2024. 07. 27. szombat
Liliána, Olga
: 392 Ft   : 361 Ft Benzin: 583 Ft/l   Dízel: 614 Ft/l   Írjon nekünk HADITECHNIKA

Elhelyezési szolgálatok napja: a szakma összetart

Hosz  |  2008. 06. 14., 16:25

A Honvédelmi Minisztérium Infrastrukturális Ügynöksége - június 14-én - tartotta - az elhelyezési szolgálatok napi ünnepi rendezvényét. A volt és jelenlegi építő- és elhelyezési szakemberek és családtagjaik részvételével lebonyolított juniálison részt vett dr. Füredi Károly szakállamtitkár. A Honvédszakszervezetet dr. Heiling Ottó alelnök és - a szakszervezet sátrában - Scheiner Katalin, valamint Kun Ferenc képviseleti titkárok képviselték...

Pár évvel ezelőtt még mintegy tízezren voltak, mára mintegy háromezren látják el az építő- és elhelyezési szakma feladatait. A szakma azonban most is összetart, hiszen az egykori és a jelenlegi kollégák ma is együtt tudnak ünnepelni, felelevenítik a múlt emlékeit, beszélgetnek és önfeledten eltöltenek pár kellemes órát. Ehhez a jó hangulathoz járult hozzá a kora délelőtti verőfényes napsütésben a Katona János vezényelte MH Veszprém Légierő Zenekar fantasztikus muzsikája is. 

Miközben a katonazenekar a nagyérdemüt hívogatta, a Honvédszakszervezet sátrában Scheiner Katalin, a logisztikai képviselet titkára, valamint Kun Ferenc, a közigazgatási képviselet titkára ízlésesen berendezett szakszervezeti sátorban fogadta a katonákat és családtagjaikat. A titkáraink naprakész információkkal, a Hosz legújabb kiadványaival, leporellóival és a friss Egység újsággal is ellátták a Honvédszakszervezet tagsági viszonya és szolgálatatásai iránt érdeklődő kollégákat. Az ünnepi rendezvényen történő aktív közremüködésben segítséget nyújtott Lippai Erika, a helyi Hosz alapszervezet vezetője is. Köszönet érte!

A rendezvényt egyébként a HM védelmi tervezési és infrastrukturális szakállamtitkára, dr. Füredi Károly nyitotta meg.

- Rendkívül tisztességes, nemes és megbecsülendő, hogy a szakma jelenlegi aktív képviselői napjainkban is odafigyelnek a hagyományokra és minden esztendőben, így idén is megünneplik az építő- és elhelyezési szolgálatokat - mondta az államtitkár. 

A megnyitó után dr. Füredi Károly és Csák Gábor mérnök dandártábornok, a HM Infrastrukturális Ügynökség vezérigazgatója elismeréseket - előléptetéseket, kitüntetéseket és jutalmakat - nyújtott át a személyi állomány, valamint a Nyugállományú Tagozat kiemelkedő munkát végzett tagjainak.

Az elismerések átadását követően állófogadást tartottak. Itt, a köszöntő szavakat követően Csák Gábor mérnök dandártábornok és dr. Heiling Ottó rövid megbeszélést folytatott. A honlapunknak nyilatkozó vezérigazgató - egyebek mellett - a tradíciókról, az elmúlt időszak és a következő évek legfőbb feladatairól is beszélt.

- Az építők és az elhelyezési szolgálatok immár 31.alkalommal megtartott napján van mit ünnepelni, hiszen sikeres időszak van mögöttünk: a szakma 2007-ben is helyt állt. Eredményesen fejeztük be a Központi Honvéd Kórház rekonstrukcióját, majd nagy volumenü tevékenységet végeztünk az Állami Egészségügyi Központban (ÁEK) is. Most pedig a Zrínyi Miklós Nemzetvédelmi Egyetemmel kapcsolatos feladatot tekintjük a 2008-as év legnagyobb kihívásának, szóval van tennivalónk bőven!    

Az elhelyezési szolgálatok napján - egyebek mellett - katonai közelharc bemutatóval, mindenféle gyermek- és ügyességi játékkal, valamint Sótér Andrea őrnagy vezetésével az MH HEK egészségügyi szürővizsgálataival és életmódtanácsokat is adó szolgáltatásaival is megismerkedhettek a hivatásos- és szerződéses katonák, a közalkalmazottak és azok családtagjai.

Ha tetszett a cikk, kövesse a
Honvédszakszervezetet a Facebookon!
Ha lemaradt volna erről:

Még több friss hír

2024. 02. 23., 10:44
Tájékoztatjuk Tisztelt Tagjainkat, hogy a Honvéd Érdekképviseleti Szervezet szabályzói szerint a tagdíj mértéke változik. A befizetendő tagdíjak 2024. március 1.-től...
2024. 05. 07., 10:09
A kihasználtságra és a tapasztalatokra való tekintettel a szerdai meghosszabbított nyitva tartást kizárólag előzetes egeztetés alapján biztosítjuk!
2024. 07. 25., 13:35
A Magyar Közlöny 2024. évi 69. számában 2024. június 28-án kihirdetésre került a honvédek jogállásáról szóló 137/2024. (VI. 28.) Korm. rendelet (Hjkr.)
2024. 07. 26., 09:48
2024.07.23-án Bazsik István elnök és Jakubik András érdekvédelmi ügyvivő tartott tájékoztatót Tatán
2024. 07. 15., 10:35
Az elmúlt napok ránk törő forrósága tette igazán népszerűvé a Honvéd Érdekképviseleti Szervezet központi rendezvényét a Ceglédi Gyógyfürdő és Szabadidőközpont, valamint a hozzátartozó Aquaparki csúszdapark területén, immáron tizennyolcadik alkalommal.

  JETfly Magazin

2024. július 22-én újabb mérföldkövet jelentő eseményt regisztrálhatott a Szlovák Légierő: megérkezett az első két F-16 Block 70 vadászbombázó északi szomszédunk Malacky-Kuchyňa Légibázisára.

  Háború Művészete magazin

„Ma lőnek először, szerencsére hozzáértő személyzet kezelésében” – nyugtázta elégedetten az új Leopard harckocsikról és a frissen képzett kezelőszemélyzetről dr. Nagy Norbert őrnagy.
Széchenyi 2020 europai szociális alap.