2024. 05. 26.
Evelin, Fülöp
: 386 Ft   : 356 Ft Benzin: 583 Ft/l   Dízel: 614 Ft/l   Írjon nekünk HADITECHNIKA

Az FRDÉSZ elnökségi ülésén történt

Hosz  |  2008. 05. 28., 11:31

Az OKÉT legutóbbi ülésén elhangzottak, a SZÉF ülés előkészítése, szervezeti ügyek, valamint az aktuális egyeztetések helyzete szerepelt az FRDÉSZ május 28-i elnökségi ülésének napirendjén. A szakszervezeti szövetség döntéshozó fórumát Kónya Péter elnök vezette, a Honvédszakszervezetet Mészáros Géza elnök képviselte...

Napirend előtt az FRDÉSZ elnöke az Országos Közszolgálati Érdekegyezetető Tanács (OKÉT) május 27-i ülésén történtekről tájékoztatta a tagszervezetek képviseletében megjelenteket.

Sárkány Ferenc, az Egység 2002 Kft. ügyvezetője pedig az elmúlt időszakban megkötött, a tagságra vonatkozó kedvezményeket tartalmazó szerződések részleteit ismertette.

Az előző elnökségi ülés emlékeztetőjének elfogadása után a szakszervezeti szövetséget érintő szervezeti ügyekről, valamint az aktuális tárgyalásokon elhangzottakról folytattak megbeszélést. A kiszervezés veszélyei miatt többen is megfogalmazták, hogy ismét a közalkalmazottak lettek az OKÉT bérmegállapodás vesztesei.

Ezt követően a SZÉF június elejei ülésére készültek fel az FRDÉSZ tagszervezeteinek képviselői. Az IRM élén bekövetkezett változásokból adódó helyzet értékelése után azt javasolták, hogy - egyebek mellett - a munkábajárás költségtérítésével, a tüzoltók munkaidejével, a túlmunkájával kapcsolatos problematikával, a civilesítéssel, valamint a pótlékrendszer egyszerüsítéséve foglalkozzon a SZÉF következő ülése.

A tagszervezetek - ezt követően - a LIGA által pályázható oktatási célú pénzek elosztásáról, az FRDÉSZ elnökség nyár eleji továbbképzésének időpontjáról és helyéről (június 11-12-én, Balatonföldvár), valamint az FRDÉSZ őszi továbbképzéséről (október 15-17-én) határoztak.

Az egyebekben a május 27-i, mezőhegyesi regionális találkozóról, annak kedvező tapasztalatairól, a Különvélemény címü tv-müsorról, az egri FRDÉSZ focikupáról, valamint a fegyveresek és rendvédelmiek zártkörü klubjának (New Orleans) nyári programjairól, az együttmüködés lehetőségeiről egyeztettek.

Ha tetszett a cikk, kövesse a
Honvédszakszervezetet a Facebookon!
Ha lemaradt volna erről:

Még több friss hír

2024. 02. 23., 10:44
Tájékoztatjuk Tisztelt Tagjainkat, hogy a Honvéd Érdekképviseleti Szervezet szabályzói szerint a tagdíj mértéke változik. A befizetendő tagdíjak 2024. március 1.-től...
2024. 05. 07., 10:09
A kihasználtságra és a tapasztalatokra való tekintettel a szerdai meghosszabbított nyitva tartást kizárólag előzetes egeztetés alapján biztosítjuk!
2022. 07. 19., 11:59
A LIGA Szakszervezetek támogatásával a csatolt linken szereplő üdülési lehetőségeket érhetik el tajgaink a 2024-es évben. Ehhez mindössze rendszeres tagdíjfizetés és a tagkártya felmutatása szükséges.

  JETfly Magazin

  Háború Művészete magazin

A Flotprom internetes szakportál 2024. május 2-án közzétett információi szerint a Volga mellett fekvő Zelenodolszkban működő Gorkij Hajógyárban, a hónap folyamán két új hadihajót bocsátanak vízre, a Karakurt-osztályú (Project 22800) Tájfun korvettet és a Project 22160 típusú, Viktor Velikij járőrhajót.
Széchenyi 2020 europai szociális alap.