2023. 12. 06. szerda
Miklós
: 381 Ft   : 353 Ft Benzin: 615 Ft/l   Dízel: 645 Ft/l   Írjon nekünk HADITECHNIKA

Búcsú a zászlóanyától - MISINÉ TORNAI KLÁRA 1954-2008

Hosz  |  2008. 06. 06., 08:50

Ő, a kiválasztott lehetett az első, aki a szakszervezetté alakuló honvéd érdekvédelmi szerveződés zászlóavató ünnepségén felköthette azt a szalagot, melyen ma is olvashatjuk nevét. Tornai Klára zászlóanyaként vonult be a Honvédszakszervezet történetébe – a históriából tudjuk, hogy e tisztségre csak kivételes képességű és jellemű hölgyeket kértek fel. Tornai Klára közéjük tartozott, s bár messziről jött, de megérkezett közénk – először a katonák, majd a Honvédszakszervezet tagjainak népes táborába. Messziről és tudásra vágyva jutott egyre feljebb: tanult és példát mutatott. Olyan közösségi ember volt, aki hivatását és társadalmi tevékenységét tiszta szívvel és határtalan lelkesedéssel bontotta ki környezete érdekében. Barátot, hűséges társat is közülünk választott: Gál József, a magasabb egység – ma már nyugállományú - hadműveleti tisztje közel két évtizede volt hűséges társa.  Fájdalmában osztozunk. A búcsúztatás július 4-én, 10.30h-kor lesz az újpesti temetőben, az urnafalnál.

Ha tetszett a cikk, kövesse a
Honvédszakszervezetet a Facebookon!
Ha lemaradt volna erről:

Még több friss hír

  JETfly Magazin

"Nehéz szerénynek maradni!", állítja a Tiger Meet-ek jelmondata. A fotókat nézve, van benne igazság! Sehol máshol nem láthatunk ennyi, látványosan megfestett katonai repülőgépet - de a csodaszép merev- és forgószárnyasok nem kiállításra jöttek. Dolgoztak, kőkeményen, s velük együtt a hajózók és a műszakiak is.

  Háború Művészete magazin

Kormányközi megállapodás keretein belül, Szlovénia hat Leonardo AW139M típusú, közepes, többcélú helikopter beszerzéséről döntött, a szerződést 2023. november 28-án írták alá a felek.
Széchenyi 2020 europai szociális alap.