2024. 04. 21.
Konrád
: 395 Ft   : 371 Ft Benzin: 583 Ft/l   Dízel: 614 Ft/l   Írjon nekünk HADITECHNIKA

Aktualitások az ügyvezetés előtt

Hosz  |  2008. 02. 19., 08:15

Az ügyvezetés - február 19- i - ülése rendhagyó módon kezdődött: a Merkantil Bank képviselője adott tájékoztatást ugyanis a Honvédszakszervezet egyik lehetséges új szolgáltatási csomagjáról, a gépjármű-finanszírozásról. A Hosz operatív testülete - ezt követően, egyebek mellett - az elmúlt és a következő időszak szakszervezeti feladataival, az üdültetéssel és a haderőnemi értekezletek előkészítésével foglalkozott. A vezető tisztségviselők, az ügyvivők, a haderőnemi titkárok és az Egység 2002 Kft. vezető munkatársai részvételével lezajlott ülést Mészáros Géza elnök vezette...

A Merkantil Bank tájékoztatója során - egyebek mellett - az új és a használt autóhitelekről, az autólízingről, valamint az ügyfélkörről és a gyors ügyintézésről is szó esett. Csaba Miklós, a bank képviselője arról is beszélt, hogy jelenleg Budapesten, Kecskeméten és Győrött tevékenykedik banki hitelpont, a maximális hitelösszeg pedig 6,5 millió forint lehet. A Hosz és a Merkantil Bank között hamarosan megszülethet a megállapodás a szolgáltatás tagok felé történő propagálásáról - a szerk.

Az előző ügyvezetés óta eltelt időszakról Mészáros Géza elnök és dr. Heiling Ottó alelnök tájékoztatta a megjelenteket. A Hosz elnöke elmondta, hogy a HM tárca továbbra sem alakította ki viszonyát a szakközépiskolai tanulmányi idő szolgálati időbe történő beszámítása ügyében hozott LB döntéssel kapcsolatban, de az üggyel kapcsolatos, Hosz és a HM közötti tárgyalások jelenleg is tartanak. Az elnök - miközben részletesen is szólt az elmúlt hetek történéseiről - beszélt a Vodafone szerződés módosításával kapcsolatos egyeztetések állásáról, az FRDÉSZ és a LIGA konföderációkhoz füződő kapcsolatrendszerről, a szakszervezeti szövetségek előtt álló feladatokról, a Katonákért Alapítvánnyal összefüggő profiltisztításról, valamint a lakáspolitikát és a missziós illetményeket is tárgyaló szerződéses szekció elnökségi ülésén elhangzottakról is. A Hosz elnöke tájékoztatott még a kereset-megállapodással kapcsolatos tárgyalások részleteiről, majd a február 20-i HÉF ülés napirendjén szereplő témákról is kialakították a képviselendő álláspontot.  

Az FRDÉSZ március 27-i küldöttgyülésére való felkészülésről, a szövetségben betöltött szerepünkről és egyéb tudnivalókról, így a lehetséges résztvevők köréről is dr. Heiling Ottó alelnök tájékoztatott.       

Ezt követően az előző ügyvezetés óta végzett tevékenységükről számoltak be az ügyvivők és a haderőnemi titkárok. Egység 2002 Kft. tag- és szolgáltatás szervezője, Jáger Tibor pedig a vidéki tájékoztatók tapasztalatairól, valamint a szolgáltatások napi aktualitásairól, költségeiről adott tájékoztatást.

Az üdültetéssel kapcsolatos szabályzókról, teendőkről, különös tekintettel a müködtetésre és az árszabásra - volt a címe Jeszenyi Ildikó szociális és személyügyi ügyvivő előterjesztésének. A napirenden szereplő téma vitája során Sárkány Ferenc, az Egység 2002 Kft. ügyvezetője elmondta, hogy napokon belül átadják a hajdúszoboszlói apartmanokat, így elhárul minden akadály az elől, hogy üdülési csekk elfogadóhellyé bejelentkezhessenek a Hosz által müködtetett üdülők és apartmanok.

A Választmány elé kerülő szabályzók (SZMSZ) módosításának koncepciójáról, valamint az ezzel kapcsolatos feladatszabásról dr. Heiling Ottó alelnök és dr. Ujfaludi Zoltán főtitkár beszélt.

A haderőnemi gyülések előkészületeiről, a „tavaszi hadjárattal” kapcsolatos teendőkről és a hónap egyéb tennivalóiról dr. Ujfaludi Zoltán főtitkár adott áttekintést.

Ha tetszett a cikk, kövesse a
Honvédszakszervezetet a Facebookon!
Ha lemaradt volna erről:

Még több friss hír

2024. 01. 05., 10:17
Eddig Európa számos országában irigykedve figyelték katonatársaink, hogy nálunk szakszervezet működhet. Ez a jog tényszerűleg még az európai unióban is különleges kiváltság volt, amelyet a végletekig próbáltunk megőrizni. Az alapításunk, azaz 1991 óta eltelt több mint 32 év alatt folyamatosan azon küzdöttek elődeink, hogy a civil szférában megszokott jogok illessék meg a katonákat is, vagy legalább ahhoz erősen közelítő szintet sikerüljön elérni mind az egyéni, mind a kollektív jogérvényesítés terén...
2024. 02. 23., 10:44
Tájékoztatjuk Tisztelt Tagjainkat, hogy a Honvéd Érdekképviseleti Szervezet szabályzói szerint a tagdíj mértéke változik. A befizetendő tagdíjak 2024. március 1.-től...
2023. 12. 15., 11:16
Tisztelt Tagunk! Ezúton szeretném Önt tájékoztatni, hogy a Honvédszakszervezet (HOSZ) a jogszabályi környezet változásaira reagálva, valamint a szervezet működésének folyamatos biztosítása érdekében új Alapszabályt fogadott el és hamarosan Honvéd Érdekképviseleti Szervezet (HÉSZ) néven folytatja tevékenységét.
2024-02-13 13:05:08
2024.02.14-16-ig a Honvéd Érdekképviseleti Szervezet személyes ügyfélfogadása technikai okok miatt (karbantartás) szünetel. Ezúton is köszönjük elhelyezési feltételeink jobbítását a HM HIM-nek! Telefonos ügyelet a 0670-374-30-83-as telefonszámon.

  JETfly Magazin

A magyar főváros légikikötője ismét elnyerte a Skytrax „Kelet-Európa legjobb repülőtere” címét a World Airport Awards díjátadón. Az idei már zsinórban a tizenegyedik alkalom, amikor a Budapest Airport az utasok visszajelzése alapján kiérdemelte a rangos elismerést.
Széchenyi 2020 europai szociális alap.