2024. 06. 22. szombat
Paulina
: 398 Ft   : 372 Ft Benzin: 583 Ft/l   Dízel: 614 Ft/l   Írjon nekünk HADITECHNIKA

Tájékoztató a HM FLÜ Program Tervezési és Vezetési Igazgatóság továbbképzésén

Hosz  |  2008. 05. 24., 17:25

Kétnapos továbbképzést tartottak Balatonkenesén, a HM Fejlesztési és Logisztikai Ügynökség Program Tervezési és Vezetési Igazgatóság állománya részére, ahol a második napon, május 25-én meghívást kapott a Honvédszakszervezet is. A meghívást elfogadva, a rendezvényen dr. Heiling Ottó a Hosz alelnöke, valamint Takács István butapesti területi ügyvivő vett részt...

A közel 50 perces előadáson dr. Heiling Ottó beszélt a Honvédszakszervezet jelenlegi helyzetéről, az érdekképviselet, valamint az érdekvédelem aktuális helyzetéről. Szó volt az illetményfejlesztés aktualitásairól, a Hosz tárgyalásairól, javaslatairól és eredményeiről. A mintegy 60 fős hallgatóság felkészülve a Hosz tájékoztatóra előzetesen, de a helyszínen alábbiakban felsorolt kérdéseket intézett az előadó felé:

Nyugdíj

-         Nyugdíjjal kapcsolatban várható változások

-         Nyugdíjba menetelkor a vissza nem térítendő támogatás és munkáltatói kölcsön

-         Nyugdíjba menetel előtt mennyivel és hogyan lehet megtudni, mennyi a nyugdíj összege?

Illetmény és…

-         Várható-e reálbér növekedés (fizetésemelés)

-         A szolgálati időpótlék mértékét meg lehet-e emelni?

-         A 13. havi mikortól lesz ismét egyben, illetve ez akkor érinti a fizetést > havonta annyival kevesebb lesz; ez érzékenyen fog érinteni sok embert; nem lenne-e jobb, ha így maradna, van-e erre lehetőség?

Egyebek

-         Lesz-e idén is üdülési csekk, vagy bármi más várható-e?

-         A HM FLÜ-ben 50% egységesen a ruházati illetmény kifizetése. Ezt szabályozza-e valami, hogy mennyi lehet a minimum, vagy maximum?

-         Budapesten szolgálati lakások számának bővítése

-         Szakközépiskolás ügy

Végezetül a Hosz szervezetét, üdülőhelyeit, szolgáltatásait bemutató legfrissebb kiadványainkat is átadhattunk az érdeklődők részére.

Ha tetszett a cikk, kövesse a
Honvédszakszervezetet a Facebookon!

Még több friss hír

2024. 03. 01., 12:35
Örömmel tájékoztatjuk önöket, hogy 2024. július 1-től a Honvéd Érdekképviseleti Szervezet minden egészségpénztári tagsággal rendelkező tagjának rendszeres támogatást biztosít.
2024. 02. 23., 10:44
Tájékoztatjuk Tisztelt Tagjainkat, hogy a Honvéd Érdekképviseleti Szervezet szabályzói szerint a tagdíj mértéke változik. A befizetendő tagdíjak 2024. március 1.-től...
2024. 05. 07., 10:09
A kihasználtságra és a tapasztalatokra való tekintettel a szerdai meghosszabbított nyitva tartást kizárólag előzetes egeztetés alapján biztosítjuk!
2024. 05. 29., 10:52
Tájékoztató a Hész XVIII. Országos Horgászversenyéről 2024. június 29-30. A HÉSZ Központi Iroda, az MH Kiss József 86. Helikopterdandár Tiszamenti Katonai Repülősök alapszervezetének közreműködésével 2024. június 29-30-án horgászversenyt szervez a kengyeli (Szolnok, Martfű térsége) Crazy Carp Lake horgásztavon...
2022. 07. 19., 11:59
A LIGA Szakszervezetek támogatásával a csatolt linken szereplő üdülési lehetőségeket érhetik el tajgaink a 2024-es évben. Ehhez mindössze rendszeres tagdíjfizetés és a tagkártya felmutatása szükséges.

  JETfly Magazin

Rendkívüli intézkedésekkel készül az olimpia miatt megnövekedett utas- és csomagforgalomra az Air France. A légitársaság több ezer fővel növelte dolgozói létszámát, minden üzemképes repülőgépét menetrendbe állítja és megerősíti poggyászkezelő részlegét.

  Háború Művészete magazin

A közelmúltban számoltunk be lapunkon Brunei H145M rendeléséről, most pedig folytatódik a sor Belgiummal: az újabb beszerzés hírét a Párizsban megrendezett Eurosatory védelmi és biztonsági kiállításon jelentették be.
Széchenyi 2020 europai szociális alap.