2024. 04. 24. szerda
György
: 394 Ft   : 368 Ft Benzin: 583 Ft/l   Dízel: 614 Ft/l   Írjon nekünk HADITECHNIKA

Szentes: állománygyűlés és szakszervezeti tájékoztató

Hosz  |  2008. 06. 01., 20:03

Május 27-én állománygyűlést, majd szakszevezeti tájékoztatót tartottak a Magyar Honvédség 37.II. Rákóczi Ferenc Műszaki Zászlóalj katonáinak. A Honvédszakszervezet részéről Mészáros Géza elnök, Jeszenyei Ildikó szociális és személyügyi ügyvivő és dr. Hortobágyi Tibor jogi ügyvivő jelentek meg. Az állománygyűlést Csurgó Attila alezredes, zászlóalj parancsnok-helyettes nyitotta meg, majd Mészáros Géza az aktuális ügyeket, folyamatokat ismertette...

A Hosz elnöke kitért az NRF váltásából adódó illetmény jellegü járandóságokra, majd beszámolt a deviza ellátmánnyal kapcsolatos tárgyalások megállapodás közeli szakaszáról is. Az állomány legjobban foglalkoztató kérdéséről is beszélt, így az üdülési csekkről is szót ejtett, noha sem időponttal sem összegről nem tudott érdemben beszámolni, bizakodásáról tájékoztatta az állománygyülést.A jogi ügyvivő dr. Hortobágy Tibor  a szakközépiskola ügyben érintetteknek adott tájékoztatást. A tájékoztató után az állománynak volt lehetősége nyíltan, őszintén feltenni kérdéseiket a Honvédszakszervezet képviselőinek. A kérdésekből azt derült ki, hogy az állomány a HOSZ-tól várja a bérek és a bérek közötti feszültségek problémakörének a megoldását.

Ha tetszett a cikk, kövesse a
Honvédszakszervezetet a Facebookon!
Ha lemaradt volna erről:

Még több friss hír

2024. 01. 05., 10:17
Eddig Európa számos országában irigykedve figyelték katonatársaink, hogy nálunk szakszervezet működhet. Ez a jog tényszerűleg még az európai unióban is különleges kiváltság volt, amelyet a végletekig próbáltunk megőrizni. Az alapításunk, azaz 1991 óta eltelt több mint 32 év alatt folyamatosan azon küzdöttek elődeink, hogy a civil szférában megszokott jogok illessék meg a katonákat is, vagy legalább ahhoz erősen közelítő szintet sikerüljön elérni mind az egyéni, mind a kollektív jogérvényesítés terén...
2024. 02. 23., 10:44
Tájékoztatjuk Tisztelt Tagjainkat, hogy a Honvéd Érdekképviseleti Szervezet szabályzói szerint a tagdíj mértéke változik. A befizetendő tagdíjak 2024. március 1.-től...
2023. 12. 15., 11:16
Tisztelt Tagunk! Ezúton szeretném Önt tájékoztatni, hogy a Honvédszakszervezet (HOSZ) a jogszabályi környezet változásaira reagálva, valamint a szervezet működésének folyamatos biztosítása érdekében új Alapszabályt fogadott el és hamarosan Honvéd Érdekképviseleti Szervezet (HÉSZ) néven folytatja tevékenységét.
2024-02-13 13:05:08
2024.02.14-16-ig a Honvéd Érdekképviseleti Szervezet személyes ügyfélfogadása technikai okok miatt (karbantartás) szünetel. Ezúton is köszönjük elhelyezési feltételeink jobbítását a HM HIM-nek! Telefonos ügyelet a 0670-374-30-83-as telefonszámon.

  JETfly Magazin

Májusi programajánlónkban sok repülős programot találhatnak Olvasóink, hiszen repülőnapok, családi napok, nyílt napok és egyéb rendezvények is várják a látogatókat!

  Háború Művészete magazin

Május első hetében rendezik meg a Maláj Királyi Haditengerészet napját, melyre már javában zajlik a felkészülés: a mai napi gyakorlás során, 2024. április 23-án, két forgószárnyas ütközött össze és zuhant le.
Széchenyi 2020 europai szociális alap.