2023. 12. 03.
Ferenc, Olívia
: 380 Ft   : 349 Ft Benzin: 615 Ft/l   Dízel: 645 Ft/l   Írjon nekünk HADITECHNIKA

Tájékoztató a Zrínyi Miklós Nemzetvédelmi Egyetem hallgatói részére

Hosz  |  2008. 05. 15., 11:14

A Zrínyi Miklós Nemzetvédelmi Egyetem helyi alapszervezeti vezetése kezdeményezésére érdekvédelmi tájékoztató volt a Bolyai János főiskolai kar komplexum előadótermében, május 13-án. A Hosz képviseletében Szincsák Gyula alelnök, Jáger Tibor szolgáltatás- és tagszervező, Takács István budapesti területi ügyvivő, valamint Kun Ferenc képviseleti titkár vett részt...

A tájékoztatóra érkezett csapatot a Nemzetvédelmi Egyetem Katonai Kollégiumának igazgatója, Deák István ezredes fogadta. A rendezvényt dr. Für Gáspár alapszervezeti vezető nyitotta meg, majd átadta a szót Szincsák Gyula alelnöknek, aki a katonák képviseletére jogosult, reprezentatív érdekvédelmi szervezetről, a Honvédszakszervezetről tartott tájékoztatót a hallgatósága részére.

A Hosz alelnöke beszélt a szakszervezet történeti múltjáról, felépítéséről, szervezeti erejéről, az érdekvédelmi szervezet alapvető tevékenységéről, céljairól.

Szincsák Gyula alelnök hangsúlyozta, hogy a Hosz markánsan képviseli a hallgatók érdekeit, úgy az érdekképviselet, mint az érdekvédelem területén. Az előadáson szó volt a szakszervezet további feladatairól mind az országos, mind a helyi kapcsolatok kialakításában, a rendszeres segítségnyújtásban, valamint arról, hogy a Hosz törekszik a fiatal tisztek érdekvédelmi helyzetének szinten tartására, javítására, így - egyebek mellett - a szolgálati nyugdíj rendszer megtartására is.

Az érdekvédelmi tájékoztató második felében Jáger Tibor tartott tájékoztatót a Hosz tagság létesítésének feltételeiről, valamint a szociális, anyagi előnyöket nyújtó szolgáltatásokról. Emellett szó volt a pénzügyi szolgáltatásokról, a lakáslízingben történő segítségnyújtásról, a Hosz által biztosított kedvezményes üdültetés lehetőségeiről is.

Az tájékoztató hivatalos részének bezárása után a helyi tisztségviselők, Antal Zoltánné, zászlósi és tiszthelyettesi, és Korláth Szabolcs hallgatói csoportvezetők, valamint Balláné Czucka Gemma női szekcióküldött bevonásával, szabadon további egyéni, illetve a közösséget érintő kérdésekre válaszoltunk. Szó volt, hogy a tarnamérai, alapszervezeti családi napra a hallgatókat is várja a helyi érdekvédelmi vezetőség
Ha tetszett a cikk, kövesse a
Honvédszakszervezetet a Facebookon!
Ha lemaradt volna erről:

Még több friss hír

  JETfly Magazin

Mint ahogy arról korábban már lapunkon is beszámoltunk, Románia exnorvég F-16-osokkal bővíti flottáját. Az első három példány 2023. november 29-én meg is érkezett keleti szomszédunkhoz.

  Háború Művészete magazin

Az F-16-osok nem rendelkeznek beépített beszállólétrával, ami problémát jelenthet a jövőbeni műveletek során olyan helyszíneken, ahol korlátozott a földi támogatás. Mutatjuk az innovációs ötleteket!
Széchenyi 2020 europai szociális alap.