2023. 03. 30. csütörtök
Zalán
: 381 Ft   : 350 Ft Benzin: 398 Ft/l   Dízel: 415 Ft/l   Írjon nekünk HADITECHNIKA

Az FRDÉSZ elnökségi ülésén történt

Hosz  |  2008. 05. 28., 11:31

Az OKÉT legutóbbi ülésén elhangzottak, a SZÉF ülés előkészítése, szervezeti ügyek, valamint az aktuális egyeztetések helyzete szerepelt az FRDÉSZ május 28-i elnökségi ülésének napirendjén. A szakszervezeti szövetség döntéshozó fórumát Kónya Péter elnök vezette, a Honvédszakszervezetet Mészáros Géza elnök képviselte...

Napirend előtt az FRDÉSZ elnöke az Országos Közszolgálati Érdekegyezetető Tanács (OKÉT) május 27-i ülésén történtekről tájékoztatta a tagszervezetek képviseletében megjelenteket.

Sárkány Ferenc, az Egység 2002 Kft. ügyvezetője pedig az elmúlt időszakban megkötött, a tagságra vonatkozó kedvezményeket tartalmazó szerződések részleteit ismertette.

Az előző elnökségi ülés emlékeztetőjének elfogadása után a szakszervezeti szövetséget érintő szervezeti ügyekről, valamint az aktuális tárgyalásokon elhangzottakról folytattak megbeszélést. A kiszervezés veszélyei miatt többen is megfogalmazták, hogy ismét a közalkalmazottak lettek az OKÉT bérmegállapodás vesztesei.

Ezt követően a SZÉF június elejei ülésére készültek fel az FRDÉSZ tagszervezeteinek képviselői. Az IRM élén bekövetkezett változásokból adódó helyzet értékelése után azt javasolták, hogy - egyebek mellett - a munkábajárás költségtérítésével, a tüzoltók munkaidejével, a túlmunkájával kapcsolatos problematikával, a civilesítéssel, valamint a pótlékrendszer egyszerüsítéséve foglalkozzon a SZÉF következő ülése.

A tagszervezetek - ezt követően - a LIGA által pályázható oktatási célú pénzek elosztásáról, az FRDÉSZ elnökség nyár eleji továbbképzésének időpontjáról és helyéről (június 11-12-én, Balatonföldvár), valamint az FRDÉSZ őszi továbbképzéséről (október 15-17-én) határoztak.

Az egyebekben a május 27-i, mezőhegyesi regionális találkozóról, annak kedvező tapasztalatairól, a Különvélemény címü tv-müsorról, az egri FRDÉSZ focikupáról, valamint a fegyveresek és rendvédelmiek zártkörü klubjának (New Orleans) nyári programjairól, az együttmüködés lehetőségeiről egyeztettek.

Ha tetszett a cikk, kövesse a
Honvédszakszervezetet a Facebookon!

Még több friss hír

2022-12-21 09:58:36
A Honvédszakszervezet tisztségviselői és alapszervezet vezetői 2022. december hónapban felmérték a rászoruló katonacsaládok számát. A felmérés eredményeként a katonacsaládok részére az alapszervezet vezetők a Hosz alapszervezeteinek költségvetése terhére segélycsomagokat osztottak…

  JETfly Magazin

A holland királyi légitársaság a nyári menetrendben tovább növeli ázsiai járatainak számát, 96 interkontinentális és 69 európai célállomás lesz elérhető az október végéig tartó időszakban. Budapestre a legtöbb napon öt járat közlekedik majd.

  Háború Művészete magazin

A nyugat-balkáni béke Magyarország egyik legfontosabb biztonságpolitikai érdeke, hiszen ez az európai béke egyik záloga is egyben, elérése és biztosítása embert próbáló, kihívást jelentő feladat – hangsúlyozta Vargha Tamás, a Honvédelmi Minisztérium parlamenti államtitkára, miniszterhelyettes március 26-án, vasárnap a Koszovóból visszatérő MH KFOR Hadműveleti Tartalék Zászlóalj manőver századának fogadásakor Kecskeméten.
Széchenyi 2020 europai szociális alap.