2023. 03. 30. csütörtök
Zalán
: 381 Ft   : 351 Ft Benzin: 398 Ft/l   Dízel: 415 Ft/l   Írjon nekünk HADITECHNIKA

Szentendre: Beépült az érdekvédelem a tanórakeretbe

Hosz  |  2008. 07. 04., 08:08

Szakszervezeti és magán-nyugdíjpénztári tájékoztató tartottunk július 3-án, az MH Kinizsi Pál Tiszthelyettes Szakképző Iskola által vezetett, a kiképzésre vezényelt, katonai végzettséggel nem rendelkező hivatásos és szerződéses katonák részére. A tájékoztatókat a Honvédszakszervezet részéről Jáger Tibor szolgáltatás- és tagszervező és e sorok írója, Takács István budapesti területi ügyvivő tartották...

Balról jobbra: Takács István budapesti területi ügyvivő, Balázs Vilmos alapszervezeti vezető és Jáger Tibor szolgáltatás- és tagszervező Az MH  Kinizsi Pál Tiszthelyettes Szakképző Iskolával február 6-án megkötött együttmüködési megállapodásnak megfelelően, egy-egy tanóra keretében, két tancsoport hallgathatta a tájékoztatónkat. Az órákat az iskola szakoktatója, a helyi alapszervezeti vezetőnk, Balázs Vilmos (bal oldali képünkön, középen) nyitotta meg az előadók bemutatásával. Az előadásokat összességében mintegy 60 fő katonatársunk hallgathatta meg.

Az előadásaink mottója az öngondoskodás volt. Öngondoskodás, mint a Honvéd Nyugdíjpénztári megtakarítás nyugdíjas korunkra, illetve öngondoskodás a Hosz tagság keretein belül. A hallgatóság megismerhette a Honvédszakszervezetet, mint a hivatásos és szerződéses katonák reprezentatív érdekvédelmi szervezetének jelenlegi törekvéseit, az érdekvédelmi és érdekképviseleti tevékenység aktualitását, valamint a magán és önkéntes nyugdíjpénztári tagság előnyeit. Többek között szó volt a taglétszámunk reprezentatív erejéről, a bér és keresettárgyalások jelenlegi helyzetéről, az idei üdülési csekk érdekében folytatott tárgyalásainkról, valamint a deviza-ellátmányi különbözet kifizetésére hozott alkotmánybírósági határozatról is.

A tanórák végén, a foglalkozás megtartását aláírásunkkal igazoltuk az oktatási naplóban.

Ha tetszett a cikk, kövesse a
Honvédszakszervezetet a Facebookon!

Még több friss hír

2022-12-21 09:58:36
A Honvédszakszervezet tisztségviselői és alapszervezet vezetői 2022. december hónapban felmérték a rászoruló katonacsaládok számát. A felmérés eredményeként a katonacsaládok részére az alapszervezet vezetők a Hosz alapszervezeteinek költségvetése terhére segélycsomagokat osztottak…

  JETfly Magazin

Mint ahogy arról korábban már lapunkon is beszámoltunk, Svédország a Grob G 120TP típust választotta az alapfokú kiképző repülőgép kategóriára, felváltva idővel a kiöregedő SK 60-as flottát.

  Háború Művészete magazin

A nyugat-balkáni béke Magyarország egyik legfontosabb biztonságpolitikai érdeke, hiszen ez az európai béke egyik záloga is egyben, elérése és biztosítása embert próbáló, kihívást jelentő feladat – hangsúlyozta Vargha Tamás, a Honvédelmi Minisztérium parlamenti államtitkára, miniszterhelyettes március 26-án, vasárnap a Koszovóból visszatérő MH KFOR Hadműveleti Tartalék Zászlóalj manőver századának fogadásakor Kecskeméten.
Széchenyi 2020 europai szociális alap.