2023. 03. 23. csütörtök
Emőke
: 390 Ft   : 362 Ft Benzin: 398 Ft/l   Dízel: 415 Ft/l   Írjon nekünk HADITECHNIKA

Horgászaink a Bakodi tónál

Hosz  |  2008. 04. 20., 14:56

A Honvédszakszervezet, az MH 25 Klapka György Lövészdandár alapszervezetének közreműködésével április 19-én Tatán, a Bakodi tónál rendezte meg III. HORGÁSZVERSENYÉT …

Immár harmadik alkalommal, de most új helyszínen, Tatán került sor a szakszervezet igen népszerü horgászversenyére. Az érdeklődés a horgászverseny iránt messze túlnőtte a tó lehetőségeit, ezért csak az első 35 csapat jelentkezését tudták a szervezők elfogadni. A sporteseménynek majdnem minden kedvezett, időben megérkeztek a lelkes csapatok, remek volt a szervezés, a halakban is bővelkedtünk, de az időjárás nem fogadta kegyeibe horgászainkat.

 

 

 

 

Az előzetes nevezések után 35 csapatban 105 horgász küzdött az első helyezésért a Hosz III. horgászversenyén. A regisztráció, a nevezési és az étkezési díjak befizetése után a pályasorsolás következett.

A résztvevők felsorakozásakor Mészáros Géza Hosz elnök nyitotta meg a sporteseményt. A szabályokat és a lebonyolítás rendjével kapcsolatos technikai tudnivalókat a versenybíróság elnöke, Bakos Sándor a Klapka György Horgászegyesület elnökhelyettese ismertette.

 

 

 

A versenyen részt vett, az MH ÖHP csapatában Tömböl László mk. altábornagy, Benkő Tibor vezérőrnagy, Hazuga Károly vezérőrnagy és az MH 43. Híradó ezred csapatában dr. Révész Gyula ezredes is.

A szakszervezet sporteseményén a résztvevőkkel együtt 150-en szurkolták végig a versenyt.

Megtisztelték részvételükkel az eseményt Huszti András, és Varga László dandártábornokok is. 

 

 

A tó minden partszakaszát elfoglalták a horgászok, közben az eget figyelték és reménykedtek a jó időjárásban. Fújdogált a szél, felhős volt az ég, szomorkás volt az idő, de ami ezután következett egyikük sem gondolta. Kiadós másfél órás eső zavarta meg a rendezvényt - és ahogy tavasszal az időjárás kiszámíthatatlan - a zivatar után pedig napsütés kényeztette a résztvevőket.

 

8 órakor elhangzott a verseny kezdetét jelző dudaszó és négy óra állt rendelkezésre, hogy a legtöbb halat begyüjtsék hálójukba. Szépen gyültek a halak, igaz először csak az apraja volt aktív, pedig sokan a pontyoktól remélték a jó eredményt. Az eső elmúltával a nagyobb halak is aktivizálódtak, ekkor Konkoly István botján is bólintott a spicc és egy izgalmas negyed órás fárasztás után a 3 kg-os ponty megérdemelten került a szákba. A későbbi beszélgetés során megtudtam, hogy a csali, apáról fiúra szálló titkos recept szerint készült, amelynek összetevőjét a legnagyobb halat fogó versenyzőnk édesapja árulta el. Összetevője kukorica, hajdúsági vegyes pálinkával gondosan beáztatva, melyet még ősszel kell elkészíteni és tavaszra kiváló csalivá válik. Konkoly István is készült a Hosz horgászversenyére, amelyen már 2007-ben is részt vett. Az MH 25 Klapka György Lövészdandárnál szolgálatot teljesítő katona jelenleg külszolgálatát tölti Szarajevóba, ahol kérelmére a kontingensparancsnok a verseny idejére szabadságra engedte el.

