2024. 06. 18. kedd
Arnold, Levente
: 396 Ft   : 369 Ft Benzin: 583 Ft/l   Dízel: 614 Ft/l   Írjon nekünk HADITECHNIKA

Aktualitások az FRDÉSZ elnöksége előtt

Hosz  |  2008. 04. 15., 15:51

A március végi Küldöttgyűlés után, április 15-én - a Honvédszakszervezet székházában - tartotta soros elnökségi ülését az FRDÉSZ. A Kónya Péter elnök vezette szakszervezeti eseményen - egyebek mellett - az OKÉT legutóbbi ülésén elhangzottakról, az FRDÉSZ és az Egység 2002 Kft. közötti szerződésről, valamint a LIGA regionális irodáinak munkájáról is szó esett. A Honvédszakszervezetet dr. Heiling Ottó alelnök képviselte...

Miután Kónya Péter elnök köszöntötte a megjelenteket, az FRDÉSZ Küldöttgyülés jegyzőkönyvét fogadták el. Ezt követően az FRDÉSZ vezetője tájékoztatást adott az április 11-i ellenőrző bizottsági ülésén történtekről, így a tagdíjfizetéssel kapcsolatos bizottsági állásfoglalásról is, majd a szövetség pénzügyi szabályozóiról tájékoztatott Balázs Lászó alelnök. Ezt követően dr. Heiling Ottó Hosz alelnök az elvégzendő pontosításokra hívta fel a figyelmet, majd dr. Ese Ferenc ellenőrző bizottsági elnök azt kérte, hogy az FRDÉSZ alelnöke - a következő elnökségi ülésig - készítse el a gazdálkodással kapcsolatos szükséges szabályzókat. A tagszervezetek konszenzussal elfogadták az FRDÉSZ Pénzkezelési Szabályzatát és a szövetség számviteli politikáját.  

Az FRDÉSZ és az EGYSÉG 2002 Kft. közötti szerződés- tervezetről szóló tárgyalás során Kónya Péter elnök röviden tájékoztatott a székházban zajló munkálatokról, az irodaház technikai felszereléséről, berendezéseiről, valamint a májusi költözés előkészületeiről is. Miután elvégezték a vállalkozási szerződés szükséges módosításait, többen megfogalmazták, hogy a Gogol utcai székházban mihamarabb kezdje meg müködését az FRDÉSZ apparátusa. Elhangzott, hogy a további részletekről - már az Egység 2002 Kft. ügyvezetőjének részvételével - egy közeli időpontban megrendezendő informális elnökségi ülésen tárgyalnak majd tovább. A tagszervezetek felhatalmazták az FRDÉSZ elnökét, hogy kösse meg a szerződést az Egység 2002 Kft. ügyvezetőjével.    

Az OKÉT április 14-i üléséről szóló tájékoztatóban Kónya Péter - egyebek mellett - elmondta, hogy igen erős törekvés indult annak érdekében, hogy - a Magyar Honvédséghez hasonóan - a rendvédelmi szférában is szerződéses jogviszonyban foglalkoztatnának szakembereket, ezáltal lecsökkentve a hivatásos jogviszonyban lévő állomány létszámát. Miután több tagszervezet vezetője is elmondta saját állományát érintő problémákat, dr. Heiling Ottó Hosz alelnök arra hívta fel a figyelmet, hogy a szakszervezeteknek sokkal inkább azt kellene hangsúlyozni, hogy a hivatásos állománynak szigorúbb kötelezettségeik vannak, mint a közalkalmazottaknak.

Ennél a napirendi témánál az is elhangzott, hogy a 13. havi illetményekkel kapcsolatban 2009-ben visszaáll a régi rend, vagyis a jövő évben már újra decemberben fizetik ki a külön juttatást. Az FRDÉSZ elnöke újra arra kérte a tagszervezetek vezetőit, hogy mondjanak véleményt az OKÉT és egyéb más fórumokon szereplő témákkal kapcsolatban. 

