2023. 12. 11. hétfő
Árpád
: 381 Ft   : 354 Ft Benzin: 615 Ft/l   Dízel: 645 Ft/l   Írjon nekünk HADITECHNIKA

Az FRDÉSZ elnökségi ülésén történt

Hosz  |  2008. 05. 28., 11:31

Az OKÉT legutóbbi ülésén elhangzottak, a SZÉF ülés előkészítése, szervezeti ügyek, valamint az aktuális egyeztetések helyzete szerepelt az FRDÉSZ május 28-i elnökségi ülésének napirendjén. A szakszervezeti szövetség döntéshozó fórumát Kónya Péter elnök vezette, a Honvédszakszervezetet Mészáros Géza elnök képviselte...

Napirend előtt az FRDÉSZ elnöke az Országos Közszolgálati Érdekegyezetető Tanács (OKÉT) május 27-i ülésén történtekről tájékoztatta a tagszervezetek képviseletében megjelenteket.

Sárkány Ferenc, az Egység 2002 Kft. ügyvezetője pedig az elmúlt időszakban megkötött, a tagságra vonatkozó kedvezményeket tartalmazó szerződések részleteit ismertette.

Az előző elnökségi ülés emlékeztetőjének elfogadása után a szakszervezeti szövetséget érintő szervezeti ügyekről, valamint az aktuális tárgyalásokon elhangzottakról folytattak megbeszélést. A kiszervezés veszélyei miatt többen is megfogalmazták, hogy ismét a közalkalmazottak lettek az OKÉT bérmegállapodás vesztesei.

Ezt követően a SZÉF június elejei ülésére készültek fel az FRDÉSZ tagszervezeteinek képviselői. Az IRM élén bekövetkezett változásokból adódó helyzet értékelése után azt javasolták, hogy - egyebek mellett - a munkábajárás költségtérítésével, a tüzoltók munkaidejével, a túlmunkájával kapcsolatos problematikával, a civilesítéssel, valamint a pótlékrendszer egyszerüsítéséve foglalkozzon a SZÉF következő ülése.

A tagszervezetek - ezt követően - a LIGA által pályázható oktatási célú pénzek elosztásáról, az FRDÉSZ elnökség nyár eleji továbbképzésének időpontjáról és helyéről (június 11-12-én, Balatonföldvár), valamint az FRDÉSZ őszi továbbképzéséről (október 15-17-én) határoztak.

Az egyebekben a május 27-i, mezőhegyesi regionális találkozóról, annak kedvező tapasztalatairól, a Különvélemény címü tv-müsorról, az egri FRDÉSZ focikupáról, valamint a fegyveresek és rendvédelmiek zártkörü klubjának (New Orleans) nyári programjairól, az együttmüködés lehetőségeiről egyeztettek.

Ha tetszett a cikk, kövesse a
Honvédszakszervezetet a Facebookon!
Ha lemaradt volna erről:

Még több friss hír

2023-11-09 14:57:20
A LIGA Szakszervezetek és a Munkástanácsok Országos Szövetségének álláspontja a minimálbér-tárgyalásokkal összefüggésben

  JETfly Magazin

Olvasóink már jól ismerik a sok-sok éve működő JETfly Webáruházat, melyben repüléshez kapcsolódó relikviákat, illetve ruházati termékeket rendelhetnek meg. A kínálat folyamatosan bővül, mutatjuk a legfrissebb ajánlatokat, melyek a közelgő ünnepek kapcsán is szép ajándékok lehetnek!

  Háború Művészete magazin

A székesfehérvári Szent István Király Múzeum (SZIKM), valamint a HM Hadtörténeti Intézet és Múzeum (HM HIM) – közösségi régészeti program keretén belül – egy második világháborús német harckocsi megsemmisülési helyszínét azonosította a Fejér vármegyei Baracska község térségében.
Széchenyi 2020 europai szociális alap.