2024. 04. 14.
Tibor
: 392 Ft   : 367 Ft Benzin: 583 Ft/l   Dízel: 614 Ft/l   Írjon nekünk HADITECHNIKA

Tagtoborzás: Ötvennyolc új Hosz-tag!

Hosz  |  2008. 05. 15., 12:54

Ismét mintegy száz szerződéses legénységi állományú katona, köztük tizenhárom hölgy kezdte meg önkéntes szolgálatát a Magyar Honvédség Központi Kiképző Bázisán (MH KKB). A Honvédszakszervezet, valamint a Honvéd Önkéntes- és Magánnyugdíjpénztár kihasználva az alkalmat, - május 15-én - tagtoborzó eseményen mutatkozott be a fiataloknak. Az MH KKB parancsnok-helyettese, Szalay Zoltán ezredes által megnyitott rendezvényen Takács István területi ügyvivő, Kun Ferenc képviseleti titkár és Jáger Tibor szolgáltatás -és tagszervező látta el a legfontosabb információkkal a katonákat...  

Az MH KKB életében rendszeres feladat a szerződéses katonák alapkiképzésének megszervezése, végrehajtása. A bevonuláés helyszínén, Szentendrén megtudtuk, hogy a szerződéses katonai szolgálat első három hónapja a bázis Mecséri János Kiképző Osztály által tervezett program szerint telik el, majd a katonák bevonulhatnak a választott alakulatukhoz: a fővárosba, Tatára, Debrecenbe, vagy éppen Hódmezővásárhelyre.

Az egészségügyi vizsgálat, a szerződés megkötése, a beöltözés után a fiatal szerződésesek már megkapták mindazon tájékoztatásokat, amelyek a beilleszkedést segítik elő. Ezt követően pedig mintegy három hónap alatt az alapvető kiképzési ágak elméleti és gyakorlati ismereteit sajátítják el, s ezek birtokában már felelősen folytathatják katonai szolgálatukat.

Szalay Zoltán ezredes, az MH KKB parancsnok-helyettese miután saját példáján is bemutatta, miért is érdemes a Honvédszakszervezet és a Honvéd Önkéntes és Magánnyugdíjpénztár (HNYP) tagjának lenni, köszöntötte a két szervezet megjelent tisztségviselőit. Elsőként Fürst Róbert, a HNYP nyugat-magyarországi régióvezetője beszélt a pénztári tagság megannyi előnyéről, a választható portfólióról, az előtakarékosságról és az eredményekről, majd a reprezentatív katona-szakszervezet, a Hosz bemutatkozása következett.  

Hogyan tartozik össze a Hosz és a HNYP müködése - tette fel a kérdést előadása elején Jáger Tibor. Szakszervezetünk szolgálatás -és tagszervezője - a kérdést megválaszolva, egyebek mellett - beszélt a tagsági viszony létesítéséről, a Hosz és az Egység 2002 Kft. szolgáltatásairól (pénzügyi és banki szolgáltatások és kedvezmények, üdültetés, mobiltelefonok, lakáslízing), valamint a Katonákért Alapítvány müködéséről is.  

A

A toborzó esemény eredményes volt, a fórum után 58 szerződéses katona vált a Honvédszakszervezet tagjává. Az esemény további részleteiről az Egység júniusi számában olvashatnak majd - a szerk.

Ha tetszett a cikk, kövesse a
Honvédszakszervezetet a Facebookon!
Ha lemaradt volna erről:

Még több friss hír

2024. 01. 05., 10:17
Eddig Európa számos országában irigykedve figyelték katonatársaink, hogy nálunk szakszervezet működhet. Ez a jog tényszerűleg még az európai unióban is különleges kiváltság volt, amelyet a végletekig próbáltunk megőrizni. Az alapításunk, azaz 1991 óta eltelt több mint 32 év alatt folyamatosan azon küzdöttek elődeink, hogy a civil szférában megszokott jogok illessék meg a katonákat is, vagy legalább ahhoz erősen közelítő szintet sikerüljön elérni mind az egyéni, mind a kollektív jogérvényesítés terén...
2024. 02. 23., 10:44
Tájékoztatjuk Tisztelt Tagjainkat, hogy a Honvéd Érdekképviseleti Szervezet szabályzói szerint a tagdíj mértéke változik. A befizetendő tagdíjak 2024. március 1.-től...
2023. 12. 15., 11:16
Tisztelt Tagunk! Ezúton szeretném Önt tájékoztatni, hogy a Honvédszakszervezet (HOSZ) a jogszabályi környezet változásaira reagálva, valamint a szervezet működésének folyamatos biztosítása érdekében új Alapszabályt fogadott el és hamarosan Honvéd Érdekképviseleti Szervezet (HÉSZ) néven folytatja tevékenységét.
2024-02-13 13:05:08
2024.02.14-16-ig a Honvéd Érdekképviseleti Szervezet személyes ügyfélfogadása technikai okok miatt (karbantartás) szünetel. Ezúton is köszönjük elhelyezési feltételeink jobbítását a HM HIM-nek! Telefonos ügyelet a 0670-374-30-83-as telefonszámon.

  JETfly Magazin

2024. április 12-én, pénteken nem sokkal fél 10 után érkezett meg Kecskemétre a magyar részre készült, PT-ZHP ideiglenes lajstrommal ellátott KC-390-es katonai szállítógép. Helyszíni fotókkal frissítjük cikkünket!

  Háború Művészete magazin

2024. április 12-től három hétig a kecskeméti repülőbázison tartózkodik a magyar részre gyártott KC-390 katonai szállítórepülőgép – tájékoztatott Szalay-Bobrovniczky Kristóf honvédelmi miniszter.
Széchenyi 2020 europai szociális alap.