2024. 02. 28. szerda
Elemér
: 391 Ft   : 362 Ft Benzin: 583 Ft/l   Dízel: 614 Ft/l   Írjon nekünk HADITECHNIKA

Tájékoztató a Zrínyi Miklós Nemzetvédelmi Egyetem hallgatói részére

Hosz  |  2008. 05. 15., 11:14

A Zrínyi Miklós Nemzetvédelmi Egyetem helyi alapszervezeti vezetése kezdeményezésére érdekvédelmi tájékoztató volt a Bolyai János főiskolai kar komplexum előadótermében, május 13-án. A Hosz képviseletében Szincsák Gyula alelnök, Jáger Tibor szolgáltatás- és tagszervező, Takács István budapesti területi ügyvivő, valamint Kun Ferenc képviseleti titkár vett részt...

A tájékoztatóra érkezett csapatot a Nemzetvédelmi Egyetem Katonai Kollégiumának igazgatója, Deák István ezredes fogadta. A rendezvényt dr. Für Gáspár alapszervezeti vezető nyitotta meg, majd átadta a szót Szincsák Gyula alelnöknek, aki a katonák képviseletére jogosult, reprezentatív érdekvédelmi szervezetről, a Honvédszakszervezetről tartott tájékoztatót a hallgatósága részére.

A Hosz alelnöke beszélt a szakszervezet történeti múltjáról, felépítéséről, szervezeti erejéről, az érdekvédelmi szervezet alapvető tevékenységéről, céljairól.

Szincsák Gyula alelnök hangsúlyozta, hogy a Hosz markánsan képviseli a hallgatók érdekeit, úgy az érdekképviselet, mint az érdekvédelem területén. Az előadáson szó volt a szakszervezet további feladatairól mind az országos, mind a helyi kapcsolatok kialakításában, a rendszeres segítségnyújtásban, valamint arról, hogy a Hosz törekszik a fiatal tisztek érdekvédelmi helyzetének szinten tartására, javítására, így - egyebek mellett - a szolgálati nyugdíj rendszer megtartására is.

Az érdekvédelmi tájékoztató második felében Jáger Tibor tartott tájékoztatót a Hosz tagság létesítésének feltételeiről, valamint a szociális, anyagi előnyöket nyújtó szolgáltatásokról. Emellett szó volt a pénzügyi szolgáltatásokról, a lakáslízingben történő segítségnyújtásról, a Hosz által biztosított kedvezményes üdültetés lehetőségeiről is.

Az tájékoztató hivatalos részének bezárása után a helyi tisztségviselők, Antal Zoltánné, zászlósi és tiszthelyettesi, és Korláth Szabolcs hallgatói csoportvezetők, valamint Balláné Czucka Gemma női szekcióküldött bevonásával, szabadon további egyéni, illetve a közösséget érintő kérdésekre válaszoltunk. Szó volt, hogy a tarnamérai, alapszervezeti családi napra a hallgatókat is várja a helyi érdekvédelmi vezetőség
Ha tetszett a cikk, kövesse a
Honvédszakszervezetet a Facebookon!
Ha lemaradt volna erről:

Még több friss hír

2024. 02. 23., 10:44
Tájékoztatjuk Tisztelt Tagjainkat, hogy a Honvéd Érdekképviseleti Szervezet szabályzói szerint a tagdíj mértéke változik. A befizetendő tagdíjak 2024. március 1.-től...
2023. 12. 15., 11:16
Tisztelt Tagunk! Ezúton szeretném Önt tájékoztatni, hogy a Honvédszakszervezet (HOSZ) a jogszabályi környezet változásaira reagálva, valamint a szervezet működésének folyamatos biztosítása érdekében új Alapszabályt fogadott el és hamarosan Honvéd Érdekképviseleti Szervezet (HÉSZ) néven folytatja tevékenységét.
2024-01-30 16:00:53
HÉSZ vezető tisztségviselők látogatása Székesfehérváron a MH Nagysándor József 51. Híradó- és Vezetésbiztosító Dandárnál.
2024-01-24 10:41:09
Csehország, Lengyelország, Magyarország és Szlovákia katonai érdekképviseleti szervezetek találkozója Budapesten.

  JETfly Magazin

Márciustól H145M típusú helikopterrel biztosítja a Magyar Honvédség a légi kutató-mentő szolgálatot az ország nyugati részén. A feladat legmagasabb szintű ellátásához szükséges tudás megszerzéséhez a kijelölt állomány speciális kiképzésen vett részt február 12-20-a között között az MH Kiss József 86. Helikopterdandárnál.

  Háború Művészete magazin

Egyik új büszkeségünket, a Lynx páncélozott gyalogsági harcjárművet először a Magyar Honvédségben rendszeresítik – mondta Szalay-Bobrovniczky Kristóf honvédelmi miniszter a tatárszentgyörgyi gyakorló- és lőtéren, február 27-én, kedden.
Széchenyi 2020 europai szociális alap.