2023. 06. 03. szombat
Klotild
: 371 Ft   : 344 Ft Benzin: 398 Ft/l   Dízel: 415 Ft/l   Írjon nekünk HADITECHNIKA

Tájékoztató a HM FLÜ Program Tervezési és Vezetési Igazgatóság továbbképzésén

Hosz  |  2008. 05. 24., 17:25

Kétnapos továbbképzést tartottak Balatonkenesén, a HM Fejlesztési és Logisztikai Ügynökség Program Tervezési és Vezetési Igazgatóság állománya részére, ahol a második napon, május 25-én meghívást kapott a Honvédszakszervezet is. A meghívást elfogadva, a rendezvényen dr. Heiling Ottó a Hosz alelnöke, valamint Takács István butapesti területi ügyvivő vett részt...

A közel 50 perces előadáson dr. Heiling Ottó beszélt a Honvédszakszervezet jelenlegi helyzetéről, az érdekképviselet, valamint az érdekvédelem aktuális helyzetéről. Szó volt az illetményfejlesztés aktualitásairól, a Hosz tárgyalásairól, javaslatairól és eredményeiről. A mintegy 60 fős hallgatóság felkészülve a Hosz tájékoztatóra előzetesen, de a helyszínen alábbiakban felsorolt kérdéseket intézett az előadó felé:

Nyugdíj

-         Nyugdíjjal kapcsolatban várható változások

-         Nyugdíjba menetelkor a vissza nem térítendő támogatás és munkáltatói kölcsön

-         Nyugdíjba menetel előtt mennyivel és hogyan lehet megtudni, mennyi a nyugdíj összege?

Illetmény és…

-         Várható-e reálbér növekedés (fizetésemelés)

-         A szolgálati időpótlék mértékét meg lehet-e emelni?

-         A 13. havi mikortól lesz ismét egyben, illetve ez akkor érinti a fizetést > havonta annyival kevesebb lesz; ez érzékenyen fog érinteni sok embert; nem lenne-e jobb, ha így maradna, van-e erre lehetőség?

Egyebek

-         Lesz-e idén is üdülési csekk, vagy bármi más várható-e?

-         A HM FLÜ-ben 50% egységesen a ruházati illetmény kifizetése. Ezt szabályozza-e valami, hogy mennyi lehet a minimum, vagy maximum?

-         Budapesten szolgálati lakások számának bővítése

-         Szakközépiskolás ügy

Végezetül a Hosz szervezetét, üdülőhelyeit, szolgáltatásait bemutató legfrissebb kiadványainkat is átadhattunk az érdeklődők részére.

Ha tetszett a cikk, kövesse a
Honvédszakszervezetet a Facebookon!

Még több friss hír

2023. 05. 16., 07:32
A Katonák a Törvényességért és Jogbiztonságért Közhasznú Alapítvány céljai: a hivatásos, szerződéses és nyugállományú katonák állampolgári és szolgálati jogainak védelme, szociális segítségnyújtás. Az SZJA 1%-ának felajánlásával kérjük, járuljon hozzá Ön is az Önsegélyző és Szolidaritási Alap feltöltéséhez...
2023. 05. 09., 13:11
2023. május 03-án lezajlottak a Honvédszakszervezet küldöttgyűlését megelőző képviseleti értekezletek, a nyugállományú tagozat választmányi ülése és a Hosz elnökségi ülés. A szárazföld, légierő, logisztika és közigazgatás képviselethez tartozó alapszervezeti vezetők a megnyitó után tájékoztatást kaptak a Hjt.-vel kapcsolatos egyeztetésekről, a Honvédszakszervezet javaslatairól, valamint a várható változásokról…
2023. 04. 27., 08:39
Tájékoztatjuk a tisztelt tagságot, hogy 2023. április 28-án (pénteken) egyéb rendezvények miatt a központi iroda zárva lesz. Mobiltelefonos elérhetőségeken tisztségviselőink ügyletet tartanak.
2023-04-05 13:43:22
A Honvédszakszervezet elnöksége, munkatársai és tisztségviselői minden szakszervezeti tagunknak és családtagjának kellemes Húsvéti Ünnepeket kíván!
2023-02-15 14:19:50
A Honvédszakszervezet Elnöksége 2023. február 07-én tartotta az alapszervezet vezetőkkel kibővített ülését, ahol döntöttek a 8/2023. számú Kormány rendelet kapcsán felmerülő további feladatokról, illetve a Küldöttgyűlés előkészületeiről…

  JETfly Magazin

  Háború Művészete magazin

Éleslövészeten bizonyítottak a PzH 2000-es önjáró tüzérségi eszközök a Bakonyban. Bár a típus még igen friss a Magyar Honvédség kötelékében, és ezáltal a kezelőszemélyzetek még javában gyakorolják a különböző eljárásrendeket, annyi már e kezdeti időszakban is bizton állítható, hogy a jól felkészített szakemberek kezében a haditechnikai eszközök eddig ritkán látott eredményeket érnek el.
Széchenyi 2020 europai szociális alap.