2024. 04. 17. szerda
Rudolf
: 393 Ft   : 370 Ft Benzin: 583 Ft/l   Dízel: 614 Ft/l   Írjon nekünk HADITECHNIKA

Az elnökségi ülésen történt

Hosz  |  2008. 06. 04., 18:09

Az elmúlt időszak és a rendezvények tapasztalatai, a következő hetek feladatai, a folyamatban lévő egyeztetések, a szociális és személyügyi munka eredményei, valamint a nyugállományú és a pártoló tagi felvétel szerepelt a Hosz - június 5-i - elnökségi ülésének napirendjén. Az elnökségi tagok és a szekcióelnökök részvételével lebonyolított ülést Mészáros Géza elnök vezette... 

Az előző elnökségi ülés jegyzőkönyvének elfogadását követően a Hosz elnökének tájékoztatója hangzott el az elmúlt időszak eseményeiről. Mészáros Géza - egyebek mellett - a bérkorrekcióval kapcsolatos megállapodásról, a nemzetközi történésekről, a devizanem-különbözettel kapcsolatos tárgyalásokról, a HÉF plenáris üléséről, a szakértői egyeztetésekről, a Honvédelem Napi rendezvényekről, a pákozdi és a fővárosi hősi emlékmüvek koszorúzási eseményeiről is informálta az elnökség tagjait.

Az elnöki tájékoztatót kiegészítendő, dr. Heiling Ottó alelnök az EUROMIL madridi elnökségi üléséről, majd a holland társszervezet létrejöttének 110 éves jubileumi - Hágában lebonyolított - rendezvényéről, de a HM FLÜ balatonkenesi programjáról, az FRDÉSZ müködéséről, valamint a Honvéd Egészségpénztár Küldöttgyüléséről is beszámolt. Ezt követően Hornyák Erika, a katonanői szekció elnöke adott részletes tájékoztatást az április 30-i katonanői konferenciáról, illetve a hölgyek és a HM államtitkára közötti tapasztalatcseréről is.  

A szociális és személyügyi terület tevékenységéről Jeszenyi Ildikó számolt be az elnökségnek. A szakszervezet szociális és személyügyi ügyvivője - a részletes írásos beszámolót kiegészítve - beszámolt az üdültetés és a gyermektáboroztatás eddigi idei tapasztalatairól, majd azt javasolta, hogy az elkülönített forrást a Hosz használja fel a rászoruló családok gyermekeinek táboroztatására.  

A rendezvények (választmányi ülés, haderőnemi gyülések, horgászversenyek) tapasztalatairól dr. Ujfaludi Zoltán adott képet. A Hosz főtitkára kiemelte: a megfelelő előkészületi munkának köszönhetően mind a képviseleti értekezletek, mind a választmányi ülés és a horgászversenyek sikeresek voltak.

A nyári időszak eseményei között említette a ceglédi Aquaparkot, a kecskeméti Repülőnapot, valamint a nagyobb alapszervezetek családi napjait. 

A nyugállományú tagfelvétel során - a Hosz elnöke által tartott előterjesztést követően - Jakab Sándort, Szabó Lászlót, Nászer Józsefet, Csősz Attilát és Nagy Lajost vette fel az elnökség. A pártoló tagfelvétel során pedig Hargitai Áron Szilárdot, Almási Zsoltot, Papp Balázst, Kapás Imrét, Marsovszki Zoltánt, Molnár Károlyt, Masa Krisztiánt vette fel a döntéshozó fórum.

Az egyebekben a HÉF oldalügyrendjéről dr. Heiling Ottó alelnök, a nyugállományú tagok felvételi eljárásáról Sörös István tagozatelnök, a közigazgatási képviselet rendezvényeiről Gáspár Tamásné, míg Sárkány Ferenc ügyvezető az Egység 2002 Kft. gazdasági helyzetéről, Jáger Tibor szolgáltatás- és tagszervező pedig a legújabb szolgáltatásokról tájékoztatott.

Ha tetszett a cikk, kövesse a
Honvédszakszervezetet a Facebookon!
Ha lemaradt volna erről:

Még több friss hír

2024. 01. 05., 10:17
Eddig Európa számos országában irigykedve figyelték katonatársaink, hogy nálunk szakszervezet működhet. Ez a jog tényszerűleg még az európai unióban is különleges kiváltság volt, amelyet a végletekig próbáltunk megőrizni. Az alapításunk, azaz 1991 óta eltelt több mint 32 év alatt folyamatosan azon küzdöttek elődeink, hogy a civil szférában megszokott jogok illessék meg a katonákat is, vagy legalább ahhoz erősen közelítő szintet sikerüljön elérni mind az egyéni, mind a kollektív jogérvényesítés terén...
2024. 02. 23., 10:44
Tájékoztatjuk Tisztelt Tagjainkat, hogy a Honvéd Érdekképviseleti Szervezet szabályzói szerint a tagdíj mértéke változik. A befizetendő tagdíjak 2024. március 1.-től...
2023. 12. 15., 11:16
Tisztelt Tagunk! Ezúton szeretném Önt tájékoztatni, hogy a Honvédszakszervezet (HOSZ) a jogszabályi környezet változásaira reagálva, valamint a szervezet működésének folyamatos biztosítása érdekében új Alapszabályt fogadott el és hamarosan Honvéd Érdekképviseleti Szervezet (HÉSZ) néven folytatja tevékenységét.
2024-02-13 13:05:08
2024.02.14-16-ig a Honvéd Érdekképviseleti Szervezet személyes ügyfélfogadása technikai okok miatt (karbantartás) szünetel. Ezúton is köszönjük elhelyezési feltételeink jobbítását a HM HIM-nek! Telefonos ügyelet a 0670-374-30-83-as telefonszámon.

  JETfly Magazin

Mint ahogy arról már közösségi oldalunkon is beszámoltunk, 2024. április 8-18. között rendezik meg a Görög Légierő Andravida légibázisán az INIOCHOS 2024 nemzetközi hadgyakorlatot. Olvasóinknak most az első spotter napról mutatunk fotókat!

  Háború Művészete magazin

„A második világháború alatt legalább huszonnégy – amerikai és szovjet – légitámadás érte Győr városát – legalább ennyiszer zúgtak a szirénák, omlottak le az épületek és menekültek az óvóhelyekre az emberek a bombázások elől.”
Széchenyi 2020 europai szociális alap.