2024. 04. 17. szerda
Rudolf
: 395 Ft   : 372 Ft Benzin: 583 Ft/l   Dízel: 614 Ft/l   Írjon nekünk HADITECHNIKA

Pókerarcok

Hosz  |  2008. 02. 23., 21:49

Eredeti kaszinó hangulat fogadta a fővárosi Euro Center Korda Póker Klubjában a Magyar Honvédség I. Amatőr pókerversenyének résztvevőit. A február 23-i eseményen - a kezdeményező és főszervező, Máté Imre, a Hercules SE. elnökének jóvoltából - 34 csapat több mint száz versenyzője ült asztalhoz... 

Az ország szinte minden szegletéből 34 honvéd sportegyesület mintegy 100 pókerarca jelent meg a Korda Póker Klub impozáns termében. A kiváló feltételek között lebonyolított szellemi sportesemény baráti játékkal kezdődött, aztán komollyá vált a terem, elcsendesedett mindenki, amikor elkezdődött a JÁTÉK.

A főszervező, Máté Imre - a helyszínen - szerkesztőségünknek elmondta, hogy baráti társaság adta az öteletet, garázsban kezdtek játszani, majd ,,kinőtték" a teret, s ma már a Hercules SE. és a fő támogató, a Bravogroup segítségével már az I. Amatőr Pókerversenyt is megrendezhették.

Az októberben átadott pókerklub kitünő feltételeket biztosított, valódi kaszinó hangulatot kölcsönzött az Egység újság februári számában is meghirdetett versenynek. A mostani résztvevők között nem egy igazi sportembert találtunk, olyanokat, akik már fociban, teniszben vagy akár a squashban is bizonyítottak már országos szinten. 

A versenyen megjelent Farkas László, a Honvéd Sportegyesületek Országos Szövetségének (HOSOSZ) elnöke is. A sportvezető elmondta, hogy igazán lenyügöző volt az érdeklődés, Máté Imre kezdeményezése valóban számos követőre talált, igazi népszerüségnek örvend.

- Ha a jövő is azt mutatja, hogy sikeres a kezdeményezés, van rá igény, akkor az - általunk támogatott és elismert - eddigi egyetlen szellemi sportág, a sakk mellé felvesszük a pókert is. Szerintem a póker megállja a helyét, s lehet, hogy 2009-ben már selejtezőket is rendezni kell.

A verseny eredményeiről hamarosan részletesen is beszámolunk - a szerk.

Ha tetszett a cikk, kövesse a
Honvédszakszervezetet a Facebookon!
Ha lemaradt volna erről:

Még több friss hír

2024. 01. 05., 10:17
Eddig Európa számos országában irigykedve figyelték katonatársaink, hogy nálunk szakszervezet működhet. Ez a jog tényszerűleg még az európai unióban is különleges kiváltság volt, amelyet a végletekig próbáltunk megőrizni. Az alapításunk, azaz 1991 óta eltelt több mint 32 év alatt folyamatosan azon küzdöttek elődeink, hogy a civil szférában megszokott jogok illessék meg a katonákat is, vagy legalább ahhoz erősen közelítő szintet sikerüljön elérni mind az egyéni, mind a kollektív jogérvényesítés terén...
2024. 02. 23., 10:44
Tájékoztatjuk Tisztelt Tagjainkat, hogy a Honvéd Érdekképviseleti Szervezet szabályzói szerint a tagdíj mértéke változik. A befizetendő tagdíjak 2024. március 1.-től...
2023. 12. 15., 11:16
Tisztelt Tagunk! Ezúton szeretném Önt tájékoztatni, hogy a Honvédszakszervezet (HOSZ) a jogszabályi környezet változásaira reagálva, valamint a szervezet működésének folyamatos biztosítása érdekében új Alapszabályt fogadott el és hamarosan Honvéd Érdekképviseleti Szervezet (HÉSZ) néven folytatja tevékenységét.
2024-02-13 13:05:08
2024.02.14-16-ig a Honvéd Érdekképviseleti Szervezet személyes ügyfélfogadása technikai okok miatt (karbantartás) szünetel. Ezúton is köszönjük elhelyezési feltételeink jobbítását a HM HIM-nek! Telefonos ügyelet a 0670-374-30-83-as telefonszámon.

  JETfly Magazin

Folytatódik a Hadak útján hadtörténeti előadás-sorozat Nagykanizsán, a Halis István Városi Könyvtárban: 2024. április 24-én, 18 órától az egyik legeredményesebb magyar vadászpilótáról, vitéz nemes Molnár László főhadnagyról hallgathatunk meg egy előadást.

  Háború Művészete magazin

„A második világháború alatt legalább huszonnégy – amerikai és szovjet – légitámadás érte Győr városát – legalább ennyiszer zúgtak a szirénák, omlottak le az épületek és menekültek az óvóhelyekre az emberek a bombázások elől.”
Széchenyi 2020 europai szociális alap.