2023. 06. 03. szombat
Klotild
: 371 Ft   : 344 Ft Benzin: 398 Ft/l   Dízel: 415 Ft/l   Írjon nekünk HADITECHNIKA

Aktuális szervezeti ügyek, üdültetés és kommunikáció

Hosz  |  2008. 03. 13., 08:55

Az elmúlt időszak történéseiről, a folyamatban lévő egyeztetések tapasztalatairól, szervezeti ügyekről, az előttünk áló feladatokról, valamint az üdültetésről hallgattak meg aktuális tájékoztatókat - március 13-án - elnökségünk tagjai. Szakszervezetünk döntéshozói a 2007-es esztendő kommunikációs tevékenyégét is értékelték...

Miután Mészáros Géza, a Hosz elnöke köszöntötte a megjelenteket, - az elnökség tagjai mellett, a szekcióelnököket és az állandó meghívottakat - az előző elnökségi ülés jegyzőkönyvét fogadták el.

Ezt követően az üdültetéssel kapcsolatos kérdéseket tárgyalták meg a döntéshozók. Dr. Heiling Ottó alelnök miután tájékoztatást adott a március 10-i hajdúszoboszlói üdülő-átadás tapasztalatairól, ismertette az apartmanok hivatalos besorolását és az ajánlott kedvezményes és kereskedelmi árakat. 

Az elnökség tagjai a békésszentandrási játszótér kialakításáról is határoztak.

Meghívott vendégek (balról jobbra): Biri Viktor a szerződéses-, Hornyák Erika a női szekció elnöke és Szendrei Zoltán a közigazgatási képviselet helyettes vezetőjeAz elnökség ügyrendjéről szóló határozat megvitatása során az előterjesztő dr. Heiling Ottó elmondta, hogy régóta készül már a szakszervezet arra, hogy - a kor igényeinek megfelelő elképzelések figyelembe vételével - módosítsa a jelenleg érvényben lévő ügyrendet. Miután a Hosz elnöksége végigtárgyalta Sörös István konkrét javaslatait, döntött a módosított ügyrendről.  

Az FRDÉSZ elnökségi üléséről és a március 27-én megrendezendő Küldöttgyülés előkészületeiről is dr. Heiling Ottó adott tájékoztatást. A Hosz alelnöke miután részletes áttekintést adott a szakszervezeti szövetség döntéshozatali folyamatáról, az új Alapszabályról, elmondta, hogy a Hosz kongresszusa által - az FRDÉSZ jövőjével kapcsolatban - meghatározott célkitüzések teljesültek. 

A folyamatban lévő egyeztetésekről és az elmúlt időszak eseményeiről Mészáros Géza számolt be. A Hosz elnöke tájékoztatott a szentendrei intézmény és a Hosz közötti együttmüködési megállapodás részleteiről, az érdekegyeztető fórumokon - SZÉF, HÉF -történtekről, a Vodafone új ajánlatáról, a honvédelmi miniszteri feladatszabó értekezletről, a kereset-megállapodás aláírásáról, az illetményen kívüli juttatásokról szóló tárgyalásokról, a humán stratégiáról szóló konferenciáról, valamint a missziós ügyekről és illetményekről szóló egyeztetésekről is. Szakszervezetünk vezetője részletesen szólt a szakközépiskolai tanulmányi idő szolgálati időbe történő beszámítása kapcsán kialakult jelenlegi helyzetről, de az elmúlt hónapban lezajlott, banki- lakás- és kereskedelmi szolgáltatásokkal kapcsolatos- és a HM államtitkárával lezajlott tárgyalásról is informálta a megjelenteket.    

A kommunikációs terület tevékenységéről Szita Róbert számolt be. A kommunikációs ügyvivő a 2007-es esztendőben elvégzett feladatok teljesülését összességében sikeresnek tartotta, majd hozzátette, hogy a 2008-as évben a szolgáltatások - kiemelten az üdültetés és a banki szféra ügyeinek - minél magasabb szintü kommunikálásával lehet tagokat toborozni.

Az áprilisban sorra kerülő haderőnemi gyülések előkészítéséről a Hosz elnöke elmondta, hogy a gödi rendezvények lebonyolításáért dr. Ujfaludi Zoltán főtitkár és a képviseletek vezetői a felelősek.  

Az egyebekről szóló napirend során a következő időszak feladatai mellett a szakközépiskolai tanulmányi idő szolgálati időbe történő beszámításáról, a Honvéd Egészségpénztár és a Hosz együttmüködéséről, a pénztári tagság bővítéséről és a pártoló tagi felvételről esett szó. A Hosz elnöksége úgy döntött, hogy négy személlyel bővült a pártoló tagság. Az ülés kötetlen - aktuális ügyekről szóló - baráti beszélgetéssel ért véget.

Szakszervezetünk döntéshozói március 31-én tartják következő ülésüket. 

Ha tetszett a cikk, kövesse a
Honvédszakszervezetet a Facebookon!

Még több friss hír

2023. 05. 16., 07:32
A Katonák a Törvényességért és Jogbiztonságért Közhasznú Alapítvány céljai: a hivatásos, szerződéses és nyugállományú katonák állampolgári és szolgálati jogainak védelme, szociális segítségnyújtás. Az SZJA 1%-ának felajánlásával kérjük, járuljon hozzá Ön is az Önsegélyző és Szolidaritási Alap feltöltéséhez...
2023. 05. 09., 13:11
2023. május 03-án lezajlottak a Honvédszakszervezet küldöttgyűlését megelőző képviseleti értekezletek, a nyugállományú tagozat választmányi ülése és a Hosz elnökségi ülés. A szárazföld, légierő, logisztika és közigazgatás képviselethez tartozó alapszervezeti vezetők a megnyitó után tájékoztatást kaptak a Hjt.-vel kapcsolatos egyeztetésekről, a Honvédszakszervezet javaslatairól, valamint a várható változásokról…
2023. 04. 27., 08:39
Tájékoztatjuk a tisztelt tagságot, hogy 2023. április 28-án (pénteken) egyéb rendezvények miatt a központi iroda zárva lesz. Mobiltelefonos elérhetőségeken tisztségviselőink ügyletet tartanak.
2023-04-05 13:43:22
A Honvédszakszervezet elnöksége, munkatársai és tisztségviselői minden szakszervezeti tagunknak és családtagjának kellemes Húsvéti Ünnepeket kíván!
2023-02-15 14:19:50
A Honvédszakszervezet Elnöksége 2023. február 07-én tartotta az alapszervezet vezetőkkel kibővített ülését, ahol döntöttek a 8/2023. számú Kormány rendelet kapcsán felmerülő további feladatokról, illetve a Küldöttgyűlés előkészületeiről…

  JETfly Magazin

  Háború Művészete magazin

Éleslövészeten bizonyítottak a PzH 2000-es önjáró tüzérségi eszközök a Bakonyban. Bár a típus még igen friss a Magyar Honvédség kötelékében, és ezáltal a kezelőszemélyzetek még javában gyakorolják a különböző eljárásrendeket, annyi már e kezdeti időszakban is bizton állítható, hogy a jól felkészített szakemberek kezében a haditechnikai eszközök eddig ritkán látott eredményeket érnek el.
Széchenyi 2020 europai szociális alap.