2023. 09. 26. kedd
Jusztina, Pál
: 390 Ft   : 367 Ft Benzin: 398 Ft/l   Dízel: 415 Ft/l   Írjon nekünk HADITECHNIKA

Pókerarcok

Hosz  |  2008. 02. 23., 21:49

Eredeti kaszinó hangulat fogadta a fővárosi Euro Center Korda Póker Klubjában a Magyar Honvédség I. Amatőr pókerversenyének résztvevőit. A február 23-i eseményen - a kezdeményező és főszervező, Máté Imre, a Hercules SE. elnökének jóvoltából - 34 csapat több mint száz versenyzője ült asztalhoz... 

Az ország szinte minden szegletéből 34 honvéd sportegyesület mintegy 100 pókerarca jelent meg a Korda Póker Klub impozáns termében. A kiváló feltételek között lebonyolított szellemi sportesemény baráti játékkal kezdődött, aztán komollyá vált a terem, elcsendesedett mindenki, amikor elkezdődött a JÁTÉK.

A főszervező, Máté Imre - a helyszínen - szerkesztőségünknek elmondta, hogy baráti társaság adta az öteletet, garázsban kezdtek játszani, majd ,,kinőtték" a teret, s ma már a Hercules SE. és a fő támogató, a Bravogroup segítségével már az I. Amatőr Pókerversenyt is megrendezhették.

Az októberben átadott pókerklub kitünő feltételeket biztosított, valódi kaszinó hangulatot kölcsönzött az Egység újság februári számában is meghirdetett versenynek. A mostani résztvevők között nem egy igazi sportembert találtunk, olyanokat, akik már fociban, teniszben vagy akár a squashban is bizonyítottak már országos szinten. 

A versenyen megjelent Farkas László, a Honvéd Sportegyesületek Országos Szövetségének (HOSOSZ) elnöke is. A sportvezető elmondta, hogy igazán lenyügöző volt az érdeklődés, Máté Imre kezdeményezése valóban számos követőre talált, igazi népszerüségnek örvend.

- Ha a jövő is azt mutatja, hogy sikeres a kezdeményezés, van rá igény, akkor az - általunk támogatott és elismert - eddigi egyetlen szellemi sportág, a sakk mellé felvesszük a pókert is. Szerintem a póker megállja a helyét, s lehet, hogy 2009-ben már selejtezőket is rendezni kell.

A verseny eredményeiről hamarosan részletesen is beszámolunk - a szerk.

Ha tetszett a cikk, kövesse a
Honvédszakszervezetet a Facebookon!

Még több friss hír

2023-08-28 10:30:20
A V4 tagországok az EUROMIL képviselőivel kiegészülve idén Szlovákiában tartják soron következő éves szakmai konferenciájukat
2023-08-28 09:44:54
Szeptember 02-án következő állomásához ér a 175. éves a Magyar Honvédség programsorozatunk. Ezen a napon kerül megtartásra az Úri Libaterelő túra, ahol a Hosz tagokat és a katonai nevezőket az alaklomhoz illő ajándékkal lepjük meg.
2023-08-18 07:51:02
A Magyar Honvédség fennállásának 175. évfordulója alkalmából tartott Fáy túra beszámolóját Tiger Zoltán tagtársunk "szemüvegén át" olvashatják az érdeklődők

  JETfly Magazin

A világ legnagyobb nemzetközi légitársasága az utazási kereslet növekedése és szélestörzsű flottájának bővítése miatt tapasztalt pilótákat toboroz Magyarországról is.

  Háború Művészete magazin

A most belépő fiatalok történelmi jelentőségű korszakban válhatnak a hazájuk védelmében aktív részt vállaló katonákká – fogalmazott a Magyar Nemzetnek adott interjújában dr. Böröndi Gábor vezérezredes.
Széchenyi 2020 europai szociális alap.