2023. 09. 30. szombat
Jeromos
: 391 Ft   : 369 Ft Benzin: 398 Ft/l   Dízel: 415 Ft/l   Írjon nekünk HADITECHNIKA

Az elnökségi ülésen történt

Hosz  |  2008. 06. 04., 18:09

Az elmúlt időszak és a rendezvények tapasztalatai, a következő hetek feladatai, a folyamatban lévő egyeztetések, a szociális és személyügyi munka eredményei, valamint a nyugállományú és a pártoló tagi felvétel szerepelt a Hosz - június 5-i - elnökségi ülésének napirendjén. Az elnökségi tagok és a szekcióelnökök részvételével lebonyolított ülést Mészáros Géza elnök vezette... 

Az előző elnökségi ülés jegyzőkönyvének elfogadását követően a Hosz elnökének tájékoztatója hangzott el az elmúlt időszak eseményeiről. Mészáros Géza - egyebek mellett - a bérkorrekcióval kapcsolatos megállapodásról, a nemzetközi történésekről, a devizanem-különbözettel kapcsolatos tárgyalásokról, a HÉF plenáris üléséről, a szakértői egyeztetésekről, a Honvédelem Napi rendezvényekről, a pákozdi és a fővárosi hősi emlékmüvek koszorúzási eseményeiről is informálta az elnökség tagjait.

Az elnöki tájékoztatót kiegészítendő, dr. Heiling Ottó alelnök az EUROMIL madridi elnökségi üléséről, majd a holland társszervezet létrejöttének 110 éves jubileumi - Hágában lebonyolított - rendezvényéről, de a HM FLÜ balatonkenesi programjáról, az FRDÉSZ müködéséről, valamint a Honvéd Egészségpénztár Küldöttgyüléséről is beszámolt. Ezt követően Hornyák Erika, a katonanői szekció elnöke adott részletes tájékoztatást az április 30-i katonanői konferenciáról, illetve a hölgyek és a HM államtitkára közötti tapasztalatcseréről is.  

A szociális és személyügyi terület tevékenységéről Jeszenyi Ildikó számolt be az elnökségnek. A szakszervezet szociális és személyügyi ügyvivője - a részletes írásos beszámolót kiegészítve - beszámolt az üdültetés és a gyermektáboroztatás eddigi idei tapasztalatairól, majd azt javasolta, hogy az elkülönített forrást a Hosz használja fel a rászoruló családok gyermekeinek táboroztatására.  

A rendezvények (választmányi ülés, haderőnemi gyülések, horgászversenyek) tapasztalatairól dr. Ujfaludi Zoltán adott képet. A Hosz főtitkára kiemelte: a megfelelő előkészületi munkának köszönhetően mind a képviseleti értekezletek, mind a választmányi ülés és a horgászversenyek sikeresek voltak.

A nyári időszak eseményei között említette a ceglédi Aquaparkot, a kecskeméti Repülőnapot, valamint a nagyobb alapszervezetek családi napjait. 

A nyugállományú tagfelvétel során - a Hosz elnöke által tartott előterjesztést követően - Jakab Sándort, Szabó Lászlót, Nászer Józsefet, Csősz Attilát és Nagy Lajost vette fel az elnökség. A pártoló tagfelvétel során pedig Hargitai Áron Szilárdot, Almási Zsoltot, Papp Balázst, Kapás Imrét, Marsovszki Zoltánt, Molnár Károlyt, Masa Krisztiánt vette fel a döntéshozó fórum.

Az egyebekben a HÉF oldalügyrendjéről dr. Heiling Ottó alelnök, a nyugállományú tagok felvételi eljárásáról Sörös István tagozatelnök, a közigazgatási képviselet rendezvényeiről Gáspár Tamásné, míg Sárkány Ferenc ügyvezető az Egység 2002 Kft. gazdasági helyzetéről, Jáger Tibor szolgáltatás- és tagszervező pedig a legújabb szolgáltatásokról tájékoztatott.

Ha tetszett a cikk, kövesse a
Honvédszakszervezetet a Facebookon!

Még több friss hír

2023. 08. 28., 09:00
30 éves a magyar katonai felsővezető-képzés! A jubileumi év tiszteletére rendezett ünnepségre Lippai Péter dandártábornok, a Nemzeti Közszolgálat Egyetem Hadtudományi és Honvédtisztképző Kar dékánja meghív minden nyugállományú kollégát, aki az elmúlt 30 évben elvégezte a katonai felsővezető-képzést – köznapi nevén a vezérkari tanfolyamot.
2023. 09. 27., 12:32
2023.09.26-án Czövek János elnök és Bazsik István alelnök tartott tájékoztatót Kaposváron a HOSZ alapszervezeténél...
2023-08-28 10:30:20
A V4 tagországok az EUROMIL képviselőivel kiegészülve idén Szlovákiában tartják soron következő éves szakmai konferenciájukat
2023-08-28 09:44:54
Szeptember 02-án következő állomásához ér a 175. éves a Magyar Honvédség programsorozatunk. Ezen a napon kerül megtartásra az Úri Libaterelő túra, ahol a Hosz tagokat és a katonai nevezőket az alaklomhoz illő ajándékkal lepjük meg.
2023-08-18 07:51:02
A Magyar Honvédség fennállásának 175. évfordulója alkalmából tartott Fáy túra beszámolóját Tiger Zoltán tagtársunk "szemüvegén át" olvashatják az érdeklődők

  JETfly Magazin

2023. szeptember 27-én jelentették be, hogy a cseh kormány jóváhagyta 24 db, ötödik generációs F-35A típusú harci repülőgép megvásárlását, mellyel leváltják 14 gépes JAS 39C/D Gripen flottájukat.

  Háború Művészete magazin

A most belépő fiatalok történelmi jelentőségű korszakban válhatnak a hazájuk védelmében aktív részt vállaló katonákká – fogalmazott a Magyar Nemzetnek adott interjújában dr. Böröndi Gábor vezérezredes.
Széchenyi 2020 europai szociális alap.