2024. 06. 18. kedd
Arnold, Levente
: 396 Ft   : 370 Ft Benzin: 583 Ft/l   Dízel: 614 Ft/l   Írjon nekünk HADITECHNIKA

A LIGA elnökségi ülésén történt

Hosz  |  2008. 06. 16., 08:15

Napirend előtt az ILO 97. konferenciáján elhangzott szélsőséges munkáltatói indulatokról tárgyalt a LIGA elnöksége, majd az egészségbiztosítás rendszerének aktualitásairól, valamint a gazdasági-társadalmi átalakítás alapelveiről is egyeztettek. A Gaskó István elnök vezette ülésen jelen volt Mészáros Géza, a Hosz elnöke is...

Az előző ülésről készült emlékeztető elfogadása után az egészségbiztosítás rendszerének aktuális kérdéseiről tárgyaltak. Miután Gaskó István elnök, Kónya Péter társelnö, Horváth Lajos ügyvezető alelnök, dr. Gyenes Géza, Alper László, Kerpen Gábor és Németh Károly elnökségi tag is elmondta a véleményét, a további szakszervezet-politikai lépésekről döntöttek.  

Ezt követően a gazdasági-társadalmi átalakítás néhány alapelvéről egyeztettek. Horváth Lajos ügyvezető alelnök rövid bevezetője után Migács Tibor terjesztette elő a téziseket. A LIGA szakértői osztályának vezetője a régóta meglévő válságjelenségekről, így többek között a tudás alapú társadalom, valamint a bérből és fizetésből élők és a foglalkoztatás problémáiról is beszélt. Mészáros Géza elnök hozzászólásában a jelenleg mintegy 710.000-es közszférát védelmezve újra tiltakozott az RTL Klub müsorán a közelmúltban, a szolgálati nyugdíjjal összefüggésben elhangzott egyoldalú állásponttal szemben. A Hosz elnöke kiemelte: a sokszínü LIGA Szakszervezeteknek szükséges valamennyi tagszervezetét markánsan képviselni, és e - gazdasági-társadalmi átalakításról szóló -kérdésben is egységes álláspontot kialakítani.

Az egyebekben a LIGA Nyugdíjas Tagozatának támogatásáról egyeztettek.

Ha tetszett a cikk, kövesse a
Honvédszakszervezetet a Facebookon!
Ha lemaradt volna erről:

Még több friss hír

2024. 03. 01., 12:35
Örömmel tájékoztatjuk önöket, hogy 2024. július 1-től a Honvéd Érdekképviseleti Szervezet minden egészségpénztári tagsággal rendelkező tagjának rendszeres támogatást biztosít.
2024. 02. 23., 10:44
Tájékoztatjuk Tisztelt Tagjainkat, hogy a Honvéd Érdekképviseleti Szervezet szabályzói szerint a tagdíj mértéke változik. A befizetendő tagdíjak 2024. március 1.-től...
2024. 05. 07., 10:09
A kihasználtságra és a tapasztalatokra való tekintettel a szerdai meghosszabbított nyitva tartást kizárólag előzetes egeztetés alapján biztosítjuk!
2024. 05. 29., 10:52
Tájékoztató a Hész XVIII. Országos Horgászversenyéről 2024. június 29-30. A HÉSZ Központi Iroda, az MH Kiss József 86. Helikopterdandár Tiszamenti Katonai Repülősök alapszervezetének közreműködésével 2024. június 29-30-án horgászversenyt szervez a kengyeli (Szolnok, Martfű térsége) Crazy Carp Lake horgásztavon...
2022. 07. 19., 11:59
A LIGA Szakszervezetek támogatásával a csatolt linken szereplő üdülési lehetőségeket érhetik el tajgaink a 2024-es évben. Ehhez mindössze rendszeres tagdíjfizetés és a tagkártya felmutatása szükséges.

  JETfly Magazin

A legnagyobb nemzetközi légitársaság újabb jelentős lépést tett a légi közlekedés károsanyag-kibocsátásának csökkentéséért. Az Emirates több más járatához hasonlóan, már a Szingapúrból induló repülőgépeit is környezetkímélőbb üzemanyaggal üzemelteti.

  Háború Művészete magazin

Egy új harcjármű rendszerbe állításakor az első lépések egyik legfontosabbika a kezelők vezetési rutinjának megszerzése. A június 11-ei héten az MH Klapka György 1. Páncélosdandár egyik legkorszerűbb eszközével, a Leopard 2A7HU típusú harckocsival gyakorolják a harcjárművezetők többek között a közúton való közlekedést.
Széchenyi 2020 europai szociális alap.