2023. 03. 21. kedd
Benedek
: 392 Ft   : 365 Ft Benzin: 398 Ft/l   Dízel: 415 Ft/l   Írjon nekünk HADITECHNIKA

HO-HO-HO-HÓÓÓ! - Horgászverseny volt Kálban

Hosz  |  2008. 05. 27., 08:48

Május 23-án reggel Kálban a Víkend-tó partján mindenki tette a dolgát. A békák kuruttyoltak a partifecskék csiviteltek, a horgászok meg lógatták a kukacukat a vízbe. Az MH Veszélyesanyag Ellátó Központ Bozó Tibor ezredes parancsnokságával, Kaló Miklós alezredes káli helyőrségparancsnok vezetésével ebben az évben is meghirdette a „VEK kupáért” folyó nemes versengést, melynek első versenyszáma a horgászverseny volt. A profi szervezést a csekély mennyiségű halneműek kifogása sem kérdőjelezhette meg. A Honvédszakszervezet erős csapattal indult. Nagy Károly területi ügyvivő, demokratikusan kijelölt csapatkapitány, Tóvári Róbert képviseleti titkár halfelelős, valamint jr. Czövek Tamás fegyvermester (neki volt pecabotja)...

Erősen kezdtünk, két fegyver (horgászbot) jutott hármunknak, ezért úgy döntöttünk, hogy három helyett egy tüzelőállást foglalunk. 10 órára elfogyott a töltény (giliszta), de megoldottam a problémát a halőrök 10 Ft-ért adták darabját.

Néhány szabad másodpercemben a többi harcost is kifigyeltem.

 

 

 

Emberek!

Azt láttam, hogy a horgászok az interkontinentális, ballisztikus rakétákon kívül mindent bevetettek. Ha hal lettem volna a tizedik másodpercben megadom magam. Láttam olyan horgászt aki csúzlival lőtte a halakat. Azóta sem tudom, honnan tudta, hova kell célozni?

Nem adtuk föl a harcot a frissen szerzett horgászati alapismeretekből olvastam fel harcostársaimnak, ezért a szerelékek egyre ritkábban estek szét. A verseny vége előtt 5 percel végre megtört a jég. Czövek jr. Fogott egy halat!!! Szerintem 1 kg, Tóvári szerint 10 dkg, Tamás szerint 10 g.

Viszont a babgulyásban senki nem csalódott! A Honvédszakszervezet elnökének különdíját kapta a legnagyobb halat fogó: Bagaméri László 1,55 kg-os ponty kifogásáért.

Ha tetszett a cikk, kövesse a
Honvédszakszervezetet a Facebookon!

Még több friss hír

2022. 11. 30., 13:58
„Minden idők legnagyobb haderőreformja zajlik” – mondta dr. Ruszin-Szendi Romulusz altábornagy, a Magyar Honvédség parancsnoka a Honvédszakszervezet őszi küldöttgyűlésén Budapesten, november 29-én, kedden.
2022-12-21 09:58:36
A Honvédszakszervezet tisztségviselői és alapszervezet vezetői 2022. december hónapban felmérték a rászoruló katonacsaládok számát. A felmérés eredményeként a katonacsaládok részére az alapszervezet vezetők a Hosz alapszervezeteinek költségvetése terhére segélycsomagokat osztottak…

  JETfly Magazin

Befejeződött az Airbus H225M típusú, közepes szállító helikopterek magyar katonai típusalkalmassági vizsgálata. A megrendelt tizenhat többcélú helikopterből kettőt ez év júliusában adnak át az Airbus Helicopters franciaországi, Marignane-i gyártó központjában.

  Háború Művészete magazin

A francia hajóépítő óriásvállalat, a Naval Group 2022 második felében új programba kezdett. Mivel a cég vezetői szerint Franciaország jelentős lemaradásban van a dróntechnológia terén, ezért a Naval Group már csak profiljából adódóan is a személyzet nélküli felszíni hajók terén igyekszik vezető szerepet kivívni magának.
Széchenyi 2020 europai szociális alap.