2023. 03. 31. péntek
Árpád
: 381 Ft   : 350 Ft Benzin: 398 Ft/l   Dízel: 415 Ft/l   Írjon nekünk HADITECHNIKA

A Magyar Honvédség legjobb kispályás labdarúgó csapata

Hosz  |  2008. 06. 23., 13:13

Június 19-én, Veszprémben rendezték meg a Magyar Honvédség Amatőr Kispályás Labdarúgó Tornát. A 36 benevezett csapatból 34 csapat jött el. Csapatunkból hiányzott Mészáros Géza – a Hosz elnöke -, aki azonban segítségképpen - biztató szavain kívül - kapuskesztyűjét is eljutatta nekünk...

A 34 csapat négy 6-os és két 5-ös csoportban küzdött a továbbjutásért, egyszer 20 perces mérkőzéseket játszva. Nekünk szerencsénk volt, mert a nagy kánikulában 5-ös csoportba kerültünk. Az elején nem ment olyan jól a játék, hiszen egy vereséget is összeszedtünk, a Pápa csapatától, ám a további csoportmeccseken győzve, csoportmásodikként jutottunk tovább.

         Az így kialakult 12 csapatos, 4 csoportos középdöntőben előbb a Katonai Közlekedési Központ, majd az MH VEK csapatát győztük le, és ezzel az elődöntőbe abszolváltuk magunkat. Az elődöntőben a könnyü ellenfélnek nem nevezhető KBH csapatával kerültünk össze, akik ellen 1-0-ra győztünk.

         A döntőben az MH 5.B.I.LD Egri csapatával találkoztunk. Igen izgalmas mérkőzésen a 16. perc tájékán ők szereztek vezetést, ám rá 2 percre Illés Bálinttól Süle Zoltán kapott a bal szélen egy gyönyörü keresztlabdát, aki maga elé vette combbal, majd droppból gyönyörüen lőtte ki a hosszú jobbfelső sarkot; 1-1.

         A büntetőrúgásoknál minden elismerés kapusunkat, Mészáros Gábort illeti. Előbb kivédett és nézett két büntetőt, majd ő maga is belőtte sajátját, és mivel nálunk Koczák Attila sem hibázott, a harmadik büntetőnket le sem kellett rúgni.

         Sikerült, győztünk, és ezzel 3 év után visszahódítottuk a kupát a Szolnokiaktól. Elmondhatjuk, hogy 1 évig miénk a Magyar Honvédség legjobb kispályás csapata. A díjkiosztás hatalmas – éjszakába nyúló – ünnepléssel folytatódott.

         A Honvédszakszervezet különdíját, a torna gólkirályi címét Tóth Sándor (MH 5. B.I.LD., Debrecen) kapta, a torna legjobb kapusa Mészáros Gábor (Hosz-Hercules SE) lett. Külön gratulálunk mindkét játékosnak!

Köszönjük a remek feltételeket és szervezést Szücs Pál ezredes úrnak, az MH 54. Légtérellenőrző Ezred parancsnokának, valamint Vass Tibornak és segítőinek. Bizton állíthatom, hogy az utóbbi évek legjobb, legszínvonalasabb országos bajnokságán vettünk részt.

A torna végeredménye:

I. helyezett: Hosz-Hercules SE

II. helyezett : MH 5.B.I. LD 24.Bornemissza Gergely Felderítő Hivatal Eger

III. helyezett: MH 64. Boconádi Sz.J.Log ezred

A győztes csapat tagjai: hátsó sor, balról jobbra: Illés Bálint, Varga Ferenc, Lodri Attia, Lodri Attila felesége, Mészáros Gábor, Süle Zoltán, Vati András, guggoló sor: Sándor Roland, Beregszászi Péter, Koczák Attila, Rebák Sándor

 

 

Ha tetszett a cikk, kövesse a
Honvédszakszervezetet a Facebookon!

Még több friss hír

2022-12-21 09:58:36
A Honvédszakszervezet tisztségviselői és alapszervezet vezetői 2022. december hónapban felmérték a rászoruló katonacsaládok számát. A felmérés eredményeként a katonacsaládok részére az alapszervezet vezetők a Hosz alapszervezeteinek költségvetése terhére segélycsomagokat osztottak…

  JETfly Magazin

Áprilisban sem lesz hiány repülős rendezvényekből, előadásokból és beindul a repülőnapos szezon is! Olvasóinknak összegyűjtöttünk néhány programot, amire érdemes lesz ellátogatni.

  Háború Művészete magazin

A nyugat-balkáni béke Magyarország egyik legfontosabb biztonságpolitikai érdeke, hiszen ez az európai béke egyik záloga is egyben, elérése és biztosítása embert próbáló, kihívást jelentő feladat – hangsúlyozta Vargha Tamás, a Honvédelmi Minisztérium parlamenti államtitkára, miniszterhelyettes március 26-án, vasárnap a Koszovóból visszatérő MH KFOR Hadműveleti Tartalék Zászlóalj manőver századának fogadásakor Kecskeméten.
Széchenyi 2020 europai szociális alap.