2024. 05. 30. csütörtök
Janka, Zsanett
: 388 Ft   : 359 Ft Benzin: 583 Ft/l   Dízel: 614 Ft/l   Írjon nekünk HADITECHNIKA

Szoboravatás Gyergyószentmiklóson

Hosz  |  2008. 05. 19., 17:58

Tragikus sorsú magyar katonák emléke előtt tiszteleg tegnaptól egy emlékmű Gyergyószentmiklóson a Gac-hegy oldalában. Az emlékmű követte a székesfehérvári katonák útját, hogy végül haláluk helyén rájuk emlékeztessen. Az április 29-én Székesfehérváron megáldott és elbúcsúztatott emlékkő május 18-án bensőséges megemlékezés keretében lett átadva azon Gyergyószentmiklósi embereknek, akik a tiltás évtizedeiben is, bár titokban, szabadságuk kockáztatásával, de gondozták az 1944. szeptember  7-én legyilkolt 159 magyar honvéd a Szent István 3. gyalogezred katonáinak emlékét...

Mindig volt friss virág a tömegsírokon, sokszor pislákolt a mécses a Gac-hegy oldalában. Civil és önkormányzati szervezetek közös összefogásának eredménye az emlékmü felállítása.

Székesfehérvár város delegációjában Ber Ferenc a 43. Nagysándor József Híradó és Vezetéstámogató ezred HOSZ alapszervezetének tagja valamint Nagy Károly területi ügyvivő képviselte a Honvédszakszervezetet, akik elhelyezték a megemlékezés koszorúját a felavatott emlékmüvön.

 

 

 

Kedves olvasóim, higgyék, higgyétek el, torokszorító érzés volt a magyar és székely Himnuszt együtt énekelni az erdélyi magyarsággal és soha el nem feledhetően szólt egyidős bácsi szájából a dal: Honvéd áll a Hargitán…

Kérem Gyergyószentmiklóson, vagy Hargita megyében járva vigyetek egy szál virágot a sírokra!

Ha tetszett a cikk, kövesse a
Honvédszakszervezetet a Facebookon!
Ha lemaradt volna erről:

Még több friss hír

2024. 02. 23., 10:44
Tájékoztatjuk Tisztelt Tagjainkat, hogy a Honvéd Érdekképviseleti Szervezet szabályzói szerint a tagdíj mértéke változik. A befizetendő tagdíjak 2024. március 1.-től...
2024. 05. 07., 10:09
A kihasználtságra és a tapasztalatokra való tekintettel a szerdai meghosszabbított nyitva tartást kizárólag előzetes egeztetés alapján biztosítjuk!
2022. 07. 19., 11:59
A LIGA Szakszervezetek támogatásával a csatolt linken szereplő üdülési lehetőségeket érhetik el tajgaink a 2024-es évben. Ehhez mindössze rendszeres tagdíjfizetés és a tagkártya felmutatása szükséges.
2024. 05. 29., 10:52
Tájékoztató a Hész XVIII. Országos Horgászversenyéről 2024. június 29-30. A HÉSZ Központi Iroda, az MH Kiss József 86. Helikopterdandár Tiszamenti Katonai Repülősök alapszervezetének közreműködésével 2024. június 29-30-án horgászversenyt szervez a kengyeli (Szolnok, Martfű térsége) Crazy Carp Lake horgásztavon...

  JETfly Magazin

„Köszönöm az elmúlt öt-hat esztendőben végzett munkáját mindazoknak, akik lehetővé tették, hogy ezt az emlékművet itt a bekötőút elején felállíthattuk” – mondta Vargha Tamás, a Honvédelmi Minisztérium parlamenti államtitkára, miniszterhelyettes, május 29-én, a 8-as számú főút és a szentkirályszabadjai repülőtérre vezető út találkozásánál felállított Mi-24 harci helikopter-emlékmű avatóünnepségén.

  Háború Művészete magazin

A Roszatom nukleáris üzemanyagot gyártó részlegéhez, a TVEL-hez tartozó Csepecki Gépgyárban megkezdték azoknak a speciális spirálbordás titáncsöveknek a gyártását, amelyek a világ majdani legnagyobb atomjégtörő hajóján a gőzfejlesztők szerkezeti merevségét biztosítják.
Széchenyi 2020 europai szociális alap.