2024. 02. 25.
Géza
: 389 Ft   : 359 Ft Benzin: 583 Ft/l   Dízel: 614 Ft/l   Írjon nekünk HADITECHNIKA

Tűzszerész-tragédia: Szakszervezetünk konzultációt kezdeményezett

Hosz  |  2008. 07. 15., 21:24

A Honvédszakszervezet vezetősége részvétét fejezi ki az Afganisztánban hősi halált halt katonatársunk, egyben tagtársunk Nemes Krisztián őrnagy családjának és minden hozzá közel állónak. A rövid időn belül bekövetkezett tűzszerész halálesetek miatt szakszervezetünk soron kívüli konzultációt kezdeményezett a honvédelmi miniszternél...

A konzultáció kapcsán tájékoztatást kérünk – többek között - a tragédiák körülményeiről, a tüzszerész részleg (tágabban az MH PRT) állományának élet és szolgálati feltételeiről. Kiemelt szempontként igénylünk információkat a hazai kiképzésre, majd a konkrét feladatra való felkészítésre, a végrehajtásra rendszeresített és biztosított fegyverzeti- technikai eszközökre és anyagokra, a különböző helyzetekre vonatkozó végrehajtási, eljárási szabályokra, a szolgálati és regenerációs időszakok alkalmazási rendjére vonatkozóan.

A konzultáció eredményéről tagjaink weblapunkról és az Egység újságból tájékozódhatnak majd.

Ha tetszett a cikk, kövesse a
Honvédszakszervezetet a Facebookon!
Ha lemaradt volna erről:

Még több friss hír

2024. 02. 23., 10:44
Tájékoztatjuk Tisztelt Tagjainkat, hogy a Honvéd Érdekképviseleti Szervezet szabályzói szerint a tagdíj mértéke változik. A befizetendő tagdíjak 2024. március 1.-től...
2023. 12. 15., 11:16
Tisztelt Tagunk! Ezúton szeretném Önt tájékoztatni, hogy a Honvédszakszervezet (HOSZ) a jogszabályi környezet változásaira reagálva, valamint a szervezet működésének folyamatos biztosítása érdekében új Alapszabályt fogadott el és hamarosan Honvéd Érdekképviseleti Szervezet (HÉSZ) néven folytatja tevékenységét.
2024-01-30 16:00:53
HÉSZ vezető tisztségviselők látogatása Székesfehérváron a MH Nagysándor József 51. Híradó- és Vezetésbiztosító Dandárnál.
2024-01-24 10:41:09
Csehország, Lengyelország, Magyarország és Szlovákia katonai érdekképviseleti szervezetek találkozója Budapesten.

  JETfly Magazin

2024. február 23-án, pénteken, Budapestre érkezett Svédország miniszterelnöke, Ulf Kristersson. Orbán Viktor magyar miniszterelnökkel folytatott tárgyalássorozat eredményeként többek között arról is megállapodás született, hogy bővül a Magyar Légierő Gripen flottája.

  Háború Művészete magazin

A megújuló Magyar Honvédség újonnan vásárolt szárazföldi harckocsijai és lövegjei után vízi járművekkel is gazdagítja eszközállományát. Katonáink hamarosan két felújított SOC-R típusú folyami naszádot vehetnek használatba.
Széchenyi 2020 europai szociális alap.