2023. 06. 03. szombat
Klotild
: 371 Ft   : 344 Ft Benzin: 398 Ft/l   Dízel: 415 Ft/l   Írjon nekünk HADITECHNIKA

Aktualitások az ügyvezetés előtt

Hosz  |  2008. 02. 19., 08:15

Az ügyvezetés - február 19- i - ülése rendhagyó módon kezdődött: a Merkantil Bank képviselője adott tájékoztatást ugyanis a Honvédszakszervezet egyik lehetséges új szolgáltatási csomagjáról, a gépjármű-finanszírozásról. A Hosz operatív testülete - ezt követően, egyebek mellett - az elmúlt és a következő időszak szakszervezeti feladataival, az üdültetéssel és a haderőnemi értekezletek előkészítésével foglalkozott. A vezető tisztségviselők, az ügyvivők, a haderőnemi titkárok és az Egység 2002 Kft. vezető munkatársai részvételével lezajlott ülést Mészáros Géza elnök vezette...

A Merkantil Bank tájékoztatója során - egyebek mellett - az új és a használt autóhitelekről, az autólízingről, valamint az ügyfélkörről és a gyors ügyintézésről is szó esett. Csaba Miklós, a bank képviselője arról is beszélt, hogy jelenleg Budapesten, Kecskeméten és Győrött tevékenykedik banki hitelpont, a maximális hitelösszeg pedig 6,5 millió forint lehet. A Hosz és a Merkantil Bank között hamarosan megszülethet a megállapodás a szolgáltatás tagok felé történő propagálásáról - a szerk.

Az előző ügyvezetés óta eltelt időszakról Mészáros Géza elnök és dr. Heiling Ottó alelnök tájékoztatta a megjelenteket. A Hosz elnöke elmondta, hogy a HM tárca továbbra sem alakította ki viszonyát a szakközépiskolai tanulmányi idő szolgálati időbe történő beszámítása ügyében hozott LB döntéssel kapcsolatban, de az üggyel kapcsolatos, Hosz és a HM közötti tárgyalások jelenleg is tartanak. Az elnök - miközben részletesen is szólt az elmúlt hetek történéseiről - beszélt a Vodafone szerződés módosításával kapcsolatos egyeztetések állásáról, az FRDÉSZ és a LIGA konföderációkhoz füződő kapcsolatrendszerről, a szakszervezeti szövetségek előtt álló feladatokról, a Katonákért Alapítvánnyal összefüggő profiltisztításról, valamint a lakáspolitikát és a missziós illetményeket is tárgyaló szerződéses szekció elnökségi ülésén elhangzottakról is. A Hosz elnöke tájékoztatott még a kereset-megállapodással kapcsolatos tárgyalások részleteiről, majd a február 20-i HÉF ülés napirendjén szereplő témákról is kialakították a képviselendő álláspontot.  

Az FRDÉSZ március 27-i küldöttgyülésére való felkészülésről, a szövetségben betöltött szerepünkről és egyéb tudnivalókról, így a lehetséges résztvevők köréről is dr. Heiling Ottó alelnök tájékoztatott.       

Ezt követően az előző ügyvezetés óta végzett tevékenységükről számoltak be az ügyvivők és a haderőnemi titkárok. Egység 2002 Kft. tag- és szolgáltatás szervezője, Jáger Tibor pedig a vidéki tájékoztatók tapasztalatairól, valamint a szolgáltatások napi aktualitásairól, költségeiről adott tájékoztatást.

Az üdültetéssel kapcsolatos szabályzókról, teendőkről, különös tekintettel a müködtetésre és az árszabásra - volt a címe Jeszenyi Ildikó szociális és személyügyi ügyvivő előterjesztésének. A napirenden szereplő téma vitája során Sárkány Ferenc, az Egység 2002 Kft. ügyvezetője elmondta, hogy napokon belül átadják a hajdúszoboszlói apartmanokat, így elhárul minden akadály az elől, hogy üdülési csekk elfogadóhellyé bejelentkezhessenek a Hosz által müködtetett üdülők és apartmanok.

A Választmány elé kerülő szabályzók (SZMSZ) módosításának koncepciójáról, valamint az ezzel kapcsolatos feladatszabásról dr. Heiling Ottó alelnök és dr. Ujfaludi Zoltán főtitkár beszélt.

A haderőnemi gyülések előkészületeiről, a „tavaszi hadjárattal” kapcsolatos teendőkről és a hónap egyéb tennivalóiról dr. Ujfaludi Zoltán főtitkár adott áttekintést.

Ha tetszett a cikk, kövesse a
Honvédszakszervezetet a Facebookon!

Még több friss hír

2023. 05. 16., 07:32
A Katonák a Törvényességért és Jogbiztonságért Közhasznú Alapítvány céljai: a hivatásos, szerződéses és nyugállományú katonák állampolgári és szolgálati jogainak védelme, szociális segítségnyújtás. Az SZJA 1%-ának felajánlásával kérjük, járuljon hozzá Ön is az Önsegélyző és Szolidaritási Alap feltöltéséhez...
2023. 05. 09., 13:11
2023. május 03-án lezajlottak a Honvédszakszervezet küldöttgyűlését megelőző képviseleti értekezletek, a nyugállományú tagozat választmányi ülése és a Hosz elnökségi ülés. A szárazföld, légierő, logisztika és közigazgatás képviselethez tartozó alapszervezeti vezetők a megnyitó után tájékoztatást kaptak a Hjt.-vel kapcsolatos egyeztetésekről, a Honvédszakszervezet javaslatairól, valamint a várható változásokról…
2023. 04. 27., 08:39
Tájékoztatjuk a tisztelt tagságot, hogy 2023. április 28-án (pénteken) egyéb rendezvények miatt a központi iroda zárva lesz. Mobiltelefonos elérhetőségeken tisztségviselőink ügyletet tartanak.
2023-04-05 13:43:22
A Honvédszakszervezet elnöksége, munkatársai és tisztségviselői minden szakszervezeti tagunknak és családtagjának kellemes Húsvéti Ünnepeket kíván!
2023-02-15 14:19:50
A Honvédszakszervezet Elnöksége 2023. február 07-én tartotta az alapszervezet vezetőkkel kibővített ülését, ahol döntöttek a 8/2023. számú Kormány rendelet kapcsán felmerülő további feladatokról, illetve a Küldöttgyűlés előkészületeiről…

  JETfly Magazin

  Háború Művészete magazin

Éleslövészeten bizonyítottak a PzH 2000-es önjáró tüzérségi eszközök a Bakonyban. Bár a típus még igen friss a Magyar Honvédség kötelékében, és ezáltal a kezelőszemélyzetek még javában gyakorolják a különböző eljárásrendeket, annyi már e kezdeti időszakban is bizton állítható, hogy a jól felkészített szakemberek kezében a haditechnikai eszközök eddig ritkán látott eredményeket érnek el.
Széchenyi 2020 europai szociális alap.