2023. 09. 24.
Gellért, Mercédesz
: 387 Ft   : 363 Ft Benzin: 398 Ft/l   Dízel: 415 Ft/l   Írjon nekünk HADITECHNIKA

Aktualitások az ügyvezetés előtt

Hosz  |  2008. 02. 19., 08:15

Az ügyvezetés - február 19- i - ülése rendhagyó módon kezdődött: a Merkantil Bank képviselője adott tájékoztatást ugyanis a Honvédszakszervezet egyik lehetséges új szolgáltatási csomagjáról, a gépjármű-finanszírozásról. A Hosz operatív testülete - ezt követően, egyebek mellett - az elmúlt és a következő időszak szakszervezeti feladataival, az üdültetéssel és a haderőnemi értekezletek előkészítésével foglalkozott. A vezető tisztségviselők, az ügyvivők, a haderőnemi titkárok és az Egység 2002 Kft. vezető munkatársai részvételével lezajlott ülést Mészáros Géza elnök vezette...

A Merkantil Bank tájékoztatója során - egyebek mellett - az új és a használt autóhitelekről, az autólízingről, valamint az ügyfélkörről és a gyors ügyintézésről is szó esett. Csaba Miklós, a bank képviselője arról is beszélt, hogy jelenleg Budapesten, Kecskeméten és Győrött tevékenykedik banki hitelpont, a maximális hitelösszeg pedig 6,5 millió forint lehet. A Hosz és a Merkantil Bank között hamarosan megszülethet a megállapodás a szolgáltatás tagok felé történő propagálásáról - a szerk.

Az előző ügyvezetés óta eltelt időszakról Mészáros Géza elnök és dr. Heiling Ottó alelnök tájékoztatta a megjelenteket. A Hosz elnöke elmondta, hogy a HM tárca továbbra sem alakította ki viszonyát a szakközépiskolai tanulmányi idő szolgálati időbe történő beszámítása ügyében hozott LB döntéssel kapcsolatban, de az üggyel kapcsolatos, Hosz és a HM közötti tárgyalások jelenleg is tartanak. Az elnök - miközben részletesen is szólt az elmúlt hetek történéseiről - beszélt a Vodafone szerződés módosításával kapcsolatos egyeztetések állásáról, az FRDÉSZ és a LIGA konföderációkhoz füződő kapcsolatrendszerről, a szakszervezeti szövetségek előtt álló feladatokról, a Katonákért Alapítvánnyal összefüggő profiltisztításról, valamint a lakáspolitikát és a missziós illetményeket is tárgyaló szerződéses szekció elnökségi ülésén elhangzottakról is. A Hosz elnöke tájékoztatott még a kereset-megállapodással kapcsolatos tárgyalások részleteiről, majd a február 20-i HÉF ülés napirendjén szereplő témákról is kialakították a képviselendő álláspontot.  

Az FRDÉSZ március 27-i küldöttgyülésére való felkészülésről, a szövetségben betöltött szerepünkről és egyéb tudnivalókról, így a lehetséges résztvevők köréről is dr. Heiling Ottó alelnök tájékoztatott.       

Ezt követően az előző ügyvezetés óta végzett tevékenységükről számoltak be az ügyvivők és a haderőnemi titkárok. Egység 2002 Kft. tag- és szolgáltatás szervezője, Jáger Tibor pedig a vidéki tájékoztatók tapasztalatairól, valamint a szolgáltatások napi aktualitásairól, költségeiről adott tájékoztatást.

Az üdültetéssel kapcsolatos szabályzókról, teendőkről, különös tekintettel a müködtetésre és az árszabásra - volt a címe Jeszenyi Ildikó szociális és személyügyi ügyvivő előterjesztésének. A napirenden szereplő téma vitája során Sárkány Ferenc, az Egység 2002 Kft. ügyvezetője elmondta, hogy napokon belül átadják a hajdúszoboszlói apartmanokat, így elhárul minden akadály az elől, hogy üdülési csekk elfogadóhellyé bejelentkezhessenek a Hosz által müködtetett üdülők és apartmanok.

A Választmány elé kerülő szabályzók (SZMSZ) módosításának koncepciójáról, valamint az ezzel kapcsolatos feladatszabásról dr. Heiling Ottó alelnök és dr. Ujfaludi Zoltán főtitkár beszélt.

A haderőnemi gyülések előkészületeiről, a „tavaszi hadjárattal” kapcsolatos teendőkről és a hónap egyéb tennivalóiról dr. Ujfaludi Zoltán főtitkár adott áttekintést.

Ha tetszett a cikk, kövesse a
Honvédszakszervezetet a Facebookon!

Még több friss hír

2023. 07. 10., 10:55
2023. június 22-én a GFM Foglalkoztatás-felügyeleti Irányítási Főosztálya tájékoztatást adott ki a rendkívüli hőségben történő munkavégzés szabályairól. Miskéri László, a LIGA Szakszervezetek munkavédelmi szakértője szerint a folyadékveszteség pótlása elengedhetetlen.
2023-08-18 07:51:02
A Magyar Honvédség fennállásának 175. évfordulója alkalmából tartott Fáy túra beszámolóját Tiger Zoltán tagtársunk "szemüvegén át" olvashatják az érdeklődők
2023-07-11 11:06:10
A Honvédszakszervezet 2023. 07. 08-án a Budapesttől alig 65 km-re található Ceglédi Gyógy- és Strandfürdő, valamint a hozzátartozó Aquaparki csúszdapark területén tartotta a szakszervezeti fürdőnap rendezvényét a Magyar Honvédség 175. évfordulójára kiírt programsorozat keretében…
2023-07-10 10:53:05
A szakszervezetek szerint a reálbérek értékének megőrzése érdekében év közben minimum 5-7 százalékos korrekcióra lenne szükség a minimálbér és a garantált bérminimum esetében. Múlt csütörtökön már tárgyalóasztalhoz ültek a munkáltatók és a munkavállalók – mondta az InfoRádiónak a Liga Szakszervezetek elnöke.
2023-07-10 10:50:07
2023. június 19-én a kormány kihirdette, hogy augusztustól SZÉP-kártyával is lehet hidegélelmiszert vásárolni. A szakszervezetek, köztük a LIGA Szakszervezetek, többször sürgették már ezt a megoldást...

  JETfly Magazin

Egy egészen friss hír nyugati szomszédunktól: a 2023. szeptember 20-i bejelentés értelmében Ausztria - hazánkhoz hasonlóan - szintén a brazil KC-390-es közepes, többfeladatú katonai szállító repülőgépet vásárolja meg.

  Háború Művészete magazin

A most belépő fiatalok történelmi jelentőségű korszakban válhatnak a hazájuk védelmében aktív részt vállaló katonákká – fogalmazott a Magyar Nemzetnek adott interjújában dr. Böröndi Gábor vezérezredes.
Széchenyi 2020 europai szociális alap.