2024. 03. 02. szombat
Lujza
: 394 Ft   : 364 Ft Benzin: 583 Ft/l   Dízel: 614 Ft/l   Írjon nekünk HADITECHNIKA

Majális Tatán

Hosz  |  2008. 05. 22., 22:22

A Magyar Honvédség 25. Klapka György Lövészdandár az immár hagyományosnak számító Klapka majálist május 17-én, Tatán az Olimpiai Edzőtáborban tartotta. A rendezvényre meghívást kapott a Honvédszakszervezet is, így lehetőség adódott a katonatársakkal történő beszélgetésre és ajándékozásra is...

Gyönyörü, tiszta kék ég, szinte kora nyári idő, tökéletes környezet. Ilyen körülmények között rendezte meg a Magyar Honvédség 25. Klapka György Lövészdandár az immár hagyományosnak számító Klapka majálist május 17-én, Tatán az Olimpiai Edzőtáborban.

Fél kilenckor, amikor a dandár katonái családjuk, gyermekeik kíséretében összegyültek, Huszti András dandártábornok, az alakulat parancsnoka nyitotta meg a rendezvényt.

 

A felállított sátrakban a katonai élet különböző részleteivel ismerkedhettek meg az érdeklődők. A Honvédszakszervezet és a Honvéd Nyugdíjpénztár közös sátrában Horváth Józsefné a lövészdandár Hosz alapszervezeti vezető, Czövek János szárazföldi képviseleti titkár, valamint Fürst Róbert Honvéd Nyugdíjpénztár nyugat-magyarországi területi képviselője fogadta a vendégeket. A látogatók megismerkedhettek a szakszervezet eredményeivel, törekvéseivel. A beszélgetés eredményeként a dandár Hosz tagsága is növekedett. A szakszervezet tagjai kérdéseikre hasznos tanácsokat kaptak, sokan érdeklődtek a szakközépiskolai évek beszámításáról és az alapdeviza-ellátmány 2004-2007 közötti időszakban történő folyósítással kapcsolatban. A Hosz szolgáltatásai közül slágertéma volt a szakszervezet üdülőiben történő pihenés lehetősége. A gyermekek kedves ajándékokat, léggömböket, zászlókat vehettek át.

 

A színes családi programok mind a kicsiket, mind a nagyokat megmozgatták.

         A dandár alegységeinek és törzsének csapatai a focibajnokságon küzdöttek egymással, az erősek fekvenyomó bajnokságon mérhették össze erejüket, a bátrak pedig kólásrekesz-torony építő versenyen bizonyíthattak, mely a gyermekek körében volt a legnépszerübb.

Bár több felnőtt is indult, a tornyot mégis egy elsős kislány – név szerint Zubek Tímea – építette a legmagasabbra és nyerte el a különdíjat.

A versenyeken kívül az íjászat, a paintball és a repülőgép szimulátor is sokakat vonzott, a legkisebbek pedig az indián tipiben levő játszóházban foglalhatták el magukat. Ezen kívül népszerü volt a kerékpáros ügyességi pálya és főleg a gyermekeknek tetszett a tüzoltóautó emelőkosarában tett negyven méteres utazás.

Sokan próbálták ki a quadokat, és amikor a kijelölt kör végén visszaérkeztek a kiindulási pontra, a szülők és gyermekek arcán is boldog mosoly ült.

Török Tamás főtörzsőrmester családjával a kezdetektől fogva részt vesz a dandár majálison. – Nagyon jó, hogy az alakulat vezető állománya nem csak a feladatvégrehajtásnál számol a katonával, hanem az ilyen, családias és baráti eseményeken, amikor az ember családostul kiszabadulhat egy kicsit a mindennapok „igájából”, és bár szervezetten, de mégis szabadon tölthet el egy napot kollégáival, ismerőseivel. Hiszen akárhogy is nézzük mindannyiunk második családja a Honvédség, és jó azt érezni, hogy az ember tartozik valahová. - mondta el.

