2023. 12. 09. szombat
Natália
: 383 Ft   : 355 Ft Benzin: 615 Ft/l   Dízel: 645 Ft/l   Írjon nekünk HADITECHNIKA

A LIGA elnökségi ülésén történt

Hosz  |  2008. 06. 16., 08:15

Napirend előtt az ILO 97. konferenciáján elhangzott szélsőséges munkáltatói indulatokról tárgyalt a LIGA elnöksége, majd az egészségbiztosítás rendszerének aktualitásairól, valamint a gazdasági-társadalmi átalakítás alapelveiről is egyeztettek. A Gaskó István elnök vezette ülésen jelen volt Mészáros Géza, a Hosz elnöke is...

Az előző ülésről készült emlékeztető elfogadása után az egészségbiztosítás rendszerének aktuális kérdéseiről tárgyaltak. Miután Gaskó István elnök, Kónya Péter társelnö, Horváth Lajos ügyvezető alelnök, dr. Gyenes Géza, Alper László, Kerpen Gábor és Németh Károly elnökségi tag is elmondta a véleményét, a további szakszervezet-politikai lépésekről döntöttek.  

Ezt követően a gazdasági-társadalmi átalakítás néhány alapelvéről egyeztettek. Horváth Lajos ügyvezető alelnök rövid bevezetője után Migács Tibor terjesztette elő a téziseket. A LIGA szakértői osztályának vezetője a régóta meglévő válságjelenségekről, így többek között a tudás alapú társadalom, valamint a bérből és fizetésből élők és a foglalkoztatás problémáiról is beszélt. Mészáros Géza elnök hozzászólásában a jelenleg mintegy 710.000-es közszférát védelmezve újra tiltakozott az RTL Klub müsorán a közelmúltban, a szolgálati nyugdíjjal összefüggésben elhangzott egyoldalú állásponttal szemben. A Hosz elnöke kiemelte: a sokszínü LIGA Szakszervezeteknek szükséges valamennyi tagszervezetét markánsan képviselni, és e - gazdasági-társadalmi átalakításról szóló -kérdésben is egységes álláspontot kialakítani.

Az egyebekben a LIGA Nyugdíjas Tagozatának támogatásáról egyeztettek.

Ha tetszett a cikk, kövesse a
Honvédszakszervezetet a Facebookon!
Ha lemaradt volna erről:

Még több friss hír

  JETfly Magazin

Olvasóink már jól ismerik a sok-sok éve működő JETfly Webáruházat, melyben repüléshez kapcsolódó relikviákat, illetve ruházati termékeket rendelhetnek meg. A kínálat folyamatosan bővül, mutatjuk a legfrissebb ajánlatokat, melyek a közelgő ünnepek kapcsán is szép ajándékok lehetnek!

  Háború Művészete magazin

Lánctalpak csörögnek, motorok zúgnak, ágyúcsövek robbanásszerű hangot hallatnak. Röviden és tömören: harckocsilövészet Szomódon.
Széchenyi 2020 europai szociális alap.