2024. 07. 15. hétfő
Henrik, Roland
: 391 Ft   : 359 Ft Benzin: 583 Ft/l   Dízel: 614 Ft/l   Írjon nekünk HADITECHNIKA

Szakértői értekezlet a Honvédszállók érdekében

Hosz  |  2008. 04. 18., 14:34

Szakértői egyeztetésen vett részt a Honvédszakszervezet április 15-én a HM Infrastrukturális Ügynökségnél a honvédszállók ügyében. Az érdekvédelmi delegációt a Hosz elnöke, Mészáros Géza vezette, tagjai a szakszervezet területi ügyvivői, Jakubik András, Nagy Károly, Takács István voltak. A HM Infrastrukturális Ügynökség részéről a tárgyalást Csák Gábor mérnök dandártábornok, vezérigazgató vezette, ahol a honvédszállók tekintetében felelős helyettes és szakmai tisztek vettek rész. A megbeszélést figyelemmel kísérte dr. Remek Éva, a HÉF titkára is...

Az utóbbi időben tagjaink és katonatársaink jelzése, valamint az egyes szállók helyzete a Honvédszakszervezetet arra biztatta, hogy az ekörül kialakult állapotot, képviselni kell. Korábbi HÉF ülésen napirend előtti, felszólalásban a Hosz jelezte, hogy egyes hivatásos és szerződéses katonák lakhatását biztosító honvédszállók helyzetét szeretné megvizsgálni, és a vizsgálatok eredményeként javaslatot kíván tenni a kialakult helyzet javítása érdekében.

A vizsgálatokat, a nőtlenszállók felmérését a Honvédszakszervezet március hónapban a három területre tagolva, a területi ügyvivők és érdekképviseleti titkárok által végrehajtotta. A felmérés folyamán 14 helyőrségben, mintegy 35 szállót néztünk át. A felmérések szempontja kiterjedt a korszerüség jelen funkcionális követelményeire, az épületek, a lakószobák és helységek állapotára, a felszereltségre. A felmérés alapján, közösen egy színvonalas beszámolót készítettünk.

A szakértői egyeztetés, egy konstruktív, a tényeket komolyan vevő tárgyalás volt, ahol problémákat őszintén meg lehetett beszélni. A Csák Gábor dandártábornok által előterjesztésében több, az érdekvédelemnek is hasznos információt adott, mint például egy átfogó, új szálló házirend javaslatot, melyet szakmai tisztségviselőink jelenleg is elemeznek. A tábornok úr elmondta, hogy a nehéz költségvetési körülmények között megalkotott laktanya-rekonstrukciós tervbe a honvédszállók helyzetének javítását is bevették.

A Honvédszakszervezet elnöke, átadva a felmérés eredményeként elkészült tartalmas dokumentumokat, három fő elemben részletezte a reprezentatív érdekvédelmi szervezet álláspontját.

Elsőként területi tagozódásban a szállókra szükséges felújítási, karbantartási besorolás alapján egy feladatszükségességi sorrendre tettünk javaslatot. Vannak olyan szállók, melyek azonnali felújítást igényelnek, de vannak olyan szállók, melyek példaértéküek, korszerüek.

Az előterjesztés második részében a szállók természetes szolgáltatási elvárásairól beszéltünk, úgy, mint az egységes mosási lehetőségről, a konyhák kialakításáról, a kábel TV alanyi jogon használatáról, a napjainkban elvárható Internet hozzáférés feltételeinek megteremtéséről, a gépjármü-parkolás különbözőségéről.

A harmadik részben a szállók jelenlegi házirendjeinek elemzésével több, a mai felelős elvárásoknak megfelelő fejezethez tettünk javaslatot, de mivel új házirendtervezet készült, így azt az általunk megfogalmazott észrevételeknek megfelelően fogjuk átnézni.

A megbeszélés hasznosnak bizonyult. Úgy gondoljuk, hogy a konstruktív javaslataink, észrevételeink hozzájárulnak a szakmai szervezetek tervezői munkájához, végeredményben a hivatásos és szerződéses katonák lakhatási körülményeinek a javításához.

A Honvédszakszervezet, a honvédszállók helyzetének javítása érdekében, napirend szerint tárgyalásokat kezdeményezett az április 23-ai HÉF ülésre.

Ha tetszett a cikk, kövesse a
Honvédszakszervezetet a Facebookon!
Ha lemaradt volna erről:

Még több friss hír

2024. 03. 01., 12:35
Örömmel tájékoztatjuk önöket, hogy 2024. július 1-től a Honvéd Érdekképviseleti Szervezet minden egészségpénztári tagsággal rendelkező tagjának rendszeres támogatást biztosít.
2024. 02. 23., 10:44
Tájékoztatjuk Tisztelt Tagjainkat, hogy a Honvéd Érdekképviseleti Szervezet szabályzói szerint a tagdíj mértéke változik. A befizetendő tagdíjak 2024. március 1.-től...
2024. 05. 07., 10:09
A kihasználtságra és a tapasztalatokra való tekintettel a szerdai meghosszabbított nyitva tartást kizárólag előzetes egeztetés alapján biztosítjuk!
2024. 07. 15., 10:35
Az elmúlt napok ránk törő forrósága tette igazán népszerűvé a Honvéd Érdekképviseleti Szervezet központi rendezvényét a Ceglédi Gyógyfürdő és Szabadidőközpont, valamint a hozzátartozó Aquaparki csúszdapark területén, immáron tizennyolcadik alkalommal.
2024. 05. 29., 10:52
Tájékoztató a Hész XVIII. Országos Horgászversenyéről 2024. június 29-30. A HÉSZ Központi Iroda, az MH Kiss József 86. Helikopterdandár Tiszamenti Katonai Repülősök alapszervezetének közreműködésével 2024. június 29-30-án horgászversenyt szervez a kengyeli (Szolnok, Martfű térsége) Crazy Carp Lake horgásztavon...
2022. 07. 19., 11:59
A LIGA Szakszervezetek támogatásával a csatolt linken szereplő üdülési lehetőségeket érhetik el tajgaink a 2024-es évben. Ehhez mindössze rendszeres tagdíjfizetés és a tagkártya felmutatása szükséges.

  JETfly Magazin

„Az elmúlt napok során egy olyan versenynek lehettünk tanúi, ahol a világ legkiválóbb ejtőernyősei mérték össze felkészültségüket, technikai tudásukat, és elhozták ennek a különleges sportnak az izgalmát, szépségét nekünk” – búcsúzott Kajári Ferenc altábornagy, a Honvéd Vezérkar főnökének helyettese a 46. Ejtőernyős Világbajnokság résztvevőitől a szolnoki RepTárban, július 12-én.

  Háború Művészete magazin

„Ma lőnek először, szerencsére hozzáértő személyzet kezelésében” – nyugtázta elégedetten az új Leopard harckocsikról és a frissen képzett kezelőszemélyzetről dr. Nagy Norbert őrnagy.
Széchenyi 2020 europai szociális alap.