2023. 03. 30. csütörtök
Zalán
: 381 Ft   : 351 Ft Benzin: 398 Ft/l   Dízel: 415 Ft/l   Írjon nekünk HADITECHNIKA

Bemutatkozott a 160 éves Magyar Honvédség

Hosz  |  2008. 05. 16., 12:44

A Magyar Honvédség megalakulásának 160. és a Légierő fennállásának 70. évfordulója alkalmából május 18-án rendezték a Honvéd Majálist. A történelmi korszakok mellett a mai modern Magyar Honvédséget is bemutatták a nagy nyilvánosságnak. A városligeti tartalmas programokon több ezren szórakoztak...

A  majális első részét a Hősök Terén bonyolíották. A Magyar Honvédség Központi Zenekarának térzenéjeután a bevonuló díszegységeket Havril András vezérezredes, a HM Honvéd Vezérkar főnöke köszöntötte, majd koszorút helyezett el a Hősök Emlékkövénél.

Ezt követően a hagyományőrzők átmeneteltek a Városligeti Nagyrétre. Itt dr.Szekeres Imre honvédelmi miniszter köszöntötte a "Toborzó Emlékfutás résztvevőit, majd megnyitotta a majálist.- A Magyar Honvédség egyike azon intézményeknek, amelyeket nagy tisztelet és megbecsülés övez, a katonák mindent megtesznek azért, hogy a civilek békében tudjanak élni. Az emberek, de főleg a fiatalabb generáció tagjai napjainkban sokkal jobban érdeklődnek a honvédség iránt, mint amikor még sorkötelezettség volt. Mindezt alátámasztja az a tavaszi közvélemény-kutatás, amely szerint a honvédség az egyik legelismertebb közintézmény, csak a katasztrófavédelem és a tüzoltók előzik meg. Annak ellenére ilyen magas a katonák elismertsége, hogy nincsenek napi kapcsolatban az állampolgárokkal - mondta dr. Szekeres Imre.

A miniszter szerint a 3.000 fős közvélemény-kutatásból kiderült, több mint kétharmados a támogatottsága a külföldi szerepvállalásoknak, annak ellenére hogy ez emberek tisztában vannak ezek veszélyeivel.A miniszteri köszöntőt követően Szalai Antal és népi zenekara, a Magyar Honvédség Központi Zenekarának gyep-show-ja, a Vértesszőlősi Titanik majorette csoport, a Zrínyi Miklós nemzetvédelmi Egyetem hallgatóinak katonai közelharc bemutatoja, a Magyar Honvédség Támogató Dandár díszelgő alegységének bemutatója és még számtalan érdekes, tartalmas program szórakoztatta a majális közönségét.

A Honvéd Együttes gyermekmüsora a "Történet a tálról és a kanálról" címet viselte. Az interaktív mesejáték mellett a Magyar Vöröskereszt baleseti-szimulációs bemutatója, a Magyar Huszár- és Katonai Hagyományőrző Szövetség huszárainak lovasbemutatója, valamint Könnyüzenei koncert (Marót Viki és a Nova Kultúr zenekar) is szórakoztatta a nagyérdemüt. A gyerekeknek pedig állandó programokat: gyermek játszóházat, kalandparkot, kézmüves bemutatókat szerveztek.  

Ha tetszett a cikk, kövesse a
Honvédszakszervezetet a Facebookon!

Még több friss hír

2022-12-21 09:58:36
A Honvédszakszervezet tisztségviselői és alapszervezet vezetői 2022. december hónapban felmérték a rászoruló katonacsaládok számát. A felmérés eredményeként a katonacsaládok részére az alapszervezet vezetők a Hosz alapszervezeteinek költségvetése terhére segélycsomagokat osztottak…

  JETfly Magazin

Mint ahogy arról korábban már lapunkon is beszámoltunk, Svédország a Grob G 120TP típust választotta az alapfokú kiképző repülőgép kategóriára, felváltva idővel a kiöregedő SK 60-as flottát.

  Háború Művészete magazin

A nyugat-balkáni béke Magyarország egyik legfontosabb biztonságpolitikai érdeke, hiszen ez az európai béke egyik záloga is egyben, elérése és biztosítása embert próbáló, kihívást jelentő feladat – hangsúlyozta Vargha Tamás, a Honvédelmi Minisztérium parlamenti államtitkára, miniszterhelyettes március 26-án, vasárnap a Koszovóból visszatérő MH KFOR Hadműveleti Tartalék Zászlóalj manőver századának fogadásakor Kecskeméten.
Széchenyi 2020 europai szociális alap.