2024. 04. 18. csütörtök
Andrea, Ilma
: 394 Ft   : 369 Ft Benzin: 583 Ft/l   Dízel: 614 Ft/l   Írjon nekünk HADITECHNIKA

A LIGA elnökségi ülésén történt

Hosz  |  2008. 06. 16., 08:15

Napirend előtt az ILO 97. konferenciáján elhangzott szélsőséges munkáltatói indulatokról tárgyalt a LIGA elnöksége, majd az egészségbiztosítás rendszerének aktualitásairól, valamint a gazdasági-társadalmi átalakítás alapelveiről is egyeztettek. A Gaskó István elnök vezette ülésen jelen volt Mészáros Géza, a Hosz elnöke is...

Az előző ülésről készült emlékeztető elfogadása után az egészségbiztosítás rendszerének aktuális kérdéseiről tárgyaltak. Miután Gaskó István elnök, Kónya Péter társelnö, Horváth Lajos ügyvezető alelnök, dr. Gyenes Géza, Alper László, Kerpen Gábor és Németh Károly elnökségi tag is elmondta a véleményét, a további szakszervezet-politikai lépésekről döntöttek.  

Ezt követően a gazdasági-társadalmi átalakítás néhány alapelvéről egyeztettek. Horváth Lajos ügyvezető alelnök rövid bevezetője után Migács Tibor terjesztette elő a téziseket. A LIGA szakértői osztályának vezetője a régóta meglévő válságjelenségekről, így többek között a tudás alapú társadalom, valamint a bérből és fizetésből élők és a foglalkoztatás problémáiról is beszélt. Mészáros Géza elnök hozzászólásában a jelenleg mintegy 710.000-es közszférát védelmezve újra tiltakozott az RTL Klub müsorán a közelmúltban, a szolgálati nyugdíjjal összefüggésben elhangzott egyoldalú állásponttal szemben. A Hosz elnöke kiemelte: a sokszínü LIGA Szakszervezeteknek szükséges valamennyi tagszervezetét markánsan képviselni, és e - gazdasági-társadalmi átalakításról szóló -kérdésben is egységes álláspontot kialakítani.

Az egyebekben a LIGA Nyugdíjas Tagozatának támogatásáról egyeztettek.

Ha tetszett a cikk, kövesse a
Honvédszakszervezetet a Facebookon!
Ha lemaradt volna erről:

Még több friss hír

2024. 01. 05., 10:17
Eddig Európa számos országában irigykedve figyelték katonatársaink, hogy nálunk szakszervezet működhet. Ez a jog tényszerűleg még az európai unióban is különleges kiváltság volt, amelyet a végletekig próbáltunk megőrizni. Az alapításunk, azaz 1991 óta eltelt több mint 32 év alatt folyamatosan azon küzdöttek elődeink, hogy a civil szférában megszokott jogok illessék meg a katonákat is, vagy legalább ahhoz erősen közelítő szintet sikerüljön elérni mind az egyéni, mind a kollektív jogérvényesítés terén...
2024. 02. 23., 10:44
Tájékoztatjuk Tisztelt Tagjainkat, hogy a Honvéd Érdekképviseleti Szervezet szabályzói szerint a tagdíj mértéke változik. A befizetendő tagdíjak 2024. március 1.-től...
2023. 12. 15., 11:16
Tisztelt Tagunk! Ezúton szeretném Önt tájékoztatni, hogy a Honvédszakszervezet (HOSZ) a jogszabályi környezet változásaira reagálva, valamint a szervezet működésének folyamatos biztosítása érdekében új Alapszabályt fogadott el és hamarosan Honvéd Érdekképviseleti Szervezet (HÉSZ) néven folytatja tevékenységét.
2024-02-13 13:05:08
2024.02.14-16-ig a Honvéd Érdekképviseleti Szervezet személyes ügyfélfogadása technikai okok miatt (karbantartás) szünetel. Ezúton is köszönjük elhelyezési feltételeink jobbítását a HM HIM-nek! Telefonos ügyelet a 0670-374-30-83-as telefonszámon.

  JETfly Magazin

A magyar főváros légikikötője ismét elnyerte a Skytrax „Kelet-Európa legjobb repülőtere” címét a World Airport Awards díjátadón. Az idei már zsinórban a tizenegyedik alkalom, amikor a Budapest Airport az utasok visszajelzése alapján kiérdemelte a rangos elismerést.

  Háború Művészete magazin

A Huntington Ingalls Industries newport news-i hajógyárában a közelmúltban kezdték el a befejezéséhez közeledő USS John F. Kennedy (CVN 79) nukleáris meghajtású repülőgép-hordozó elektromágneses katapultjainak tesztelését.
Széchenyi 2020 europai szociális alap.