2024. 06. 13. csütörtök
Anett, Antal
: 395 Ft   : 366 Ft Benzin: 583 Ft/l   Dízel: 614 Ft/l   Írjon nekünk HADITECHNIKA

Hosz tájékoztató az MH Katonai Igazgatási és Adatfeldolgozó Központban

Hosz  |  2008. 02. 14., 08:59

Az MH Katonai Igazgatási és Adatfeldolgozó Központ parancsnokának, Ipcsics József ezredes meghívására, február 13-án a Hosz, a jelenlegi érdekvédelem és érdekképviselet helyzetéről, valamint a Hosz szolgáltatásairól tájékoztatót tartott. A Honvédszakszervezet részéről Mészáros Géza elnök, Gáspár Tamásné közigazgatási érdekvédelmi képviselő, Takács István budapesti területi ügyvivő, Jáger Tibor szolgáltatás és tagszervező, valamint meghívottként Szűcs Károly, az ERSTE lakáslízing Zrt. munkatársa vett részt...

A parancsnoki irodában történ fogadás után a katonai szervezet vezetője, a meghívott vendégeket átkísérte az előadóterembe, ahol az MH KIAK és az MH Kelet-magyarországi Területi Hadkiegészítő Parancsnokság Toborzó és Érdekvédelmi Központ (Budapest-Pest megye) összevont állománya, mintegy 50 fő érdeklődő várta a reprezentatív érdekvédelmi szervezet tájékoztatását.

Az állománygyülés köszöntője után Ipcsics József ezredes két, a szervezetet véglegesen, illetve ideiglenes elhagyó kolléganőjét köszöntötte virággal, biztatással. Ezt követően értékes, a katonai szervezetre és ezen eseményre emlékeztető ajándékot adott át a meghívottak részére.

A tájékoztató első részében Mészáros Géza a 2007. évi eredmények elemzésével, a 2008. év várható feladataival összefüggésben beszélt az érdekegyeztetés és érdekvédelem helyzetéről. A Honvédszakszervezet elnöke kiemelten beszélt a bér-, és kereset-megállapodásról, annak hatásairól, a szolgálati nyugdíj érdekében tett erőfeszítésekről, a szolgálati időpótlék bevezetéséért végzett egyeztetések eredményességéről. Hangsúlyozta, hogy ez nem sikerült volna a Hosz tagságának támogatása nélkül, mely jelenleg meghaladja a közel 18 ezres hivatásos és szerződéses katonaállomány 52%-át. A Hosz elnöke beszélt a délután aláírásra kerülő ágazati kereset-megállapodásról, melynek egyik legfontosabb eleme, garanciája, hogy a Magyar Honvédségben dolgozók reálkeresete nem csökkenhet.

Ezt követően a meghívó, vendéglátók külön kérésére, a Hosz egyik fontos szolgáltató partnere, az ERSTE lakáslízing Zrt. részéről, Szücs Károly tartott előadást a lakáshoz jutás általuk biztosított lehetőségeiről, valamint azon előnyökről, melyeket a szakszervezeti tagok részére biztosítanak. Kiemelte, hogy a megfelelő igazolások után az albérleti díj hozzájárulás, mint jövedelem figyelembe vehető az igényelhető összegek megállapításánál.

Az előadó egy érdeklődő kérdésére válaszolva, tájékoztatást adott a lízingbe adás és tulajdonba vétel illeték megfizetés szabályáról és annak megoldásáról.

A tájékoztató harmadik részében Jáger Tibor a Hosz tagok részére biztosított néhány, meghatározó szolgáltatásról adott tájékoztatót. Beszélt a tagsággal együtt járó, automatikus élet és balesetbiztosításáról, a szociális helyzeten segítő segélyről, valamint a stratégiai partnerként kezelt kereskedelmi és pénzügyi szolgáltatások, a Hosz tagok részére nyújtott juttatásokról. Az előadó beszélt a Hosz békésszentandrási családi, tarnamérai gyermek, valamint a várhatóan tavasszal induló, 4 csillagos, kedvezményes, hajdúszoboszlói üdültetéséről. Most annak az idejét éljük, hogy adóbevallásunk mellet nyilatkozhatunk adónk 1%-ról. Ennek érdekében szó volt, hogy a Hosz által létrehozott Katonák a Jogbiztonságért Közhasznú Alapítvány várja azon adózók felajánlását, akik még nem döntötték el, hogy kinek kívánják azt felajánlani. Az alapítványunk ezt az összeget a tagok szociális-, és temetési segélyeinek kielégítésére használja fel.

Az állománygyülés bezárása után a Honvédszakszervezet itt megjelent képviselői kötetlen beszélgetésben további információt és segítséget nyújtottak az érdeklődők részére, valamint a Hosz reprezentativitás növelése érdekében lehetőség volt belépési nyilatkozatok kitöltésére. Megköszönve az érdeklődést, valamint a bizalmat, a helyszínen további 5 fővel gyarapodott tagságunk.

Ha tetszett a cikk, kövesse a
Honvédszakszervezetet a Facebookon!
Ha lemaradt volna erről:

Még több friss hír

2024. 03. 01., 12:35
Örömmel tájékoztatjuk önöket, hogy 2024. július 1-től a Honvéd Érdekképviseleti Szervezet minden egészségpénztári tagsággal rendelkező tagjának rendszeres támogatást biztosít.
2024. 02. 23., 10:44
Tájékoztatjuk Tisztelt Tagjainkat, hogy a Honvéd Érdekképviseleti Szervezet szabályzói szerint a tagdíj mértéke változik. A befizetendő tagdíjak 2024. március 1.-től...
2024. 05. 07., 10:09
A kihasználtságra és a tapasztalatokra való tekintettel a szerdai meghosszabbított nyitva tartást kizárólag előzetes egeztetés alapján biztosítjuk!
2024. 05. 29., 10:52
Tájékoztató a Hész XVIII. Országos Horgászversenyéről 2024. június 29-30. A HÉSZ Központi Iroda, az MH Kiss József 86. Helikopterdandár Tiszamenti Katonai Repülősök alapszervezetének közreműködésével 2024. június 29-30-án horgászversenyt szervez a kengyeli (Szolnok, Martfű térsége) Crazy Carp Lake horgásztavon...
2022. 07. 19., 11:59
A LIGA Szakszervezetek támogatásával a csatolt linken szereplő üdülési lehetőségeket érhetik el tajgaink a 2024-es évben. Ehhez mindössze rendszeres tagdíjfizetés és a tagkártya felmutatása szükséges.

  JETfly Magazin

Az elmúlt napokban a típus gyártására vonatkozóan kedvező híreket kapott az Eurofighter Typhoon gyártósora, hiszen Olaszország és Németország is vásárolna további példányokat.

  Háború Művészete magazin

Június 11-én és 12-én összesen 13 Gidrán harcjármű érkezik az MH Klapka György 1. Páncélosdandárhoz Tatára – jelentette be a honvédelmi miniszter.
Széchenyi 2020 europai szociális alap.