A LIGA regionális irodáinak és a központ munkájának bemutatása során dr. Dancsóné dr. Soós Ilona, Kiss Zoltán és Falussy Sándor is kiemelte, hogy a területi és az ágazati tagszervezés, a meglévő tagság megtartása, a hatékony kapcsolattartás és együttmüködés mellett a szolgáltatások bővítése is elsődleges feladat. A nyugat-, és a kelet-magyarországi, valamint a dél-alföldi régiós iroda vezetői - egyebek mellett - elmondták: nagyon fontos, hogy a LIGA Szakszervezetek és az általa képviselt elvek, célkitüzések a regionális médiumokban is rendszeresen megjelenjenek. Az is elhangzott, hogy a LIGA régiós elhelyezkedése lehetőséget teremt arra, hogy az FRDÉSZ tagszervezetei is részt vegyenek a konföderáció munkájában, illetve, hogy erősítsék a ,,LIGA-tudatot". Miután több tagszervezet is elmondta aggályait, illetve a konföderációhoz csatlakozás pozitívumait, mindhárom régióvezető a rendszeres kapcsolattartásra buzdította az FRDÉSZ tagszervezeteit, illetve a helyi alapszervezeteket.  

Az egyebek napirend során Mészáros Zoltán, a Dupont Magyarország Kft. munkatársa a személyvédelemmel kapcsolatos munkavédelmi szolgáltatásokról tájékoztatta a szakszervezeti vezetőket. Elhangzott az is, hogy a LIGA Szakszervezetek május 23-24-én Balatonföldváron munkavédelmi továbbképzést rendez. Emellett tárgyaltak még a szakközépiskolai tanulmányi idő szolgálati időbe történő beszámítása ügyében hozott LB jogegységi döntés után kialakult helyzetről is.  

Ha tetszett a cikk, kövesse a
Honvédszakszervezetet a Facebookon!
Ha lemaradt volna erről:

Még több friss hír

2024. 03. 01., 12:35
Örömmel tájékoztatjuk önöket, hogy 2024. július 1-től a Honvéd Érdekképviseleti Szervezet minden egészségpénztári tagsággal rendelkező tagjának rendszeres támogatást biztosít.
2024. 02. 23., 10:44
Tájékoztatjuk Tisztelt Tagjainkat, hogy a Honvéd Érdekképviseleti Szervezet szabályzói szerint a tagdíj mértéke változik. A befizetendő tagdíjak 2024. március 1.-től...
2024. 05. 07., 10:09
A kihasználtságra és a tapasztalatokra való tekintettel a szerdai meghosszabbított nyitva tartást kizárólag előzetes egeztetés alapján biztosítjuk!
2024. 05. 29., 10:52
Tájékoztató a Hész XVIII. Országos Horgászversenyéről 2024. június 29-30. A HÉSZ Központi Iroda, az MH Kiss József 86. Helikopterdandár Tiszamenti Katonai Repülősök alapszervezetének közreműködésével 2024. június 29-30-án horgászversenyt szervez a kengyeli (Szolnok, Martfű térsége) Crazy Carp Lake horgásztavon...
2022. 07. 19., 11:59
A LIGA Szakszervezetek támogatásával a csatolt linken szereplő üdülési lehetőségeket érhetik el tajgaink a 2024-es évben. Ehhez mindössze rendszeres tagdíjfizetés és a tagkártya felmutatása szükséges.

  JETfly Magazin

A legnagyobb nemzetközi légitársaság újabb jelentős lépést tett a légi közlekedés károsanyag-kibocsátásának csökkentéséért. Az Emirates több más járatához hasonlóan, már a Szingapúrból induló repülőgépeit is környezetkímélőbb üzemanyaggal üzemelteti.

  Háború Művészete magazin

Egy új harcjármű rendszerbe állításakor az első lépések egyik legfontosabbika a kezelők vezetési rutinjának megszerzése. A június 11-ei héten az MH Klapka György 1. Páncélosdandár egyik legkorszerűbb eszközével, a Leopard 2A7HU típusú harckocsival gyakorolják a harcjárművezetők többek között a közúton való közlekedést.
Széchenyi 2020 europai szociális alap.