2023. 12. 02. szombat
Melinda, Vivien
: 380 Ft   : 349 Ft Benzin: 615 Ft/l   Dízel: 645 Ft/l   Írjon nekünk HADITECHNIKA

HO-HO-HO-HÓÓÓ! - Horgászverseny volt Kálban

Hosz  |  2008. 05. 27., 08:48

Május 23-án reggel Kálban a Víkend-tó partján mindenki tette a dolgát. A békák kuruttyoltak a partifecskék csiviteltek, a horgászok meg lógatták a kukacukat a vízbe. Az MH Veszélyesanyag Ellátó Központ Bozó Tibor ezredes parancsnokságával, Kaló Miklós alezredes káli helyőrségparancsnok vezetésével ebben az évben is meghirdette a „VEK kupáért” folyó nemes versengést, melynek első versenyszáma a horgászverseny volt. A profi szervezést a csekély mennyiségű halneműek kifogása sem kérdőjelezhette meg. A Honvédszakszervezet erős csapattal indult. Nagy Károly területi ügyvivő, demokratikusan kijelölt csapatkapitány, Tóvári Róbert képviseleti titkár halfelelős, valamint jr. Czövek Tamás fegyvermester (neki volt pecabotja)...

Erősen kezdtünk, két fegyver (horgászbot) jutott hármunknak, ezért úgy döntöttünk, hogy három helyett egy tüzelőállást foglalunk. 10 órára elfogyott a töltény (giliszta), de megoldottam a problémát a halőrök 10 Ft-ért adták darabját.

Néhány szabad másodpercemben a többi harcost is kifigyeltem.

 

 

 

Emberek!

Azt láttam, hogy a horgászok az interkontinentális, ballisztikus rakétákon kívül mindent bevetettek. Ha hal lettem volna a tizedik másodpercben megadom magam. Láttam olyan horgászt aki csúzlival lőtte a halakat. Azóta sem tudom, honnan tudta, hova kell célozni?

Nem adtuk föl a harcot a frissen szerzett horgászati alapismeretekből olvastam fel harcostársaimnak, ezért a szerelékek egyre ritkábban estek szét. A verseny vége előtt 5 percel végre megtört a jég. Czövek jr. Fogott egy halat!!! Szerintem 1 kg, Tóvári szerint 10 dkg, Tamás szerint 10 g.

Viszont a babgulyásban senki nem csalódott! A Honvédszakszervezet elnökének különdíját kapta a legnagyobb halat fogó: Bagaméri László 1,55 kg-os ponty kifogásáért.

Ha tetszett a cikk, kövesse a
Honvédszakszervezetet a Facebookon!
Ha lemaradt volna erről:

Még több friss hír

  JETfly Magazin

Mint ahogy arról korábban már lapunkon is beszámoltunk, Románia exnorvég F-16-osokkal bővíti flottáját. Az első három példány 2023. november 29-én meg is érkezett keleti szomszédunkhoz.

  Háború Művészete magazin

Az F-16-osok nem rendelkeznek beépített beszállólétrával, ami problémát jelenthet a jövőbeni műveletek során olyan helyszíneken, ahol korlátozott a földi támogatás. Mutatjuk az innovációs ötleteket!
Széchenyi 2020 europai szociális alap.