2024. 02. 24. szombat
Mátyás
: 389 Ft   : 359 Ft Benzin: 583 Ft/l   Dízel: 614 Ft/l   Írjon nekünk HADITECHNIKA

A Magyar Honvédség legjobb kispályás labdarúgó csapata

Hosz  |  2008. 06. 23., 13:13

Június 19-én, Veszprémben rendezték meg a Magyar Honvédség Amatőr Kispályás Labdarúgó Tornát. A 36 benevezett csapatból 34 csapat jött el. Csapatunkból hiányzott Mészáros Géza – a Hosz elnöke -, aki azonban segítségképpen - biztató szavain kívül - kapuskesztyűjét is eljutatta nekünk...

A 34 csapat négy 6-os és két 5-ös csoportban küzdött a továbbjutásért, egyszer 20 perces mérkőzéseket játszva. Nekünk szerencsénk volt, mert a nagy kánikulában 5-ös csoportba kerültünk. Az elején nem ment olyan jól a játék, hiszen egy vereséget is összeszedtünk, a Pápa csapatától, ám a további csoportmeccseken győzve, csoportmásodikként jutottunk tovább.

         Az így kialakult 12 csapatos, 4 csoportos középdöntőben előbb a Katonai Közlekedési Központ, majd az MH VEK csapatát győztük le, és ezzel az elődöntőbe abszolváltuk magunkat. Az elődöntőben a könnyü ellenfélnek nem nevezhető KBH csapatával kerültünk össze, akik ellen 1-0-ra győztünk.

         A döntőben az MH 5.B.I.LD Egri csapatával találkoztunk. Igen izgalmas mérkőzésen a 16. perc tájékán ők szereztek vezetést, ám rá 2 percre Illés Bálinttól Süle Zoltán kapott a bal szélen egy gyönyörü keresztlabdát, aki maga elé vette combbal, majd droppból gyönyörüen lőtte ki a hosszú jobbfelső sarkot; 1-1.

         A büntetőrúgásoknál minden elismerés kapusunkat, Mészáros Gábort illeti. Előbb kivédett és nézett két büntetőt, majd ő maga is belőtte sajátját, és mivel nálunk Koczák Attila sem hibázott, a harmadik büntetőnket le sem kellett rúgni.

         Sikerült, győztünk, és ezzel 3 év után visszahódítottuk a kupát a Szolnokiaktól. Elmondhatjuk, hogy 1 évig miénk a Magyar Honvédség legjobb kispályás csapata. A díjkiosztás hatalmas – éjszakába nyúló – ünnepléssel folytatódott.

         A Honvédszakszervezet különdíját, a torna gólkirályi címét Tóth Sándor (MH 5. B.I.LD., Debrecen) kapta, a torna legjobb kapusa Mészáros Gábor (Hosz-Hercules SE) lett. Külön gratulálunk mindkét játékosnak!

Köszönjük a remek feltételeket és szervezést Szücs Pál ezredes úrnak, az MH 54. Légtérellenőrző Ezred parancsnokának, valamint Vass Tibornak és segítőinek. Bizton állíthatom, hogy az utóbbi évek legjobb, legszínvonalasabb országos bajnokságán vettünk részt.

A torna végeredménye:

I. helyezett: Hosz-Hercules SE

II. helyezett : MH 5.B.I. LD 24.Bornemissza Gergely Felderítő Hivatal Eger

III. helyezett: MH 64. Boconádi Sz.J.Log ezred

A győztes csapat tagjai: hátsó sor, balról jobbra: Illés Bálint, Varga Ferenc, Lodri Attia, Lodri Attila felesége, Mészáros Gábor, Süle Zoltán, Vati András, guggoló sor: Sándor Roland, Beregszászi Péter, Koczák Attila, Rebák Sándor

 

 

Ha tetszett a cikk, kövesse a
Honvédszakszervezetet a Facebookon!
Ha lemaradt volna erről:

Még több friss hír

2024. 02. 23., 10:44
Tájékoztatjuk Tisztelt Tagjainkat, hogy a Honvéd Érdekképviseleti Szervezet szabályzói szerint a tagdíj mértéke változik. A befizetendő tagdíjak 2024. március 1.-től...
2023. 12. 15., 11:16
Tisztelt Tagunk! Ezúton szeretném Önt tájékoztatni, hogy a Honvédszakszervezet (HOSZ) a jogszabályi környezet változásaira reagálva, valamint a szervezet működésének folyamatos biztosítása érdekében új Alapszabályt fogadott el és hamarosan Honvéd Érdekképviseleti Szervezet (HÉSZ) néven folytatja tevékenységét.
2024-01-30 16:00:53
HÉSZ vezető tisztségviselők látogatása Székesfehérváron a MH Nagysándor József 51. Híradó- és Vezetésbiztosító Dandárnál.
2024-01-24 10:41:09
Csehország, Lengyelország, Magyarország és Szlovákia katonai érdekképviseleti szervezetek találkozója Budapesten.

  JETfly Magazin

2024. február 23-án, pénteken, Budapestre érkezett Svédország miniszterelnöke, Ulf Kristersson. Orbán Viktor magyar miniszterelnökkel folytatott tárgyalássorozat eredményeként többek között arról is megállapodás született, hogy bővül a Magyar Légierő Gripen flottája.

  Háború Művészete magazin

A megújuló Magyar Honvédség újonnan vásárolt szárazföldi harckocsijai és lövegjei után vízi járművekkel is gazdagítja eszközállományát. Katonáink hamarosan két felújított SOC-R típusú folyami naszádot vehetnek használatba.
Széchenyi 2020 europai szociális alap.