2024. 04. 14.
Tibor
: 392 Ft   : 367 Ft Benzin: 583 Ft/l   Dízel: 614 Ft/l   Írjon nekünk HADITECHNIKA

Bemutatkozott a 160 éves Magyar Honvédség

Hosz  |  2008. 05. 16., 12:44

A Magyar Honvédség megalakulásának 160. és a Légierő fennállásának 70. évfordulója alkalmából május 18-án rendezték a Honvéd Majálist. A történelmi korszakok mellett a mai modern Magyar Honvédséget is bemutatták a nagy nyilvánosságnak. A városligeti tartalmas programokon több ezren szórakoztak...

A  majális első részét a Hősök Terén bonyolíották. A Magyar Honvédség Központi Zenekarának térzenéjeután a bevonuló díszegységeket Havril András vezérezredes, a HM Honvéd Vezérkar főnöke köszöntötte, majd koszorút helyezett el a Hősök Emlékkövénél.

Ezt követően a hagyományőrzők átmeneteltek a Városligeti Nagyrétre. Itt dr.Szekeres Imre honvédelmi miniszter köszöntötte a "Toborzó Emlékfutás résztvevőit, majd megnyitotta a majálist.- A Magyar Honvédség egyike azon intézményeknek, amelyeket nagy tisztelet és megbecsülés övez, a katonák mindent megtesznek azért, hogy a civilek békében tudjanak élni. Az emberek, de főleg a fiatalabb generáció tagjai napjainkban sokkal jobban érdeklődnek a honvédség iránt, mint amikor még sorkötelezettség volt. Mindezt alátámasztja az a tavaszi közvélemény-kutatás, amely szerint a honvédség az egyik legelismertebb közintézmény, csak a katasztrófavédelem és a tüzoltók előzik meg. Annak ellenére ilyen magas a katonák elismertsége, hogy nincsenek napi kapcsolatban az állampolgárokkal - mondta dr. Szekeres Imre.

A miniszter szerint a 3.000 fős közvélemény-kutatásból kiderült, több mint kétharmados a támogatottsága a külföldi szerepvállalásoknak, annak ellenére hogy ez emberek tisztában vannak ezek veszélyeivel.A miniszteri köszöntőt követően Szalai Antal és népi zenekara, a Magyar Honvédség Központi Zenekarának gyep-show-ja, a Vértesszőlősi Titanik majorette csoport, a Zrínyi Miklós nemzetvédelmi Egyetem hallgatóinak katonai közelharc bemutatoja, a Magyar Honvédség Támogató Dandár díszelgő alegységének bemutatója és még számtalan érdekes, tartalmas program szórakoztatta a majális közönségét.

A Honvéd Együttes gyermekmüsora a "Történet a tálról és a kanálról" címet viselte. Az interaktív mesejáték mellett a Magyar Vöröskereszt baleseti-szimulációs bemutatója, a Magyar Huszár- és Katonai Hagyományőrző Szövetség huszárainak lovasbemutatója, valamint Könnyüzenei koncert (Marót Viki és a Nova Kultúr zenekar) is szórakoztatta a nagyérdemüt. A gyerekeknek pedig állandó programokat: gyermek játszóházat, kalandparkot, kézmüves bemutatókat szerveztek.  

Ha tetszett a cikk, kövesse a
Honvédszakszervezetet a Facebookon!
Ha lemaradt volna erről:

Még több friss hír

2024. 01. 05., 10:17
Eddig Európa számos országában irigykedve figyelték katonatársaink, hogy nálunk szakszervezet működhet. Ez a jog tényszerűleg még az európai unióban is különleges kiváltság volt, amelyet a végletekig próbáltunk megőrizni. Az alapításunk, azaz 1991 óta eltelt több mint 32 év alatt folyamatosan azon küzdöttek elődeink, hogy a civil szférában megszokott jogok illessék meg a katonákat is, vagy legalább ahhoz erősen közelítő szintet sikerüljön elérni mind az egyéni, mind a kollektív jogérvényesítés terén...
2024. 02. 23., 10:44
Tájékoztatjuk Tisztelt Tagjainkat, hogy a Honvéd Érdekképviseleti Szervezet szabályzói szerint a tagdíj mértéke változik. A befizetendő tagdíjak 2024. március 1.-től...
2023. 12. 15., 11:16
Tisztelt Tagunk! Ezúton szeretném Önt tájékoztatni, hogy a Honvédszakszervezet (HOSZ) a jogszabályi környezet változásaira reagálva, valamint a szervezet működésének folyamatos biztosítása érdekében új Alapszabályt fogadott el és hamarosan Honvéd Érdekképviseleti Szervezet (HÉSZ) néven folytatja tevékenységét.
2024-02-13 13:05:08
2024.02.14-16-ig a Honvéd Érdekképviseleti Szervezet személyes ügyfélfogadása technikai okok miatt (karbantartás) szünetel. Ezúton is köszönjük elhelyezési feltételeink jobbítását a HM HIM-nek! Telefonos ügyelet a 0670-374-30-83-as telefonszámon.

  JETfly Magazin

2024. április 12-én, pénteken nem sokkal fél 10 után érkezett meg Kecskemétre a magyar részre készült, PT-ZHP ideiglenes lajstrommal ellátott KC-390-es katonai szállítógép. Helyszíni fotókkal frissítjük cikkünket!

  Háború Művészete magazin

2024. április 12-től három hétig a kecskeméti repülőbázison tartózkodik a magyar részre gyártott KC-390 katonai szállítórepülőgép – tájékoztatott Szalay-Bobrovniczky Kristóf honvédelmi miniszter.
Széchenyi 2020 europai szociális alap.