2023. 09. 23. szombat
Tekla
: 387 Ft   : 363 Ft Benzin: 398 Ft/l   Dízel: 415 Ft/l   Írjon nekünk HADITECHNIKA

Tagtoborzás: Ötvennyolc új Hosz-tag!

Hosz  |  2008. 05. 15., 12:54

Ismét mintegy száz szerződéses legénységi állományú katona, köztük tizenhárom hölgy kezdte meg önkéntes szolgálatát a Magyar Honvédség Központi Kiképző Bázisán (MH KKB). A Honvédszakszervezet, valamint a Honvéd Önkéntes- és Magánnyugdíjpénztár kihasználva az alkalmat, - május 15-én - tagtoborzó eseményen mutatkozott be a fiataloknak. Az MH KKB parancsnok-helyettese, Szalay Zoltán ezredes által megnyitott rendezvényen Takács István területi ügyvivő, Kun Ferenc képviseleti titkár és Jáger Tibor szolgáltatás -és tagszervező látta el a legfontosabb információkkal a katonákat...  

Az MH KKB életében rendszeres feladat a szerződéses katonák alapkiképzésének megszervezése, végrehajtása. A bevonuláés helyszínén, Szentendrén megtudtuk, hogy a szerződéses katonai szolgálat első három hónapja a bázis Mecséri János Kiképző Osztály által tervezett program szerint telik el, majd a katonák bevonulhatnak a választott alakulatukhoz: a fővárosba, Tatára, Debrecenbe, vagy éppen Hódmezővásárhelyre.

Az egészségügyi vizsgálat, a szerződés megkötése, a beöltözés után a fiatal szerződésesek már megkapták mindazon tájékoztatásokat, amelyek a beilleszkedést segítik elő. Ezt követően pedig mintegy három hónap alatt az alapvető kiképzési ágak elméleti és gyakorlati ismereteit sajátítják el, s ezek birtokában már felelősen folytathatják katonai szolgálatukat.

Szalay Zoltán ezredes, az MH KKB parancsnok-helyettese miután saját példáján is bemutatta, miért is érdemes a Honvédszakszervezet és a Honvéd Önkéntes és Magánnyugdíjpénztár (HNYP) tagjának lenni, köszöntötte a két szervezet megjelent tisztségviselőit. Elsőként Fürst Róbert, a HNYP nyugat-magyarországi régióvezetője beszélt a pénztári tagság megannyi előnyéről, a választható portfólióról, az előtakarékosságról és az eredményekről, majd a reprezentatív katona-szakszervezet, a Hosz bemutatkozása következett.  

Hogyan tartozik össze a Hosz és a HNYP müködése - tette fel a kérdést előadása elején Jáger Tibor. Szakszervezetünk szolgálatás -és tagszervezője - a kérdést megválaszolva, egyebek mellett - beszélt a tagsági viszony létesítéséről, a Hosz és az Egység 2002 Kft. szolgáltatásairól (pénzügyi és banki szolgáltatások és kedvezmények, üdültetés, mobiltelefonok, lakáslízing), valamint a Katonákért Alapítvány müködéséről is.  

A

A toborzó esemény eredményes volt, a fórum után 58 szerződéses katona vált a Honvédszakszervezet tagjává. Az esemény további részleteiről az Egység júniusi számában olvashatnak majd - a szerk.

Ha tetszett a cikk, kövesse a
Honvédszakszervezetet a Facebookon!

Még több friss hír

2023. 07. 10., 10:55
2023. június 22-én a GFM Foglalkoztatás-felügyeleti Irányítási Főosztálya tájékoztatást adott ki a rendkívüli hőségben történő munkavégzés szabályairól. Miskéri László, a LIGA Szakszervezetek munkavédelmi szakértője szerint a folyadékveszteség pótlása elengedhetetlen.
2023-08-18 07:51:02
A Magyar Honvédség fennállásának 175. évfordulója alkalmából tartott Fáy túra beszámolóját Tiger Zoltán tagtársunk "szemüvegén át" olvashatják az érdeklődők
2023-07-11 11:06:10
A Honvédszakszervezet 2023. 07. 08-án a Budapesttől alig 65 km-re található Ceglédi Gyógy- és Strandfürdő, valamint a hozzátartozó Aquaparki csúszdapark területén tartotta a szakszervezeti fürdőnap rendezvényét a Magyar Honvédség 175. évfordulójára kiírt programsorozat keretében…
2023-07-10 10:53:05
A szakszervezetek szerint a reálbérek értékének megőrzése érdekében év közben minimum 5-7 százalékos korrekcióra lenne szükség a minimálbér és a garantált bérminimum esetében. Múlt csütörtökön már tárgyalóasztalhoz ültek a munkáltatók és a munkavállalók – mondta az InfoRádiónak a Liga Szakszervezetek elnöke.
2023-07-10 10:50:07
2023. június 19-én a kormány kihirdette, hogy augusztustól SZÉP-kártyával is lehet hidegélelmiszert vásárolni. A szakszervezetek, köztük a LIGA Szakszervezetek, többször sürgették már ezt a megoldást...

  JETfly Magazin

Egy egészen friss hír nyugati szomszédunktól: a 2023. szeptember 20-i bejelentés értelmében Ausztria - hazánkhoz hasonlóan - szintén a brazil KC-390-es közepes, többfeladatú katonai szállító repülőgépet vásárolja meg.

  Háború Művészete magazin

A most belépő fiatalok történelmi jelentőségű korszakban válhatnak a hazájuk védelmében aktív részt vállaló katonákká – fogalmazott a Magyar Nemzetnek adott interjújában dr. Böröndi Gábor vezérezredes.
Széchenyi 2020 europai szociális alap.