2024. 06. 22. szombat
Paulina
: 398 Ft   : 372 Ft Benzin: 583 Ft/l   Dízel: 614 Ft/l   Írjon nekünk HADITECHNIKA

Aktuális szervezeti ügyek, üdültetés és kommunikáció

Hosz  |  2008. 03. 13., 08:55

Az elmúlt időszak történéseiről, a folyamatban lévő egyeztetések tapasztalatairól, szervezeti ügyekről, az előttünk áló feladatokról, valamint az üdültetésről hallgattak meg aktuális tájékoztatókat - március 13-án - elnökségünk tagjai. Szakszervezetünk döntéshozói a 2007-es esztendő kommunikációs tevékenyégét is értékelték...

Miután Mészáros Géza, a Hosz elnöke köszöntötte a megjelenteket, - az elnökség tagjai mellett, a szekcióelnököket és az állandó meghívottakat - az előző elnökségi ülés jegyzőkönyvét fogadták el.

Ezt követően az üdültetéssel kapcsolatos kérdéseket tárgyalták meg a döntéshozók. Dr. Heiling Ottó alelnök miután tájékoztatást adott a március 10-i hajdúszoboszlói üdülő-átadás tapasztalatairól, ismertette az apartmanok hivatalos besorolását és az ajánlott kedvezményes és kereskedelmi árakat. 

Az elnökség tagjai a békésszentandrási játszótér kialakításáról is határoztak.

Meghívott vendégek (balról jobbra): Biri Viktor a szerződéses-, Hornyák Erika a női szekció elnöke és Szendrei Zoltán a közigazgatási képviselet helyettes vezetőjeAz elnökség ügyrendjéről szóló határozat megvitatása során az előterjesztő dr. Heiling Ottó elmondta, hogy régóta készül már a szakszervezet arra, hogy - a kor igényeinek megfelelő elképzelések figyelembe vételével - módosítsa a jelenleg érvényben lévő ügyrendet. Miután a Hosz elnöksége végigtárgyalta Sörös István konkrét javaslatait, döntött a módosított ügyrendről.  

Az FRDÉSZ elnökségi üléséről és a március 27-én megrendezendő Küldöttgyülés előkészületeiről is dr. Heiling Ottó adott tájékoztatást. A Hosz alelnöke miután részletes áttekintést adott a szakszervezeti szövetség döntéshozatali folyamatáról, az új Alapszabályról, elmondta, hogy a Hosz kongresszusa által - az FRDÉSZ jövőjével kapcsolatban - meghatározott célkitüzések teljesültek. 

A folyamatban lévő egyeztetésekről és az elmúlt időszak eseményeiről Mészáros Géza számolt be. A Hosz elnöke tájékoztatott a szentendrei intézmény és a Hosz közötti együttmüködési megállapodás részleteiről, az érdekegyeztető fórumokon - SZÉF, HÉF -történtekről, a Vodafone új ajánlatáról, a honvédelmi miniszteri feladatszabó értekezletről, a kereset-megállapodás aláírásáról, az illetményen kívüli juttatásokról szóló tárgyalásokról, a humán stratégiáról szóló konferenciáról, valamint a missziós ügyekről és illetményekről szóló egyeztetésekről is. Szakszervezetünk vezetője részletesen szólt a szakközépiskolai tanulmányi idő szolgálati időbe történő beszámítása kapcsán kialakult jelenlegi helyzetről, de az elmúlt hónapban lezajlott, banki- lakás- és kereskedelmi szolgáltatásokkal kapcsolatos- és a HM államtitkárával lezajlott tárgyalásról is informálta a megjelenteket.    

A kommunikációs terület tevékenységéről Szita Róbert számolt be. A kommunikációs ügyvivő a 2007-es esztendőben elvégzett feladatok teljesülését összességében sikeresnek tartotta, majd hozzátette, hogy a 2008-as évben a szolgáltatások - kiemelten az üdültetés és a banki szféra ügyeinek - minél magasabb szintü kommunikálásával lehet tagokat toborozni.

Az áprilisban sorra kerülő haderőnemi gyülések előkészítéséről a Hosz elnöke elmondta, hogy a gödi rendezvények lebonyolításáért dr. Ujfaludi Zoltán főtitkár és a képviseletek vezetői a felelősek.  

Az egyebekről szóló napirend során a következő időszak feladatai mellett a szakközépiskolai tanulmányi idő szolgálati időbe történő beszámításáról, a Honvéd Egészségpénztár és a Hosz együttmüködéséről, a pénztári tagság bővítéséről és a pártoló tagi felvételről esett szó. A Hosz elnöksége úgy döntött, hogy négy személlyel bővült a pártoló tagság. Az ülés kötetlen - aktuális ügyekről szóló - baráti beszélgetéssel ért véget.

Szakszervezetünk döntéshozói március 31-én tartják következő ülésüket. 

Ha tetszett a cikk, kövesse a
Honvédszakszervezetet a Facebookon!

Még több friss hír

2024. 03. 01., 12:35
Örömmel tájékoztatjuk önöket, hogy 2024. július 1-től a Honvéd Érdekképviseleti Szervezet minden egészségpénztári tagsággal rendelkező tagjának rendszeres támogatást biztosít.
2024. 02. 23., 10:44
Tájékoztatjuk Tisztelt Tagjainkat, hogy a Honvéd Érdekképviseleti Szervezet szabályzói szerint a tagdíj mértéke változik. A befizetendő tagdíjak 2024. március 1.-től...
2024. 05. 07., 10:09
A kihasználtságra és a tapasztalatokra való tekintettel a szerdai meghosszabbított nyitva tartást kizárólag előzetes egeztetés alapján biztosítjuk!
2024. 05. 29., 10:52
Tájékoztató a Hész XVIII. Országos Horgászversenyéről 2024. június 29-30. A HÉSZ Központi Iroda, az MH Kiss József 86. Helikopterdandár Tiszamenti Katonai Repülősök alapszervezetének közreműködésével 2024. június 29-30-án horgászversenyt szervez a kengyeli (Szolnok, Martfű térsége) Crazy Carp Lake horgásztavon...
2022. 07. 19., 11:59
A LIGA Szakszervezetek támogatásával a csatolt linken szereplő üdülési lehetőségeket érhetik el tajgaink a 2024-es évben. Ehhez mindössze rendszeres tagdíjfizetés és a tagkártya felmutatása szükséges.

  JETfly Magazin

Rendkívüli intézkedésekkel készül az olimpia miatt megnövekedett utas- és csomagforgalomra az Air France. A légitársaság több ezer fővel növelte dolgozói létszámát, minden üzemképes repülőgépét menetrendbe állítja és megerősíti poggyászkezelő részlegét.

  Háború Művészete magazin

A közelmúltban számoltunk be lapunkon Brunei H145M rendeléséről, most pedig folytatódik a sor Belgiummal: az újabb beszerzés hírét a Párizsban megrendezett Eurosatory védelmi és biztonsági kiállításon jelentették be.
Széchenyi 2020 europai szociális alap.