2024. 07. 27. szombat
Liliána, Olga
: 392 Ft   : 361 Ft Benzin: 583 Ft/l   Dízel: 614 Ft/l   Írjon nekünk HADITECHNIKA

Ünnepelt a Nyugállományú Tagozat

Hosz  |  2008. 06. 10., 08:29

Nyugállományú Tagozatunk elnökségi ülésen emlékezett meg a 10 évvel ezelőtti alapításról. Mészáros Géza Hosz elnök részvételével - június 10-én - lezajlott ünnepi eseményen emléklapot és ajándéktárgyat vehettek át a Tagozat első elnökségénak tagjai és Bakodi Zoltán egykori elnök özvegye...

Az előző elnökségi ülés jegyzőkönyvének elfogadása után Sörös István adott tájékoztatást az elmúlt időszak tevékenységéről. A Nyugállományú Tagozat elnöke miután értékelte a szakszervezet választmányi ülésén és az elnökségi ülésén történeteket, a LIGA Nyugállományú Tagozatának értekezletéről, majd a szakszervezeti konföderáció regionális irodáinak müködéséről adott információkat. A tagozat elnökségi ülésén szó volt még a nyugállományú belépési nyilatkozatokról, a segélyezés rendjéről, valamint a fiatal nyugállományúak munkavállalási lehetőségeiről is.

A tagozat elnöke arról is tájékoztatott, hogy 54 éves korában elhunyt Misiné Tornai Klára, a szakszervezet zászlóanyája, temetése július 4-én lesz. Sörös István ezt követően a tagozat gazdasági helyzetéről számolt be. Elhangzott, hogy a felhasználás időarányos. 

Az egyebekben az esztendő hátralévő eseményeiről, a csoportvezetők technikai ellátottságáról, valamint - Oláh József tagozat alelnök javaslatára - a 175/2007. számú Kormányhatározatról is egyeztettek.

A Nyugállományú Tagozat 10 évvel ezelőtti alapításáról szóló rövid megemlékezés során Mészáros Géza elmondta, hogy nagy megtiszteltetés az élő legendákkal együtt lenni, velük beszélgetni. A Hosz elnöke miután Márai Sándor szavaival szólt az ünnepről, elmondta: bölcs és bátor döntés volt az egykori bajtársaktól, - Bakodi Zoltán, Kiss Lajos, Bánfai Sándor, Csetényi László és Nagy Károly - hogy megalakították a Nyugállományú Tagozatot.

Az eseményen jelen volt Bakodi Zoltán özvegye, Tamara és a Tagozat volt elnökei, Kása László és Szoboszlai Endre is.

Ezt követően az első elnökség még élő tagjait, valamint az első tagozatelnök, Bakodi Zoltán 70 éves özvegyét, Tamarát is emléklappal és ajándéktárggyal köszöntötte a Hosz elnöke. A Nyugállományú Tagozat jelenlegi elnöke Fodor Lászlónak is megköszönte a tagozat érdekében nyújtott áldozatos tevékenységet.

Az egykori és a jelenlegi elnökség tagjai - ezt követően - Bakodi Zoltán Farkasréti temetőben található sírját is megkoszorúzták, majd ünnepi ebéddel fejeződött be a jubileumi megemlékezés.

Ha tetszett a cikk, kövesse a
Honvédszakszervezetet a Facebookon!
Ha lemaradt volna erről:

Még több friss hír

2024. 02. 23., 10:44
Tájékoztatjuk Tisztelt Tagjainkat, hogy a Honvéd Érdekképviseleti Szervezet szabályzói szerint a tagdíj mértéke változik. A befizetendő tagdíjak 2024. március 1.-től...
2024. 05. 07., 10:09
A kihasználtságra és a tapasztalatokra való tekintettel a szerdai meghosszabbított nyitva tartást kizárólag előzetes egeztetés alapján biztosítjuk!
2024. 07. 25., 13:35
A Magyar Közlöny 2024. évi 69. számában 2024. június 28-án kihirdetésre került a honvédek jogállásáról szóló 137/2024. (VI. 28.) Korm. rendelet (Hjkr.)
2024. 07. 26., 09:48
2024.07.23-án Bazsik István elnök és Jakubik András érdekvédelmi ügyvivő tartott tájékoztatót Tatán
2024. 07. 15., 10:35
Az elmúlt napok ránk törő forrósága tette igazán népszerűvé a Honvéd Érdekképviseleti Szervezet központi rendezvényét a Ceglédi Gyógyfürdő és Szabadidőközpont, valamint a hozzátartozó Aquaparki csúszdapark területén, immáron tizennyolcadik alkalommal.

  JETfly Magazin

2024. július 22-én újabb mérföldkövet jelentő eseményt regisztrálhatott a Szlovák Légierő: megérkezett az első két F-16 Block 70 vadászbombázó északi szomszédunk Malacky-Kuchyňa Légibázisára.

  Háború Művészete magazin

„Ma lőnek először, szerencsére hozzáértő személyzet kezelésében” – nyugtázta elégedetten az új Leopard harckocsikról és a frissen képzett kezelőszemélyzetről dr. Nagy Norbert őrnagy.
Széchenyi 2020 europai szociális alap.