2024. 06. 20. csütörtök
Rafael
: 396 Ft   : 370 Ft Benzin: 583 Ft/l   Dízel: 614 Ft/l   Írjon nekünk HADITECHNIKA

Ünnepelt a Nyugállományú Tagozat

Hosz  |  2008. 06. 10., 08:29

Nyugállományú Tagozatunk elnökségi ülésen emlékezett meg a 10 évvel ezelőtti alapításról. Mészáros Géza Hosz elnök részvételével - június 10-én - lezajlott ünnepi eseményen emléklapot és ajándéktárgyat vehettek át a Tagozat első elnökségénak tagjai és Bakodi Zoltán egykori elnök özvegye...

Az előző elnökségi ülés jegyzőkönyvének elfogadása után Sörös István adott tájékoztatást az elmúlt időszak tevékenységéről. A Nyugállományú Tagozat elnöke miután értékelte a szakszervezet választmányi ülésén és az elnökségi ülésén történeteket, a LIGA Nyugállományú Tagozatának értekezletéről, majd a szakszervezeti konföderáció regionális irodáinak müködéséről adott információkat. A tagozat elnökségi ülésén szó volt még a nyugállományú belépési nyilatkozatokról, a segélyezés rendjéről, valamint a fiatal nyugállományúak munkavállalási lehetőségeiről is.

A tagozat elnöke arról is tájékoztatott, hogy 54 éves korában elhunyt Misiné Tornai Klára, a szakszervezet zászlóanyája, temetése július 4-én lesz. Sörös István ezt követően a tagozat gazdasági helyzetéről számolt be. Elhangzott, hogy a felhasználás időarányos. 

Az egyebekben az esztendő hátralévő eseményeiről, a csoportvezetők technikai ellátottságáról, valamint - Oláh József tagozat alelnök javaslatára - a 175/2007. számú Kormányhatározatról is egyeztettek.

A Nyugállományú Tagozat 10 évvel ezelőtti alapításáról szóló rövid megemlékezés során Mészáros Géza elmondta, hogy nagy megtiszteltetés az élő legendákkal együtt lenni, velük beszélgetni. A Hosz elnöke miután Márai Sándor szavaival szólt az ünnepről, elmondta: bölcs és bátor döntés volt az egykori bajtársaktól, - Bakodi Zoltán, Kiss Lajos, Bánfai Sándor, Csetényi László és Nagy Károly - hogy megalakították a Nyugállományú Tagozatot.

Az eseményen jelen volt Bakodi Zoltán özvegye, Tamara és a Tagozat volt elnökei, Kása László és Szoboszlai Endre is.

Ezt követően az első elnökség még élő tagjait, valamint az első tagozatelnök, Bakodi Zoltán 70 éves özvegyét, Tamarát is emléklappal és ajándéktárggyal köszöntötte a Hosz elnöke. A Nyugállományú Tagozat jelenlegi elnöke Fodor Lászlónak is megköszönte a tagozat érdekében nyújtott áldozatos tevékenységet.

Az egykori és a jelenlegi elnökség tagjai - ezt követően - Bakodi Zoltán Farkasréti temetőben található sírját is megkoszorúzták, majd ünnepi ebéddel fejeződött be a jubileumi megemlékezés.

Ha tetszett a cikk, kövesse a
Honvédszakszervezetet a Facebookon!

Még több friss hír

2024. 03. 01., 12:35
Örömmel tájékoztatjuk önöket, hogy 2024. július 1-től a Honvéd Érdekképviseleti Szervezet minden egészségpénztári tagsággal rendelkező tagjának rendszeres támogatást biztosít.
2024. 02. 23., 10:44
Tájékoztatjuk Tisztelt Tagjainkat, hogy a Honvéd Érdekképviseleti Szervezet szabályzói szerint a tagdíj mértéke változik. A befizetendő tagdíjak 2024. március 1.-től...
2024. 05. 07., 10:09
A kihasználtságra és a tapasztalatokra való tekintettel a szerdai meghosszabbított nyitva tartást kizárólag előzetes egeztetés alapján biztosítjuk!
2024. 05. 29., 10:52
Tájékoztató a Hész XVIII. Országos Horgászversenyéről 2024. június 29-30. A HÉSZ Központi Iroda, az MH Kiss József 86. Helikopterdandár Tiszamenti Katonai Repülősök alapszervezetének közreműködésével 2024. június 29-30-án horgászversenyt szervez a kengyeli (Szolnok, Martfű térsége) Crazy Carp Lake horgásztavon...
2022. 07. 19., 11:59
A LIGA Szakszervezetek támogatásával a csatolt linken szereplő üdülési lehetőségeket érhetik el tajgaink a 2024-es évben. Ehhez mindössze rendszeres tagdíjfizetés és a tagkártya felmutatása szükséges.

  JETfly Magazin

Amerikai és magyar katonák részvételével – az előző évhez hasonlóan – az MH 47. Bázisrepülőtéren landolt egy amerikai KC-135 Stratotanker légi utántöltő repülőgép, hogy egy esetleges vészhelyzetet szimuláljanak.

  Háború Művészete magazin

A közelmúltban számoltunk be lapunkon Brunei H145M rendeléséről, most pedig folytatódik a sor Belgiummal: az újabb beszerzés hírét a Párizsban megrendezett Eurosatory védelmi és biztonsági kiállításon jelentették be.
Széchenyi 2020 europai szociális alap.