         A dandár étkezdéje által prezentált, nagyon finomra sikerült babgulyás után -  melyből közel ötszáz adag fogyott - került sor a versenyek eredményhirdetésére. Az elnyert kupákat, érmeket és ajándéktárgyakat a dandár parancsnoka nyújtotta át a bajnokoknak.

 

Bár a családi programok kora délután befejeződtek, a Klapka-majális még korántsem fejeződött be. A nap fénypontjaként megrendezett Klapka Honvédbálon a dandár személyi állományán kívül az együttmüködő szervezetek képviselői is megjelentek.

         Pohárköszöntőjében Huszti András tábornok kiemelte, hogy ez a nap a dandár katonáiról szól. Nem csak a mindennapokon, de ilyenkor is megmutatkozik az összetartás, ami a dandár állományának sajátja.

A nyitótáncot és az ünnepi vacsorát követően Tóth Vera adott rövid koncertet, és a bál programját színesítette a tombolasorsolás és az éjféli karaoke show is.

         A frenetikus hangulatú bál hajnalban zárult, és a kollégák fáradtan, de maradandó élményekkel tértek haza.

        

 

Ha tetszett a cikk, kövesse a
Honvédszakszervezetet a Facebookon!
Ha lemaradt volna erről:

Még több friss hír

2024. 01. 05., 10:17
Eddig Európa számos országában irigykedve figyelték katonatársaink, hogy nálunk szakszervezet működhet. Ez a jog tényszerűleg még az európai unióban is különleges kiváltság volt, amelyet a végletekig próbáltunk megőrizni. Az alapításunk, azaz 1991 óta eltelt több mint 32 év alatt folyamatosan azon küzdöttek elődeink, hogy a civil szférában megszokott jogok illessék meg a katonákat is, vagy legalább ahhoz erősen közelítő szintet sikerüljön elérni mind az egyéni, mind a kollektív jogérvényesítés terén...
2024. 02. 23., 10:44
Tájékoztatjuk Tisztelt Tagjainkat, hogy a Honvéd Érdekképviseleti Szervezet szabályzói szerint a tagdíj mértéke változik. A befizetendő tagdíjak 2024. március 1.-től...
2023. 12. 15., 11:16
Tisztelt Tagunk! Ezúton szeretném Önt tájékoztatni, hogy a Honvédszakszervezet (HOSZ) a jogszabályi környezet változásaira reagálva, valamint a szervezet működésének folyamatos biztosítása érdekében új Alapszabályt fogadott el és hamarosan Honvéd Érdekképviseleti Szervezet (HÉSZ) néven folytatja tevékenységét.
2024-02-13 13:05:08
2024.02.14-16-ig a Honvéd Érdekképviseleti Szervezet személyes ügyfélfogadása technikai okok miatt (karbantartás) szünetel. Ezúton is köszönjük elhelyezési feltételeink jobbítását a HM HIM-nek! Telefonos ügyelet a 0670-374-30-83-as telefonszámon.
2024-01-30 16:00:53
HÉSZ vezető tisztségviselők látogatása Székesfehérváron a MH Nagysándor József 51. Híradó- és Vezetésbiztosító Dandárnál.

  JETfly Magazin

A Gripen legújabb generációjának számító E változatból Svédország mellett eddig csak Brazília rendelt, ezért a gyártó világszerte új vásárlókat keres: jelenleg európai, ázsiai és dél-amerikai országokkal zajlanak tárgyalások.

  Háború Művészete magazin

Egyik új büszkeségünket, a Lynx páncélozott gyalogsági harcjárművet először a Magyar Honvédségben rendszeresítik – mondta Szalay-Bobrovniczky Kristóf honvédelmi miniszter a tatárszentgyörgyi gyakorló- és lőtéren, február 27-én, kedden.
Széchenyi 2020 europai szociális alap.