2024. 07. 27. szombat
Liliána, Olga
: 392 Ft   : 361 Ft Benzin: 583 Ft/l   Dízel: 614 Ft/l   Írjon nekünk HADITECHNIKA

Aktualitások az ügyvezetés előtt

Hosz  |  2008. 02. 19., 08:15

Az ügyvezetés - február 19- i - ülése rendhagyó módon kezdődött: a Merkantil Bank képviselője adott tájékoztatást ugyanis a Honvédszakszervezet egyik lehetséges új szolgáltatási csomagjáról, a gépjármű-finanszírozásról. A Hosz operatív testülete - ezt követően, egyebek mellett - az elmúlt és a következő időszak szakszervezeti feladataival, az üdültetéssel és a haderőnemi értekezletek előkészítésével foglalkozott. A vezető tisztségviselők, az ügyvivők, a haderőnemi titkárok és az Egység 2002 Kft. vezető munkatársai részvételével lezajlott ülést Mészáros Géza elnök vezette...

A Merkantil Bank tájékoztatója során - egyebek mellett - az új és a használt autóhitelekről, az autólízingről, valamint az ügyfélkörről és a gyors ügyintézésről is szó esett. Csaba Miklós, a bank képviselője arról is beszélt, hogy jelenleg Budapesten, Kecskeméten és Győrött tevékenykedik banki hitelpont, a maximális hitelösszeg pedig 6,5 millió forint lehet. A Hosz és a Merkantil Bank között hamarosan megszülethet a megállapodás a szolgáltatás tagok felé történő propagálásáról - a szerk.

Az előző ügyvezetés óta eltelt időszakról Mészáros Géza elnök és dr. Heiling Ottó alelnök tájékoztatta a megjelenteket. A Hosz elnöke elmondta, hogy a HM tárca továbbra sem alakította ki viszonyát a szakközépiskolai tanulmányi idő szolgálati időbe történő beszámítása ügyében hozott LB döntéssel kapcsolatban, de az üggyel kapcsolatos, Hosz és a HM közötti tárgyalások jelenleg is tartanak. Az elnök - miközben részletesen is szólt az elmúlt hetek történéseiről - beszélt a Vodafone szerződés módosításával kapcsolatos egyeztetések állásáról, az FRDÉSZ és a LIGA konföderációkhoz füződő kapcsolatrendszerről, a szakszervezeti szövetségek előtt álló feladatokról, a Katonákért Alapítvánnyal összefüggő profiltisztításról, valamint a lakáspolitikát és a missziós illetményeket is tárgyaló szerződéses szekció elnökségi ülésén elhangzottakról is. A Hosz elnöke tájékoztatott még a kereset-megállapodással kapcsolatos tárgyalások részleteiről, majd a február 20-i HÉF ülés napirendjén szereplő témákról is kialakították a képviselendő álláspontot.  

Az FRDÉSZ március 27-i küldöttgyülésére való felkészülésről, a szövetségben betöltött szerepünkről és egyéb tudnivalókról, így a lehetséges résztvevők köréről is dr. Heiling Ottó alelnök tájékoztatott.       

Ezt követően az előző ügyvezetés óta végzett tevékenységükről számoltak be az ügyvivők és a haderőnemi titkárok. Egység 2002 Kft. tag- és szolgáltatás szervezője, Jáger Tibor pedig a vidéki tájékoztatók tapasztalatairól, valamint a szolgáltatások napi aktualitásairól, költségeiről adott tájékoztatást.

Az üdültetéssel kapcsolatos szabályzókról, teendőkről, különös tekintettel a müködtetésre és az árszabásra - volt a címe Jeszenyi Ildikó szociális és személyügyi ügyvivő előterjesztésének. A napirenden szereplő téma vitája során Sárkány Ferenc, az Egység 2002 Kft. ügyvezetője elmondta, hogy napokon belül átadják a hajdúszoboszlói apartmanokat, így elhárul minden akadály az elől, hogy üdülési csekk elfogadóhellyé bejelentkezhessenek a Hosz által müködtetett üdülők és apartmanok.

A Választmány elé kerülő szabályzók (SZMSZ) módosításának koncepciójáról, valamint az ezzel kapcsolatos feladatszabásról dr. Heiling Ottó alelnök és dr. Ujfaludi Zoltán főtitkár beszélt.

A haderőnemi gyülések előkészületeiről, a „tavaszi hadjárattal” kapcsolatos teendőkről és a hónap egyéb tennivalóiról dr. Ujfaludi Zoltán főtitkár adott áttekintést.

Ha tetszett a cikk, kövesse a
Honvédszakszervezetet a Facebookon!
Ha lemaradt volna erről:

Még több friss hír

2024. 02. 23., 10:44
Tájékoztatjuk Tisztelt Tagjainkat, hogy a Honvéd Érdekképviseleti Szervezet szabályzói szerint a tagdíj mértéke változik. A befizetendő tagdíjak 2024. március 1.-től...
2024. 05. 07., 10:09
A kihasználtságra és a tapasztalatokra való tekintettel a szerdai meghosszabbított nyitva tartást kizárólag előzetes egeztetés alapján biztosítjuk!
2024. 07. 25., 13:35
A Magyar Közlöny 2024. évi 69. számában 2024. június 28-án kihirdetésre került a honvédek jogállásáról szóló 137/2024. (VI. 28.) Korm. rendelet (Hjkr.)
2024. 07. 26., 09:48
2024.07.23-án Bazsik István elnök és Jakubik András érdekvédelmi ügyvivő tartott tájékoztatót Tatán
2024. 07. 15., 10:35
Az elmúlt napok ránk törő forrósága tette igazán népszerűvé a Honvéd Érdekképviseleti Szervezet központi rendezvényét a Ceglédi Gyógyfürdő és Szabadidőközpont, valamint a hozzátartozó Aquaparki csúszdapark területén, immáron tizennyolcadik alkalommal.

  JETfly Magazin

2024. július 22-én újabb mérföldkövet jelentő eseményt regisztrálhatott a Szlovák Légierő: megérkezett az első két F-16 Block 70 vadászbombázó északi szomszédunk Malacky-Kuchyňa Légibázisára.

  Háború Művészete magazin

„Ma lőnek először, szerencsére hozzáértő személyzet kezelésében” – nyugtázta elégedetten az új Leopard harckocsikról és a frissen képzett kezelőszemélyzetről dr. Nagy Norbert őrnagy.
Széchenyi 2020 europai szociális alap.