A horgászversenyen első helyezett MH 64. Boconádi Szabó József Logisztikai Ezred KÜSZ-KÖDŐK csapata is a „magyar Unicum” a pálinka segítségét vették igénybe. Ők már előző nap megérkeztek a verseny helyszínére, ahol a szervezők jóvoltából kényelmes szálláshelyen pihenhették ki az utazás fáradalmait. A felkészülés során ellátogattak a Bakodi-tóhoz. Csalinak kizárólag trágyából szedett gilisztát használtak, amely a felkészüléssel együtt a sikerhez vezetett. Az előbb említett pálinka, pedig a reggeli bemelegítés elengedhetetlen része volt.

A verseny végét újra dudaszó jelezte, majd a hivatalos mérlegelést a versenybizottság végezte.

A jó hangulatú versenyen, gyönyörü környezetben, megfelelő fogási eredményeket értek el a csapatok. A versenyzők összesen több mint 120 kg halat (ponty, kárász, törpeharcsa) fogtak ki a tóból.

A Hosz elnöke megkoszorúzta Bakodi Zoltán nyá. ezredes (1923-2003) a Hosz nyugállományi tagozatának egykori elnökének, Klapka György Horgászegyesület alapító tagjának, a Tó névadójának emléktábláját. Majd a résztvevők egy percig némán tisztelegtek az egykori tisztségviselő emléke előtt.

Ezután az eredményhirdetés következett:

 

 

 

 

 

 

A győzteseknek és helyezetteknek járó díjakat, érmeket és okleveleket Mészáros Géza Hosz elnök adta át.

1. MH 64. Boconádi Szabó József Logisztikai Ezred, Kaposvár (Kovács Gyula, Szőke Árpád, Filó Lajos) KÜSZ-KÖDŐK csapata 19.400 gr.,

 

 

 

 

 

 

 

2. MH 12. Arrabóna Légvédelmi Ezred, Győr (Kisbán Tibor, Seszták József, Kovács János) csapata 15.400 gr.,

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

3. MH 25 Klapka György Lövészdandár, Tata (Palcsó Róbert, Konkoly István, Zsótér János) Kardhal csapata 13.400 gr.

A csapatok serlegeket, okleveleket, horgászfelszereléseket és ajándékcsomagokat kaptak.

 

 

 

 

 

 

 

 

A legnagyobb halat fogó egyéni versenyző: 3.000 gr. Konkoly István (MH 25 Klapka György Lövészdandár, Tata), aki külön díjat kapott.

A legkisebb halat fogó egyéni versenyző: Takács József (MH VEK, Pusztavacs), aki szintén külön díjat kapott.

 

 

 

 

 

 

 

 

A rendező alapszervezet vezetőjének, Horváth Józsefnének a kiváló szervezésért, Benkő Tibor vezérőrnagy különdíjat adott át.

 

A Hosz elnöke, a házigazdáknak Huszti András dandártábornoknak az alakulat parancsnokának, és Bakos Sándor alezredesnek a Horgászegyesület elnökhelyettesének ajándékot nyújtott át.

 

Ezután a résztvevők elfogyasztották az ebédet az MH 25 Klapka György Lövészdandár étkezdéjében, mindenki fáradtan, de élményekkel telve tért haza.

 

Ha tetszett a cikk, kövesse a
Honvédszakszervezetet a Facebookon!

Még több friss hír

2022-12-21 09:58:36
A Honvédszakszervezet tisztségviselői és alapszervezet vezetői 2022. december hónapban felmérték a rászoruló katonacsaládok számát. A felmérés eredményeként a katonacsaládok részére az alapszervezet vezetők a Hosz alapszervezeteinek költségvetése terhére segélycsomagokat osztottak…

  JETfly Magazin

Újabb friss hír az L-39NG kapcsán, hiszen az Aero Vodochody repülőgépgyár új gyártósort indított az új kiképző repülőgép számára. Az összeszerelő soron a repülőgép törzsét szerelik össze, a termelési kapacitása a tervek szerint évente legfeljebb 24 darab lesz és több mint 100 embert fog foglalkoztatni.

  Háború Művészete magazin

A NATO Kiemelt Éberségi Tevékenységű Többnemzeti Harccsoport olasz század katonái sikeres aknavető és tüzérségi éleslövészetet hajtottak végre a Magyar Honvédség Központi Gyakorlóterén, a Bakonyban.
Széchenyi 2020 europai szociális alap.