2023. 03. 30. csütörtök
Zalán
: 381 Ft   : 350 Ft Benzin: 398 Ft/l   Dízel: 415 Ft/l   Írjon nekünk HADITECHNIKA

Elhelyezési szolgálatok napja: a szakma összetart

Hosz  |  2008. 06. 14., 16:25

A Honvédelmi Minisztérium Infrastrukturális Ügynöksége - június 14-én - tartotta - az elhelyezési szolgálatok napi ünnepi rendezvényét. A volt és jelenlegi építő- és elhelyezési szakemberek és családtagjaik részvételével lebonyolított juniálison részt vett dr. Füredi Károly szakállamtitkár. A Honvédszakszervezetet dr. Heiling Ottó alelnök és - a szakszervezet sátrában - Scheiner Katalin, valamint Kun Ferenc képviseleti titkárok képviselték...

Pár évvel ezelőtt még mintegy tízezren voltak, mára mintegy háromezren látják el az építő- és elhelyezési szakma feladatait. A szakma azonban most is összetart, hiszen az egykori és a jelenlegi kollégák ma is együtt tudnak ünnepelni, felelevenítik a múlt emlékeit, beszélgetnek és önfeledten eltöltenek pár kellemes órát. Ehhez a jó hangulathoz járult hozzá a kora délelőtti verőfényes napsütésben a Katona János vezényelte MH Veszprém Légierő Zenekar fantasztikus muzsikája is. 

Miközben a katonazenekar a nagyérdemüt hívogatta, a Honvédszakszervezet sátrában Scheiner Katalin, a logisztikai képviselet titkára, valamint Kun Ferenc, a közigazgatási képviselet titkára ízlésesen berendezett szakszervezeti sátorban fogadta a katonákat és családtagjaikat. A titkáraink naprakész információkkal, a Hosz legújabb kiadványaival, leporellóival és a friss Egység újsággal is ellátták a Honvédszakszervezet tagsági viszonya és szolgálatatásai iránt érdeklődő kollégákat. Az ünnepi rendezvényen történő aktív közremüködésben segítséget nyújtott Lippai Erika, a helyi Hosz alapszervezet vezetője is. Köszönet érte!

A rendezvényt egyébként a HM védelmi tervezési és infrastrukturális szakállamtitkára, dr. Füredi Károly nyitotta meg.

- Rendkívül tisztességes, nemes és megbecsülendő, hogy a szakma jelenlegi aktív képviselői napjainkban is odafigyelnek a hagyományokra és minden esztendőben, így idén is megünneplik az építő- és elhelyezési szolgálatokat - mondta az államtitkár. 

A megnyitó után dr. Füredi Károly és Csák Gábor mérnök dandártábornok, a HM Infrastrukturális Ügynökség vezérigazgatója elismeréseket - előléptetéseket, kitüntetéseket és jutalmakat - nyújtott át a személyi állomány, valamint a Nyugállományú Tagozat kiemelkedő munkát végzett tagjainak.

Az elismerések átadását követően állófogadást tartottak. Itt, a köszöntő szavakat követően Csák Gábor mérnök dandártábornok és dr. Heiling Ottó rövid megbeszélést folytatott. A honlapunknak nyilatkozó vezérigazgató - egyebek mellett - a tradíciókról, az elmúlt időszak és a következő évek legfőbb feladatairól is beszélt.

- Az építők és az elhelyezési szolgálatok immár 31.alkalommal megtartott napján van mit ünnepelni, hiszen sikeres időszak van mögöttünk: a szakma 2007-ben is helyt állt. Eredményesen fejeztük be a Központi Honvéd Kórház rekonstrukcióját, majd nagy volumenü tevékenységet végeztünk az Állami Egészségügyi Központban (ÁEK) is. Most pedig a Zrínyi Miklós Nemzetvédelmi Egyetemmel kapcsolatos feladatot tekintjük a 2008-as év legnagyobb kihívásának, szóval van tennivalónk bőven!    

Az elhelyezési szolgálatok napján - egyebek mellett - katonai közelharc bemutatóval, mindenféle gyermek- és ügyességi játékkal, valamint Sótér Andrea őrnagy vezetésével az MH HEK egészségügyi szürővizsgálataival és életmódtanácsokat is adó szolgáltatásaival is megismerkedhettek a hivatásos- és szerződéses katonák, a közalkalmazottak és azok családtagjai.

Ha tetszett a cikk, kövesse a
Honvédszakszervezetet a Facebookon!

Még több friss hír

2022-12-21 09:58:36
A Honvédszakszervezet tisztségviselői és alapszervezet vezetői 2022. december hónapban felmérték a rászoruló katonacsaládok számát. A felmérés eredményeként a katonacsaládok részére az alapszervezet vezetők a Hosz alapszervezeteinek költségvetése terhére segélycsomagokat osztottak…

  JETfly Magazin

A holland királyi légitársaság a nyári menetrendben tovább növeli ázsiai járatainak számát, 96 interkontinentális és 69 európai célállomás lesz elérhető az október végéig tartó időszakban. Budapestre a legtöbb napon öt járat közlekedik majd.

  Háború Művészete magazin

A nyugat-balkáni béke Magyarország egyik legfontosabb biztonságpolitikai érdeke, hiszen ez az európai béke egyik záloga is egyben, elérése és biztosítása embert próbáló, kihívást jelentő feladat – hangsúlyozta Vargha Tamás, a Honvédelmi Minisztérium parlamenti államtitkára, miniszterhelyettes március 26-án, vasárnap a Koszovóból visszatérő MH KFOR Hadműveleti Tartalék Zászlóalj manőver századának fogadásakor Kecskeméten.
Széchenyi 2020 europai szociális alap.