2023. 12. 05. kedd
Vilma
: 380 Ft   : 349 Ft Benzin: 615 Ft/l   Dízel: 645 Ft/l   Írjon nekünk HADITECHNIKA

Veszprém: Értékelés és feladatszabás

Hosz  |  2008. 03. 10., 19:31

Március 10-én tartotta éves értékelő-feladatszabó értekezletét az MH 54. Veszprém Légtérellenőrző Ezred parancsnoka. Az ezred vezető állománya mellett a szakszervezeti képviselők, a katonanők érdekvédelmi szervezetének képviselője, valamint a tábori lelkészek is meghívást kaptak az értekezletre, az MH ÖHP-t pedig Varga János vezérőrnagy, parancsnok-helyettes képviselte...

Szücs Pál mérnök ezredes, ezredparancsnok részletesen értékelte az ezred szakágainak és alegységeinek 2007. évi teljesítményét. Minden területen kiemelte az erős, illetve gyenge oldalakat, hogy ezáltal is irányt mutasson a 2008. évi munka hangsúlyos pontjainak meghatározásához. Sok helyen hangzott el pozitívumként az állomány kreativitása és motiváltsága, amelyek nagymértékben hozzásegítenek a technikai hiányosságok áthidalásához. Javítani kell viszont az általános kiképzettség szintjén, valamint a nyilvántartás folyamatos és korrekt vezetésén. Összességében az ezred parancsnoka úgy minősítette az alakulat 2007. évi teljesítményét, hogy az a követelményeknek megfelelt.

A 2008. évi feladatszabás kiemelt része volt minden szakágra és alegységre vonatkozóan a májusi NATEVAL-ra, valamint a szeptemberi OPEVAL-ra való felkészülés, amely a teljes állomány részéről követeli meg a szigorú felkészülést és az előkészítésben, valamint a végrehajtásban való részvételt.

Varga János vezérőrnagy hozzászólásában több pontra is felhívta a jelenlévők figyelmét. Elmondta, részletes és kimerítő értékelés-feladatszabás hangzott el, amely lefedi az elöljárók által megszabott feladatokat az idei évre vonatkozóan. A szövetségi követelményeknek való megfelelés továbbra is kiemelt feladata az ezrednek, az előttünk álló NATO ellenőrzések is ennek részeként zajlanak majd. Továbbra is fontos feladat az egész Magyar Honvédség, így a légtérellenőrző ezred számára is, a missziókban való helytállás. Ennek új eleme ősztől a kabuli repülőtér parancsnokságának átvétele, ahol az ezred szakembereire is számítanak a jövőben. Zárásként elmondta, a 2008-as év legalább olyan kemény feladatok elé állítja az ezredet, mint a tavalyi, azonban az állomány az elmúlt időszakban folyamatosan küzdött meg a kihívásokkal, így kellő tapasztalattal felvértezve helyt kell álljanak az idei évben is.

Jádyné Németh Szilvia

Ha tetszett a cikk, kövesse a
Honvédszakszervezetet a Facebookon!
Ha lemaradt volna erről:

Még több friss hír

  JETfly Magazin

Mint ahogy arról korábban már lapunkon is beszámoltunk, Románia exnorvég F-16-osokkal bővíti flottáját. Az első három példány 2023. november 29-én meg is érkezett keleti szomszédunkhoz.

  Háború Művészete magazin

Az F-16-osok nem rendelkeznek beépített beszállólétrával, ami problémát jelenthet a jövőbeni műveletek során olyan helyszíneken, ahol korlátozott a földi támogatás. Mutatjuk az innovációs ötleteket!
Széchenyi 2020 europai szociális alap.