2024. 07. 27. szombat
Liliána, Olga
: 392 Ft   : 361 Ft Benzin: 583 Ft/l   Dízel: 614 Ft/l   Írjon nekünk HADITECHNIKA

Majális Tatán

Hosz  |  2008. 05. 22., 22:22

A Magyar Honvédség 25. Klapka György Lövészdandár az immár hagyományosnak számító Klapka majálist május 17-én, Tatán az Olimpiai Edzőtáborban tartotta. A rendezvényre meghívást kapott a Honvédszakszervezet is, így lehetőség adódott a katonatársakkal történő beszélgetésre és ajándékozásra is...

Gyönyörü, tiszta kék ég, szinte kora nyári idő, tökéletes környezet. Ilyen körülmények között rendezte meg a Magyar Honvédség 25. Klapka György Lövészdandár az immár hagyományosnak számító Klapka majálist május 17-én, Tatán az Olimpiai Edzőtáborban.

Fél kilenckor, amikor a dandár katonái családjuk, gyermekeik kíséretében összegyültek, Huszti András dandártábornok, az alakulat parancsnoka nyitotta meg a rendezvényt.

 

A felállított sátrakban a katonai élet különböző részleteivel ismerkedhettek meg az érdeklődők. A Honvédszakszervezet és a Honvéd Nyugdíjpénztár közös sátrában Horváth Józsefné a lövészdandár Hosz alapszervezeti vezető, Czövek János szárazföldi képviseleti titkár, valamint Fürst Róbert Honvéd Nyugdíjpénztár nyugat-magyarországi területi képviselője fogadta a vendégeket. A látogatók megismerkedhettek a szakszervezet eredményeivel, törekvéseivel. A beszélgetés eredményeként a dandár Hosz tagsága is növekedett. A szakszervezet tagjai kérdéseikre hasznos tanácsokat kaptak, sokan érdeklődtek a szakközépiskolai évek beszámításáról és az alapdeviza-ellátmány 2004-2007 közötti időszakban történő folyósítással kapcsolatban. A Hosz szolgáltatásai közül slágertéma volt a szakszervezet üdülőiben történő pihenés lehetősége. A gyermekek kedves ajándékokat, léggömböket, zászlókat vehettek át.

 

A színes családi programok mind a kicsiket, mind a nagyokat megmozgatták.

         A dandár alegységeinek és törzsének csapatai a focibajnokságon küzdöttek egymással, az erősek fekvenyomó bajnokságon mérhették össze erejüket, a bátrak pedig kólásrekesz-torony építő versenyen bizonyíthattak, mely a gyermekek körében volt a legnépszerübb.

Bár több felnőtt is indult, a tornyot mégis egy elsős kislány – név szerint Zubek Tímea – építette a legmagasabbra és nyerte el a különdíjat.

A versenyeken kívül az íjászat, a paintball és a repülőgép szimulátor is sokakat vonzott, a legkisebbek pedig az indián tipiben levő játszóházban foglalhatták el magukat. Ezen kívül népszerü volt a kerékpáros ügyességi pálya és főleg a gyermekeknek tetszett a tüzoltóautó emelőkosarában tett negyven méteres utazás.

Sokan próbálták ki a quadokat, és amikor a kijelölt kör végén visszaérkeztek a kiindulási pontra, a szülők és gyermekek arcán is boldog mosoly ült.

Török Tamás főtörzsőrmester családjával a kezdetektől fogva részt vesz a dandár majálison. – Nagyon jó, hogy az alakulat vezető állománya nem csak a feladatvégrehajtásnál számol a katonával, hanem az ilyen, családias és baráti eseményeken, amikor az ember családostul kiszabadulhat egy kicsit a mindennapok „igájából”, és bár szervezetten, de mégis szabadon tölthet el egy napot kollégáival, ismerőseivel. Hiszen akárhogy is nézzük mindannyiunk második családja a Honvédség, és jó azt érezni, hogy az ember tartozik valahová. - mondta el.

         A dandár étkezdéje által prezentált, nagyon finomra sikerült babgulyás után -  melyből közel ötszáz adag fogyott - került sor a versenyek eredményhirdetésére. Az elnyert kupákat, érmeket és ajándéktárgyakat a dandár parancsnoka nyújtotta át a bajnokoknak.

 

Bár a családi programok kora délután befejeződtek, a Klapka-majális még korántsem fejeződött be. A nap fénypontjaként megrendezett Klapka Honvédbálon a dandár személyi állományán kívül az együttmüködő szervezetek képviselői is megjelentek.

         Pohárköszöntőjében Huszti András tábornok kiemelte, hogy ez a nap a dandár katonáiról szól. Nem csak a mindennapokon, de ilyenkor is megmutatkozik az összetartás, ami a dandár állományának sajátja.

A nyitótáncot és az ünnepi vacsorát követően Tóth Vera adott rövid koncertet, és a bál programját színesítette a tombolasorsolás és az éjféli karaoke show is.

         A frenetikus hangulatú bál hajnalban zárult, és a kollégák fáradtan, de maradandó élményekkel tértek haza.

        

 

Ha tetszett a cikk, kövesse a
Honvédszakszervezetet a Facebookon!
Ha lemaradt volna erről:

Még több friss hír

2024. 02. 23., 10:44
Tájékoztatjuk Tisztelt Tagjainkat, hogy a Honvéd Érdekképviseleti Szervezet szabályzói szerint a tagdíj mértéke változik. A befizetendő tagdíjak 2024. március 1.-től...
2024. 05. 07., 10:09
A kihasználtságra és a tapasztalatokra való tekintettel a szerdai meghosszabbított nyitva tartást kizárólag előzetes egeztetés alapján biztosítjuk!
2024. 07. 25., 13:35
A Magyar Közlöny 2024. évi 69. számában 2024. június 28-án kihirdetésre került a honvédek jogállásáról szóló 137/2024. (VI. 28.) Korm. rendelet (Hjkr.)
2024. 07. 26., 09:48
2024.07.23-án Bazsik István elnök és Jakubik András érdekvédelmi ügyvivő tartott tájékoztatót Tatán
2024. 07. 15., 10:35
Az elmúlt napok ránk törő forrósága tette igazán népszerűvé a Honvéd Érdekképviseleti Szervezet központi rendezvényét a Ceglédi Gyógyfürdő és Szabadidőközpont, valamint a hozzátartozó Aquaparki csúszdapark területén, immáron tizennyolcadik alkalommal.

  JETfly Magazin

2024. július 22-én újabb mérföldkövet jelentő eseményt regisztrálhatott a Szlovák Légierő: megérkezett az első két F-16 Block 70 vadászbombázó északi szomszédunk Malacky-Kuchyňa Légibázisára.

  Háború Művészete magazin

„Ma lőnek először, szerencsére hozzáértő személyzet kezelésében” – nyugtázta elégedetten az új Leopard harckocsikról és a frissen képzett kezelőszemélyzetről dr. Nagy Norbert őrnagy.
Széchenyi 2020 europai szociális alap.