2023. 04. 01. szombat
Hugó
: 381 Ft   : 350 Ft Benzin: 398 Ft/l   Dízel: 415 Ft/l   Írjon nekünk HADITECHNIKA

Hunyadi-díjas

Hosz  |  2008. 05. 20., 17:14

A Magyar Honvédelem Napja alkalmából rendezett központi ünnepséget a budapesti Stefánia-palotában tartották. Dr. Szekeres Imre honvédelmi miniszter és Havril András vezérezredes, a HM Honvéd Vezérkar főnöke részvételével  megtartott - május 20-i - eseményen jelentették be, hogy a köztársasági elnök – a honvédelmi miniszter előterjesztésére – május 21-i hatállyal vezérőrnaggyá léptette elő Tóth András mérnök dandártábornokot. A honvédelmi miniszter Hunyadi János-díjat adományozott Tömböl László mérnök altábornagynak és Talla István nyugállományú vezérőrnagynak. Tömböl altábornagy honlapunknak is nyilatkozott...

- A harckészültség magas szintü fenntartása, a személyi állomány kiképzése, az utánpótlás nevelése közül időről időre változik, hogy melyik típusú feladat a legfontosabb, a hangsúlyosabb. Mindegyik esetben a feladat magas szintü végrehajtása vezérelt, vezérel. Noha az ember, a katona nem a kitüntetésért, az elismerésért dolgozik, mégis rendkívüli megtisztelésnek, az eddigi - Pilisszentkereszttől jelenlegi beosztásomig tartó - katonai pályafutásom méltó elismerésének tekintem a Hunyadi János díjat - egyebek mellett ezt mondta a honlapunknak nyilatkozó Tömböl László mérnök altábornagy.

Az MH Összhaderőnemi Parancsnokság parancsnokával készített teljes interjút a későbbiekben közöljük - a szerk.

Ha tetszett a cikk, kövesse a
Honvédszakszervezetet a Facebookon!

Még több friss hír

2022-12-21 09:58:36
A Honvédszakszervezet tisztségviselői és alapszervezet vezetői 2022. december hónapban felmérték a rászoruló katonacsaládok számát. A felmérés eredményeként a katonacsaládok részére az alapszervezet vezetők a Hosz alapszervezeteinek költségvetése terhére segélycsomagokat osztottak…

  JETfly Magazin

Áprilisban sem lesz hiány repülős rendezvényekből, előadásokból és beindul a repülőnapos szezon is! Olvasóinknak összegyűjtöttünk néhány programot, amire érdemes lesz ellátogatni.

  Háború Művészete magazin

A honvedelmitabor.hu honlapon április 3-án, hétfőn reggel 9 órától lehet jelentkezni a Magyar Honvédség által szervezett idei nyári gyermektáborokra. Az érdeklődők számára ez nagyon fontos információ, mert egyes táborok esetén egy-két órán belül elfogynak a helyek.
Széchenyi 2020 europai szociális alap.