2024. 02. 25.
Géza
: 389 Ft   : 359 Ft Benzin: 583 Ft/l   Dízel: 614 Ft/l   Írjon nekünk HADITECHNIKA

Tájékoztató a HM FLÜ Program Tervezési és Vezetési Igazgatóság továbbképzésén

Hosz  |  2008. 05. 24., 17:25

Kétnapos továbbképzést tartottak Balatonkenesén, a HM Fejlesztési és Logisztikai Ügynökség Program Tervezési és Vezetési Igazgatóság állománya részére, ahol a második napon, május 25-én meghívást kapott a Honvédszakszervezet is. A meghívást elfogadva, a rendezvényen dr. Heiling Ottó a Hosz alelnöke, valamint Takács István butapesti területi ügyvivő vett részt...

A közel 50 perces előadáson dr. Heiling Ottó beszélt a Honvédszakszervezet jelenlegi helyzetéről, az érdekképviselet, valamint az érdekvédelem aktuális helyzetéről. Szó volt az illetményfejlesztés aktualitásairól, a Hosz tárgyalásairól, javaslatairól és eredményeiről. A mintegy 60 fős hallgatóság felkészülve a Hosz tájékoztatóra előzetesen, de a helyszínen alábbiakban felsorolt kérdéseket intézett az előadó felé:

Nyugdíj

-         Nyugdíjjal kapcsolatban várható változások

-         Nyugdíjba menetelkor a vissza nem térítendő támogatás és munkáltatói kölcsön

-         Nyugdíjba menetel előtt mennyivel és hogyan lehet megtudni, mennyi a nyugdíj összege?

Illetmény és…

-         Várható-e reálbér növekedés (fizetésemelés)

-         A szolgálati időpótlék mértékét meg lehet-e emelni?

-         A 13. havi mikortól lesz ismét egyben, illetve ez akkor érinti a fizetést > havonta annyival kevesebb lesz; ez érzékenyen fog érinteni sok embert; nem lenne-e jobb, ha így maradna, van-e erre lehetőség?

Egyebek

-         Lesz-e idén is üdülési csekk, vagy bármi más várható-e?

-         A HM FLÜ-ben 50% egységesen a ruházati illetmény kifizetése. Ezt szabályozza-e valami, hogy mennyi lehet a minimum, vagy maximum?

-         Budapesten szolgálati lakások számának bővítése

-         Szakközépiskolás ügy

Végezetül a Hosz szervezetét, üdülőhelyeit, szolgáltatásait bemutató legfrissebb kiadványainkat is átadhattunk az érdeklődők részére.

Ha tetszett a cikk, kövesse a
Honvédszakszervezetet a Facebookon!
Ha lemaradt volna erről:

Még több friss hír

2024. 02. 23., 10:44
Tájékoztatjuk Tisztelt Tagjainkat, hogy a Honvéd Érdekképviseleti Szervezet szabályzói szerint a tagdíj mértéke változik. A befizetendő tagdíjak 2024. március 1.-től...
2023. 12. 15., 11:16
Tisztelt Tagunk! Ezúton szeretném Önt tájékoztatni, hogy a Honvédszakszervezet (HOSZ) a jogszabályi környezet változásaira reagálva, valamint a szervezet működésének folyamatos biztosítása érdekében új Alapszabályt fogadott el és hamarosan Honvéd Érdekképviseleti Szervezet (HÉSZ) néven folytatja tevékenységét.
2024-01-30 16:00:53
HÉSZ vezető tisztségviselők látogatása Székesfehérváron a MH Nagysándor József 51. Híradó- és Vezetésbiztosító Dandárnál.
2024-01-24 10:41:09
Csehország, Lengyelország, Magyarország és Szlovákia katonai érdekképviseleti szervezetek találkozója Budapesten.

  JETfly Magazin

2024. február 23-án, pénteken, Budapestre érkezett Svédország miniszterelnöke, Ulf Kristersson. Orbán Viktor magyar miniszterelnökkel folytatott tárgyalássorozat eredményeként többek között arról is megállapodás született, hogy bővül a Magyar Légierő Gripen flottája.

  Háború Művészete magazin

A megújuló Magyar Honvédség újonnan vásárolt szárazföldi harckocsijai és lövegjei után vízi járművekkel is gazdagítja eszközállományát. Katonáink hamarosan két felújított SOC-R típusú folyami naszádot vehetnek használatba.
Széchenyi 2020 europai szociális alap.