2023. 09. 30. szombat
Jeromos
: 391 Ft   : 369 Ft Benzin: 398 Ft/l   Dízel: 415 Ft/l   Írjon nekünk HADITECHNIKA

Szentendre: Beépült az érdekvédelem a tanórakeretbe

Hosz  |  2008. 07. 04., 08:08

Szakszervezeti és magán-nyugdíjpénztári tájékoztató tartottunk július 3-án, az MH Kinizsi Pál Tiszthelyettes Szakképző Iskola által vezetett, a kiképzésre vezényelt, katonai végzettséggel nem rendelkező hivatásos és szerződéses katonák részére. A tájékoztatókat a Honvédszakszervezet részéről Jáger Tibor szolgáltatás- és tagszervező és e sorok írója, Takács István budapesti területi ügyvivő tartották...

Balról jobbra: Takács István budapesti területi ügyvivő, Balázs Vilmos alapszervezeti vezető és Jáger Tibor szolgáltatás- és tagszervező Az MH  Kinizsi Pál Tiszthelyettes Szakképző Iskolával február 6-án megkötött együttmüködési megállapodásnak megfelelően, egy-egy tanóra keretében, két tancsoport hallgathatta a tájékoztatónkat. Az órákat az iskola szakoktatója, a helyi alapszervezeti vezetőnk, Balázs Vilmos (bal oldali képünkön, középen) nyitotta meg az előadók bemutatásával. Az előadásokat összességében mintegy 60 fő katonatársunk hallgathatta meg.

Az előadásaink mottója az öngondoskodás volt. Öngondoskodás, mint a Honvéd Nyugdíjpénztári megtakarítás nyugdíjas korunkra, illetve öngondoskodás a Hosz tagság keretein belül. A hallgatóság megismerhette a Honvédszakszervezetet, mint a hivatásos és szerződéses katonák reprezentatív érdekvédelmi szervezetének jelenlegi törekvéseit, az érdekvédelmi és érdekképviseleti tevékenység aktualitását, valamint a magán és önkéntes nyugdíjpénztári tagság előnyeit. Többek között szó volt a taglétszámunk reprezentatív erejéről, a bér és keresettárgyalások jelenlegi helyzetéről, az idei üdülési csekk érdekében folytatott tárgyalásainkról, valamint a deviza-ellátmányi különbözet kifizetésére hozott alkotmánybírósági határozatról is.

A tanórák végén, a foglalkozás megtartását aláírásunkkal igazoltuk az oktatási naplóban.

Ha tetszett a cikk, kövesse a
Honvédszakszervezetet a Facebookon!

Még több friss hír

2023. 08. 28., 09:00
30 éves a magyar katonai felsővezető-képzés! A jubileumi év tiszteletére rendezett ünnepségre Lippai Péter dandártábornok, a Nemzeti Közszolgálat Egyetem Hadtudományi és Honvédtisztképző Kar dékánja meghív minden nyugállományú kollégát, aki az elmúlt 30 évben elvégezte a katonai felsővezető-képzést – köznapi nevén a vezérkari tanfolyamot.
2023. 09. 27., 12:32
2023.09.26-án Czövek János elnök és Bazsik István alelnök tartott tájékoztatót Kaposváron a HOSZ alapszervezeténél...
2023-08-28 10:30:20
A V4 tagországok az EUROMIL képviselőivel kiegészülve idén Szlovákiában tartják soron következő éves szakmai konferenciájukat
2023-08-28 09:44:54
Szeptember 02-án következő állomásához ér a 175. éves a Magyar Honvédség programsorozatunk. Ezen a napon kerül megtartásra az Úri Libaterelő túra, ahol a Hosz tagokat és a katonai nevezőket az alaklomhoz illő ajándékkal lepjük meg.
2023-08-18 07:51:02
A Magyar Honvédség fennállásának 175. évfordulója alkalmából tartott Fáy túra beszámolóját Tiger Zoltán tagtársunk "szemüvegén át" olvashatják az érdeklődők

  JETfly Magazin

2023. szeptember 27-én jelentették be, hogy a cseh kormány jóváhagyta 24 db, ötödik generációs F-35A típusú harci repülőgép megvásárlását, mellyel leváltják 14 gépes JAS 39C/D Gripen flottájukat.

  Háború Művészete magazin

A most belépő fiatalok történelmi jelentőségű korszakban válhatnak a hazájuk védelmében aktív részt vállaló katonákká – fogalmazott a Magyar Nemzetnek adott interjújában dr. Böröndi Gábor vezérezredes.
Széchenyi 2020 europai szociális alap.