2024. 02. 25.
Géza
: 389 Ft   : 359 Ft Benzin: 583 Ft/l   Dízel: 614 Ft/l   Írjon nekünk HADITECHNIKA

Aktuális szervezeti ügyek, üdültetés és kommunikáció

Hosz  |  2008. 03. 13., 08:55

Az elmúlt időszak történéseiről, a folyamatban lévő egyeztetések tapasztalatairól, szervezeti ügyekről, az előttünk áló feladatokról, valamint az üdültetésről hallgattak meg aktuális tájékoztatókat - március 13-án - elnökségünk tagjai. Szakszervezetünk döntéshozói a 2007-es esztendő kommunikációs tevékenyégét is értékelték...

Miután Mészáros Géza, a Hosz elnöke köszöntötte a megjelenteket, - az elnökség tagjai mellett, a szekcióelnököket és az állandó meghívottakat - az előző elnökségi ülés jegyzőkönyvét fogadták el.

Ezt követően az üdültetéssel kapcsolatos kérdéseket tárgyalták meg a döntéshozók. Dr. Heiling Ottó alelnök miután tájékoztatást adott a március 10-i hajdúszoboszlói üdülő-átadás tapasztalatairól, ismertette az apartmanok hivatalos besorolását és az ajánlott kedvezményes és kereskedelmi árakat. 

Az elnökség tagjai a békésszentandrási játszótér kialakításáról is határoztak.

Meghívott vendégek (balról jobbra): Biri Viktor a szerződéses-, Hornyák Erika a női szekció elnöke és Szendrei Zoltán a közigazgatási képviselet helyettes vezetőjeAz elnökség ügyrendjéről szóló határozat megvitatása során az előterjesztő dr. Heiling Ottó elmondta, hogy régóta készül már a szakszervezet arra, hogy - a kor igényeinek megfelelő elképzelések figyelembe vételével - módosítsa a jelenleg érvényben lévő ügyrendet. Miután a Hosz elnöksége végigtárgyalta Sörös István konkrét javaslatait, döntött a módosított ügyrendről.  

Az FRDÉSZ elnökségi üléséről és a március 27-én megrendezendő Küldöttgyülés előkészületeiről is dr. Heiling Ottó adott tájékoztatást. A Hosz alelnöke miután részletes áttekintést adott a szakszervezeti szövetség döntéshozatali folyamatáról, az új Alapszabályról, elmondta, hogy a Hosz kongresszusa által - az FRDÉSZ jövőjével kapcsolatban - meghatározott célkitüzések teljesültek. 

A folyamatban lévő egyeztetésekről és az elmúlt időszak eseményeiről Mészáros Géza számolt be. A Hosz elnöke tájékoztatott a szentendrei intézmény és a Hosz közötti együttmüködési megállapodás részleteiről, az érdekegyeztető fórumokon - SZÉF, HÉF -történtekről, a Vodafone új ajánlatáról, a honvédelmi miniszteri feladatszabó értekezletről, a kereset-megállapodás aláírásáról, az illetményen kívüli juttatásokról szóló tárgyalásokról, a humán stratégiáról szóló konferenciáról, valamint a missziós ügyekről és illetményekről szóló egyeztetésekről is. Szakszervezetünk vezetője részletesen szólt a szakközépiskolai tanulmányi idő szolgálati időbe történő beszámítása kapcsán kialakult jelenlegi helyzetről, de az elmúlt hónapban lezajlott, banki- lakás- és kereskedelmi szolgáltatásokkal kapcsolatos- és a HM államtitkárával lezajlott tárgyalásról is informálta a megjelenteket.    

A kommunikációs terület tevékenységéről Szita Róbert számolt be. A kommunikációs ügyvivő a 2007-es esztendőben elvégzett feladatok teljesülését összességében sikeresnek tartotta, majd hozzátette, hogy a 2008-as évben a szolgáltatások - kiemelten az üdültetés és a banki szféra ügyeinek - minél magasabb szintü kommunikálásával lehet tagokat toborozni.

Az áprilisban sorra kerülő haderőnemi gyülések előkészítéséről a Hosz elnöke elmondta, hogy a gödi rendezvények lebonyolításáért dr. Ujfaludi Zoltán főtitkár és a képviseletek vezetői a felelősek.  

Az egyebekről szóló napirend során a következő időszak feladatai mellett a szakközépiskolai tanulmányi idő szolgálati időbe történő beszámításáról, a Honvéd Egészségpénztár és a Hosz együttmüködéséről, a pénztári tagság bővítéséről és a pártoló tagi felvételről esett szó. A Hosz elnöksége úgy döntött, hogy négy személlyel bővült a pártoló tagság. Az ülés kötetlen - aktuális ügyekről szóló - baráti beszélgetéssel ért véget.

Szakszervezetünk döntéshozói március 31-én tartják következő ülésüket. 

Ha tetszett a cikk, kövesse a
Honvédszakszervezetet a Facebookon!
Ha lemaradt volna erről:

Még több friss hír

2024. 02. 23., 10:44
Tájékoztatjuk Tisztelt Tagjainkat, hogy a Honvéd Érdekképviseleti Szervezet szabályzói szerint a tagdíj mértéke változik. A befizetendő tagdíjak 2024. március 1.-től...
2023. 12. 15., 11:16
Tisztelt Tagunk! Ezúton szeretném Önt tájékoztatni, hogy a Honvédszakszervezet (HOSZ) a jogszabályi környezet változásaira reagálva, valamint a szervezet működésének folyamatos biztosítása érdekében új Alapszabályt fogadott el és hamarosan Honvéd Érdekképviseleti Szervezet (HÉSZ) néven folytatja tevékenységét.
2024-01-30 16:00:53
HÉSZ vezető tisztségviselők látogatása Székesfehérváron a MH Nagysándor József 51. Híradó- és Vezetésbiztosító Dandárnál.
2024-01-24 10:41:09
Csehország, Lengyelország, Magyarország és Szlovákia katonai érdekképviseleti szervezetek találkozója Budapesten.

  JETfly Magazin

2024. február 23-án, pénteken, Budapestre érkezett Svédország miniszterelnöke, Ulf Kristersson. Orbán Viktor magyar miniszterelnökkel folytatott tárgyalássorozat eredményeként többek között arról is megállapodás született, hogy bővül a Magyar Légierő Gripen flottája.

  Háború Művészete magazin

A megújuló Magyar Honvédség újonnan vásárolt szárazföldi harckocsijai és lövegjei után vízi járművekkel is gazdagítja eszközállományát. Katonáink hamarosan két felújított SOC-R típusú folyami naszádot vehetnek használatba.
Széchenyi 2020 europai szociális alap.