2024. 02. 24. szombat
Mátyás
: 389 Ft   : 359 Ft Benzin: 583 Ft/l   Dízel: 614 Ft/l   Írjon nekünk HADITECHNIKA

Hunyadi-díjas

Hosz  |  2008. 05. 20., 17:14

A Magyar Honvédelem Napja alkalmából rendezett központi ünnepséget a budapesti Stefánia-palotában tartották. Dr. Szekeres Imre honvédelmi miniszter és Havril András vezérezredes, a HM Honvéd Vezérkar főnöke részvételével  megtartott - május 20-i - eseményen jelentették be, hogy a köztársasági elnök – a honvédelmi miniszter előterjesztésére – május 21-i hatállyal vezérőrnaggyá léptette elő Tóth András mérnök dandártábornokot. A honvédelmi miniszter Hunyadi János-díjat adományozott Tömböl László mérnök altábornagynak és Talla István nyugállományú vezérőrnagynak. Tömböl altábornagy honlapunknak is nyilatkozott...

- A harckészültség magas szintü fenntartása, a személyi állomány kiképzése, az utánpótlás nevelése közül időről időre változik, hogy melyik típusú feladat a legfontosabb, a hangsúlyosabb. Mindegyik esetben a feladat magas szintü végrehajtása vezérelt, vezérel. Noha az ember, a katona nem a kitüntetésért, az elismerésért dolgozik, mégis rendkívüli megtisztelésnek, az eddigi - Pilisszentkereszttől jelenlegi beosztásomig tartó - katonai pályafutásom méltó elismerésének tekintem a Hunyadi János díjat - egyebek mellett ezt mondta a honlapunknak nyilatkozó Tömböl László mérnök altábornagy.

Az MH Összhaderőnemi Parancsnokság parancsnokával készített teljes interjút a későbbiekben közöljük - a szerk.

Ha tetszett a cikk, kövesse a
Honvédszakszervezetet a Facebookon!
Ha lemaradt volna erről:

Még több friss hír

2024. 02. 23., 10:44
Tájékoztatjuk Tisztelt Tagjainkat, hogy a Honvéd Érdekképviseleti Szervezet szabályzói szerint a tagdíj mértéke változik. A befizetendő tagdíjak 2024. március 1.-től...
2023. 12. 15., 11:16
Tisztelt Tagunk! Ezúton szeretném Önt tájékoztatni, hogy a Honvédszakszervezet (HOSZ) a jogszabályi környezet változásaira reagálva, valamint a szervezet működésének folyamatos biztosítása érdekében új Alapszabályt fogadott el és hamarosan Honvéd Érdekképviseleti Szervezet (HÉSZ) néven folytatja tevékenységét.
2024-01-30 16:00:53
HÉSZ vezető tisztségviselők látogatása Székesfehérváron a MH Nagysándor József 51. Híradó- és Vezetésbiztosító Dandárnál.
2024-01-24 10:41:09
Csehország, Lengyelország, Magyarország és Szlovákia katonai érdekképviseleti szervezetek találkozója Budapesten.

  JETfly Magazin

2024. február 23-án, pénteken, Budapestre érkezett Svédország miniszterelnöke, Ulf Kristersson. Orbán Viktor magyar miniszterelnökkel folytatott tárgyalássorozat eredményeként többek között arról is megállapodás született, hogy bővül a Magyar Légierő Gripen flottája.

  Háború Művészete magazin

A megújuló Magyar Honvédség újonnan vásárolt szárazföldi harckocsijai és lövegjei után vízi járművekkel is gazdagítja eszközállományát. Katonáink hamarosan két felújított SOC-R típusú folyami naszádot vehetnek használatba.
Széchenyi 2020 europai szociális alap.