2023. 03. 23. csütörtök
Emőke
: 390 Ft   : 362 Ft Benzin: 398 Ft/l   Dízel: 415 Ft/l   Írjon nekünk HADITECHNIKA

Szakértői értekezlet a Honvédszállók érdekében

Hosz  |  2008. 04. 18., 14:34

Szakértői egyeztetésen vett részt a Honvédszakszervezet április 15-én a HM Infrastrukturális Ügynökségnél a honvédszállók ügyében. Az érdekvédelmi delegációt a Hosz elnöke, Mészáros Géza vezette, tagjai a szakszervezet területi ügyvivői, Jakubik András, Nagy Károly, Takács István voltak. A HM Infrastrukturális Ügynökség részéről a tárgyalást Csák Gábor mérnök dandártábornok, vezérigazgató vezette, ahol a honvédszállók tekintetében felelős helyettes és szakmai tisztek vettek rész. A megbeszélést figyelemmel kísérte dr. Remek Éva, a HÉF titkára is...

Az utóbbi időben tagjaink és katonatársaink jelzése, valamint az egyes szállók helyzete a Honvédszakszervezetet arra biztatta, hogy az ekörül kialakult állapotot, képviselni kell. Korábbi HÉF ülésen napirend előtti, felszólalásban a Hosz jelezte, hogy egyes hivatásos és szerződéses katonák lakhatását biztosító honvédszállók helyzetét szeretné megvizsgálni, és a vizsgálatok eredményeként javaslatot kíván tenni a kialakult helyzet javítása érdekében.

A vizsgálatokat, a nőtlenszállók felmérését a Honvédszakszervezet március hónapban a három területre tagolva, a területi ügyvivők és érdekképviseleti titkárok által végrehajtotta. A felmérés folyamán 14 helyőrségben, mintegy 35 szállót néztünk át. A felmérések szempontja kiterjedt a korszerüség jelen funkcionális követelményeire, az épületek, a lakószobák és helységek állapotára, a felszereltségre. A felmérés alapján, közösen egy színvonalas beszámolót készítettünk.

A szakértői egyeztetés, egy konstruktív, a tényeket komolyan vevő tárgyalás volt, ahol problémákat őszintén meg lehetett beszélni. A Csák Gábor dandártábornok által előterjesztésében több, az érdekvédelemnek is hasznos információt adott, mint például egy átfogó, új szálló házirend javaslatot, melyet szakmai tisztségviselőink jelenleg is elemeznek. A tábornok úr elmondta, hogy a nehéz költségvetési körülmények között megalkotott laktanya-rekonstrukciós tervbe a honvédszállók helyzetének javítását is bevették.

A Honvédszakszervezet elnöke, átadva a felmérés eredményeként elkészült tartalmas dokumentumokat, három fő elemben részletezte a reprezentatív érdekvédelmi szervezet álláspontját.

Elsőként területi tagozódásban a szállókra szükséges felújítási, karbantartási besorolás alapján egy feladatszükségességi sorrendre tettünk javaslatot. Vannak olyan szállók, melyek azonnali felújítást igényelnek, de vannak olyan szállók, melyek példaértéküek, korszerüek.

Az előterjesztés második részében a szállók természetes szolgáltatási elvárásairól beszéltünk, úgy, mint az egységes mosási lehetőségről, a konyhák kialakításáról, a kábel TV alanyi jogon használatáról, a napjainkban elvárható Internet hozzáférés feltételeinek megteremtéséről, a gépjármü-parkolás különbözőségéről.

A harmadik részben a szállók jelenlegi házirendjeinek elemzésével több, a mai felelős elvárásoknak megfelelő fejezethez tettünk javaslatot, de mivel új házirendtervezet készült, így azt az általunk megfogalmazott észrevételeknek megfelelően fogjuk átnézni.

A megbeszélés hasznosnak bizonyult. Úgy gondoljuk, hogy a konstruktív javaslataink, észrevételeink hozzájárulnak a szakmai szervezetek tervezői munkájához, végeredményben a hivatásos és szerződéses katonák lakhatási körülményeinek a javításához.

A Honvédszakszervezet, a honvédszállók helyzetének javítása érdekében, napirend szerint tárgyalásokat kezdeményezett az április 23-ai HÉF ülésre.

Ha tetszett a cikk, kövesse a
Honvédszakszervezetet a Facebookon!

Még több friss hír

2022-12-21 09:58:36
A Honvédszakszervezet tisztségviselői és alapszervezet vezetői 2022. december hónapban felmérték a rászoruló katonacsaládok számát. A felmérés eredményeként a katonacsaládok részére az alapszervezet vezetők a Hosz alapszervezeteinek költségvetése terhére segélycsomagokat osztottak…

  JETfly Magazin

Újabb friss hír az L-39NG kapcsán, hiszen az Aero Vodochody repülőgépgyár új gyártósort indított az új kiképző repülőgép számára. Az összeszerelő soron a repülőgép törzsét szerelik össze, a termelési kapacitása a tervek szerint évente legfeljebb 24 darab lesz és több mint 100 embert fog foglalkoztatni.

  Háború Művészete magazin

A NATO Kiemelt Éberségi Tevékenységű Többnemzeti Harccsoport olasz század katonái sikeres aknavető és tüzérségi éleslövészetet hajtottak végre a Magyar Honvédség Központi Gyakorlóterén, a Bakonyban.
Széchenyi 2020 europai szociális alap.