2024. 04. 24. szerda
György
: 394 Ft   : 369 Ft Benzin: 583 Ft/l   Dízel: 614 Ft/l   Írjon nekünk HADITECHNIKA

Szentendre: Beépült az érdekvédelem a tanórakeretbe

Hosz  |  2008. 07. 04., 08:08

Szakszervezeti és magán-nyugdíjpénztári tájékoztató tartottunk július 3-án, az MH Kinizsi Pál Tiszthelyettes Szakképző Iskola által vezetett, a kiképzésre vezényelt, katonai végzettséggel nem rendelkező hivatásos és szerződéses katonák részére. A tájékoztatókat a Honvédszakszervezet részéről Jáger Tibor szolgáltatás- és tagszervező és e sorok írója, Takács István budapesti területi ügyvivő tartották...

Balról jobbra: Takács István budapesti területi ügyvivő, Balázs Vilmos alapszervezeti vezető és Jáger Tibor szolgáltatás- és tagszervező Az MH  Kinizsi Pál Tiszthelyettes Szakképző Iskolával február 6-án megkötött együttmüködési megállapodásnak megfelelően, egy-egy tanóra keretében, két tancsoport hallgathatta a tájékoztatónkat. Az órákat az iskola szakoktatója, a helyi alapszervezeti vezetőnk, Balázs Vilmos (bal oldali képünkön, középen) nyitotta meg az előadók bemutatásával. Az előadásokat összességében mintegy 60 fő katonatársunk hallgathatta meg.

Az előadásaink mottója az öngondoskodás volt. Öngondoskodás, mint a Honvéd Nyugdíjpénztári megtakarítás nyugdíjas korunkra, illetve öngondoskodás a Hosz tagság keretein belül. A hallgatóság megismerhette a Honvédszakszervezetet, mint a hivatásos és szerződéses katonák reprezentatív érdekvédelmi szervezetének jelenlegi törekvéseit, az érdekvédelmi és érdekképviseleti tevékenység aktualitását, valamint a magán és önkéntes nyugdíjpénztári tagság előnyeit. Többek között szó volt a taglétszámunk reprezentatív erejéről, a bér és keresettárgyalások jelenlegi helyzetéről, az idei üdülési csekk érdekében folytatott tárgyalásainkról, valamint a deviza-ellátmányi különbözet kifizetésére hozott alkotmánybírósági határozatról is.

A tanórák végén, a foglalkozás megtartását aláírásunkkal igazoltuk az oktatási naplóban.

Ha tetszett a cikk, kövesse a
Honvédszakszervezetet a Facebookon!
Ha lemaradt volna erről:

Még több friss hír

2024. 01. 05., 10:17
Eddig Európa számos országában irigykedve figyelték katonatársaink, hogy nálunk szakszervezet működhet. Ez a jog tényszerűleg még az európai unióban is különleges kiváltság volt, amelyet a végletekig próbáltunk megőrizni. Az alapításunk, azaz 1991 óta eltelt több mint 32 év alatt folyamatosan azon küzdöttek elődeink, hogy a civil szférában megszokott jogok illessék meg a katonákat is, vagy legalább ahhoz erősen közelítő szintet sikerüljön elérni mind az egyéni, mind a kollektív jogérvényesítés terén...
2024. 02. 23., 10:44
Tájékoztatjuk Tisztelt Tagjainkat, hogy a Honvéd Érdekképviseleti Szervezet szabályzói szerint a tagdíj mértéke változik. A befizetendő tagdíjak 2024. március 1.-től...
2023. 12. 15., 11:16
Tisztelt Tagunk! Ezúton szeretném Önt tájékoztatni, hogy a Honvédszakszervezet (HOSZ) a jogszabályi környezet változásaira reagálva, valamint a szervezet működésének folyamatos biztosítása érdekében új Alapszabályt fogadott el és hamarosan Honvéd Érdekképviseleti Szervezet (HÉSZ) néven folytatja tevékenységét.
2024-02-13 13:05:08
2024.02.14-16-ig a Honvéd Érdekképviseleti Szervezet személyes ügyfélfogadása technikai okok miatt (karbantartás) szünetel. Ezúton is köszönjük elhelyezési feltételeink jobbítását a HM HIM-nek! Telefonos ügyelet a 0670-374-30-83-as telefonszámon.

  JETfly Magazin

Májusi programajánlónkban sok repülős programot találhatnak Olvasóink, hiszen repülőnapok, családi napok, nyílt napok és egyéb rendezvények is várják a látogatókat!

  Háború Művészete magazin

Május első hetében rendezik meg a Maláj Királyi Haditengerészet napját, melyre már javában zajlik a felkészülés: a mai napi gyakorlás során, 2024. április 23-án, két forgószárnyas ütközött össze és zuhant le.
Széchenyi 2020 europai szociális alap.