2024. 04. 19. péntek
Emma
: 394 Ft   : 369 Ft Benzin: 583 Ft/l   Dízel: 614 Ft/l   Írjon nekünk HADITECHNIKA

Veszprém: Értékelés és feladatszabás

Hosz  |  2008. 03. 10., 19:31

Március 10-én tartotta éves értékelő-feladatszabó értekezletét az MH 54. Veszprém Légtérellenőrző Ezred parancsnoka. Az ezred vezető állománya mellett a szakszervezeti képviselők, a katonanők érdekvédelmi szervezetének képviselője, valamint a tábori lelkészek is meghívást kaptak az értekezletre, az MH ÖHP-t pedig Varga János vezérőrnagy, parancsnok-helyettes képviselte...

Szücs Pál mérnök ezredes, ezredparancsnok részletesen értékelte az ezred szakágainak és alegységeinek 2007. évi teljesítményét. Minden területen kiemelte az erős, illetve gyenge oldalakat, hogy ezáltal is irányt mutasson a 2008. évi munka hangsúlyos pontjainak meghatározásához. Sok helyen hangzott el pozitívumként az állomány kreativitása és motiváltsága, amelyek nagymértékben hozzásegítenek a technikai hiányosságok áthidalásához. Javítani kell viszont az általános kiképzettség szintjén, valamint a nyilvántartás folyamatos és korrekt vezetésén. Összességében az ezred parancsnoka úgy minősítette az alakulat 2007. évi teljesítményét, hogy az a követelményeknek megfelelt.

A 2008. évi feladatszabás kiemelt része volt minden szakágra és alegységre vonatkozóan a májusi NATEVAL-ra, valamint a szeptemberi OPEVAL-ra való felkészülés, amely a teljes állomány részéről követeli meg a szigorú felkészülést és az előkészítésben, valamint a végrehajtásban való részvételt.

Varga János vezérőrnagy hozzászólásában több pontra is felhívta a jelenlévők figyelmét. Elmondta, részletes és kimerítő értékelés-feladatszabás hangzott el, amely lefedi az elöljárók által megszabott feladatokat az idei évre vonatkozóan. A szövetségi követelményeknek való megfelelés továbbra is kiemelt feladata az ezrednek, az előttünk álló NATO ellenőrzések is ennek részeként zajlanak majd. Továbbra is fontos feladat az egész Magyar Honvédség, így a légtérellenőrző ezred számára is, a missziókban való helytállás. Ennek új eleme ősztől a kabuli repülőtér parancsnokságának átvétele, ahol az ezred szakembereire is számítanak a jövőben. Zárásként elmondta, a 2008-as év legalább olyan kemény feladatok elé állítja az ezredet, mint a tavalyi, azonban az állomány az elmúlt időszakban folyamatosan küzdött meg a kihívásokkal, így kellő tapasztalattal felvértezve helyt kell álljanak az idei évben is.

Jádyné Németh Szilvia

Ha tetszett a cikk, kövesse a
Honvédszakszervezetet a Facebookon!
Ha lemaradt volna erről:

Még több friss hír

2024. 01. 05., 10:17
Eddig Európa számos országában irigykedve figyelték katonatársaink, hogy nálunk szakszervezet működhet. Ez a jog tényszerűleg még az európai unióban is különleges kiváltság volt, amelyet a végletekig próbáltunk megőrizni. Az alapításunk, azaz 1991 óta eltelt több mint 32 év alatt folyamatosan azon küzdöttek elődeink, hogy a civil szférában megszokott jogok illessék meg a katonákat is, vagy legalább ahhoz erősen közelítő szintet sikerüljön elérni mind az egyéni, mind a kollektív jogérvényesítés terén...
2024. 02. 23., 10:44
Tájékoztatjuk Tisztelt Tagjainkat, hogy a Honvéd Érdekképviseleti Szervezet szabályzói szerint a tagdíj mértéke változik. A befizetendő tagdíjak 2024. március 1.-től...
2023. 12. 15., 11:16
Tisztelt Tagunk! Ezúton szeretném Önt tájékoztatni, hogy a Honvédszakszervezet (HOSZ) a jogszabályi környezet változásaira reagálva, valamint a szervezet működésének folyamatos biztosítása érdekében új Alapszabályt fogadott el és hamarosan Honvéd Érdekképviseleti Szervezet (HÉSZ) néven folytatja tevékenységét.
2024-02-13 13:05:08
2024.02.14-16-ig a Honvéd Érdekképviseleti Szervezet személyes ügyfélfogadása technikai okok miatt (karbantartás) szünetel. Ezúton is köszönjük elhelyezési feltételeink jobbítását a HM HIM-nek! Telefonos ügyelet a 0670-374-30-83-as telefonszámon.

  JETfly Magazin

A magyar főváros légikikötője ismét elnyerte a Skytrax „Kelet-Európa legjobb repülőtere” címét a World Airport Awards díjátadón. Az idei már zsinórban a tizenegyedik alkalom, amikor a Budapest Airport az utasok visszajelzése alapján kiérdemelte a rangos elismerést.

  Háború Művészete magazin

A Huntington Ingalls Industries newport news-i hajógyárában a közelmúltban kezdték el a befejezéséhez közeledő USS John F. Kennedy (CVN 79) nukleáris meghajtású repülőgép-hordozó elektromágneses katapultjainak tesztelését.
Széchenyi 2020 europai szociális alap.