2023. 03. 30. csütörtök
Zalán
: 381 Ft   : 350 Ft Benzin: 398 Ft/l   Dízel: 415 Ft/l   Írjon nekünk HADITECHNIKA

A LIGA elnökségi ülésén történt

Hosz  |  2008. 06. 16., 08:15

Napirend előtt az ILO 97. konferenciáján elhangzott szélsőséges munkáltatói indulatokról tárgyalt a LIGA elnöksége, majd az egészségbiztosítás rendszerének aktualitásairól, valamint a gazdasági-társadalmi átalakítás alapelveiről is egyeztettek. A Gaskó István elnök vezette ülésen jelen volt Mészáros Géza, a Hosz elnöke is...

Az előző ülésről készült emlékeztető elfogadása után az egészségbiztosítás rendszerének aktuális kérdéseiről tárgyaltak. Miután Gaskó István elnök, Kónya Péter társelnö, Horváth Lajos ügyvezető alelnök, dr. Gyenes Géza, Alper László, Kerpen Gábor és Németh Károly elnökségi tag is elmondta a véleményét, a további szakszervezet-politikai lépésekről döntöttek.  

Ezt követően a gazdasági-társadalmi átalakítás néhány alapelvéről egyeztettek. Horváth Lajos ügyvezető alelnök rövid bevezetője után Migács Tibor terjesztette elő a téziseket. A LIGA szakértői osztályának vezetője a régóta meglévő válságjelenségekről, így többek között a tudás alapú társadalom, valamint a bérből és fizetésből élők és a foglalkoztatás problémáiról is beszélt. Mészáros Géza elnök hozzászólásában a jelenleg mintegy 710.000-es közszférát védelmezve újra tiltakozott az RTL Klub müsorán a közelmúltban, a szolgálati nyugdíjjal összefüggésben elhangzott egyoldalú állásponttal szemben. A Hosz elnöke kiemelte: a sokszínü LIGA Szakszervezeteknek szükséges valamennyi tagszervezetét markánsan képviselni, és e - gazdasági-társadalmi átalakításról szóló -kérdésben is egységes álláspontot kialakítani.

Az egyebekben a LIGA Nyugdíjas Tagozatának támogatásáról egyeztettek.

Ha tetszett a cikk, kövesse a
Honvédszakszervezetet a Facebookon!

Még több friss hír

2022-12-21 09:58:36
A Honvédszakszervezet tisztségviselői és alapszervezet vezetői 2022. december hónapban felmérték a rászoruló katonacsaládok számát. A felmérés eredményeként a katonacsaládok részére az alapszervezet vezetők a Hosz alapszervezeteinek költségvetése terhére segélycsomagokat osztottak…

  JETfly Magazin

A holland királyi légitársaság a nyári menetrendben tovább növeli ázsiai járatainak számát, 96 interkontinentális és 69 európai célállomás lesz elérhető az október végéig tartó időszakban. Budapestre a legtöbb napon öt járat közlekedik majd.

  Háború Művészete magazin

A nyugat-balkáni béke Magyarország egyik legfontosabb biztonságpolitikai érdeke, hiszen ez az európai béke egyik záloga is egyben, elérése és biztosítása embert próbáló, kihívást jelentő feladat – hangsúlyozta Vargha Tamás, a Honvédelmi Minisztérium parlamenti államtitkára, miniszterhelyettes március 26-án, vasárnap a Koszovóból visszatérő MH KFOR Hadműveleti Tartalék Zászlóalj manőver századának fogadásakor Kecskeméten.
Széchenyi 2020 europai szociális alap.