2024. 05. 21. kedd
Konstantin
: 388 Ft   : 358 Ft Benzin: 583 Ft/l   Dízel: 614 Ft/l   Írjon nekünk HADITECHNIKA

Újabb jogerős ítéletek

Hosz  |  2008. 02. 22., 08:16

Újabb sikerként könyvelhetjük el, hogy 2008. február 21-én két eljárásban is jogerős ítéletet hoztak az illetékes megyei bíróságok. Részletek az alábbiakban...

1., A másodfokon eljáró Csongrád Megyei Bíróság az első fokon eljáró Szegedi Munkaügyi Bíróság ítéletét helyben hagyva kötelezte a munkáltatót az NRF 4. váltásában szolgálatot teljesítő felperesek esetében a készenléti díj - valamint annak törvényben rögzített kamatai  - megfizetésére. Ily módon már két esetben is kedvező ítélet született az érintettek vonatkozásában, hiszen az NFF 5. váltás tekintetében a Somogy Megyei Bíróság már korábban hasonló tartalmú ítéletet hozott, melyről részletesen beszámoltunk.

2., A szolnoki Helikopter Bázison szolgálatot teljesítő kollégáink esetében is kedvező döntésről számolhatunk be. Esetükben szintén jogerős ítélet született a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Bíróságon, melyben az eljáró tanács teljes körüen helyben hagyta az első fokú ítéletet, ily módon a munkáltató köteles a felperesek részére 15 napon belül az ítéletben meghatározott típusú hajózó karóra juttatás biztosítására.

Ha tetszett a cikk, kövesse a
Honvédszakszervezetet a Facebookon!
Ha lemaradt volna erről:

Még több friss hír

2024. 02. 23., 10:44
Tájékoztatjuk Tisztelt Tagjainkat, hogy a Honvéd Érdekképviseleti Szervezet szabályzói szerint a tagdíj mértéke változik. A befizetendő tagdíjak 2024. március 1.-től...
2024. 05. 07., 10:09
A kihasználtságra és a tapasztalatokra való tekintettel a szerdai meghosszabbított nyitva tartást kizárólag előzetes egeztetés alapján biztosítjuk!
2022. 07. 19., 11:59
A LIGA Szakszervezetek támogatásával a csatolt linken szereplő üdülési lehetőségeket érhetik el tajgaink a 2024-es évben. Ehhez mindössze rendszeres tagdíjfizetés és a tagkártya felmutatása szükséges.

  JETfly Magazin

Nem könnyű a semleges országok élete. Pláne nem, ha kicsik és védelmi iparuk nem fejlett. Így járt Ausztria is: éppen ezért jelent most komoly fejtörést légierejének fejlesztése.

  Háború Művészete magazin

Az Airbus Helicopters friss bejelentése értelmében, új rendelés érkezett a H145M típusú könnyű, többfeladatú forgószárnyasra: Brunei hat példányt rendelt a hazánk által is hadrendbe állított helikopterből.
Széchenyi 2020 europai szociális alap.