2023. 03. 26.
Emánuel
: 388 Ft   : 362 Ft Benzin: 398 Ft/l   Dízel: 415 Ft/l   Írjon nekünk HADITECHNIKA

Szakszervezeti tájékoztató hetvenhárom(!!!) új belépővel

Hosz  |  2008. 03. 14., 09:39

Szakszervezeti és magán-nyugdíjpénztári tájékoztató volt - március 12-én - az MH Központi Kiképző Bázison a kiképzésre vezényelt, pályakezdő, szerződéses katonák részére. A szentendrei tájékoztatókat a Honvédszakszervezet részéről Jáger Tibor szolgáltatás- és tagszervező, Takács István budapesti területi ügyvivő, valamint Kun Ferenc volt elnökségi tag, a Honvéd nyugdíjpénztár részéről pedig Fürst Róbert régióvezető tartották...  

A tájékoztatóra, az MH Központi Kiképző Bázissal, az MH  Kinizsi Pál Tiszthelyettes Szakképző Iskolával február 6-án megkötött együttmüködési megállapodás keretében került sor. Az eseményt a bázis parancsnokhelyettese, Szalay Zoltán ezredes nyitotta meg. Az előadásokat jelentős létszámban, mintegy 150 fő legénységi szerződéses katona hallgatta meg. A két órás rendezvényen a hallgatóság többek között megismerhették a Honvédszakszervezetet, mint a hivatásos és szerződéses katonák reprezentatív érdekvédelmi szervezet-, valamint a magán és önkéntes nyugdíjpénztári tagság előnyeit.

A résztvevők megismerték az összefogás erejében fellelhető erőt, mely védelmet nyújthat az egyén és közösség részére, a katonák érdekeinek képviseletében. Az előadáson elhangzottak a szakszervezeti taggá válási feltételek, valamint, hogy milyen segítséget tud nyújtani a Honvédszakszervezet a tagjai részére. Szó volt a jogi segítségnyújtásról, a segélyezési lehetőségekről, a szakszervezet szolgáltatásairól, és minden olyan lehetőségekről, melyek jelentősen javíthatják tagjaink szociális és életkörülményeit.

A tájékoztató második órájában leendő katonatársaink már a szolgálatteljesítés mikéntjéről, a katonai pálya választása értelmében, érdeklődve tettek fel kérdéseket szabadon. A Honvédszakszervezet állandó jelenlétével, akár az érdekek képviseletében, akár az érdekek védelmében folyamatosan segíti a szerződéses katonákat, így azok nincsenek egyedül. A Hosz központi és helyi tisztségviselői rendelkezésükre állnak a problémájuk megoldására, mely megnyugtatóan hangzott számukra.

A tájékoztatón a 150 fős hallgatóságból, 73-an azonnal, a belépési nyilatkozat kitöltésével, a Honvédszakszervezet tagjaivá váltak.

Ha tetszett a cikk, kövesse a
Honvédszakszervezetet a Facebookon!

Még több friss hír

2022-12-21 09:58:36
A Honvédszakszervezet tisztségviselői és alapszervezet vezetői 2022. december hónapban felmérték a rászoruló katonacsaládok számát. A felmérés eredményeként a katonacsaládok részére az alapszervezet vezetők a Hosz alapszervezeteinek költségvetése terhére segélycsomagokat osztottak…

  JETfly Magazin

Újabb friss hír az L-39NG kapcsán, hiszen az Aero Vodochody repülőgépgyár új gyártósort indított az új kiképző repülőgép számára. Az összeszerelő soron a repülőgép törzsét szerelik össze, a termelési kapacitása a tervek szerint évente legfeljebb 24 darab lesz és több mint 100 embert fog foglalkoztatni.

  Háború Művészete magazin

A NATO Kiemelt Éberségi Tevékenységű Többnemzeti Harccsoport olasz század katonái sikeres aknavető és tüzérségi éleslövészetet hajtottak végre a Magyar Honvédség Központi Gyakorlóterén, a Bakonyban.
Széchenyi 2020 europai szociális alap.