2024. 07. 16. kedd
Valter
: 391 Ft   : 359 Ft Benzin: 583 Ft/l   Dízel: 614 Ft/l   Írjon nekünk HADITECHNIKA

Veszprém: Értékelés és feladatszabás

Hosz  |  2008. 03. 10., 19:31

Március 10-én tartotta éves értékelő-feladatszabó értekezletét az MH 54. Veszprém Légtérellenőrző Ezred parancsnoka. Az ezred vezető állománya mellett a szakszervezeti képviselők, a katonanők érdekvédelmi szervezetének képviselője, valamint a tábori lelkészek is meghívást kaptak az értekezletre, az MH ÖHP-t pedig Varga János vezérőrnagy, parancsnok-helyettes képviselte...

Szücs Pál mérnök ezredes, ezredparancsnok részletesen értékelte az ezred szakágainak és alegységeinek 2007. évi teljesítményét. Minden területen kiemelte az erős, illetve gyenge oldalakat, hogy ezáltal is irányt mutasson a 2008. évi munka hangsúlyos pontjainak meghatározásához. Sok helyen hangzott el pozitívumként az állomány kreativitása és motiváltsága, amelyek nagymértékben hozzásegítenek a technikai hiányosságok áthidalásához. Javítani kell viszont az általános kiképzettség szintjén, valamint a nyilvántartás folyamatos és korrekt vezetésén. Összességében az ezred parancsnoka úgy minősítette az alakulat 2007. évi teljesítményét, hogy az a követelményeknek megfelelt.

A 2008. évi feladatszabás kiemelt része volt minden szakágra és alegységre vonatkozóan a májusi NATEVAL-ra, valamint a szeptemberi OPEVAL-ra való felkészülés, amely a teljes állomány részéről követeli meg a szigorú felkészülést és az előkészítésben, valamint a végrehajtásban való részvételt.

Varga János vezérőrnagy hozzászólásában több pontra is felhívta a jelenlévők figyelmét. Elmondta, részletes és kimerítő értékelés-feladatszabás hangzott el, amely lefedi az elöljárók által megszabott feladatokat az idei évre vonatkozóan. A szövetségi követelményeknek való megfelelés továbbra is kiemelt feladata az ezrednek, az előttünk álló NATO ellenőrzések is ennek részeként zajlanak majd. Továbbra is fontos feladat az egész Magyar Honvédség, így a légtérellenőrző ezred számára is, a missziókban való helytállás. Ennek új eleme ősztől a kabuli repülőtér parancsnokságának átvétele, ahol az ezred szakembereire is számítanak a jövőben. Zárásként elmondta, a 2008-as év legalább olyan kemény feladatok elé állítja az ezredet, mint a tavalyi, azonban az állomány az elmúlt időszakban folyamatosan küzdött meg a kihívásokkal, így kellő tapasztalattal felvértezve helyt kell álljanak az idei évben is.

Jádyné Németh Szilvia

Ha tetszett a cikk, kövesse a
Honvédszakszervezetet a Facebookon!
Ha lemaradt volna erről:

Még több friss hír

2024. 03. 01., 12:35
Örömmel tájékoztatjuk önöket, hogy 2024. július 1-től a Honvéd Érdekképviseleti Szervezet minden egészségpénztári tagsággal rendelkező tagjának rendszeres támogatást biztosít.
2024. 02. 23., 10:44
Tájékoztatjuk Tisztelt Tagjainkat, hogy a Honvéd Érdekképviseleti Szervezet szabályzói szerint a tagdíj mértéke változik. A befizetendő tagdíjak 2024. március 1.-től...
2024. 05. 07., 10:09
A kihasználtságra és a tapasztalatokra való tekintettel a szerdai meghosszabbított nyitva tartást kizárólag előzetes egeztetés alapján biztosítjuk!
2024. 07. 15., 10:35
Az elmúlt napok ránk törő forrósága tette igazán népszerűvé a Honvéd Érdekképviseleti Szervezet központi rendezvényét a Ceglédi Gyógyfürdő és Szabadidőközpont, valamint a hozzátartozó Aquaparki csúszdapark területén, immáron tizennyolcadik alkalommal.
2024. 05. 29., 10:52
Tájékoztató a Hész XVIII. Országos Horgászversenyéről 2024. június 29-30. A HÉSZ Központi Iroda, az MH Kiss József 86. Helikopterdandár Tiszamenti Katonai Repülősök alapszervezetének közreműködésével 2024. június 29-30-án horgászversenyt szervez a kengyeli (Szolnok, Martfű térsége) Crazy Carp Lake horgásztavon...
2022. 07. 19., 11:59
A LIGA Szakszervezetek támogatásával a csatolt linken szereplő üdülési lehetőségeket érhetik el tajgaink a 2024-es évben. Ehhez mindössze rendszeres tagdíjfizetés és a tagkártya felmutatása szükséges.

  JETfly Magazin

„Az elmúlt napok során egy olyan versenynek lehettünk tanúi, ahol a világ legkiválóbb ejtőernyősei mérték össze felkészültségüket, technikai tudásukat, és elhozták ennek a különleges sportnak az izgalmát, szépségét nekünk” – búcsúzott Kajári Ferenc altábornagy, a Honvéd Vezérkar főnökének helyettese a 46. Ejtőernyős Világbajnokság résztvevőitől a szolnoki RepTárban, július 12-én.

  Háború Művészete magazin

„Ma lőnek először, szerencsére hozzáértő személyzet kezelésében” – nyugtázta elégedetten az új Leopard harckocsikról és a frissen képzett kezelőszemélyzetről dr. Nagy Norbert őrnagy.
Széchenyi 2020 europai szociális alap.