2023. 09. 24.
Gellért, Mercédesz
: 387 Ft   : 363 Ft Benzin: 398 Ft/l   Dízel: 415 Ft/l   Írjon nekünk HADITECHNIKA

Tájékoztató a pályakezdő szerződéseseknek Szentendrén

Hosz  |  2008. 07. 12., 13:51

Szakszervezeti és magán-nyugdíjpénztári tájékoztató volt az MH Központi Kiképző Bázison a kiképzésre vezényelt, pályakezdő, szerződéses katonák részére. A július 9-i szentendrei tájékoztatókat Jáger Tibor szolgáltatás- és tagszervező, valamint Takács István budapesti területi ügyvivő tartották...

Immár második hete törik a bakancsot a nyári időszakban bevonult és az MH Központi Kiképző Bázisra vezényelt, mintegy 82 fő leendő szerződéses katona. A kiképzésre kötelezettek részére július 9-én érdekvédelmi és magán-nyugdíjpénztári tájékoztatót tartottunk két foglalkozási óra időtartamban, az érdekvédelmi szervezetünk és a kiképző intézmény közötti együttmüködési megállapodás keretében.

Az eseményt a bázis parancsnokhelyettese, Szalay Zoltán ezredes nyitotta meg. Ezt követően Jáger Tibor a Honvéd Önkéntes és Magánnyugdíjpénztár munkatársaként adott tájékoztatót a pénztári tagság előnyeiről, kiemelve a munkáltató támogatás értékét, valamint a zárt pénztár pénzügyi eredményeit.

A tájékoztató második részében Takács István (ezen sorok írója) által megtartott előadásában a résztvevők megismerték az összefogás erejében fellelhető erőt, mely védelmet nyújthat az egyén és közösség részére, a katonák érdekeinek képviseletében. Az előadáson elhangzottak a szakszervezeti taggá válás feltételei, valamint, hogy milyen segítséget tud nyújtani a Honvédszakszervezet a tagjai részére. Szó volt a tagsággal alanyi jogon járó juttatásokról, így a jogi segítségnyújtásról, a segélyezési lehetőségekről, a havi rendszerességgel járó Egység újságról, a tagsági kártyával történő kedvezményes vásárlási lehetőségekről.

Visszakapva a szolgáltatásszervezőnk a szót, Jáger Tibor tovább folytatta a tájékoztatót. Az előadó beszélt Hosz és annak gazdasági szervezete, az Egység 2002 Kft. keretén belül a tagjaink részére juttatott kedvezményes gazdasági szolgáltatási kapcsolatokól. Beszélt minden olyan lehetőségekről, melyek jelentősen javíthatják tagjaink szociális és anyagi életkörülményeit.

A Honvédszakszervezet állandó jelenlétével, akár az érdekek képviseletében, akár az érdekek védelmében folyamatosan segíti a szerződéses katonákat, így azok nincsenek egyedül. A Hosz központi és helyi tisztségviselői rendelkezésükre állnak a problémájuk megoldására, mely megnyugtatóan hangzott számukra.

A tájékoztatón résztvevő mind a 82 fő az érdekvédelmi szervezetünk, a Honvédszakszervezet taggá válása mellett döntött.

Ha tetszett a cikk, kövesse a
Honvédszakszervezetet a Facebookon!

Még több friss hír

2023. 07. 10., 10:55
2023. június 22-én a GFM Foglalkoztatás-felügyeleti Irányítási Főosztálya tájékoztatást adott ki a rendkívüli hőségben történő munkavégzés szabályairól. Miskéri László, a LIGA Szakszervezetek munkavédelmi szakértője szerint a folyadékveszteség pótlása elengedhetetlen.
2023-08-18 07:51:02
A Magyar Honvédség fennállásának 175. évfordulója alkalmából tartott Fáy túra beszámolóját Tiger Zoltán tagtársunk "szemüvegén át" olvashatják az érdeklődők
2023-07-11 11:06:10
A Honvédszakszervezet 2023. 07. 08-án a Budapesttől alig 65 km-re található Ceglédi Gyógy- és Strandfürdő, valamint a hozzátartozó Aquaparki csúszdapark területén tartotta a szakszervezeti fürdőnap rendezvényét a Magyar Honvédség 175. évfordulójára kiírt programsorozat keretében…
2023-07-10 10:53:05
A szakszervezetek szerint a reálbérek értékének megőrzése érdekében év közben minimum 5-7 százalékos korrekcióra lenne szükség a minimálbér és a garantált bérminimum esetében. Múlt csütörtökön már tárgyalóasztalhoz ültek a munkáltatók és a munkavállalók – mondta az InfoRádiónak a Liga Szakszervezetek elnöke.
2023-07-10 10:50:07
2023. június 19-én a kormány kihirdette, hogy augusztustól SZÉP-kártyával is lehet hidegélelmiszert vásárolni. A szakszervezetek, köztük a LIGA Szakszervezetek, többször sürgették már ezt a megoldást...

  JETfly Magazin

Egy egészen friss hír nyugati szomszédunktól: a 2023. szeptember 20-i bejelentés értelmében Ausztria - hazánkhoz hasonlóan - szintén a brazil KC-390-es közepes, többfeladatú katonai szállító repülőgépet vásárolja meg.

  Háború Művészete magazin

A most belépő fiatalok történelmi jelentőségű korszakban válhatnak a hazájuk védelmében aktív részt vállaló katonákká – fogalmazott a Magyar Nemzetnek adott interjújában dr. Böröndi Gábor vezérezredes.
Széchenyi 2020 europai szociális alap.