2024. 04. 17. szerda
Rudolf
: 395 Ft   : 372 Ft Benzin: 583 Ft/l   Dízel: 614 Ft/l   Írjon nekünk HADITECHNIKA

HO-HO-HO-HÓÓÓ! - Horgászverseny volt Kálban

Hosz  |  2008. 05. 27., 08:48

Május 23-án reggel Kálban a Víkend-tó partján mindenki tette a dolgát. A békák kuruttyoltak a partifecskék csiviteltek, a horgászok meg lógatták a kukacukat a vízbe. Az MH Veszélyesanyag Ellátó Központ Bozó Tibor ezredes parancsnokságával, Kaló Miklós alezredes káli helyőrségparancsnok vezetésével ebben az évben is meghirdette a „VEK kupáért” folyó nemes versengést, melynek első versenyszáma a horgászverseny volt. A profi szervezést a csekély mennyiségű halneműek kifogása sem kérdőjelezhette meg. A Honvédszakszervezet erős csapattal indult. Nagy Károly területi ügyvivő, demokratikusan kijelölt csapatkapitány, Tóvári Róbert képviseleti titkár halfelelős, valamint jr. Czövek Tamás fegyvermester (neki volt pecabotja)...

Erősen kezdtünk, két fegyver (horgászbot) jutott hármunknak, ezért úgy döntöttünk, hogy három helyett egy tüzelőállást foglalunk. 10 órára elfogyott a töltény (giliszta), de megoldottam a problémát a halőrök 10 Ft-ért adták darabját.

Néhány szabad másodpercemben a többi harcost is kifigyeltem.

 

 

 

Emberek!

Azt láttam, hogy a horgászok az interkontinentális, ballisztikus rakétákon kívül mindent bevetettek. Ha hal lettem volna a tizedik másodpercben megadom magam. Láttam olyan horgászt aki csúzlival lőtte a halakat. Azóta sem tudom, honnan tudta, hova kell célozni?

Nem adtuk föl a harcot a frissen szerzett horgászati alapismeretekből olvastam fel harcostársaimnak, ezért a szerelékek egyre ritkábban estek szét. A verseny vége előtt 5 percel végre megtört a jég. Czövek jr. Fogott egy halat!!! Szerintem 1 kg, Tóvári szerint 10 dkg, Tamás szerint 10 g.

Viszont a babgulyásban senki nem csalódott! A Honvédszakszervezet elnökének különdíját kapta a legnagyobb halat fogó: Bagaméri László 1,55 kg-os ponty kifogásáért.

Ha tetszett a cikk, kövesse a
Honvédszakszervezetet a Facebookon!
Ha lemaradt volna erről:

Még több friss hír

2024. 01. 05., 10:17
Eddig Európa számos országában irigykedve figyelték katonatársaink, hogy nálunk szakszervezet működhet. Ez a jog tényszerűleg még az európai unióban is különleges kiváltság volt, amelyet a végletekig próbáltunk megőrizni. Az alapításunk, azaz 1991 óta eltelt több mint 32 év alatt folyamatosan azon küzdöttek elődeink, hogy a civil szférában megszokott jogok illessék meg a katonákat is, vagy legalább ahhoz erősen közelítő szintet sikerüljön elérni mind az egyéni, mind a kollektív jogérvényesítés terén...
2024. 02. 23., 10:44
Tájékoztatjuk Tisztelt Tagjainkat, hogy a Honvéd Érdekképviseleti Szervezet szabályzói szerint a tagdíj mértéke változik. A befizetendő tagdíjak 2024. március 1.-től...
2023. 12. 15., 11:16
Tisztelt Tagunk! Ezúton szeretném Önt tájékoztatni, hogy a Honvédszakszervezet (HOSZ) a jogszabályi környezet változásaira reagálva, valamint a szervezet működésének folyamatos biztosítása érdekében új Alapszabályt fogadott el és hamarosan Honvéd Érdekképviseleti Szervezet (HÉSZ) néven folytatja tevékenységét.
2024-02-13 13:05:08
2024.02.14-16-ig a Honvéd Érdekképviseleti Szervezet személyes ügyfélfogadása technikai okok miatt (karbantartás) szünetel. Ezúton is köszönjük elhelyezési feltételeink jobbítását a HM HIM-nek! Telefonos ügyelet a 0670-374-30-83-as telefonszámon.

  JETfly Magazin

Folytatódik a Hadak útján hadtörténeti előadás-sorozat Nagykanizsán, a Halis István Városi Könyvtárban: 2024. április 24-én, 18 órától az egyik legeredményesebb magyar vadászpilótáról, vitéz nemes Molnár László főhadnagyról hallgathatunk meg egy előadást.

  Háború Művészete magazin

„A második világháború alatt legalább huszonnégy – amerikai és szovjet – légitámadás érte Győr városát – legalább ennyiszer zúgtak a szirénák, omlottak le az épületek és menekültek az óvóhelyekre az emberek a bombázások elől.”
Széchenyi 2020 europai szociális alap.