszervezet részéről Mészáros Géza elnök, Gáspár Tamásné közigazgatási érdekvédelmi képviselő, Takács István budapesti területi ügyvivő, Jáger Tibor szolgáltatás és tagszervező, valamint meghívottként Szűcs Károly, az ERSTE lakáslízing Zrt. munkatársa vett részt...

A parancsnoki irodában történ fogadás után a katonai szervezet vezetője, a meghívott vendégeket átkísérte az előadóterembe, ahol az MH KIAK és az MH Kelet-magyarországi Területi Hadkiegészítő Parancsnokság Toborzó és Érdekvédelmi Központ (Budapest-Pest megye) összevont állománya, mintegy 50 fő érdeklődő várta a reprezentatív érdekvédelmi szervezet tájékoztatását.

Az állománygyülés köszöntője után Ipcsics József ezredes két, a szervezetet véglegesen, illetve ideiglenes elhagyó kolléganőjét köszöntötte virággal, biztatással. Ezt követően értékes, a katonai szervezetre és ezen eseményre emlékeztető ajándékot adott át a meghívottak részére.

A tájékoztató első részében Mészáros Géza a 2007. évi eredmények elemzésével, a 2008. év várható feladataival összefüggésben beszélt az érdekegyeztetés és érdekvédelem helyzetéről. A Honvédszakszervezet elnöke kiemelten beszélt a bér-, és kereset-megállapodásról, annak hatásairól, a szolgálati nyugdíj érdekében tett erőfeszítésekről, a szolgálati időpótlék bevezetéséért végzett egyeztetések eredményességéről. Hangsúlyozta, hogy ez nem sikerült volna a Hosz tagságának támogatása nélkül, mely jelenleg meghaladja a közel 18 ezres hivatásos és szerződéses katonaállomány 52%-át. A Hosz elnöke beszélt a délután aláírásra kerülő ágazati kereset-megállapodásról, melynek egyik legfontosabb eleme, garanciája, hogy a Magyar Honvédségben dolgozók reálkeresete nem csökkenhet.

Ezt követően a meghívó, vendéglátók külön kérésére, a Hosz egyik fontos szolgáltató partnere, az ERSTE lakáslízing Zrt. részéről, Szücs Károly tartott előadást a lakáshoz jutás általuk biztosított lehetőségeiről, valamint azon előnyökről, melyeket a szakszervezeti tagok részére biztosítanak. Kiemelte, hogy a megfelelő igazolások után az albérleti díj hozzájárulás, mint jövedelem figyelembe vehető az igényelhető összegek megállapításánál.

Az előadó egy érdeklődő kérdésére válaszolva, tájékoztatást adott a lízingbe adás és tulajdonba vétel illeték megfizetés szabályáról és annak megoldásáról.

A tájékoztató harmadik részében Jáger Tibor a Hosz tagok részére biztosított néhány, meghatározó szolgáltatásról adott tájékoztatót. Beszélt a tagsággal együtt járó, automatikus élet és balesetbiztosításáról, a szociális helyzeten segítő segélyről, valamint a stratégiai partnerként kezelt kereskedelmi és pénzügyi szolgáltatások, a Hosz tagok részére nyújtott juttatásokról. Az előadó beszélt a Hosz békésszentandrási családi, tarnamérai gyermek, valamint a várhatóan tavasszal induló, 4 csillagos, kedvezményes, hajdúszoboszlói üdültetéséről. Most annak az idejét éljük, hogy adóbevallásunk mellet nyilatkozhatunk adónk 1%-ról. Ennek érdekében szó volt, hogy a Hosz által létrehozott Katonák a Jogbiztonságért Közhasznú Alapítvány várja azon adózók felajánlását, akik még nem döntötték el, hogy kinek kívánják azt felajánlani. Az alapítványunk ezt az összeget a tagok szociális-, és temetési segélyeinek kielégítésére használja fel.

Az állománygyülés bezárása után a Honvédszakszervezet itt megjelent képviselői kötetlen beszélgetésben további információt és segítséget nyújtottak az érdeklődők részére, valamint a Hosz reprezentativitás növelése érdekében lehetőség volt belépési nyilatkozatok kitöltésére. Megköszönve az érdeklődést, valamint a bizalmat, a helyszínen további 5 fővel gyarapodott tagságunk.

Ha tetszett a cikk, kövesse a
Honvédszakszervezetet a Facebookon!

Még több friss hír

2023. 05. 16., 07:32
A Katonák a Törvényességért és Jogbiztonságért Közhasznú Alapítvány céljai: a hivatásos, szerződéses és nyugállományú katonák állampolgári és szolgálati jogainak védelme, szociális segítségnyújtás. Az SZJA 1%-ának felajánlásával kérjük, járuljon hozzá Ön is az Önsegélyző és Szolidaritási Alap feltöltéséhez...
2023. 05. 09., 13:11
2023. május 03-án lezajlottak a Honvédszakszervezet küldöttgyűlését megelőző képviseleti értekezletek, a nyugállományú tagozat választmányi ülése és a Hosz elnökségi ülés. A szárazföld, légierő, logisztika és közigazgatás képviselethez tartozó alapszervezeti vezetők a megnyitó után tájékoztatást kaptak a Hjt.-vel kapcsolatos egyeztetésekről, a Honvédszakszervezet javaslatairól, valamint a várható változásokról…
2023. 04. 27., 08:39
Tájékoztatjuk a tisztelt tagságot, hogy 2023. április 28-án (pénteken) egyéb rendezvények miatt a központi iroda zárva lesz. Mobiltelefonos elérhetőségeken tisztségviselőink ügyletet tartanak.
2023-04-05 13:43:22
A Honvédszakszervezet elnöksége, munkatársai és tisztségviselői minden szakszervezeti tagunknak és családtagjának kellemes Húsvéti Ünnepeket kíván!
2023-02-15 14:19:50
A Honvédszakszervezet Elnöksége 2023. február 07-én tartotta az alapszervezet vezetőkkel kibővített ülését, ahol döntöttek a 8/2023. számú Kormány rendelet kapcsán felmerülő további feladatokról, illetve a Küldöttgyűlés előkészületeiről…

  JETfly Magazin

Két év rekordveszteség után újra nyereséges évet zárt tavaly a Budapest Airport, így a vállalatnak sikerült a koronavírus-járvány ideje alatt felhalmozott súlyos veszteségből némileg lefaragnia.

  Háború Művészete magazin

1942 tavaszán, a megtépázott amerikai USS Houston és az ausztrál HMAS Perth cirkálók, a Jáva-tengeren előző nap vívott tengeri csata túlélőiként, a Jáva és Szumátra között húzódó Szunda-szoroson át próbáltak egérutat nyerni a megállíthatatlanul előrenyomuló japánok elől. Nem jártak sikerrel és sorsukat sokáig homály fedte.
Széchenyi 2020 europai szociális alap.